Dün 20th Century Boys'u Bugün ise devamı olan 21st Century Boys serisini bitirdim. Gerçekten bir şaheser fakat finale doğru aşırı sarmadan bantı yakan işlerden biri de bu olmuş diyebilirim. Ok gizem iyidir, kompleks/grift hikayecilik, detaycılık, şapkadan tavşan çıkarmak hepsi harika ve Urasawa reis hakkını veriyor fakat. Bir yerden sonra gereksiz bir yığılma oluyor öyle bir yığılma oluyor ki olay karakterlerin önüne geçiyor. Tamam o zaman olaya odaklanıyım diyorsun sonra aslında her şey 3-4 karakterden ibaret oluyor sonra diyorsun ki tamam o zaman karakterlere odaklanayım bu sefer de serinin bitmesine 3-4 sayı var aslında o karakter öyle bir karakter değil olayları falan..
Yani cidden sonları biraz şu kafayla okudum.
Bunun komik değil de "hayalperest, zeki, düşünür" gibi sıfatlarla değiştirebilirsiniz. Ancak cidden bir şeyin aşırısı o işin kralı bile olsan aşırı oluyor. .Ha bunu okuyan da sanmasın ki seriyi sevmedim ya da önermiyorum.
Seri 9.6-9.8/10 denebilecek bir şey harika bir yolculuktu. Çizimler, kompozisyonlar, karakterizasyonlar, time lapse dediğimiz şeyin bu denli geleneksel bir motif olarak kullanımı. Çok yönlü hikaye her şeyin bağlantılı olma hissiyatı falan. Yani değil sadece mangalar, mangalar + comicsler bazında okuduğum en iyi çizgi romanlardan, en iyi graphic novellardan birini okudum.
Yukarıda ki eleştirim serinin on üzerinden 0.2-0.4 gibi çok minik bir aralığı kapsamaktadır. Yani 10/10 değilse sebebi budur.
Herkese tavsiye ederim.