Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Soru One Piece Serisindeki En Başarılı Karakter Dizaynları

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
Gerek kişilik gerek dış görünüş gerek arka plan hikayesi olarak serideki en güzel tasarlanmış özgün karakterleri bu konu altında yazabilirsiniz.

Dış görünüm ve fiziki tasarımı açısından beğendim pek çok karakter var ancak olay arka planı olması, başarılı bir karakter dizaynı olması falan olunca seçeneklerim çok sınırlanıyor.

Blackbeard, Mihawk, Shanks, Bogard, Magellan vs gibi pek çok sevdiğim tasarım var ancak bunların köken hikayelerini ve motivasyonlarını pek bilmiyoruz. O yüzden biraz daha komple bir karakterizasyona sahip olanlara yoğunlaşacak olursam eğer;

1- Trafalgar Law

Güçleri, tasarımı, köken hikayesi, karakter özellikleri ile daha çok Naruto dünyasına ait bir tip gibi kendisi.Gerçekten başarılı olduğuna kendimi inandırabilme de sıkıntı çekmediğim nadir OP karakterlerinden.

2- Zoro

Basit, hödükçe, klişe dahi olsa Zoro'nun genel konsepti, tasarımı, etrafında dönüp dolaşan gizemi, motivasyonları ve aksiyonları genelinde bence tayfanın en başarılı karakteri. Çok iyi bir karakter falan değil belki ama OP ve hasır şapka tayfası standartlarının üstünde. Hatta o standartları ilk belirleyen karakter sanırım.

3- Jinbei

Sadakat, Adalet, Onur ve Dostluk terimlerini çok cıvımadan çok tonton amca ya da gevşek dayı hallerine düşmeden taşıyan çok nadir OP karakterlerinden. Köken hikayesinden, şimdiki geldiği gelişime kadar. Serinin en iyi support rollerinden biri hem de taa Marineford zamanından beri

4- Franky

Her ne kadar zaman atlaması öncesi punky franky i çok daha başarılı bulsam da Franky, köken hikayesi, becerileri, Kökeninden dolayı Roger'a, becerileri ve dehasından dolayı Vegapunk'a yakınlığı da bence onu tayfada enteresan bir yere koyuyor. Oda bunu işlemiyor tabi ancak Franky bence Robin'in ve Zoro'nun taşıdığı tarzda bir gizem ve katma değer potansiyeli taşıyor. Bi ussop, chopper falan değil.

Harcanmasa idi Smoker demeyi çok isterdim.

Şimdilik bu kadar.

Bir tanede ben yazıyım.

Monet geçiş arc'ı diyebileceğimiz bir hikayenin yardımcı villain'i olan Monet benim favori karakterlerimden bir tanesi. Onu özel kılan şey neydi peki, bunun üzerinde düşündüm ve sanırım buldum. Oda, Monet'i yaratırken iki farklı mitoloji ve folklorün güvenilmez kadın(Harpy ve Kar-kadın) konseptini kombinleyerek ortaya harika bir iş çıkarmıştı. Üstüne birde zeki sinsi bir karakter olması, tatlı ve sadist kişiliği, kendinden güçlü rakibe karşı çok güzel iş çıkarması(Luffy). Kardeşiyle yaşadığı trajik geçmiş ve kurtarıcısı Doflamingo'ya karşı sadakatiyle Monet kadın tasarımları arasında rakipsiz. Umarım bir gün onu tekrardan görürüz. :luffycries:

Monet.(ONE.PIECE).full.2101904.jpg

Marshall D. Teach

One Piece'de kendi temasının en hakkını veren karakterdir benim gözümde. Görsel tasarımı ''Korsanlık Teması'' içerisinde Shanks ile beraber(hatta Shanks'dan daha fazla) en başarılısı benim gözümde. Karakteri Luffy ile benzerlik ve zıtlıklar kurmak üzerine yoğunlaşılarak gayet iyi oluşturulmuş. Bununla birlikte her karakterin kendine göre bir teması vardır. Kara Sakal ''Karanlık'' temasını o seri içerisinde mükemmel bir şekilde sırtlanmış. Gerek işin kötülük tarafı, gerek bilinmezliği ve olası hareketlerinin uçsuz bucaklığı, gerek iğrenç ve gülünç durumlarının içerisinde birden yarattığı ürperti... Bu yüzden @Nabu 'ya katılmıyorum. Teach geçmişinde ki bilinmezlik ve yarattığı merak unsurları ile de harmanlanmış bir karakter. Örneğin Naruto'dan örnekle

Obito karakteri Tobi'yken ki karakter dizaynı ile muhteşem bir karakterdi. Maskesinin altında ki bilinmezlik onu esas göz önünde tutan şeydi. Obito karakteri ortaya çıktığında artık Tobi'den başka biri oldu. Ben ikisini değerlendirirken ayrı karakterler gibi ele alırım çoğu kez.

Tabi bilinmezlik her karakterde aynı etkiyi yaratmamakta. Dediğim gibi sırtlandığı figüre, temaya bağlı.

Teach dışındakileri yazmak istedikçe ayrı ayrı yazmaya karar verdim. Hem soğudukça yazmak iyi olur hem de biraz puan kasarım :p

@Sae Katılıp, katılmamalık bir şey yok.

Konunun sorusu şu şekilde geliyor.

Gerek kişilik gerek dış görünüş gerek arka plan hikayesi olarak serideki en güzel tasarlanmış özgün karakterleri bu konu altında yazabilirsiniz.
Nitekim ben de o yüzden şöyle dedim;

Blackbeard, Mihawk, Shanks, Bogard, Magellan vs gibi pek çok sevdiğim tasarım var ancak bunların köken hikayelerini ve motivasyonlarını pek bilmiyoruz. O yüzden biraz daha komple bir karakterizasyona sahip olanlara yoğunlaşacak olursam eğer;
Nitekim Blackbeard zaten bence en iyi OP karakterlerinden biri ancak BB şimdilik bir karakterden çok bir figür, bir güdü sadece. Bu haliyle de harika ancak soru "arka plan hikayesi şartı" ile gelince otomatikman elemem gerekiyor. Çünkü ne motivasyonlarını ne köken hikayesini ne de kronolojisinden, nereden gelip nereye gittiğinden haberdarız.

Yoksa elbette gizem ona yakışıyor ama gizem bir arka plan hikayesi olamaz.

Nitekim, katılman ya da katılmaman gereken bir şey yok. Çünkü bir şey yok :D Yani bir yorum yapmadım BB konusunda.

@Nabu Ben bazı karakterlerin arka plan hikayesi olmadan da hoş bir bütünlük sahibi olabildiğini düşünüyorum Teach'e özel değil. O ara başka birine laf yetiştirdiğimden dikkatimi veremeyip doğrudan sana karşı gibi yazmışım.

En başarılı mı bilmem ama en sevdiğim Trafalgar Law. Dressrosa arkındaki en güzel anlar, Law'un arka planının işlendiği kısımlardı. Hatta OP'un geneli olarak, Law'un geçmişinin anlatıldığı kısımlar en çok hoşuma giden kısımlardan birisidir.

OP'taki çoğu karaktere kıyasla, arka planındaki motivasyonları ve olan bitenleri daha başarılı işlenmiş buluyorum. Diğerlerinde de pek çok dram vb. var fakat işleniş açısından bu kadar güzel anlatılanı pek olmadı. Ha, başarılı bir karakter yapmanın tek yolu arka plan değil ama o ayrı bir konu.

Bunun dışında, Dressrosa'dan sonrasında çok çok az bölüme bakmış birisi olarak, Tony Tony Chopper diyorum. Chopper'ın tatlılığı, geçmişinde yaşadığı acılar ve insan ile hayvan arasındaki formda yaşadıkları çok güzel bir karakter yaratmış. Daha doğrusu, yaratmıştı. Zaman atlaması sonrasını bilemiyorum.

Trafalgar Ro,
Beyazbiyik Edward Newgate,
Doktor Hirurukku,
Sir Crocodile,
Jaguar D. Saul,
Balık adam Tom san,

Karasakal Tiç

Sonuncusu en iyisi ve en ilgi çekici olanı bence. Beyazbiyik ise anası şeyyapılmadan önce iyiydi denebilir, şimdi eh.

Foxy (Gerçi Oda özgün yapıyım derken saçmalamış da olabilir. :D )
main-qimg-cbb896444815f7dcfc22fb67291c7699

Jinbe Oyabun. Torafaga. Reyri. Dadan. Uzun yazmak isterdim ancak, maalesef yazıp geçiyorum.