Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Manga Naruto'da Ne, Ne Kadardır?

Aynen katılıyorum.Sasuke'nin EMS olsaydı KCM ile aynı yere koyardım sanırım.
Sasukenin EMS'si, Madara'nın EMS'sinden ziyade ,aynı seviye karakterlere getirisi hakkında yorum istemiştim aslında.Mesela EMS Susanoo,Ameterasu,ve üstün genjutsu yetenegi getirirken ;Rinnegan çakra emme,bir sürı OP kuchiyosa,Shinra tensei ve shibaku tensei gibi özellikler getiriyor.Bunların bütününü düşünürsek aynı seviye kullanıcılarda hangisi daha güçlüdü veyahut da kullanıcısına daha çok avantaj sağlar bunları merak ediyorum.

Genel Geçer Sağladıkları Özellikler Ve Artılar Olarak:

Madara EMS
Sınırsiz SM
Rinnegan(Susanoo yok.Yani Madara'nın Rinneganın'dan ziyade Nagatonunki gibi)
Sasuke EMS / KCM1 Naruto'nun Kyuubi çakrası
Hachimon Tonkou 7 kapı

Ulaşılabilecek en üst güç olarak:

Sınırsiz SM
Hachimon Tonkou 7 kapı
Madara EMS
Sasuke EMS / KCM1 Naruto'nun Kyuubi çakrası

gibi geliyor bana

Benzer seviyelerdeki kullanıcılar tarafından kullanıldığını varsayarsak ;

Hachimon Tonkou 7 kapı
EMS
Sınırsiz SM
KCM1 Naruto'nun Kyuubi çakrası

Bu 5 den güç sıralaması yapsak nasıl bir sıralama yapmamız daha doğru olur?
EMS (Madara yıkıcılığıyla Sasuke de hax yeteneklerle)
Rinnegan (Belki bir üste de çıkabilir.)
Sınırsız SM
KCM1
Hachimon Tonkou 7. Kapı

Hepsini aynı seviyede adamlar kullanıyorsa ve EMS Madara'ya aitse ben Sınırsız SM'yi Hashirama'dan alıyorum.

Sınırsız SM
EMS
Rinnegan (Eğer sadece Nagato'nun kullandığı ile sınırlıysa)
KCM1
Hachimon Tonko.

Hachimon Tonko sınırsız olsaydı eğer onu kesinlikle ilk sıraya kordum bu arada. :) Sınırsız hali God Tier isimlerin bile çekineceği bir şey. :) Öte yandan Madara Hashirama'nın Sennin Modunu anlamadığım bir şekilde küçümsemişti. Kendi yenemediği bir şey zamanında niye küçümsedi anlamadım. Yoksa Hashirama'nın SM'si ona çok fazla + bir şey koymuyor mu?

Hachimon Tonko sınırsız olsaydı eğer onu kesinlikle ilk sıraya kordum bu arada. Sınırsız hali God Tier isimlerin bile çekineceği bir şey.
Hachimon Tonko kullanıcısına göre aşırı farklılık gösteriyor. Dai'nin 8 kapısı isterse 360 gün sürsün .. Bırak God Tier'ları... Minato'nun, Killer Bee'nin falan umrunda olur mu acaba.

Hachimon Tonko sınırsız olsaydı eğer onu kesinlikle ilk sıraya kordum bu arada. Sınırsız hali God Tier isimlerin bile çekineceği bir şey.
Hachimon Tonko kullanıcısına göre aşırı farklılık gösteriyor. Dai'nin 8 kapısı isterse 360 gün sürsün .. Bırak God Tier'ları... Minato'nun, Killer Bee'nin falan umrunda olur mu acaba.
Eşit seviye kullanıcılar dediği için Gai'yi baz aldım. :) Altı hafif kalıyor zaten.

Bu arada Sisin Kılıçlarını biz yetersiz görüyor olabiliriz featlere göre ama hepsi bir arada olunca mangaka bu isimleri o kadar küçümsemiyor. Koca bir bölük uğraşıyordu bu adamlara sonuçta. Dai'nin yaptığı etkileyici bir şey aslında.

Hachimon Tonko sınırsız olsaydı eğer onu kesinlikle ilk sıraya kordum bu arada. :) Sınırsız hali God Tier isimlerin bile çekineceği bir şey. :)
Kullanıcıya göre değişmiyor mu? Mesela Dai, Sisin 7 Kılıcı'yla dövüşüp ikisini anca götürebilmişti.

Öte yandan Madara Hashirama'nın Sennin Modunu anlamadığım bir şekilde küçümsemişti. Kendi yenemediği bir şey zamanında niye küçümsedi anlamadım. Yoksa Hashirama'nın SM'si ona çok fazla + bir şey koymuyor mu?
Bence o, alan kişi WA canlı Madara olduğu (Biraz da Hashi Edo olduğu) içindi.
0657-006.png

@Garou

Eşit seviyede kullanıcılar denmemiş mi? Gai'yi baz aldım o sebeple, 8 kapı neler yaptı görmüştük. :)

Madara'nın olayı her türlü tuhaf bence. Kendi zamanında yenemediği bir şeyi küçümsemesi anlamsız geldi bana. Ama evet edo'dan dolayı olabilir.

Bu arada Sisin Kılıçlarını biz yetersiz görüyor olabiliriz featlere göre ama hepsi bir arada olunca mangaka bu isimleri o kadar küçümsemiyor. Koca bir bölük uğraşıyordu bu adamlara sonuçta. Dai'nin yaptığı etkileyici bir şey aslında.
Koca bir bölüğün uğraştığı Sisin 7 Kılıcı değildi ki ?

Zetsu Ordusu + Ölümsüzleştirilmiş Sisin 7 Kılıcı idi. Ve hiç biri ciddi bir hasar veremedi bile.

Bir de Dai hepsini de öldüremiyor zaten. Ayrıca yaptığı etkileyici değil demiyoruz. Ancak tanrısal şeyler konuşuluyor ya da high kage şeyler vs. O perspektif de yaptığı etkileyici değil. Itachi ve Minato gibi adamlar 13-14 yaşında yapabileceği bir şeyi yaptı.

Öte yandan Madara Hashirama'nın Sennin Modunu anlamadığım bir şekilde küçümsemişti. Kendi yenemediği bir şey zamanında niye küçümsedi anlamadım. Yoksa Hashirama'nın SM'si ona çok fazla + bir şey koymuyor mu?
ORada Madara biraz yedirememezlik yapıyor bence. Sonuçta o senjutsu sayesinde Sasuke ve Tobiramayı yendi :D

Eşit seviyede kullanıcılar denmemiş mi? Gai'yi baz aldım o sebeple, 8 kapı neler yaptı görmüştük
Eşit seviyeden kasıt hali hazırdaki kullanıcılardan bağımsız. Bir eşitlik. Yani hepsi eş değer güçte birined olsa

Bunu düşünürken çoklu düşünmek gerek 10/100 lük bir adamda bu teknikler ne yapar 50/100 de ne yapar 100/100 de ne yapar gibi.

Şimdi bizim gördüğümüz en düşük EMS Kullanıcısı Sasuke, En üstün Madara

Sasuke 40/100 ise Madara 100/100 idi ortalamaları 70/100 eder

Dai 5/100 ise Gai 100/100 ise ortalaması 52.5/100 eder

anlatabiliyor muyum ?

Koca bir bölüğün uğraştığı Sisin 7 Kılıcı değildi ki ?
Zetsu Ordusu + Ölümsüzleştirilmiş Sisin 7 Kılıcı idi. Ve hiç biri ciddi bir hasar veremedi bile.

Bir de Dai hepsini de öldüremiyor zaten. Ayrıca yaptığı etkileyici değil demiyoruz. Ancak tanrısal şeyler konuşuluyor ya da high kage şeyler vs. O perspektif de yaptığı etkileyici değil. Itachi ve Minato gibi adamlar 13-14 yaşında yapabileceği bir şeyi yaptı.

ORada Madara biraz yedirememezlik yapıyor bence. Sonuçta o senjutsu sayesinde Sasuke ve Tobiramayı yendi :D
İyi de kardeşim eşit seviyede kullanıcılar denmiş. Ben neden high kage konuşurken Dai'yi baz alayım? 7 Kapı Gai bile mid to high filan. Onu baz alıyorum tabii ki. Dai nereden çıktı anlamadım.

8 kapının yaptıklarını düşünürsek sınırsız hali RS'ye kadar çıkabilir. Yani Dai ya da Lee'yi kast etsem zaten len fazla ow kage- mid kage isimleri örnek verirdim. Ki Dai'nin yaptığı da Mid Kage level bir feat.

7 Kapı Gai bile mid to high filan
Mid ok de High biraz ittirme.

İyi de kardeşim eşit seviyede kullanıcılar denmiş. Ben neden high kage konuşurken Dai'yi baz alayım?
Açıkladım:

Eşit seviyeden kasıt hali hazırdaki kullanıcılardan bağımsız. Bir eşitlik. Yani hepsi eş değer güçte birined olsa

Bunu düşünürken çoklu düşünmek gerek 10/100 lük bir adamda bu teknikler ne yapar 50/100 de ne yapar 100/100 de ne yapar gibi.

Şimdi bizim gördüğümüz en düşük EMS Kullanıcısı Sasuke, En üstün Madara

Sasuke 40/100 ise Madara 100/100 idi ortalamaları 70/100 eder

Dai 5/100 ise Gai 100/100 ise ortalaması 52.5/100 eder

anlatabiliyor muyum ?

8 kapının yaptıklarını düşünürsek sınırsız hali RS'ye kadar çıkabilir.
Çıkamaz.
Ki Dai'nin yaptığı da Mid Kage level bir feat.
Aga WA Gaara ve WA Ônoki'yi ya da Gengetsu'yu Mid Kage düşündüğümüze bakınca. Kusura bakma da bu adamların hepsi 0 7 Kılıcı gömerdi.

Rasa gibi bir low'un bile Shukaku ile güreşebildiğini düşününce. Sisin 7 Kılıcının zayıf bir jenerasyonundan 4 kişi götürmek ve sonunda ölmek pek de Mid Kagelik bişi değil bence.

Sisin kılıçlarının her biri high-extreme high jonin arası bir şey diyebiliriz. Bunlar teke tek baktığımız zaman güçlü olmasa da bir araya gelince OP bir şeye dönüşebiliyorlar.

Şöyle örnek vereyim; hiçbir extreme jonin tek başına Tobi'ye karşı koyamazdı ama yanlarına dengi birini daha aldıkları zaman işler değişiyor. Tobi'nin kolunu kaybetmesine sebep oldular dolaylı yoldan da olsa. Danzo bunları Madara olarak bildiği adamın üstüne salmaktan çekinmiyor.

Başka bir örnek ise;

O sıralar en fazla low kage edecek(Zabuza ile dövüştüğü halinden çok aşırı bir farkı yok) Kakaşi yanına 2-3 chuunin, jonin aldığı zaman Pain'e karşı dikelebiliyor ve pathlardan birini indiriyorlar güzel bir planla.

Ya da Sai yanında Kankuro gibi biri varsa iki tane mid kage level ismin yakalanmasına sebep olabiliyor. Bunların hepsi jonin seviyelerin yaptığı işler.

Rasa bence low değil bana göre.

Saydığın isimler ise ortalama kage seviyesinin üstünde bence. Dai için mid fazla geldiyse low da diyebiliriz. Benim için sorun yok. Low daha uygun hatta.

Eşit seviyede kullanıcılar denmemiş mi? Gai'yi baz aldım o sebeple, 8 kapı neler yaptı görmüştük.
@Shrimp Gai'yi mi kastetti? Eğer kastettiyse sınırsız Hachimon Tonkou (saldırırken de kemiklerinin falan kırılmayacağını varsayacaksak) Tanrı katındakilere bela olabilir evet. (Kast ettiğim Juubito gibiler. Sonuçta Madara'yı, yardım alarak ve Madara'da onun oyununu oynarken yenemedi.)

Eşit seviyede kullanıcılar denmemiş mi? Gai'yi baz aldım o sebeple, 8 kapı neler yaptı görmüştük.
@Shrimp Gai'yi mi kastetti? Eğer kastettiyse sınırsız Hachimon Tonkou (saldırırken de kemiklerinin falan kırılmayacağını varsayacaksak) Tanrı katındakilere bela olabilir evet. (Kast ettiğim Juubito gibiler. Sonuçta Madara'yı, yardım alarak ve Madara'da onun oyununu oynarken yenemedi.)
Ben aslında onun söylediğine ek olarak sınırsız olarak yorumlamak istedim bir de. Yoksa o 7 kapı demiş.

Şöyle örnek vereyim; hiçbir extreme jonin tek başına Tobi'ye karşı koyamazdı ama yanlarına dengi birini daha aldıkları zaman işler değişiyor. Tobi'nin kolunu kaybetmesine sebep oldular dolaylı yoldan da olsa.
O sentetik bir koldu sonuçta. Tobi gerçek kolu olsa daha temkinli davranırdı. Ayrıca birine dokununca ölüyorsun (gerçekten), diğerinin de beden transfer tekniğinden kaçmak gerekiyor. Ayrıca bu adamlar kage koruması.

Danzo bunları Madara olarak bildiği adamın üstüne salmaktan çekinmiyor.
Bunu hatırlamıyorum ama Danzo daha Sasuke'yle savaşana kadar Susano'o'yu bile görmemişti. Ki görse bile Madara'nın Susano'o açıp açamadığını biliyor muydu? Hem dövüşü net hatırlamasam da Sasuke'yle Danzo dövüşürken Tobi oturuyordu bir kenarda.

O sıralar en fazla low kage edecek(Zabuza ile dövüştüğü halinden çok aşırı bir farkı yok) Kakaşi yanına 2-3 chuunin, jonin aldığı zaman Pain'e karşı dikelebiliyor ve pathlardan birini indiriyorlar güzel bir planla.
Bu seviyeleme işlerinden (low-kage, mid-kage vs) pek anlamıyorum açıkçası ama Zabuza ile dövüştüğü zamanın üzerinden yıllar geçmişti. Zabuza'yla dövüşürken Sharingan'ı kullandı diye 1 hafta hastanede yatıyordu. O zamanlar (PA) aynı şey MS kullandığında olmuyordu. Yanına aldığı adamlar da Ino-Shika-Cho'dan Choji ve onun babasıydı. Şahsen bu ikiliden (baba oğul iyi bir takım çalışması beklerim ve karşısına dikildikleri de Pain değil Path'lerden biriydi. Rakibin bilgisi yokken onların bilgisi vardı. Yani Kakashi'nin aşırı bir farkı yoktu derken "aşırı" ne demek tam anlamadım ama baya bir fark var.

Ya da Sai yanında Kankuro gibi biri varsa iki tane mid kage level ismin yakalanmasına sebep olabiliyor. Bunların hepsi jonin seviyelerin yaptığı işler.
Deidara'nın zayıflığı biliniyordu o yüzden elendi direk. Sasori'nin de karşısına kendi bedenini almış Kankuro vardı. Cephanesi yanında mıydı Sasori'nin? 100 kukla ya da 4. Kazekage yanında mıydı? Olsa bile o haliyle Nabu Sasori'ye low-kage diyordu. Yani iyi iş başarmışlar ama kritik bilgiye ve silahlara sahiplerdi.

Ben aslında onun söylediğine ek olarak sınırsız olarak yorumlamak istedim bir de. Yoksa o 7 kapı demiş.
:thumbsup:

@Garou

2 Raikiri, bir raiton bunshin, bir doton doryuuheki, bir raiton aslanı yolladıktan sonra MS kullanınca ölmüştü. :D Fark var tabii ki ama atla eşek değildi. + Kakashi o savaşta bir kere net olarak ölmüştü takımı olmasaydı.

Onun dışında Zabuza Kisame'nin kabullendiği birisi, Suigetsu'yu övmek için Zabuza'dan örnek veriyor.

Deidara'nın zayıflığıyla ne alaka çözemedim. Çünkü raiton kullanımıyla ilgisi yoktu yakalanmalarının, Sai direk arkalarından vurarak düşürdü, Kankuro'da fişlerini çekti.

İsimsiz adam ya da ismi varsa hatırlayamadım doton bariyerleriyle Deidara'nın saldırılarını tutuyordu. :D Yani bir jonin birliği gayet güçlü bir şey seride.

Choza ise Zabuza'dan üstün mü değil mi tartışmaya açık bir konu. Bence iki türlü de gidebilir. Şu bir gerçek ki iki üç jonin birleştiği zaman gayet risk oluşturabiliyorlar kage seviyesine karşı. Kabuto iki üç asker hapı attığı zaman TSunade'nin karşısına dikilmişti, ki bu adam "En fazla p1 Kakashi" kadar.

Aslında 8 kapının çıkıp çıkabileceği seviye Gai'den en fazla overall olarak konuşayım 2-3 overall yukarıda olur Gai 90'a çıktıysa teknik sınırı max 92 yapar kişiyi. Sebebi de çok basit, 8 kapı Senjutsu'nun aksine sadece fiziksel olarak güç veriyor ve kontrolü epey zor. Gai'de fiziksek ve Taijutsu açısından sadece bu ikisi baz alınırsa (güç değil) serinin en iyisi bana göre. O yüzden savaşta gördüğümüz Gai'nin çıktığı seviye bence tekniğinde aşağı yukarı gelebileceği en yüksek sınırdı.

Bu arada Kakashi seri başında değil, sonunda low kage ediyordu. Adam onun üstüne tamam sharinganını kaybetti ama, çakrası daha verimli hale geldi bir kere. Belki seri sonunda sharinganla mid kage ederdi ama bence extreme jonin'den low kage'ye falan geçiş yaptı.

Bu arada bana söylemedin ama cevabı vereyim. Utkan abi ne niyetle söyledi bilmiyorum ama Rasa'ya low denmesinin sebebi güçsüz olması değil, kage'ler içinde güçsüz olması. Birde Sasori ve Deidara'nın yenilmesinde çok fazla etken var, bir tanesi de Sasori'nin dövüşmek istememesiydi e zaten Edo beden ölümsüz olsa da canlı haliyle aynı etkiyi veremiyor. Ki Sasori canlıyken onu yenmek daha zordu. Deidara için de Edo bedenle ne kadar güçsüz düşebilir sonuçta vur-kaç oynayan birisi ama onun da kil stoğunu bilmiyoruz.

Kabuto-Tsunade olayı da biraz zorlama olmuş, ona girmiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
2 Raikiri, bir raiton bunshin, bir doton doryuuheki, bir raiton aslanı yolladıktan sonra MS kullanınca ölmüştü. :D
Kamui'yi de iki kere kullanmıştı ama Kakashi'nin zaten çok çakrası yok. Yine de Zabuza dövüşünde sadece Sharingan'ı kullandığında aynı noktaya geliyordu. Neyse Pain ile olan savaştan çok bir şey çıkaramam.

Onun dışında Zabuza Kisame'nin kabullendiği birisi, Suigetsu'yu övmek için Zabuza'dan örnek veriyor.
Ama ikisi arasında büyük bir fark var. Ayrıca söylediği şey kenjutsu ustalığına olabilir. İlla gücüne edecek hali yok ya (dolaylı yoldan güçlü oluyor gene ama demek istediğimi anladınız herhalde).

Deidara'nın zayıflığıyla ne alaka çözemedim.
Benim hatırladığım kadarıyla (çok bir şey hatırlamıyorum.) Deidara'yı sıkıştırıp Raiton ile etkisiz kılmışlardı.

Çünkü raiton kullanımıyla ilgisi yoktu yakalanmalarının, Sai direk arkalarından vurarak düşürdü, Kankuro'da fişlerini çekti.
Dediğim gibi dövüşü pek hatırlamıyorum. Kankuro yakalyınca Deidara kendini patlatabilirdi. Raiton'la durdurdular işte.

İsimsiz adam ya da ismi varsa hatırlayamadım doton bariyerleriyle Deidara'nın saldırılarını tutuyordu.
Bir daha baktım tutma olayı olmamış. Zaten 3-4 kere falan oluyor patlama. İsimsiz (varsa ben de bilmiyorum.) yerin altına göndermişti ilkinde. Kalanların birinde Kankuro patlayıcıyı paketlemişti (ki çok yıkıcı da görünmüyordu.). Sasori'nin kuklaları yoktu işte. Kendi bedenini bile kullanamıyordu. Edo'lara çakra ipi geçirmiş kullanıyordu. Yani Sasori'yi bu haliyle ele alacaksak pek bir işe yaramıyor. Deidara'ya da ne olduğunu söyledim işte. Bu arada Bee'nin öğrencilerinden bir tanesi de onlarlaymış.

Yani bir jonin birliği gayet güçlü bir şey seride.
Güçsüz demiyorum zaten ama Sasori kuklacı ama kuklası yok, Deidara Doton ile patlama yapıyor ama 3-4 taneden sonra Raiton'la etkisiz hale getirdiler. Yine etkileyici bir şeydir ama ikisini tam potansiyelde yenmek gibi değil. Karşı tarafın cephanesi hazırdı ama.

Choza ise Zabuza'dan üstün mü değil mi tartışmaya açık bir konu.
Ne alaka anlamadım ama peki.

Şu bir gerçek ki iki üç jonin birleştiği zaman gayet risk oluşturabiliyorlar kage seviyesine karşı.
Eğer mid-kage gibiler 7 Kapı Gai gibilerse hiç şansları yok ve Sasori low-kage ediyor tüm cephanesiyle (Nabu) ama ne 100 kuklası vardı, ne 4. Kazekage vardı, ne kendi bedeni vardı, ne de o çok meşhur ve belalı zehri vardı. Deidara'yı da söyledim.

Kabuto iki üç asker hapı attığı zaman TSunade'nin karşısına dikilmişti, ki bu adam "En fazla p1 Kakashi" kadar.
Jiraiya ve Tsunade vs Orochimaru ve Kabuto'dan bahsediyorsanız orada Kabuto Tsunade'nin kan korkusunu kullanmıştı.