Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Öngörü/Teori Kim Hokage Olurdu?

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Arkadaşlar sorum şöyle tüm 7 Hokage'nin farklı kişiler olduğunu düşünün ve o dönem yerlerine kimin geçebileceğini düşünün. Sizden 3 liste isteyeceğim, isteyen tek de yapabilir. Ancak 2. Hokageyi misal Itachi yaptıktan sonra 3.'yü de kendisinden çok yaşlı birisini yapmayın. Hokage sayısı 7'yi geçmemekle birlikte istediğiniz kadar olabilir. Örnek olarak şöyle kendi listemi yapayım.

Konoha İçi Liste

1. Hokage Madara. Köyün en güçlüsü ve tek söz sahibi olurdu muhtemelen.
2. Hokage Kagami. Tobirama olabilirdi ancak hem olmaması gerekiyor senaryo gereği hem de Madara'ya karşı tutumundan köyden gitmiş veya etkisiz olurdu.
3. Hokage Sakumo. İntihar meselesi olmasa orjinal versiyonda da olabilirdi ben bu versiyonda olacağını düşündüm.
4. Hokage Jiraiya. Köyün tutumuna bağlı olarak değişkenlik olabilir. Tabii böyle bakarsak Madara Zetsu olayını yaşayıp köyü direkt imha da edebilirdi. Orochimaru da olabilirdi köyün tutumuna bağlı olarak.
5. Hokage Obito. Madara'nın olmayacağından ve olayların seyrinin biraz değişeceğinden Kanabi olayının olmayacağını ve Obito'nun eninde sonunda Hokage olacağını düşündüm.
6. Hokage Itachi. Uchihalardan 2 Hokage çıkmasından ve köydeki yerlerinin daha saygın olacağını düşündüğümden malum olay olmazdı ve başa Itachi geçerdi diye düşünüyorum.
7. Hokage Sasuke. Ağabeyi yani önceki Hokage ile aralarında yaş farkı pek yok ancak güçlendikçe ağabeyi kendi rızasıyla çekilirdi diye düşünüyorum. Güç arayışını da farklı bir şekilde yapıp gene güçlenirdi bence.

Not: Bu liste değişkenlik gösterebilir. Misal 2. veya 3. Danzo olabilir, yerine gelen de Orochimaru olabilirdi. Yada Danzo olamayıp Orochi'yi yapabilirdi, olmadı Danzo olduktan sonra uzun süre dururdu ve yerine bambaşka birisi de geçebilirdi. Tabii Obito-Itachi ve Sasuke olayı da var aralarında pek bir yaş farkı yok ancak en kötü ihtimalle Obito'dan sonra Sasuke gerekli güce sahipse yaşından dolayı tercih edileceğini düşündüm. Tabii böyle giderse Itachi'den sonra Hokage olan Sasuke'nin 30'lu yaşlarda Hokage olma ihtimali var belki 35 yaşında falan. Ancak Itachi'nin kardeşi güçlendikten sonra çok kısa süre Hokage olsa da ona bırakacağını düşünüyorum.

Konoha Dışı Liste

1. Hokage Byakuren. Biraz baskın olmasından ve 1. Raikage ile birlikte Hashi'den sonra en güçlü olduğunu düşünmemden ötürü. 1. Raikage'ye göre daha dominant olacağını düşündüğümden onu koydum.
2. Hokage Mu. Gengetsu da olabilirdi tabii ancak özellikleri daha ilginç olan Mu. Tabi Gengetsu Byakurene daha yakın ancak bu senaryoda aynı köyden değiller.
3. Hokage Hanzo. Bu dönemlerde kendisi Hiruzenden sonraki en güçlü kişiydi. Ben en uygun kişinin o olacağını düşündüm.
4. Hokage Bee. Bu kadar Hokage zamanında elbette ki zaman geçeceği için daha uygun bir kaç isim elendi. Diğer isimler de Bee'den güçsüz veya arada biraz yaş farkı var. Ancak tabii kabul etmemek gibi bir lüksü olmadığı için koydum, olsaydı Yagura yapardım herhalde.
5. Hokage Gaara çocukken daha güçlü olacağından ve başta kendisi gibi bir Jinchuuriki varken nefrete sarılmayacağını ve kontrolü öğreneceğinden daha güçlü olacağını düşündüm ve buraya koydum.

Bence liste bu kadar olurdu. Gaara son Hokage ile aynı jenerasyondan olduğu için kendisinden sonra gelecek kişinin gücünü bilemeyeceğimizden burada bitirdim.

Ortak Liste

1. Hokage Madara.
2. Hokage Hanzo.
3. Hokage Bee.
4. Hokage Itachi.
5. Hokage Sasuke.

Bazıları arasında yaş farkı var, bazıları arasında da pek yok. Ancak bunun sebebini Madara'nın ve Hanzo'nun uzun hüküm süreceğini ve Bee ile Itachi'nin de belli bir noktada emekli olacağına bağladım.

Yalnız Konoha listemde 7 Hokage'nin 5'i Uchiha. :D

Madara'nın hokageliği en hayırlısı olurdu. Dahiyane planları Haşirama ve Tobirama'nın çok ötesinde zaten. Dolayısıyla oyumu en vizyonlu, en zeki olana atıyorum. Oyum belli.

Tobirama, Haşirama gibi tipler sadece seni A noktasından B noktasına taşıyabilir. Madara ise gerçek mutluluk ve huzuru sağlayabilecek olan yegane adamdır. Kişimoto'nun sonunu rezil ettiği karakterlerden birisi.

Madara'nın hokageliği en hayırlısı olurdu. Dahiyane planları Haşirama ve Tobirama'nın çok ötesinde zaten. Dolayısıyla oyumu en vizyonlu, en zeki olana atıyorum. Oyum belli.

Tobirama, Haşirama gibi tipler sadece seni A noktasından B noktasına taşıyabilir. Madara ise gerçek mutluluk ve huzuru sağlayabilecek olan yegane adamdır.
Oy değil bro kendi listeni yap. Sence kimler Hokage olurdu. Hadi bekliyorum.

Tobirama, Haşirama gibi tipler sadece seni A noktasından B noktasına taşıyabilir. Madara ise gerçek mutluluk ve huzuru sağlayabilecek olan yegane adamdır.
Oy değil bro kendi listeni yap. Sence kimler Hokage olurdu. Hadi bekliyorum.
Çok farklı bir yorum atmazdım, zaten Hokage olmasını istediğim kişiler genelde Hokage olmuş. Tabii bunlara ek olarak Jiraiya, Gai, Shikamaru(gerçi Boruto'da bi işe yaradığı yok) gibi isimler çok faydalı olabilirdi. Gerçi bunlar kendine hokageliği yakıştırmıyor zaten, benim söylemem anlamsız olur.

Konoha-Hokage Listem:

1- Sasuke Sarutobi
2- Hashirama ve Mito'nun çocuğu kimse artık o.
3- Dan Kato ( o jenerasyonda Hokage çıkabileceğine inanan birisi idi. Sakumo'nun karakterini ise Hokage için uygun bulamadım pek)
4- Elbette Jiraiya
5- Uchiha olayları ve Madara'nın manipülasyonları hiç olmadı varsayacaksak eğer Obito derim. Yok var sayacaksak; Yamato ya da Hiashi
6- Itachi
7- Güç farkı aşırı fazla olduğundan Sasuke ancak kişiliği ve geçmişi sebebiyle olmaması gereken birisi bu denli güç farkı olmasa isteyeceğim kişi Neji olurdu.
8- Konohamaru
9- Miria ya da Hanabi
10-Sarada

Konoha Dışı-Hokage Listem:

1- Ishikawa
2- Muu
3- Hanzo
4- Nagato
5- Bee
6- Deidara (adam olabilirse)
7- Gaara
8- Kurotsuchi

Karma Hokage Listem:

1- Sasuke Sarutobi
2- Hashirama ve Mito'nun çocuğu kimse artık o.
3- Hanzo
4- Jiraiya
5- Obito
6- Itachi
7- Gaara
8- Konohamaru

Konoha:

1- Uchiha tabletlerini okumadan önceki Madara

2-Tsunade'nin babası

3-Danzo

4-Jiraiya

5-Obito