Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Naruto Mini Meydan Savaşı 2 Takım

Hangi Takım Kazanır

• 1. Takım

• 2. Takım

• Kararsızım

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Arkadaşlar bu vs'de katılımcı sayısı biraz fazla olacak, ancak basit de olacak.

Her takımın sağlıkçı ninjasına kadar bölümleri olacak tabi bu sayılar düşük sayıda olacaklar. Toplam 6'ar kişi

1. Takım:

Lider/Stratejist:

Tobirama Senju (Hayatta)

tenor.gif

Komando:

Jiraiya

35154.gif

Komando:

Might Guy

tenor.gif

Uzun Menzil:

Onoki

15ef0dd844d21072436a90087a6152df15d1c037_hq.gif

Genjutsu

Sasuke Uchiha

tenor.gif

Medical-nin:

Sakura

18a20c5e43f99d8ecde0f944dcfab58d.gif

2. Takım

Lider/Stratejist

Orochimaru

ab075029bf981df490913bc4cd48e89b.gif

Komando

Killer Bee

tumblr_mtjiqcKCgf1rf3uloo1_500.gif

Komando

Minato Namikaze

5F1505B73AC1D33284109CA95C5F443AE1A357A3

Orta-Uzun Menzil

Gaara

Gaara-4th-War-Appreciation-gaara-of-suna-40616094-500-265.gif

Genjutsu

Itachi Uchiha

itachi_9nXfLLPS.gif

Medical-nin

Tsunade

836275026F978FA2B665ABDAAE190BC7F08A35B8

Kurallar:

* Tobirama hayatta Edo yok.
* Jiraiya SM açabilir. Kutchiyose dışında tek kısıtlaması dev (Naruto'nun yanındaki üçlü ve Gamakichi) kurbağalardan sadece 1 tanesini çağırabilir.
* Gai 7 kapı açabilir +5 dakika bonusu var.
* Onoki War Arc
* Sasuke Kage Toplantısı.
* Sakura Adult.
* Orochi sağlıklı Edo yok. Onun da sadece 1 tane dev çağırma hakkı var.
* Bee Samehada yok.
* Minato Jonin
* Gaara WA.
* Itachi sağlıklı. Koto, Totsuka Izanagi ve Izanami yok. Yata aynası kullanabilir.
* Tsunade Prime.
* Katsuyu seçme hakkını büyük ihtimalle Tsunade'den yana kullanacağı için. %6 Tsunade - %4 boyutunu Sakura kullanacak.
* Herkes kendi karakteri dahilinde.
* Tarafların 30 dk hazırlık süreçleri olacak. Bu süreçte takımlar potansiyel olarak her hazırlığı yapabilir, kural dışı olmadıkça.
* Bilgiler tanış seviyesine göre belirlidir. Karakterin belirtilen hali rakiplerini ne kadar tanıyorsa.
* Savaş Süresi 72 Saattir.
* Yorgunluklar hesaba katılacak. Bu yüzden medical-nin'ler var.
* Herkesin üstünde 1 tane Katsuyu olacak ve boyu Naruto'nun Pain dövüşündeki hali kadar olacak. Daha iyi bir iyileştirme için dövüş alanını terk edip iyileştirme alanına gitmeli. İyileştirme alanında aynı boyutta 10 Katsuyu bekleyecek herkes için). Yada medical-nin'den birebir yardım alacak.
* Rakip Katsuyular farklı Kutchiyose olarak algılanacak. Katsuyu aracılığı ile bilgi alış-verişi yapılabilir.

Dövüş Alanı: Water 7

MV5BNmJkZWE3ZTQtYTNkNy00YTAwLTk5YzgtMDZiYTJkZmU0YjFkXkEyXkFqcGdeQXVyMjAwMzU2MDY@._V1_.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Zor da olsa 2.Takım alacaktır.2.Takim yıkım kapasitesi olarak üstün olduğu gibi defanslar da daha iyi olduğunu düşünüyorum.birde 2.Takım nispeten daha uyumlu bur takım bence.bire bir olarak eşleştirme yaparsam eğer

Tobirama>=Minato

İtachi>Sasuke

Tsunade>Sakura

Gaara>onoki

Jiraiya>orochimaru

Bee>>Gai

Bire bir eşleştirmelerde de 2.Takım daha güçlü.Hax olarak ise hemen hemen denkler.yüksek zorlukla 2.Takım alır diyorum

Tobirama, Jiraiya, Guy, Onoki, Sasuke, Sakura
Orochimaru, Bee, Minato, Gaara, Itachi, Tsunade

2. Takım birebir eşleşmelerde alır gibi olsa da 1. takımda Orochimaru ve Tsunade'nin takım arkadaşı, Minato'nun hocası olan Jiraiya var.

Ayrıca Kage toplantısı Sasuke, Itachi hakkında daha fazla bilgiye sahip. Aynı zamanda Bee ile kavgasından öğrendikleri vardır Bee hakkında.

Bilgi+30dkk hazırlık Takım 1 için 2,3-0 önde başlamak demek bence.

Bu bilgiler ışığında Sasuke, Tobirama ve Jiraiya 3'ü birlikte maksimum verimi sağlayabilcek zekaya sahip kişiler.

Ayrıca Jiraiya'nın aksine Tsunade ve Orochimaru'nun Sennin mod hakkında o kadar şey de bildiğini bilmiyorum.

Bu bilgiler avantaj sağlayackken
Eşleşmeleri 1. takım kendine göre hazırlar derim. Yoksa bilgi ne işine yarayacak.

SM Jiraiya vs Orochimaru
Karakter dahilinde oldukları için Jiraiya tam anlamıyla ölümüne dövüşmez ama Oroc için durum öyle değildir. Yine de SM Jiraiya buradaki Oroc'u yener üstüme de yardıma gidecek kadar dinlengin olur.

Guy vs Gaara
Gaara için 7 kapı Guy karşısında şans göremiyorum.

Sakura vs Tsunade
Hashirama'nın Sakura'nın byakugou ile attığı İLK yumrukta neredeyse Tsuna kadar güçlü demişti. Sakura pek bir şey yapmasa da bu olaydan sonra Juubidara'ya karşı kendini denedi, Kaguya ile olan savaşa tanıklık etti. Üstelik bunun üstüne Shin ile olan mücadeleleri felan var Sakura'nın. Bence Adult Sakura, Prime Tsunade'den güçlüdür. Ancak bu savaştan sonra başkasını iyileştirecek kadar da hali kalmaz. Dövüş 72 saat sürecekmiş. Galip çıkan Sakura daha erken kendine gelir ve takım arkadaşlarına yardım da eder 3-4 saate.

[sub]Onoki vs Bee[/sub]
[sub]Bee insan ve ya mini bijuu dönüşümlerinde Onoki'den üstündür ama savaş dışı bırakacak kadar da değildir.[/sub]
Olur da büyük bijuuya dönüşürse kafasına Jinton'u yer.

Sasuke vs Itachi
Şimdi buradaki Sasuke, Itachi ile dövüşmüş birisi ve üstüne Tobi de bir şeyler anlattı. Itachi hakkında bilgisi iyi derecede bu Sasuke'nin.
Hem de Itachi'nin aksine Enton'da ustalığı daha iyi. Susano'suna ek kalkan yapmalardı falandı iyi yani burda da. Ama yine de Itachi'nin burda kaybedeceğini sanmıyorum. Sadece Enton ustalığı kurtarmaz Sasuke'yi. Ama Itachi de gözünü kullancağından gözünden oluk oluk kan akarak zaten Sakura'ya kaybedecek olan Tsuna için kendisini iyileştirmeyi bekler.

Tobirama vs Minato
Jiraiya'nın sağladığı bilgiler ve 30 dkk hazırlık sağ olsun Tobirama normalde Minato'yu alamasa bile burda gereğinden daha fazla zorlar. Burda yorulacak Minato da kendisine kalan rakipler için pek de zorlayıcı olmaz.
Bir de gözden kaçmış. Savaşın olduğu yer bir ada. Tobirama Suiton ile daha büyük saldırılar yapabilir.
Bu da Minato için ekstra zorluk.

Ben oyumu Jiraiya bilgileri ve hazırlık sağ olsun 1. Takım ortanın yükseği zorlukta kazanır diyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tsunade ile Adult Sakura birbirlerini kantırlıyorlar zaten onları denkleme sokmuyorum.

Orochimaru akademik olarak ve de laboratuvar dehası olarak Tobirama'dan önde olabilir ancak iş komutanlık ve savaş stratejistliği oldu mu Tobirama daha iyi bence üstelik yanında Jiraiya ve Ônoki gibi tecrübe fışkıran kurmayları olacak.

Karşı takımda Itachi ve Jonin Minato gibi çok zeki isimler olsa da epey tecrübesiz bir ekip. Gaara'yı da katarsak Gaara + Jonin Minato + Itachi üçlüsünün yaş ortalaması 18 gibi bir şey.

Bee +Jonin Minato Komando ikilisi kesinlikle Gai + Jiraiya ikilisinden yıkıcı güç ve uzun solukluluk açısından daha iyi bir komando ikilisi ancak sahada Kimse Jiraiya'nın masaya koyduğu çok yönlülüğü koymuyor. Gai 5 dakika sonra ayak bağı olacak olsa da Gai de tamamen denklem dışına çıkmayacak çünkü daha aşağı kapılara geçerek ve Sakura tarafından iyileştirilerek daha çok savaşta kalacaktır.

Tsunade ve Sakura'nın takım arkadaşlarının ataklarını boostlama olayına gelirsek bu konuda Sakura tarafı şanslı çünkü. Tsunade'nin takımında ITachi hariç tekniği boostlanabilecek biri yok. Ancak öte yandan Jiraiya'nın hali hazırda devasa olan tekniklerinin daha devasa olması ve de dev Jinton avantajı var. Jinton ayrıca karşı takımın katsuyusunu silme avantajı da veriyor. Benzer bir şeyi Bee de BD ile deneyebilir ancak BD, Jinton kadar kontrollü bir atak değil çevreye zarar verebilir ayrıca BD daha engellenebilir ,yönlendirilebilir bir atak.

Genjutsuculara gelicne Itachi açık ara fark atıyor. ANcak bence takım savaşlarında her seferinde sadece bir kişiye genjutsu yapmak saçma. Aşırı yorgun ve tahrip edilmiş bir Ônoki bile o kaosun içinde Madara'Nın genjutsusundan Raiakge'yi kurtarabiliyorsa. Burada Itachi'nin hükmü düşer. Ayrıca sadece ayaklara bakarak dövüşen Gai, Uchihalar ve göz teknikleri hakkında doktora yaptı diyebileceğimiz Tobirama, Bu Genjutsuya çok fazla kantır barındıran Jiraiya ve de Tecrübesi ile 5 Madara'dan bile genjutsu yememiş Ônoki varken Ben Genjutsunun bu savaşta bir halt edebileceğini sanmam. Sasuke içinde öyle. Ancak şu var. Genjutsuları gençlerden aldığımızda Sasuke'nin masaya sunabilecekleri ninjutsu olarak bir tık daha fazla.

Zor maç iki türlü de gitse şaşırmam.

Ancak Jiraiya'nın ve Kurbağaların, Gaara'yı neredeyse işe yaramaz hale getirmesi. Tobirama'nın henüz Hiraishin Level 2 icad etmemiş genç Minato'yu kantırlayabiliyor olması. Gai'nin Itachi'yi kıyıda tutmak için çok güzel bir materyal olması ...

Sasuke'nin Amaterasusu ve Ônoki'ni Jinton'u da Bee'yi canavar moduna geçmemek için zorlayacaktır geçerse tekini yer.

Bir de Oroc'dan edo alınmış ve Oroc'un ninjutsuda çok iyi olduğunu bilsek de cephanesi çok belirsiz. Bee, Orochimaru falan direkt fiziksel olarak dalacak tipler.

Ayrıca Minato'nun kendi takımında ışınlanma + jutsu olarak kombo da kullanbileceği tek kişi Itachi.

Öte yandan Tobirama, Rasenganlar, Senpo Goemonlar, Chidoriler, amaterasular, Jintonlar, Hirudoralar ile kombo oluşturabilir ışınladığı kişiler ile.

Bir diğer önemli şey de eğer 1. takım Gama Rinsho üzerine bir taktik kurarsa 2. takımda Bee hariç kimsenin buna karşı bir savunması olmaması. Haa Gaara herkesi ses dahi geçirmeyecek kadar sıkı bir kum küresi içine almak istese yağ yüzünden bunu yapamayacak. Hadi yaptı diyelim 2. takımın hepsi bir araya gelmişken Dev Jinton GG yerler.

Bir de hazırlık süreci devasa bir fark yaratamayacak kadar kısa ancak bu süreyi en iyi değerlendirecek takım daha fazla savaş görmüş 3 komutan barındıran 1. Takım olacaktır. Itachi, Gaara, Minato üçlüsü de kesinlikle deha seviyesinde kişiler ve hem Gaara hem Minato savaşta komutanlık yapabildiğini kanıtladılar. Ancak Itachi'nin en büyük 4 hax tekniği elinden alınmış. Amaterasu ile de bir plan yapılmaz. Genjutsu zaten bu savaşta yeri yok ancak Gama Rinsho gibi herkesi aynı anda etkisi altına alacak bişi gerek.

Minato o sıralar SM'de ne seviye belirsiz, Rasengan var mı yok mu belirsiz. Hirashin lvl 2 yok. Gaara'da Jiraiya ve Kurbağaları tarafından hard counter yiyor zaten.

Nitekim hazırlık 1. takıma daha çok yarar gibi.

Beni 1. takım adına tek düşündüren şey şu. Hem Tsunade hem Sakura sonsuza kadar milleti iyileştiremezler bir yerde pilleri bitecek ve çözülecekler. Bu noktada da 1. takımdan 2 pert çıkar (sasuke ve gai) hatta bunu biraz daha ileride ONoki de takip eder.

öte yandan 2. takımda Itachi hariç çakra sorunu çekecek birisi yok.

Yani zaman 2. takımdan yana

Ancak hangi takımın bir diğerine daha çok cevabı var derseniz bu 1. Takım

Savaş uzarsa avantaj ikiye kayabilir.

Ancak 1. Takım da daha fazla ninjutsu olduğundan savaşı uzatacaklarını sanmıyorum. Bam Bam Bam durumu olabilir.

İki türlü de gidebilir ancak az bir farkla 1. Takım derim. Tek kaygım Gai ve Susano dahi açamamış taze MS Sasuke bu ikisi bu lig için biraz ufak kaçmışlar ancak takım olarak hala 1. Takım daha dengeli bence

Önce kabaca ilk aklıma gelen avantajlardan bahsedeyim.

Birinci Takım:

Jiraiya Minato'yu çok çok iyi tanıyor, nerede ne yapabileceğini, yeteneklerini ve düşünce yapısını iyi biliyor. Tsunade'yi iyi derecede tanıyor. Orochimaru'yu ise köyden ayrılana kadar iyi tanıyordu bu kısımdan sonrasını ise az çok biliyordur. Geriye Bee, Gaara ve Itachi kalıyor. Gaara'yı az biraz tanıyan Sasuke, iyi tanıyan Sakura ve Onoki var. Itachi ve Bee ile ilgili kısımları da Akatsuki'yi araştırması sayesinde Itachi hakkında az da olsa bilgisi olan Jiraiya ve iyi tanıyan Sasuke var. Bee burada rakibin en bilinmezi olsa da onunla karşılaşıp dövüşmüş bir Sasuke ve aynı savaş ortamında az biraz bulunmuş Sakura ve Onoki var.

Tobirama sahadaki savaş tecrübesi en yüksek kişidir çünkü köy sistemi kurulmadan önce bu adamın hayatı savaştan ibaretti ve rakip komutana göre komutanlık ve savaş zekası daha iyi.

Rakibin kumlarına karşı Jiraiya var. Bu bir çok savunma olasılığını yıkacaktır. Bee'nin dönüşümlerine intihar muammelesi yapacak Onoki ve Sasuke var. Ayrıca iki tarafta da teleporter olsa da saha Tobirama'ya hizmet ediyor adeta. Hem tekniği henüz geliştirmemiş Minato'dan daha iyi biliyor hemde serideki en iyi Suiton kullanıcısı olarak bir adada ki bu adada su kanalları da var daha rahat hareket edecektir. Bir ihtimal su kanalları sayesinde seyehat imkanı olduğu için işaretlerini daha rahat yerleştirecek ve işaretleme işini Minato'dan hızlı bitirecektir. Ayrıyetten bu sayede rakibin 10 Katsuyu'lu iyileştirme alanını tespit etme ihtimali daha yüksek.

Fakat her iki takım da bu alanı korumak isteyecektir. Sonuçta medical-nin düşerse burada tükenmeyecek bir 10 Katsuyu bekleyecek, tek şansları orası olur. Her iki takım için de bu alana Minato ve Tobirama sayesinde erişim şansı kolay olacaktır. Bu şansı biterecek takım da epey avantaj yakalar.

İkinci Takım:

Her ne kadar 4. Büyük savaşta büyük dövüşler görmüş ve daha sonrasında dövüşe katılmış da olsa Sakura 4. Büyük shinobi savaşı sonrası bildiğimiz tek tecrübesi şu şaringanlı elemandı. Tsunade ise 2. savaşta medical görev yapmış 3'de etkin rol oynamış ve 4'de ise liderlerden birisi olarak sahne almış ve Madara'ya karşı dövüşmüştür. Yani savaş tecrübesi rakip medical'e göre daha fazla.

Itachi rakip genjutsu'cudan daha iyi. Her ne kadar dövüşlerinin üstüne Sasuke tecrübe ve MS kazanmış olsa da Itachi kardeşiyle olan dövüşünde hiç öldürme niyetinde değil ve ağır hastaydı. Buna rağmen Sasuke'yi istese yenmişti. Karakter dahlinde olduğu için kardeşini gene öldürmek istemeyecektir fakat bu durum artık ağabeyinden nefret etmeyen, onun intikamı için uğraşan Sasuke de artık ağabeyini öldürmek istemeyecektir. Fakat bu bir savaş, öldürmeseler de rakiplerini elemek zorunda olacaklar bunu Itachi daha hızlı ve kolay idrak edecektir. Ayrıyetten MS'ye daha alışkın ve savaş tecrübesi olan bir isim. Kardeşinden üstün bu halleriyle.

Komando kalitesi olarak üstünler. Komandoların ve sahanın en güçlüsü Jiraiya da olsa komandolar arasında bu hallerinde Jiraiya>Bee>Minato>Gai derim. Birebir eşleşmelerde herhangi bir komando ile Gai eşleşmesi yaşanacak olursa Gai'nin işi zor. Gai'nin işi Gaara hariç herkese karşı zor. Gaara içinse yağlar ve hız üstünlüğünü kullanarak kazanır. Fakat hazırlık süreceinde her ne kadar 1. Takım daha avantajlı olsa da Orochimaru, Minato, Gaara ve Itachi zeki isimler ve ellerindeki bilgiyle özellikle Orochimaru bu konuya değinecektir. Gaara'yı Gai gibi göğüs göğüse çarpışan ve hızlı bir isim olan Gai ile karşı karşıya getirtmek istemezler.

Aklıma gelenler şuan bunlar.

Gaara bu bağlamda sahanın en zayıfı olacaktır, her ne kadar kağıt üstünde Sasuke veya Gai gibi gözükse bile Jiraiya Gaara'yı görürse onu işlevsiz hale getirir. Birinci takımın bir başka avantajı ise Onoki'nin hafifletme jutsusu. Bu Jiraiya gibi büyük atakları olan birisi için bir nimet üstelik Sakura buff'ı da olacak. Aynı şey Gai ve Tobirama gibi hızla çalışan elemanlar için de geçerli. Onoki ve Tobirama kombo yapacak olurlarsa saha direkt karışır. Hem uçup hem de ışınlanma avantajına sahip olacaklar. Bu ikinci takımı diken üstünde tutacaklar. Çünkü bu, ikilinin gözden kaybolduğu her an kafalarına Jinton yiyebilirler demek. Bu anlamda harita kontrolü için de büyük bir avantaj demek Katsuyu'nun iletişim yeteneği sayesinde bu ikilinin veya sadece Onoki'nin havaya çıktığı anda harita büyük bir kontrol sahhibi olacaklar.

İki taraf dan birebir dövüşlerde kolay kolay, büyük avantaj sahibi olamaz. Fakat ikinci takım yetenek ve güç anlamında biraz öndeler. Birinci takım tecrübe, bilgi, zeka ve hazırlık sırasında yapcaklarıyla bu açığı hayli hayli kapatıyorlar. Ayrıca eşleşmeleri daha rahat yapacak taraflar. Onoki hakkında hemen hiç bilgileri yok. Sakura hakkında ise yetişkin hali hakkında çok bilgileri yok. Sasuke için Orochi ve Itachi, Jiraiya için Orochi, Minato ve Tsunade, Gai için Konoha'lılar var ve Tobirama içinse gene Orochimaru var bu bağlamda ikinci takımın bilgi anlamında altın kuyuları Orochimaru. Ancak birinci takımın bilgi seviyesi daha üst düzeyde. Bu saydıklarımla 1. Takım daha büyük avantaj sahibi. Haklarında tam bir bilgi sahip olunmayan Bee, Gaara, Onoki ve nispeten Sasuke dörtlüsünden hakkında rakibin en az bilgisi olunan Onoki. Onoki en iyi tanıyan kişi Gaara o da tek başına çok şey ifade etmez. Aynı durumda olan Gaara hakkında savaş alanında bilgisi olan Onoki, karşılaştığı ve dövüştüğü için bilgisi olan Sasuke ve en çok bilgi sahibi olan Sakura var. Bu da bilinmezler konusunda Birinci takımı avantajlı yapıyor. Bee de fazla bilgi vermiş olmasa da Sasuke var ve Raikage'nin kardeşi olması ve mükemmel Jinc namı sayesinde daha fazla bilgi sızdırıyor.

Başta ikinci takım diye düşünmüştüm ama birinci takım daha avantajlı gibi. Karar veremedim oyumu kararsız olarak değiştireceğim. Fakat gene değiştrirsem bu sefer oyum şuan için 1. Takıma gider.

Sadece yanlış bir kanıyı gidermek adına söylüyorum yoksa yoruma itirazım yok.

hemde serideki en iyi Suiton kullanıcısı olarak bir adada ki bu adada su kanalları da var
Yav bu lafı yıllar önce biri ortaya attı (kesinlikle yargılamıyorum çünkü yıllarca bende öyle sandım) ancak Tobirama en iyi suitoncu falan değil. Buna dair hiç bir şey denilmiyor. Feat bazında Top 5 bile edemez :D

3'de etkin rol oynamış
Tsunade bu sırada ninja alemini bırakmıştı. Çünkü Nawaki ve dan 2. büyük ninja savaşında ölüyorlar. Savaşın başlarında Nawaki, sonlarında Dan gidiyor (2 . Büyük Ninja Savaşı en uzun süren savaş, yıllara yayılıyor) .

En iyi Suiton kullanıcılarından biri diye düşündüm, o laf yüzünden en iyisi yazmışım. Bana göre de en iyisi değildir, çünkü seninle bunu konuşmuştuk seride kesinlikle daha iyi Suiton kullanıcıları var ama en iyilerden bir tanesidir diye düşünüyorum gene de. Tsunade'nin 3. savaştan sonra bıraktığını sanıyordum ama Kakashi'lerin çocuk olduğunu düşünürsek ve kardeşinin de çocuk yaşta ölmüş olduğunu düşünürsek 2'den sonra bırakmıştır, 3'de yoktur doğru. Ama gene de tecrübe bazında Sakura'dan üstündür. Uyarın için teşekkür ederim. Bu arada serinin değildir ama büyük ihtimal bu alandaki en iyi Suiton kullanıcısı Tobirama'dır.

1. Takım ciddi şekilde daha avantajlı geldi bana.Birkaç sebebi var bunun.

1-)Öncelikle lider/stratejist bazında serinin en iyi birkac isminden birisi Tobirama(belki de en iyisi).Farklı isimlerle beraber kombo saldırılar oluşturma ve rakibin zayılığını analiz edip kullanabilme konusunda kendini savaş arcı boyunca defalarca kanıtladı.Orochimaru'nun zekası ise daha farklı türden.

2-)Jiraiya'nın Genjutsu'su.2. Takımda buna cevabı olan birisi göremiyorum.Yani Hachibi Bee için bozar diyeceğim ama tuhaf da bir Genjutsu.Hachibi'yi de Bee ile aynı anda Genjutsuya alsa şaşırmam yani.

3.)2. Takımdaki en büyük tehdit olan Bee'ye karşı birçok strateji var ilk takımda.

4.)Sakura buff+Jinton bu seviye için çok tanrısal bi teknik.10larca Klon Susanoo'yu anında yok ediyodu Onoki, Tsunade'nin destegiyle.(o klonlar 5 kage'yi yeniyodu o savaş öyle devam etse)

5.)Bu savaş zaten max 5-10 dakka falan süreceginden, +5 dakka Buff'ı almış Might Guy 1-1 durumda bence sahadaki en güçlü isim.Bir de Onoki'nin hafifletmesiyle beraber ulaşabilecegi hız bu seviye için fazla absurd kaçabilir.

Tek kaygım Gai ve Susano dahi açamamış taze MS Sasuke bu ikisi bu lig için biraz ufak kaçmışlar
Bu yoruma tam anlamıyla karşı çıkıyorum.
Öncelikle Kage toplantısi Sasuke Susanoo açabiliyor.Hem Gaara hem de Raikageye karşı açmıştı.Hem donanımı ve haxı hem de Kagelere ve Danzoya olan savaşlarını göz ònüne alıp featlerine bakarsam Gaara, Onoki,Tsunade,Sakura ve Edo tenseisiz Orochimaru'dan 1-1 de daha üstün; Minato ve Itachi gibilerden de çok uzak degil.

Might Guy için konuşacak olursam;
Bu adam bana göre serideki en saygıdeğer ve inanılmaz hız ve tepki süresine sahip kişi.
Minato Sennin moduna geçip Hiraishin le comboladıgi Rasenganina(Gaara ,Obito,Kakashi yardımı da vardı) Juudara shit diff zorlukta tekme atıp kolunu alıyodu Minato'nun.Fakat birkaç dakika sonrasında 7G Guy aynı Juudara ile birkaç saniyeliğine aşık atıyor.Yani hali hazırda, adamın 7G halinin tanrısal hiz ve reaksiyon gösterimi var.
Zaten diģer 7G açtıgı zamanların birinde Kisame'ye shitt diff atıyor diğerinde de yarı ölü haldeyken V3 veya V4 (tam hatılayamıyorum) Susanoo'yu siliyor.

Minato Sennin moduna geçip Hiraishin le comboladıgi Rasenganina(Gaara ,Obito,Kakashi yardımı da vardı) Juudara shit diff zorlukta tekme atıp kolunu alıyodu Minato'nun.Fakat birkaç dakika sonrasında 7G Guy aynı Juudara ile birkaç saniyeliğine aşık atıyor.Yani hali hazırda, adamın 7G halinin tanrısal hiz ve reaksiyon gösterimi var.
Burada şöyle bir şey var. Minato orada başına bir şey gelebilme ihtimalini göze alarak, ET olduğu için daldı öylece. Yani hayattaki haliyle öylece saldırıp kol vermezdi. Karşılaştırma yanlış.

Öncelikle Kage toplantısi Sasuke Susanoo açabiliyor
Aaa pardon ben gife aldandım. Gif Bee savaşı hali. Aşağıda yazıyormuş Kage Toplantısı diye. Valla o zaman bu haliyle çok sıkıntı çıkarır. Ancak yine de bir MS kullanıcısı olarak Gai ve Itachi ile beraber sahadaki en kırılgan 3. isim bence (bunları hemen Ônoki takip eder).

Bu adam bana göre serideki en saygıdeğer ve inanılmaz hız ve tepki süresine sahip kişi.
Bu kısma da ben karşı çıkacağım.

Madara'nın savaş boyunca savaşlardaki tepkilerini ve tavırlarını karakteri ile birleştirirsek eğer aslında Tek kollu Edo SM Minato'nun (normal halinden daha güçsüz olan bir Minato yani) Madara'ya karşı performansı 7 Kapı Gai'den daha etkileyicidir. Neden ?

Madara savaş boyunca kaçırdığı tüm bu yılların açlığı ile aslında gider ayak Shinobi dünyasını test etti yani. Bunu 2 sebeple yaptığı plot içerisinde dolaylı kanallarla belirtiliyor.

1.si Hala en güçlü adam olduğunu kanıtlamak ve yeni gelişen jutsuları görmek. Çünkü bu dünya yok olacak, olmadan biraz merak gidermek, eğlenmek.
2.si Bu Shinobi dünyasının Madara'nın arzuları ile şekillendirilmemesi için mental ve fiziksel olarak Shinobi dünyasına kendilerini kanıtlama fırsatı vermesi.

Bu açıdan bakarsak Madara tüm ancak tüm savaşlarında ağırdan başladı giderek kademe artırdı. Gokage de böyle oldu, Hashirama ile solosunda böyle oldu, Naruto-Gai ekibine karşı öyle oldu. Gai'ye karşı da böyle oldu.

Savaşta Madara'nın fırsatını yakalar yakalamaz anında shit-diff atmak istediği 5 isim oldu. Hashirama, Naruto, Sasuke, Obito ve Minato.

7 Kapı Gai'ye karşı savaşmak yerine onu izledi ve sonunda "Mavi Buhar ile bana şansım olur mu sanıyorsun dalga geçme de bana kırmızı buharını göster" dedi yani 8 kapıyla gel dedi.

Öte yandan SM Minato önüde belirir belirmez dur savaşalım falan çekmeden lök diye kolunu kesti adamın.

Gai konusunda ise adam savaşın heyecanını iliklerine kadar hissedebilmek adına Gai'ye karşı Ninjutsu bile yapmadı sadece defansif amaçlarla gododamaları kullandı. Ve BU Gododama kullanımını 7 Kapıya karşı ise hiç yapmadı. Ancak SM Minato'ya yaptı.

Kaldı ki Kishimoto ben bir bok yedim KCM + SM Minato çok güçlü olacak buna hard nerf çakayım dedi resmen. Tobirama ile Minato sahada durduğu sürece Sasuke ile Naruto parlayamıyordu zaten (Rikudo dokunuşuna kadar) hadi Naruto gene BSM ile parladı da Sasuke tamamen gölgede kaldı. Ki Madara ona bile gözleri tehlikeli olduğu için tek attı. Gai'ye yaptığı "hadi tatakai" demedi.

7 Kapı Gai, Kisame'nin tepki göstermişliği olan birisi. Nitekim, Madara karşısında yaptığının %30'u kendi yeteneği %50'si Madara'nın karakteri %20'si de plot/hype ile alakalı idi.

7 Kapı Gai'nin tanrısal bir hızı falan yok.Edo-Madara'ya Hİrudora ile arkasından vurmasına rağmen Madara buna zamanında tepki gösterip ataktan sıyrık dahi almadan çıktı zaten.

6 Kapı Gai'nin tekmesinin savurma hızı ile %30 Çakra Fake Kisame'nin Samehada savurma hızı arasında çok çok az bir fark vardı.

6 Kapı da pek çok kage seviye karakterin base hızında idi belki de Gai (Misal Itachi vs) sırf 7 Kapı ile tanrısal bir hız olamaz.

Yani Gai Madara ile aşık falan atmıyor. Madara'nın ilgisini çekiyor daha çok.

Ayrıca bu seride pek çok karakterin "çok özel durumlar ve stratejiler altında" kendinden büyük liglere sıkıntı olduğunu gördük.

Kakuzu, Hashirama'dan sağ kurtulmuş. Konohamaru daha taze Genin iken Pain bedeni indirdi. Zabuza, Kakashi'ye sıkıntı oldu. Kakashi, Obito'ya sıkıntı oldu vs vs gibi.

Yani Minato ve Hashirama'nın hard-nerf hatta asspull yedikleri gün gibi açık. Kishimoto Minato sahaya geldiğinde sonunda o tekniğimi yapabileceğim dedi tekniği sonra bir daha anmadı bile Kishimoto anladı ki 4 Hokage fazla güçlü kaçtı ki tahmin ediyorum ki Yamato'lu Guruguru da bu konuda yastık olsun diye savaşa sokuldu yoksa alakaya maydanoz bir durum idi.
Zaten diģer 7G açtıgı zamanların birinde Kisame'ye shitt diff atıyor
Shit diff demesem de evet eziyor ancak bunun sebebi Gai'nin Kisame'nin kantırı olması gibi bir şey. Gai zaten daha bu seride şartların kendi alehine olan bir dövüş yapmadı. Bir tek8 kapı da ölmesi gibi bir dezavantajı vardı ancak onu da Naruto çözdü ve ölme koşulunu geçersek. O sırada Juudara'ya bir tek Senjutsu ve Taijutus işliyordu yani aslında Gai gene avantajlı bir konuma konumlandırıldı.

Gai üzgünüm ancak bu evren için hep çok yetersiz kalacak bir karakter olacak. Serinin başında kısa süreliğine Hokage gücüne çıkıyor denen teknik sonra 5 Kage'nin 10 katı dendi sonra da baktık ki adam Naruto evreninde tanrısal adamlara gider yapabilir bir konumda idi :D Yani aşırı plot heavy.

Ve Gai'nin skillset olarak yetersizliği hep onu parlayacağı senaryolara sokularak giderildi.

Kakashi VS Zabuza, Kakashi Vs Pain, Kakashi VS Obito, Kakashi Vs Kakuzu olaylarına gelirsek öte yandan Kakashi her zaman "underdog" olan taraf oldu. Keza Jiraiya Vs Pain.

Yani Gai hiç bir zaman "against the odds" bir savaşı olmadı ve bu yüzden 8 Kapı haricinde %100 Max Kapasitesi nedir bilemedik ancak benim yorumum şu ki Gai'nin yetenek setinin skill cap'i çok düşük. Bu sebeple hep plot heavy dövüşlerde oldu hem favori idi.

Sen diyorsun ki7 Kapıda tanrısal reaksiyon ya 7 Kapı da öyle olan adamla Kisame nasıl aynı anda tekniği salıyor ? Ya da onu da geçtim 7 Kapı da Tanrısal ise 8 Kapı da neden Minato + Rock Lee + Kakashi + Gaara'Nın ortak çabası olmasa Gai Madara'da bir tane dahi yara açamayacaktı. Madara'nın godo daması defansından hızlı değildi adam.

Nitekim 7 Kapı VS Madara da yaşananlar neden yaşandı yukarıda yüzdeleri ile veerdim.

Sakura genç halinde byakugou sahibi olduğu için vücudunu genç tutmaya güç harcamıyor hiç. Sadece alnında nokta olan hali bile hayvaniydi bu yüzden. Kendi de öyle açıkladı.
Savaş hali olsa hadi tecrübeyle falan tsunade alır derim. Ama sakura adult burda.

Minato da belki tobirama’yı katırlayabilecek biridir. Ama burda jonin hali denmiş.

İtachi sağlıklı olabilir. Ama sasuke de Ms sahibi. Tsukiyomi’den kurtulacak güçte de olduğu için Amaterasu ustalığı daha yüksek olan taraf kazanacaktır o da sasuke zaten.
İtachi’nin kılıcı tehlikeli. Ama sasuke’nin de oku çok hızlı. Danzo ağaçla yönünü değiştirdi ardından kaçamadı, kakashi ms varken dodge’layamadı uzay zaman jutsusu attı. Bi kabuto sm gücüyle kaçtı onda da sasuke şok oldu zaten. Tüm savaşı etkiler. Uzaktan sadece ok bile atsa yeter. Sakura saolsun çabuk yorulmaz da.

Jiraiya Sm açarken orochimaru’da Edo yoksa o eşleşmeyi de jiraiya alır.

Oonoki ve gai vs Gaara ve bee kalıyor geriye. Takım savaşı olduğu için Bee dev formuna çıkamaz karşıda sasuke varken.
Oonoki ve gaara’yı karşılaştırırsak gaara güçlü ama oonoki de medic ninjalarla birlikte aşırı değerli isim.

Birinci takım kazanırmış gibi geliyor bana. Eşleşme olarak baksam karşının daha üst modeli gibiler ve takım savaşında medic ninjayla hayvanlaşabilecek isimler var.
Tsunade de medic ama sakura’nın chakra avantajı daha çok çünkü vücudunu genç tutma derdi yok. Riskli bi güç de değil onun için. Naruto ve sasuke gibi o da geçmişti hocasını.