Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Ben deli OP fanı bir insandım da senin forum alemlerine daldığın sıralar gıcık gidiyordum seriye. Şu sıralar tekrardan sevişiyoruz, animeyi bile takibe aldım. Sevmesem 11 sene takip etmezdim zaten. Ki bence ilk 600 bölümü best battle shounen adayı falan. OP'yi güncel takip etmesi çok zor oluyor ama toplu okuduğun veya izlediğinde sevmediğin kısımlar bile akıp gidiyor.

Güzel şeyler söylüyorum canım full negatif değilim ki.
Dile kolay 11 sene vay be. Sen gönülden bağlıymışsın bir zamanlar belli. Geçen sene seriye ilgim öldü gibi bir yorumunu görünce artık sevmiyorsun diye düşündüm.

Animenin son bölümlerinde güzel iş çıkarıyorlar bence bu arada. Gear 5'i sevmeyen bir arkadaşım animede izlerken keyif aldı mesela. Aşırı efektleri kısmaya başladılar son 9-10 bölümdür falan. Zaten dövüş kısımları dışında Toei fena değildi. Bir manga bölümünün tamamını kullanıyorlar artık o da biraz daha iyi oldu pacing açısından. Tabi hâlâ toplu izlenmedikçe yavaş gelebilir.

Dile kolay 11 sene vay be. Sen gönülden bağlıymışsın bir zamanlar belli. Geçen sene seriye ilgim öldü gibi bir yorumunu görünce artık sevmiyorsun diye düşündüm.
.
Şöyle anlatayım. Bu aralar ilgim arttı. Yani öyle çok derin power scaling tartışmalarına girmem ama şu an için beyni kapatıp okuyunca sarıyor. Wano'dan bu yana akıcılık olarak fena gitmiyor zaten en eleştirdiğim dönemde dahi akıcı diyordum. Beni soğutan Wano'da Beyazbiyik ve Luffy'e yapılan retconlar, Marco'nun serinin en dayanıklı çarlarından biri olması gerekirken meyvesinin çöpe çevirilmesi falan oldu. Ha bir ara wankerlara gıcıklığımdan trollemesine en kötü seri falan da ilan etmiştim(KnY daha temiz bittiği için çok daha iyi falan demiştim ama oradaki durum ROK style "abartıyorum çünkü anlaşılmak istiyorum" idi) ama bunlardan önce ortamlarda OP wankerı muamelesi görmüşlüğüm çok var. KF'de de OP haterı, Naruto fanı muamelesi görmüştüm.

Tepkilerimi çok ayarlamayı beceremiyorum, anlık sinirle veya tetiklenmeyle yorum yapınca aslında kast etmediğim şeyler anlaşılabiliyor. Bunu oldum olası ayarlayamadım. Bu konuda rahmetli Hasanıma benziyorum ne yazık ki.

Animenin son bölümlerinde güzel iş çıkarıyorlar bence bu arada. Gear 5'i sevmeyen bir arkadaşım animede izlerken keyif aldı mesela. Aşırı efektleri kısmaya başladılar son 9-10 bölümdür falan. Zaten dövüş kısımları dışında Toei fena değildi. Bir manga bölümünün tamamını kullanıyorlar artık o da biraz daha iyi oldu pacing açısından. Tabi hâlâ toplu izlenmedikçe yavaş gelebilir.
Ya manganın dışına aşırı çıkıyorlar ama Toei'nin işleri kötü de olsa izletiyor. Yani mangaya sadık olsalar ve spoiler yemeyeceğimi bilsem mangayı hiç açmam. Ha adamlara da kızamıyorum mangaya çok yakın olmasalar hiç bu toplara girmezler. Manga yavaş ilerliyor.

Son bölümde şu karlı Wano karesi çok hoştu.

Efektler çok rahatsız edici bu arada evet. Yani tüm dövüşü baltalıyor. Bunu seven niye seviyor hiç anlamıyorum. 😆

Kuma-Ginny flashbacklerini harika yaparlar %100 eminim. Toei'nin asla batırmayacağı şeylerden biri duygusal/insanın içini ısıtan flashbackler.

Not: Abi kardeş hafızanız bayağı iyi. Abin de geçen 2013'teki yorumumu hatırlamıştı teee. :LOL:

Dipnot2: Biz hala gönülden bağlıyız. "Senden nefret ediyorum, çünkü seni çok sevmiştim..." durumu gibi. 80 yıl devam etsin yine okuruz. ^^

Tepkilerimi çok ayarlamayı beceremiyorum, anlık sinirle veya tetiklenmeyle yorum yapınca aslında kast etmediğim şeyler anlaşılabiliyor. Bunu oldum olası ayarlayamadım. Bu konuda rahmetli Hasanıma benziyorum ne yazık ki.
Anlayabiliyorum abi ben de bazen sinirle yorum yapabiliyorum ya sonradan fark ediyorum biraz abarttığımı. Burada da yanlış anlaşıldığım oldu hatta tartışma çıkarmaya geldiğim bile iddia edilmişti. :D

OP wankerı muamelesi görmüşlüğüm çok var. KF'de de OP haterı, Naruto fanı muamelesi görmüştüm.
Ben çoğunlukla OP fanı Naruto haterı muamelesi gördüm diyebilirim. OP fanı olduğumu inkar etmiyorum ama Naruto haterı olduğumu düşünmüyorum. Ama benim için OP > Naruto bunu da her zaman dile getiririm.
Ya manganın dışına aşırı çıkıyorlar ama Toei'nin işleri kötü de olsa izletiyor. Yani mangaya sadık olsalar ve spoiler yemeyeceğimi bilsem mangayı hiç açmam
Manganın dışına çıktıkları doğru ve bu gittikçe artmaya başladı bölümleri doldurma amacı yüzünden. Ben Wano'ya kadar animeden izledim ve toplu izleyince en şikayet edilen arklar bile bana batmadı o kadar. Dressrosa, WCI falan keyif verdi yani.

Not: Abi kardeş hafızanız bayağı iyi. Abin de geçen 2013'teki yorumumu hatırlamıştı teee. :LOL:
Sağol. Abim kadar iyi değilim gerçi o konuda kendisi baya önceki olayları falan hatırlar. Benim unuttuğum şeylerde o devreye giriyor genelde. :D

Anlayabiliyorum abi ben de bazen sinirle yorum yapabiliyorum ya sonradan fark ediyorum biraz abarttığımı. Burada da yanlış anlaşıldığım oldu hatta tartışma çıkarmaya geldiğim bile iddia edilmişti. :D

Ben çoğunlukla OP fanı Naruto haterı muamelesi gördüm diyebilirim. OP fanı olduğumu inkar etmiyorum ama Naruto haterı olduğumu düşünmüyorum. Ama benim için OP > Naruto bunu da her zaman dile getiririm.

Manganın dışına çıktıkları doğru ve bu gittikçe artmaya başladı bölümleri doldurma amacı yüzünden. Ben Wano'ya kadar animeden izledim ve toplu izleyince en şikayet edilen arklar bile bana batmadı o kadar. Dressrosa, WCI falan keyif verdi yani.

Sağol. Abim kadar iyi değilim gerçi o konuda kendisi baya önceki olayları falan hatırlar. Benim unuttuğum şeylerde o devreye giriyor genelde. :D
Dressrosa toplu izleyince/okuyunca bayağı güzel arc btw. Animede o kötü animasyonla bile keyif almıştım 2016'da izlerken. Wano'da animeden keyif alabileceğimi sanmıyorum çünkü hem manga dışına çok çıkmışlar hem de efektler falan berbat. Animeyi takibe alma sebeplerimden biri Karasakal'ın gözükecek olması. Karasakal'ı seslendiren ağabeye bayılıyorum ben. Favori seslendirme sanatçım tüm zamanlar için. Karasakal kısımlarında zevkten uçarız yine.^^

Dressrosa toplu izleyince/okuyunca bayağı güzel arc btw. Animede o kötü animasyonla bile keyif almıştım 2016'da izlerken. Wano'da animeden keyif alabileceğimi sanmıyorum çünkü hem manga dışına çok çıkmışlar hem de efektler falan berbat. Animeyi takibe alma sebeplerimden biri Karasakal'ın gözükecek olması. Karasakal'ı seslendiren ağabeye bayılıyorum ben. Favori seslendirme sanatçım tüm zamanlar için. Karasakal kısımlarında zevkten uçarız yine.^^
Dressrosa'nın çok hakkı yenmiş ya zamanında. Bazı OP arklarının değeri zaman geçtikçe daha çok anlaşılıyor. Wano'da da arada bir güzel bölümler var. Megumi İshitani'nin yönettiği bölümlerden keyif alırsın bence. 957, 982, 1015 izlemediysen tavsiye ederim. Karasakal'ın ses aktörü harbi sağlam. AFO'da onun sesiydi yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca animede güncelde Shanks sahneleri geliyor. Güzel kısımlara girdik.^^

AFO'da onun sesiydi yanlış hatırlamıyorsam.
Seslendirdiği her karakterde harikalar çıkarıyor. Kyouraku Shunsui, AFO, İskender(Fate) Bryan Hawk(Ippo) kötü işi yok adamın.

Dressrosa'nın çok hakkı yenmiş ya zamanında.
Katılıyorum. Ama Doflamingo'ya büyük ayıp edildi bence gücü kısılarak. G4'e karşı tam güç görmeliydik.

Wano'da da arada bir güzel bölümler var. Megumi İshitani'nin yönettiği bölümlerden keyif alırsın bence. 957, 982, 1015 izlemediysen tavsiye ederim
Son aylarda takip etmeye başladım. Bu dediklerine bakacağım sağ ol.

10/10 bölüm yapmışlar. Arada yine eklemeler var ama genel anlamda bayağı beğendim. Özellikle Hancock-sama'nın ihtişamını çok iyi yansıtmışlar. Tanrıça ya.

Mangada sevmemiştik, animede de sevmedik. (y) Queen'e şarkı falan söyletmişler, tıraş.

Mangada da çok sevmiştim, animede de güzel yapmışlar. Yamato ve Ace'i bayağı flört ettirmişler ama yakışmış. Ekleme sahneler de güzel olmuş. Beyazbiyik'ın oğlu ve Kaidou'nın kızı, güzel ikili.

Final sahnesinde giren OST'yi ise o kadar çok seviyorum ki sırf onun hatırına bile kafadan 8 alır.

9/10 diyelim, Red Rock'ı iyi yapamamışlar bence. Mangada daha iyiydi.

10/10 bölüm yapmışlar. Arada yine eklemeler var ama genel anlamda bayağı beğendim. Özellikle Hancock-sama'nın ihtişamını çok iyi yansıtmışlar. Tanrıça ya.
Megumi-sama'nın yönettiği ilk bölümdü ve çok beğenilmişti. Bölümün atmosferi çok iyi yapılmış, çizimlerde gayet iyiydi. Hancock ve diğer savaş lordlarını güzel yansıtmışlar.
Mangada sevmemiştik, animede de sevmedik. (y) Queen'e şarkı falan söyletmişler, tıraş.
Bu bölümde olanlar da çok bir numara yok ama işçilik olarak seviyorum. Queen ve Apo düeti gayet eğlenceliydi bence. Onigashima baskının başlama sahnesi de etkileyici yapılmış. Luffy'nin Red Hawk'ına bile baya özenilmiş bu bölüm.

Mangada da çok sevmiştim, animede de güzel yapmışlar. Yamato ve Ace'i bayağı flört ettirmişler ama yakışmış. Ekleme sahneler de güzel olmuş. Beyazbiyik'ın oğlu ve Kaidou'nın kızı, güzel ikili.

Final sahnesinde giren OST'yi ise o kadar çok seviyorum ki sırf onun hatırına bile kafadan 8 alır.

9/10 diyelim, Red Rock'ı iyi yapamamışlar bence. Mangada daha iyiydi.
Bu bölümün ek sahneleri baya hoştu ya. Yamato ve Ace'i uzun uzun görmek, Yamato'nun Ace'in ölümüne tepkisi ve Luffy ile Roger'ın aynı sözü söylediği sahne çok güzeldi. Sanat yapmışlar baya.

Çatı sahneleri hem gaz hem de duygusaldı. Red Rock kısmında yine biraz enfekte boğmižlar ama We Are duymak bile yeterliydi. Bu bölüm benim son yıllarda izlediğim en iyi OP bölümüydü. Hâlâ üzerine çıkılamadı bana göre.

Hemen izlemişsin beklemiyordum. :D Bu arada 1061 ve 1062'yi de izlemeni tavsiye ederim. Sanji ve Zoro dövüşlerinin finali. Zoro dövüşüne baya para harcamışlar ama yoğun efektli kısımlar var yine. Sanji bölümü daha temiz diyebilirim. Ama yine de keyif verir bu iki bölüm.

Hemen izlemişsin beklemiyordum. :D Bu arada 1061 ve 1062'yi de izlemeni tavsiye ederim. Sanji ve Zoro dövüşlerinin finali. Zoro dövüşüne baya para harcamışlar ama yoğun efektli kısımlar var yine. Sanji bölümü daha temiz diyebilirim. Ama yine de keyif verir bu iki bölüm.
Sanji dövüşüne baktım geçen(final kısmına) mangada gen power up'ı sonrası neredeyse hiç zorlanmadan almıştı, animede epey farklı lanse etmişler. Queen direniyor, karşılık veriyor falan. Ha, bu casual takipçi için rahatsız edici değil bakar geçer. Ama ben biraz canon takıntılı olduğumdan hoşuma gitmedi.

Zoro vs. King ise artık tamamen farklı bir şey olmuş. Mangada bir tane Kaido klonu çıkartırken animede binlercesini çıkarmış ve yine efektler Dragon Ball'dan fırlamış gibi. Hiç yakışmıyor OP'ye.

Ama dediğim gibi bu büyük ihtimal casual izleyiciyi hiç sarsmaz izler geçer. Ben sevmiyorum ama.

Bir de mangaya çok yakın gittiğinden çok az manga sayfası kullanıyorlar, akıcılık zedeleniyor. Zaten o sebeple çok yerli yersiz doldurma sahne koyuyorlar. Ama anladığım kadarıyla izleyiciler de Toei de bu sistemden memnun.

Hala şunun üzerine çıkamadılar ya.(Katakuri dövüşünü izlemedim.)

@Uncle Paulie Toei'nin eksiklerini güzel dile getirmişsin. Valla şöyle uzun bir ara vermeden akıcılık kısmını halletmeleri zor. Ama bunu da yapmazlar para tatlı geldiği için. Efekt konusu ise artık kişisel tercih gibi. Seven de var sevmeyen de ama genel izleyici memnun gördüğüm kadarıyla. Çevremde sevmeyenlere de rastladım bizim gibi.

Katakuri dövüşü bir Rob Lucci dövüşü kadar olmasa da fena değil bence. Öyle göz yoran efektler auralar yok. Ama akıcılık sorunundan muzdarip o da. Animasyon kalitesi de öyle çok iyi diyemem. Zoro vs King dövüşüne falan tercih ederim ama yine de. En azından bildiğimiz OP gibi.

1081'i izleyen oldu mu? Yamato'nun Aramaki'ye saldırısını o kadar leş yapmışlar ki şaşırdım. Shanks sahnelerine ekstra özenmişler ama Beckman falan bile dandik olmuş yani.

3-lYraDotyOwtsy-m.jpg
14-HzBuy_KZlr_QZ-m.jpg

Luffy'nin arkasındaki beyaz bulut ile Satürn'ün arkasında bulunan siyah bulut neyi temsil ediyor? Tanrıların Şeytanlarla savaşı gibi sadece Oda'nın bildiği bir ezoterik sürece mi girdi manga? Bir sürü gizem var ve sürekli yenileri ekleniyor ve kimsenin bilgisi yok. Öyle ki bir sürü teori oluşturulabilir ve hiç biride gerçek olmayabilir. Sizin düşünceleriniz ne?

3-lYraDotyOwtsy-m.jpg
14-HzBuy_KZlr_QZ-m.jpg

Luffy'nin arkasındaki beyaz bulut ile Satürn'ün arkasında bulunan siyah bulut neyi temsil ediyor? Tanrıların Şeytanlarla savaşı gibi sadece Oda'nın bildiği bir ezoterik sürece mi girdi manga? Bir sürü gizem var ve sürekli yenileri ekleniyor ve kimsenin bilgisi yok. Öyle ki bir sürü teori oluşturulabilir ve hiç biride gerçek olmayabilir. Sizin düşünceleriniz ne?
Lucci'de de yok mu o bulutumsu şeyler? Zoanların uyanışını belli etmek için bence. Arkasından bir şeyler çıkar elbet.

@Uncle Paulie Yukarıda haki hakkında bir şeyler yazmıştım. Büyük oranda yanlış ifade ettiğimi anladım. Hakinin sınırlarını daha görmediğimizi düşünüyorum. Mangada tek bir feat var. Wb ve Rogerın dövüşünde öyle ki silahlar birbirine dokunmuyor bile. Luffy'nin yeni öğrendiği ryou hakide üst seviye oldukları bariz. Shanks sayesinde luffy haki konusunda seviye atlayacağını düşünüyorum

@Uncle Paulie Yukarıda haki hakkında bir şeyler yazmıştım. Büyük oranda yanlış ifade ettiğimi anladım. Hakinin sınırlarını daha görmediğimizi düşünüyorum. Mangada tek bir feat var. Wb ve Rogerın dövüşünde öyle ki silahlar birbirine dokunmuyor bile. Luffy'nin yeni öğrendiği ryou hakide üst seviye oldukları bariz. Shanks sayesinde luffy haki konusunda seviye atlayacağını düşünüyorum
Haki kavramı şu an bile oturmuş değil. Seriye çok geç dahil edilmesini geçtim halen hakkında yeni şeyler öğrendiğimiz bir kavram.

İleri seviyelerde pek çok özel kullanımı var. Ve şu an serideki en büyük güç konumunda. Bence çok tırt bir sistem ve özellikle mangadan takip edildiğinde hiç zevk vermiyor.(Gerçi mangada keyif aldığım bir One Piece dövüşü hatırlamıyorum.) Yine de şu an en önemli güç serideki.

Luffy zaten şu an üç haki tipinde de özel kullanımlarını akti etmiş durumda. Shanks ise büyük ihtimal Rogerla beraber serideki en iyi Kral Haki kullanıcısı çıkacak. Onları aşmasına daha vardır.

beyaz denizde hakiye mantrha deniliyor. çevirisi mind rope. Enel ve shandiyalı kız bu hakiyi kullanıyordu. Aynı şekilde marinford savaşında koby ölenlerin sesini duyabiliyordu. 3 tane haki var ama çok az kişinin kullandığı başka haki tipleride olabilir.

Son düzenleme:
4 yıl 4 ayın sonunda Wano arkı animede de sona erdi. Egghead arkı için bir tanıtım yayınlanmış. 7 Ocak'ta başlıyor.

4 yıl 4 ayın sonunda Wano arkı animede de sona erdi. Egghead arkı için bir tanıtım yayınlanmış. 7 Ocak'ta başlıyor.
Nasıl 7 Ocak ya? 3 Aralık değil miydi? Geçen bölüm fillerdı bu bölüm canna döndüler mi acaba? Bir taraftan da uzun bir filler arc, serinin kalitesini yükseltmede yardımcı olabilir. Animeyle manga çok yakın.