Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Naruto Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

Fanverse gene güldürüyor.. şaringansız Itachi, Hiashi'yi yeniyormuş, blitzleyip , tekme tokat dövüyormuş, parmak genjutsusu atıyormuş xD Byakgan kullanan klanın liderine xD NEg diff atıyormuş şaringan ı olmasa bile xD

Ya Şaringan'ı alınca adam basic katon, basic suiton, kargalar, patlayıcı klonlar, shurikenjutsu hariç hiç bir cephanesi kalmıyor. Tek güvenebileceği şey zekası ve temel becerilerdeki üstünlüğü ama bu bile şarıngansız iken Hiashi, Darui, PA Kakashi gibilerini aldırtabilir mi ? Hiç sanmıyorum. Şaringansız iken Itachi'ye avantaj vereceğim en güçlü kişiler Asuma, Hidan, İlk 2-3 kapı Gai, Zabuza, Kimimaro falan olabilir ki bu isimlerinde shit diff yiyeceklerini sanmam.

Fanverse gene güldürüyor.. şaringansız Itachi, Hiashi'yi yeniyormuş, blitzleyip , tekme tokat dövüyormuş, parmak genjutsusu atıyormuş xD Byakgan kullanan klanın liderine xD NEg diff atıyormuş şaringan ı olmasa bile xD

Ya Şaringan'ı alınca adam basic katon, basic suiton, kargalar, patlayıcı klonlar, shurikenjutsu hariç hiç bir cephanesi kalmıyor. Tek güvenebileceği şey zekası ve temel becerilerdeki üstünlüğü ama bu bile şarıngansız iken Hiashi, Darui, PA Kakashi gibilerini aldırtabilir mi ? Hiç sanmıyorum. Şaringansız iken Itachi'ye avantaj vereceğim en güçlü kişiler Asuma, Hidan, İlk 2-3 kapı Gai, Zabuza, Kimimaro falan olabilir ki bu isimlerinde shit diff yiyeceklerini sanmam.
Bu hype'ı sürekli Itachi'de görüyorum. 😄 Hani başka kimse böyle abartılmıyor bütün seride. Çok karizma olduğu için insanlar yenilgiyi yakıştıramıyor herhalde adama.

Fanverse forumuna yıllardır bakmıyordum ama hiçbir düzelme olmamış anlaşılan. Bir Jiraiya respect thread konusu lazım gibi oraya. @Nabu

Bir Jiraiya respect thread konusu lazım gibi oraya. @Nabu
Anlamazlar ki, zamanım olsa bizim blogdaki RT makalelerini düzenleyeceğim de, şu patlayan imaj dosyaları beni mahvetti açıkçası, hevesim kaçtı, zaten eski zaman özgürlüğüm de yok maalesef.

Fanverse forumuna yıllardır bakmıyordum ama hiçbir düzelme olmamış anlaşılan.
Düzelmeyi geç , gerileme var.

Anlamazlar ki, zamanım olsa bizim blogdaki RT makalelerini düzenleyeceğim de, şu patlayan imaj dosyaları beni mahvetti açıkçası, hevesim kaçtı, zaten eski zaman özgürlüğüm de yok maalesef.
Abi o rt makalelerini düzenleyebilsen baya iyi olur aslında çok faydalılardı. Türkiye'de başka bu kadar detaylı ve doğru içerik yapan görmemiştim Naruto üzerine. Tabi zaman alıyordur baya o yüzden zorluğunu anlıyorum. Konular o haliyle kalsa bile emeklerin için teşekkürler.

Ya bugün bir videoya denk geldim adam "Gai sadece Madara uchiha ile savaşmadı Madara Uchiha + Juubi + Hashirama fizyonuna karşı savaştı." diye. Teknik açıdan evet Juubi Jinc Madara yani judara bu ama gerçekten de "savaştı" mı ?...

8 Kapı'nın çok abartıldığı kanaatindeyim. Evet retcon yedi başta 3. Hokage gücüne bir anlık çıktığımız bir şey iken sonra Gokage x 10 denildi. Ama sonra Gokage x 100 falan çıktı... Fakat günün sonunda Madara, sadece test etti, kırmızı buharı, ölüm kapısını görmek istiyorum dedi ve Godo Damalar hariç başka hiç bir ninjutsu kullanmadı. Ne Limbo, ne klon, ne rinnegan yetenekleri, ne mokuton ne sharingan hiç birini... Sadece son atakta elindeki asayı kullanmak ister gibi oldu onda da Asa uzay-zaman bükülmesinden etkisiz kaldı gibi bir şey... Onun haricinde defansif ve ofansif olarak Godo Dama hariç bir şey kullanmadı ki o Godo Dama savunmasını da Minato ve Kakashi sayesinde aştı yani sadece Godo Damalar ile savaşarakta zaten neredeyse darbe almamayı başaracaktı.

Ve şu "Seni en güçlü ilan ediyorum" lafı... Adam bu lafın bir öncesinde "İtiraf ediyorum ki sen taijutsuda bunca yıldır gördüklerim arasında rakipsizsin" diyor... Ardından da en güçlüsü ilan ediyorum burada bence Taijutsucular arasında en güçlü dediği belli gibi, bu da akla şunu getiriyor... Hatta konuşmasına başlarken "Hashirama'dan beridir beni en çok heyecanlandıran dövüş bu oldu" diyor.

Yani hepsini toplarsak aslında hala Hashirama'yı daha üst bir rakip olarak düşünüyor... Otomatikman Hashirama > 8G Gai demiyorum ama insanların sandığı kadar uzağında değil...

Bence 8G Gai ı en tepedeki çarlarla bir tutmamak gerektiğini düşünüyorum...

Ben şahsen 8 Kapı Guy'ı, Six Paths seviyesindekilerin (DMS Kakashi, Rinnegan Sasuke, Juudara, Juubito vs.) hepsinin altında görüyorum. Yer yer belki bazılarından güçlü olabilir ancak çok sınırlı bir vakti olması ve bu halini sürekli koruyamaması onu düşürüyor bence. Haa ancak şu da bir gerçek o Guy'ın saldırılarından hayatta kalabilecek ya da onu savuşturabilecek karakter de yok (Six Paths seviyesi altı). Yani Hashirama mesela belki zamana oynayıp hayatta kalmayı deneyebilir ancak eninde sonunda Guy'a yakalanıp tek yer bence. Ama misal Hashirama'nın çok daha altı bir karakter olan Tobi, 8 Kapı Guy'dan çok rahatlıkla kurtulabilir kamui kartı sayesinde...

Genel güç seviyesi olarak çok yüksek olsa da 1v1 durumlarda en fazla berabere bitirebileceğinden daha aşağı da konulabilir.