Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Teknik Sorunlar

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Arkadaşlar forumumuz oldukça yeni ve daha bizim bile keşfedeğimiz pek çok bug ya da eksik olabilir bunları iletmek için lütfen bu başlığı kullanınız.

Bunun bir sorun olup olmadığından emin değilim ama siteye girdiğimde sayfanın açılması uzun sürüyor.Diğer sitelerde bu sorunla karşılaşmıyorum.Acaba benimle mi alakalı?

Paylaşımlı bir hosting kullanıyoruz. Yani bir sunucuda yüzlerce site olabiliyor.
Bu sitelerden herhangi biri sunucuyu fazla yoruyor olabilir ya da sunucudaki sitelerden biri saldırı alsa hepsi etkileniyor olabilir.
Bazen ise cache'den değil de cacheyi yenilemek amacıyla bütün site tekrar yükleniyor olabilir.
Ayrıca CDN ile başka sitelerden sitenin çalışması için gerekli olan bazı kütüphaneler çekiliyor. Jquery, font vs.
Bu sunucularda olan yavaşlık sayfanın geç yüklenmesini sağlar.

Yani sürekli süregelen bir yavaşlık olmaz ama bazen anlık veya kısa süreli yavaşlıklar söz konusu olabilir.

@Nabu

Hocam, siteye resim ekledikten sonra boyutuyla oynayınca kalitesi otomatikman aşırı şekilde düşüyor. Normal bir düşüş değil bahsettiğim. Bu sorun yeni başladı.

Resmi bizim sunucuya mı yüklüyorsun yoksa başka sitelerden link ile koyup o şekilde falan mı düzenliyorsun.

maxresdefault.jpg

Boyutu arttırdım, resmin orijinali ile pek bir farkı olmadı.
Eğer küçük boyutlu bir resim yükleyip bunu büyütmeye çalışırsan kalite bozulur.

Boyutu arttırdım, resmin orijinali ile pek bir farkı olmadı.
Eğer küçük boyutlu bir resim yükleyip bunu büyütmeye çalışırsan kalite bozulur.
@him

En son açtığım konuda yine başıma geldi, büyütmeye çalışmadım, küçülttüm. Sonuç aynı. Niye oluyor anlamadım. :S

Moderatör tarafında düzenlendi:
@The Last Outlaw
wikia sitelerindeki resimler link yapıları gereği öyle çekme yapar(thumbnail çünkü). O linkleri önce postimage.org ya da imgur gibi yerlerde başka bir link ile tazelemeli sonra forumlara, bloglara koymalısın.

Bir de burada çok hızlı yaparsan küçültmeyi orjinalindeki en-boy oranını kaybedebiliyor. Yavaş yap.

@Nabu hocam birinin mesajını beğenmediğimizde ve beğenmeme seçeneğine bastığımızda o benim beğenmedimi görebilir mi yoksa beni bilemez mi?