Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Anket 2000'li Yılların En Güzel Rock Şarkısı?

En Sevdiğiniz Rock Müziği

• Evanescence - Bring Me To Life

Oy: 4 33.3%
  • My Chemical Romance - Welcome To The Black Parade

Oy: 1 8.3%
  • Gorillaz - Feel Good Inc.

Oy: 3 25.0%
  • Linkin Park - In The End

Oy: 3 25.0%
  • U2 - Beautiful Day

Oy: 0 0.0%
  • Foo Fighters - The Pretender

• Green Day - Boulevard Of Broken Dreams

• Audioslave - Like a Stone

• Queens Of The Stone Age - No One Knows

• Skillet - Hero

Oy: 4 33.3%
  • Red Hot Chili Peppers - Californication

Oy: 2 16.7%
  • The Killers - Mr. Brightside

• Adam Lambert - Whataya Want from Me

• The White Stripes - Seven Nation Army

• Nickelback - How You Remind Me

• Bon Jovi - It's My Life

• OneRepublic - All The Right Moves

• Papa Roach - ...To Be Loved

• Franz Ferdinand - Take Me Out

• Placebo - Song To Say Goodbye

• The Offspring - You're Gonna Go Far, Kid

• Muse - Uprising

• Sick Puppies - You're Going Down

• Breaking Benjamin - I Will Not Bow

• Alien Ant Farm - Smooth Criminal

• Coldplay - Viva La Vida

• Disturbed - Down With The Sickness

• Rise Against - Prayer Of The Refugee

• Three Days Grace - I Hate Everything About You

• Thirty Seconds To Mars - The Kill

• Kullanılan toplam oy
    12

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
Bu anketimizde 2000 yılından 2010 yılının başlangıcına kadar çıkmış bilindik hit rock şarkıları arasından en sevdiklerimizi seçeceğiz. 2000'li yıllar Nu-metal, Emocore gruplarının ortalığın tozunu attırdığı kimileri için kötü kimileri içinse değerli anıların olduğu zamanlardı. Her grubun sadece bir şarkısını aldım.

2000s sucks :D bu listeden bunu anladım. Its My Life, Seven Nation Army ve Californication hariç buraya benden oy çıkmaz gibi.

Diğer seçeneği olmamasına üzüldüm :(

I Will Not Bow
Skillet-Hero
In The End

Edit:
I Hate Everything About You
Bring Me To Life

Moderatör tarafında düzenlendi:
Seçmesi çok zor oldu benim için. In the End ve Pretender dedim. Ancak No One Knows, Feel Good Inc... bi dk. Song to Say Goodbye da varmış. Oyumu değiştirmek istiyorum :D

Arkadaşlar oyları değiştirebilir yaptım değiştirmek istiyorsanız değiştirebilirsiniz.

Audioslave- Like a Stone; Chris Cornell'in sesini çok seviyorum bu şarkıda bayağı özel benim için.

The White Stripes - Seven Nation Army; bu gitar rifini duymamış insan yoktur sanırım.

Bon Jovi - It's My Life; Bon Jovi en sevdiğim rock gruplarından bir tanesi ve bu şarkıyla 80 ve 90'lardaki efsanesini çok güzel bir şekilde 2000'li yıllara taşımış.

Californication, The Pretender, Feel Good Inc. ve tabi ki In the End'e oy vermek isterdim. Bazılarını hit oldukları için ekledim ama listedeki çoğu şarkıyı da beğeniyorum. :D

Oylar üç olmasına ve değiştirmeme rağmen, yine de zor oldu. In the End, The Pretender ve Feel Good Inc. diyorum. Linkin Park, 2000lerin en büyük gruplarından birisidir ve bulunduğu endüstri içinde, bu yeri hak ettiğini düşünüyorum. Gorillaz zaten çok güzel ve farklı bir grup. Foo Fighters ve Dave Grohl reyizin en başarılı çalışması belki de The Pretender'dır. Klibiyle bir arada ele alınınca iyice güzel oluyor. Zaten konulmuş ama ayrı olarak yine de paylaşıyorum.

Oyumu almamış olsalar da, şunlar da güzel.

Song to Say Goodbye - Genç emolara kendini jiletleten, yanık sesli kardeşimizin parçası. Dalga geçtiğime bakmayın, özellikle 8 dakikalık versiyonu çok güzel şarkıdır ama üst üste çok dinlemek sağlıklı değil.

Boulevard Of Broken Dreams - Pençelerini kaybetmiş, hadım edilmiş kapitalist bir punk fakat zamanında severek dinlerdim. Şu miksi de güzeldir. Anyways here is Wonderwall.

Seven Nation Army

Take Me Out

You're Gonna Go Far Kid

Down with the Sickness - Disturbed kaliteli bir grup. Ayrıca şunu bırakmasam olmaz.

1. Skillet Hero
  2. Gorillaz Feel Good Inc.
  3. Evanescence Bring me to life
Ek olarak Californication ve In the End severim

2000 sonrası 3 şarkı seçecek olsam belki Muse hariç (küçük bir ihtimal de Gorillaz) üçü de bu listedeki gruplardan olmazdı muhtemelen. Hadi bu gruplardan seçiyorum diyelim, en azından bu şarkılar olmazdı. Şarkı seçimleri başarısız olmuş. Muse'un Uprising'den çok daha iyi bir sürü parçası var. Coldplay'den de bari In My Place olsaydı veya yine o albümden başka bir şarkı Scientist falan. Red Hot ,Gorillaz. Placebo, The Killers'dan seçilen şarkılar da hakeza aynı şekilde tek tek saymayayım daha fazla. Diğer seçeneği olmaması üzdü. Grupların isimleri hatrına Muse, Gorillaz ve Quuens of the Stone Age'e verdim oyları.

Bir de videolar keşke spoiler içine alınsaymış. Sayfayı açınca pc dondu.

2000'lerden en iyi 3 Rock şarkısını seçecek olsam benim de seçimlerim ne bu şarkılar arasından ne de bu gruplar arasından olurdu ama listenin kendisi anladığım kadarıyla iyi şarkılardan ziyade ana akımda popüler olan şarkılardan oluşuyor. Bu liste içinden seçmek zorunda olursam, bu listede seçmeye değer bulduğum şarkılar:
  • Evanescence - Bring Me To Life : Amy Lee'nin vokalleri iyidir ve Fallen güzel bir albüm, ortaokul ve lise yıllarımda çok dinledim. En iyi şarkısını seçsem önüne koyabilecğeim şarkılar var ama Bring Me To Life hem en popüler şarkısı hem de en iyi bir kaç şarkısından biri.
  • MCR - Welcome to the Black Parade : MCR o listedeki bir çok grubun aksine yakın bir zaman öncesine kadar hiç dinlemediğim bir gruptu. The Black Parade hayatımda en fazla şaşırdığım albümlerden biri oldu. İlk dinlediğimde 2000'lerin ortalama pop punkını bekliyorken ilginç sözel temalara sahip pop punk, alternatif rock, dark cabaret ve yer yer metal karışımı bir rock opera albümü buldum. Welcome to the Black Parade ise bu albümün doruk noktası.
  • Gorillaz - Feel Good Inc. : Gorillaz rock grubu değil ve Feel Good Inc. rock ve hip hop karışımı bir şarkı olsa da öncelikli olarak hip hop olarak görüyorum.
  • Green Day - Boulevard Of Broken Dreams : Yine ortaokul ve lise yıllarımda çok dinlediğim ve hala çok hoşuma giden bir parça, American Idiot genel olarak çok güzel bir albüm. Yine de Green Day'den bir parça seçecek olsam kesinlikle Jesus of Suburbia'yı seçerdim. 9 dakikalık pop punk, alternatif rock, progresif rock karışımı bir rock opera parçası, grubun magnum opusu.
  • Audioslave - Like a Stone : Tekrardan, zamanında bolca dinlediğim bir şarkı. Hem Chris Cornell'in sesi hem de Tom Morello'nun gitar çalışıyla kendini türündeki şarkılardan ayırt eden bir parça.
  • Queens Of The Stone Age - No One Knows : Buradaki gruplar arasında Gorillaz ve The White Stripes ile birlikte eleştirmenler tarafından en sevilen grup sanırım, üstüne üstlük kült bir takipçi kitlesi var. Nedeni belli.
  • Franz Ferdinand - Take Me Out : En iyi Post-punk revival şarkılarından biri. Enerji dolu ve akıla kazınan bir riff'e sahip.
  • The White Stripes - Seven Nation Army: post-punk'ı garage rock'a çevirirsek Take Me Out için yazdığımın aynısı geçerli.
  • Coldplay - Viva La Vida : Viva La Vida'dan önce, Parachutes ve A Rush of Blood to the Head'den seçeceğim bir sürü başka şarkı var, bir çoğu en klasik piano rock şarkıları arasında. Buna rağmen Viva La Vida iyi bir şarkı ve bulunduğu albüm de ortalama üstü/iyi bir albüm.

Arasından üç tane seçecek olursam da şu üçünü seçerim sanırım:
  • MCR - Welcome to the Black Parade
  • Audioslave - Like a Stone
  • Franz Ferdinand - Take Me Out

Bu arada Numb bence en iyisi. Ankette yoktu sanırım. Ama Red hot chill Pipers, Three Days Grace, Linkin Park, Skillet gibi isimlerin güzel parçaları var tabii.