Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Anime ve Mangaları Takip Ettiğiniz Platformlar

Uncle Paulie

Vincenzo Montella
Gözcü Baykuş
Eğer takip ediyorsanız hangi platformları kullanıyorsunuz?

Online izleme olarak: Crunchyroll (legal yayıncı) ve hianime tercih ediyorum. Crunchyroll aylık 70 lira. VPN ile ABD'yi seçip girerseniz arşiv bayağı tatmin edici. HiAnime ise korsanda en iyi seçenek.

İndirerek izlediğimde ise nyaa'yı tercih ediyorum.

Manga okurken: Mangalife ve çok nadir indirerek okuyorum. Açıkçası ciltler pahalı olmasa ve maddi durumum yeterli olsa basılı olarak alıp tüketmek isterdim.

Son düzenleme:
Anime çok izlemiyorum artık ama Hianime kullanıyorum izlersem. Nyaa'dan Yu Yu Hakusho falan indirmiştim ayriyeten birkaç manga da indirdim. Toriko'yu falan oradan indirip okudum zamanında ama artık internetten okuyorum. Mangalife ve Mangadex kullanıyorum genelde.

‼️ Mangalife kullananlardan haberi olmayan varsa site 3 güne kapanıyor. Yeni siteleri de WeebCentral. Site kapanmadan, "hesabı taşı" tarzı bir seçenek var WeebCentral'da oradan aboneliklerinizi taşımanızı öneriyorum.

Anime çok izlemiyorum artık ama Hianime kullanıyorum izlersem. Nyaa'dan Yu Yu Hakusho falan indirmiştim ayriyeten birkaç manga da indirdim. Toriko'yu falan oradan indirip okudum zamanında ama artık internetten okuyorum. Mangalife ve Mangadex kullanıyorum genelde.

‼️ Mangalife kullananlardan haberi olmayan varsa site 3 güne kapanıyor. Yeni siteleri de WeebCentral. Site kapanmadan, "hesabı taşı" tarzı bir seçenek var WeebCentral'da oradan aboneliklerinizi taşımanızı öneriyorum.
Mangasee kapanınca zaten oraya yönlendirdiler direkt ana sayfada. Mangalife'da da aynısı olur. Belirtilir büyük ihtimalle.

Son düzenleme:
Mangasee kapanınca zaten oraya yönlendirdiler direkt ana sayfada. Mangalife'da da aynısı olur. Belirtilir büyük ihtimalle.
Yok zaten yazıyor oradan biliyorum. 😄 Bir süredir önümüzdeki sene kapatacakları yazıyordu yakın vakit 24'ü diye kesinleştirdiler. Siteye bir süredir uğramayan varsa haberleri yoktur belki diye buraya ekstra not düşüyorum.

Online izliyor ve okuyorum daha çok o yüzden onları söyleyeyim.

Anime izlemek için Crunchyroll ve Netflix kullanıyorum. Bu iki platformun yurt dışı anime arşivlerinin daha büyük olduğunu belirtmekte fayda var. Korsanda ise geçenlerde keşfettiğim Miroru.tv sitesinden yararlanıyorum. Günlük anime takvimi olması bölümleri takip etmek için açısından faydalı oluyor.

Manga için ise Manga Plus uygulamasını kullanıyorum. Resmi çevirileri kullanması ve scan kalitesinin yüksek olması platformun artı yanlarından. Arşivi de gittikçe genişliyor. Fakat devam eden serilerin geçmiş bölümleri belli bir süre sonrasında ücretsiz okumaya kapanıyor. Tamamlanmış serilerin ise tüm bölümlerini ücret vermeden okuyabiliyorsunuz fakat bölümleri tek bir sefer açabiliyorsunuz. Sayfadan çıkıp geri girmek istediğinizde abonelik almaya yöneltiyor. Abonelik ücreti ise aylık 60 dolardan başlıyor, baya bir tuzlu. Yine de güncel devam eden serileri resmi şekilde okumanın en rahat yolu bu uygulama. Korsan olarak ise Mangalife ve TCB sitesini kullanıyorum daha çok.

Valla yıllar önce telefonda mangarock'ı kullandım çok iyiydi. Sonra telefonda Tachiyomi kullandım o daha da iyiydi o da kapandı şimdi bir sürü tachiyomi kopyası var onlardan "mihon" (sanırım bu idi) ile devam ediyorum. Tamamlanmış serileri hala Tachiyomi'den okuyorum.

Ha yok bilgisayarımda isem ya da evdeki tabletlerden birinde o zaman Manga4life a giriyorum.

Anime için ise çok eskiden türkanime ve dizimag kullanıyordum. Çok seçenek yoktu. Beğendiğim serileri torrentlemeye çalışıyordum tabi, arşiv için. Ancak gündelik izlemek için bu ikisi vardı.

Yıllar içinde bir çok farklı yer oldu aniwave (ya da HiAnime yeni adıyla), 9anime, animepahe, 123anime gibi gibi.

Netflix, Amazon vb platformlara ilgimi çeken seriler geldikçe elbette oralardan da faydalandık.

Telefon da anime uygulaması pek denemedim. telefonumda animecix diye türk bir uygulama var ama çok fazla deneme şansım olmadı.

9animetv.to/ aniwatchtv.to / hianime.to (ikisi de aynı scripti kullanıyor, yani hianime.to/..../.../ şeklinde olan linkteki hianime kısmını aniwatchtv olarak değiştirirseninz aynı içeriğe ulaşırsınız. Biri bazen offline olursa kaldığım yerden bu şekilde diğeriyle devam ediyorum.

manga için de sailmg, tcbscans gibi yerlerden okuyorum. türkçe okuyacaksam da manga-sehri vardı bitane.

şu sıralar fazla anime/manga takip etmiyorum. bi one piece var işte geçmişten kalan azap şeklinde mecbur o kadar emek verdik bari bitirelim seriyi diyoruz. anime olarak da bleach, solo leveling izliyorum sadece.

Mangaları Tortuga, Manga-tr ve Mangadex'ten, animeleri ise Anizm, ok.ru ve arada bir Türkanime'den izliyorum.