Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Anime - Manga Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Genel Tartışma

@Uncle Paulie Teşekkür ederim. Bi de güncel olarak tayfa içi (Top 5) güç sıralaması yapabilir misin? Özellikle Zoro ve Sanji,Jinbe arasında ne kadar fark açıldı merak ediyorum
Luffy, özellikle son formuyla beraber>>>>>>>>>>>>>>>>>

Hala forumlarda Zoro'nun Luffy'e yakın olduğunu düşünenler var artık hangi kafayla yazıyorlar bilmiyorum ama şu an Luffy güncel formuyla birlikte, belki spoilerlarını görmüşsündür tüm tayfayı alabilecek vaziyette. Bayağı hax ve kırılmaz bir şey son çıkardığı formu.

İkinci sırada elbette Zoro. Sanji bence Katakuri-King seviyesine yakın ya da eşit. Üçüncü sıra Sanji. Trio'da bir değişiklik yok yani.

Jinbei ise Sanji'nin bir bilemedin iki tık gerisinde dördüncü sırada.

Beşinci sıra... Hmm. Franky gibi duruyor ama Robin'i de iyi hypeladı Oda o da birkaç bir şey gösterdi. Bence Franky'dir. Robin de hemen arkasından gelir.

1-Açık ara, tartışmasız, yakını bile olmayacak şekilde Luffy.
2-Zoro
3-Sanji
4-Jinbei
5-Franky

bence.

@Uncle Paulie Birkaç sorum daha var😁

Yamato'yla ilgili bi şeyler okumuştum, Luffy hariç tüm tayfadan güçlü olduğuyla alakalı. Sence doğru mu?

Sabo'nun güç seviyesini Hasır Şapkalar tayfasında kimle kimin arasına koyardın?

Luffy'nin gücü hakkında spoiler yedim baya evet.

Yamato'yla ilgili bi şeyler okumuştum, Luffy hariç tüm tayfadan güçlü olduğuyla alakalı. Sence doğru mu?
Bence Wano sonunda aldığı power up ile beraber Zoro daha güçlü. Yine de çok uzak değiller.

Luffy'nin final formunun altında o kesin de G4 İleri Kral Haki'li Luffy'e yakın olabilir. Zoro'nun üstündedir bence. Sabo Dressrosa'da bile King'ten Katakuri'den güçsüz değildi bence.

@Uncle Paulie Birkaç sorum daha var😁

Luffy'nin gücü hakkında spoiler yedim baya evet.

Yamato'nun standart haliyle yaptıgını, Zoro Ashura formuyla ancak yapabiliyor.Evet daha sonra power up aldı ama bence Wano'daki en güclü hali hâla Kaido ile yüzleştigi an.

Luffy>>>Sabo >Zoro
Net bir şey söylemek imkansız ama bence böyle olmalı.

Yamato'nun standart haliyle yaptıgını, Zoro Ashura formuyla ancak yapabiliyor.
Yamato her hangi bir yara bırakamıyor. Birkaç panel denk gitme durumu var(o da daha çok karşı çıkma şeklinde yine Yamato ciddi bir zarar veremiyor) onun dışında Luffy geliyor zaten hemen. Toplasan 20 sayfa edecek bir dövüş. Zoro ise Oden'den sonra ilk kalıcı yara bırakan kişi oluyor.

Ha Yamato her türlü Çatı Zoro'nun üstündedir zaten. Soruda kast edilen güncel halleri karakterlerin.

Evet daha sonra power up aldı ama bence Wano'daki en güclü hali hâla Kaido ile yüzleştigi an.
Çatıdaki bilinçsiz yarım yamalak Kral Haki salan Zoro, Wano sonunda kontrol etmeyi öğreniyor. Yani şu an Ashura açsa bilinçli bir Kral Haki kullanımıyla açacak bariz çatıdaki halinin çok daha üstünde yani. King'e Ashura açmadı sadece fark o.

Kral Haki'yi ataklarına ekleyebilme muhabbeti seni 10x güçlendiren bir şey neredeyse. Luffy'nin hibrit Kaido ile denk gitmesini sağlayan, Zoro'nun diş geçiremediği King'e 3 atmasını sağlayan bir güç. Yani bunu Ashura'ya uyarlarsan çatıda yaptığı Ashura'nın çok daha ötesini beklememiz lazım.

Ha Oda power upları kafasına estiğinde kullandıran kafasına estiğinde kullandırmayan bir adam.(Şu an günceldeki durum gibi.) Ama kağıt üstünde şu an Zoro o zamankinden çok daha güçlü.

Bunun dışında Yamato'nun daha güçlü olmasına da okeyim, çok fark yoktur zaten aralarında. Kaldı ki Yamato standart sağ kolların fersah fersah ötesinde de değil.(Daha üstünde olmakla beraber.)

Katakuri ve Doflamingo kralin hakisini kullanmayı bilmiyorlar mı? Bu kadar güç sağlayan bi şeyse Luffy'i o şekilde indirebilirlerdi çünkü.

Oden güncel Zoro'nun üstünde midir?
Oden aşağı yukarı Kizaru-Big Mom arasında bir adam. Tabii çok saçma featleri de var ama high featleri bayağı iyi.

Spoiler vermeden nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama Zoro'nun kendisi bir kılıç üzerinden Oden ve kendisi arasındaki farkı vurguluyor.

Zou'da da görmüşsündür onun için "Beyazsakal ve Roger'ı kendisine hayran bırakmış bir adam" olarak tanımlamışlardı. Efsane diyebileceğimiz korsanlardan biri yani Oden.

@Uncle Paulie Enma'yı aldı. Henüz Oden'le arasındaki farka vurgu yapmadı ama yakında yapar muhtemelen.

Mihawk'ın güç seviyesini bi aralığa yerleştirsen nereye koyardın?

@Uncle Paulie Enma'yı aldı. Henüz Oden'le arasındaki farka vurgu yapmadı ama yakında yapar muhtemelen.

Mihawk'ın güç seviyesini bi aralığa yerleştirsen nereye koyardın?
Shanks>Kaido>Mihawk>Akainu gibi düşünüyorum.

Shanks 100
Kaido 97
Mihawk 95
Prime Ray 95
Karasakal 94
Akainu 94

gibi gibi bence. Ama duruma göre Mihawk'un Kaido seviyesinde yahut sanmasam da daha üstte olma şansı var. Shanks ile bir rivallık söz konusu çünkü. Hatta kılıç yetenekleri Shanks'ın üstünde. Belirsiz şu an için ama en kötü çoğu amiral ve bazı Yonkolardan güçlü.

Evet daha sonra power up aldı ama bence Wano'daki en güclü hali hâla Kaido ile yüzleştigi an.
King'le kapıştığı kısma gelmişken, bence muhtemelen en güçlü saldırısını kırıp kesemediği King'e tek atması Kaido'yu yaraladığı Ashura'dan daha büyük feat.

Gorosei'lerin güç seviyeleri belli mi? Amiral-Yonko arası bi güçleri var gibi geldi şimdilik ama emin olamadım.

Ya şu sıralar abim ile abimin kaldığı yerden Kİmetsu no Yaiba (Demon Slayer) izliyoruz da, seriye ilgim tekrar kabardı ve biraz forumlarda gezdim, reaksiyon videoları izledim vs.

Ya pek çok kişi Zenitsu'nun net bir farkla Inosuke'den daha güçlü olduğunu düşünüyor. Ben ise net aksini düşünüyorum ancak belli ki azınlıktayım.

Hal böyle olunca merak ettim KB ahalisi ne düşünüyor diye. Ayrıca uyarayım bu bir "Zenitsu vs Inosuke" konusu değil öyle olsa, kurallar gereği konusunu açardım.

Benim sorum daha çok olası bir KnY güç sıralamasında kim diğerinin üstünde olur, hangisi daha değerli gibi bir soru.

--------------------

Bu arada Zenitsu'nun bu kadar favorileştirilmesinin bir sebebinin anime olduğunu düşünüyorum çünkü daha göze çarpan, daha "flashy" yetenekleri olan animede ekstra güzel gösteriliyor. Yani mangadaki Tengen asla Animedeki kadar Gyutaro'ya dayanmıyordu ya da o kadar etrafa ışıklar saçarak dövüşmüyordu. Zenitsu'nun godspeed'i asla o kadar hızlı, o kadar devasa değildi. Rengoku güçlüydü ancak böyle değildi.

Inosuke'nin nefes formu bir elemente dayanmadığından atakları normal kılıç savurmak gibi duruyor o yüzden anime olduğundan daha özel göstermiyor olduğu gibi gösteriyor. Misal Mitsuri'nin nefes tekniği de elemente dayalı değil Inosuke gibi o da o yüzden düz saldırıyor ancak onun kılıcının şekli en azından bir fark yaratıyor.

Nitekim, Anime'nin de Zenitsu'yu biraz parlattığı kanaatindeyim bilmem siz ne düşünürsünüz millet.

Ya pek çok kişi Zenitsu'nun net bir farkla Inosuke'den daha güçlü olduğunu düşünüyor. Ben ise net aksini düşünüyorum ancak belli ki azınlıktayım.
Serinin sonunu baz aldığımızı varsayıyorum. Benim bir liste var zaten:
1710873279663.png
Bunu ben de beklemiyordum. 😄 Ama açık konuşayım seri sonu skala o kadar muallaktı ki... Yani Zenitsu yedek bir 6 numarayı tek başına yendi. Inosuke de 2 numaraya karşı savaştı ama 2 numara bunları ciddiye bile almıyordu. Sonra da zehirlendi gitti zaten. Arada Inosuke blitz attı gibi durdu sonra baktık Douma hiç ciddiye bile almıyormuş da sonraki sayfa kendisi blitz atıyor vs. yani bir şey anlaması çok güç bir savaştı.

Serinin başlarında Inosuke'yle Tanjiro daha birbirlerine yakın ama Zenitsu uyuklayınca sanki ikisinin ötesinde gibi gösterildi. Yani adam bir bayılınca dövüşleri tek saldırıda bitiyordu. 😄 Entertainment District'te Tanjiro Daki'yle güç bela baş ediyordu sonra Daki kuşağını alıp tam güç olunca Zenitsu God-Speed ile kellesini almak üzereydi. Ki bu ikinci kullanışı yoksa solo da alabilirdi belki.

Değer olarak aynı seviyeler bence kabaca. Yani listede üstüne koymuş olabilirim ama dediğim gibi net bir fark olduğundan değil.
Anime zaten tüm seriyi baştan yapıyor. 😄 1. sezonu izledim sonra dedim "Ne müthiş seri ben bunun mangasını da okuyayım." sonra mangayı açtım tanınmıyor seri. 😄 Anlayacağınız daha efektli olmasının bir etkisi olabilir ama tek sebebi o değil bence.

9k.png

Bende de durum aynı. Benim listede çok fazla mod olduğundan böyle aşağıdalar. Bu bahane ile listeyi de bir güncelleyeyim.

---------------------------------------

Öncelikle sana katılmadığım iki nokta var.

1.si

Yani Zenitsu yedek bir 6 numarayı tek başına yendi. Inosuke de 2 numaraya karşı savaştı ama 2 numara bunları ciddiye bile almıyordu. Sonra da zehirlendi gitti zaten. Arada Inosuke blitz attı gibi durdu sonra baktık Douma hiç ciddiye bile almıyormuş da sonraki sayfa kendisi blitz atıyor vs. yani bir şey anlaması çok güç bir savaştı.
Buraya katılmamak demeyeyim de ,eksik alt çizilmesi gereken noktalar var diyeyim. Yoksa muallaklık konusunda katılıyorum.
1.si Doma kadar hype yapılan bir karakter bence çok saçma harcandı ve o dövüşün Doma'nın seviyesi için çok düşük olması sebebiyle ister istemez Doma basiretsiz biri oldu. Ancak ne olursa olsun, Gyotaro, o çiçeğin özüne batırılmış kunai'lerin hemen bunu zehirlediğini anlayabilirken Doma'nın ayıkmasının bu kadar uzun sürmesi saçma, illa ki zehir yüzünden seviyesinin düştüğünü az da olsa anlamıştır, o noktada da Kanao'nun Inosuke gelene kadar Shinobu devreden çıktıktan sonra Doma'yı tek başına tutması açıklanabilir bir şey değil. Yani Kanao'yu bile otomatikman Tengen ve Shinobu üstü yapan bir feat. Inosuke desen işin çoğunu yaptı.

Yedek 6 numara ise hiç bir şekilde önceden yolu yapılmamış sırf arkta, Zenitsu'nun keseceği bir karakter olsun diye yaratılmış. Kaldı ki o üst altılı ne kadar üst altılı ? Alt altılıdan 2 tanesini bizimkiler öldürdü, geri kalanı Muzan öldürdü, üst altılıdan 3 tanesi öldürülmüş. Yani Muzan sonrası en güçlü 12 iblisten (Nezuko saymazsak) 9 tanesi öldükten sonra işe alınan birisi Kaigaku yani normal zamanda lower moon edecek birisi belki de, ne kadar kötü yazılmış ve anlaması zor olsa da Zehirli, Kendini tutan Doma bile >>>>>>>>>>>>>> Yedek Altı'dır yani.

O yüzden bence Kanao ile Inosuke'nin başarısı kesinlikle Zenitsu'dan aşağı kalmaz eğer daha yukarı değilse.

Ayrıca Zenitsu muzan savaşına çok daha az yara bere ve yorgunluk ile geldi Kanao ve Inosuke'ye oranla o yüzden biraz daha akabildi bunu da Inosuke'ye karşı kullanmışlar ancak Inosuke'nin Muzan ile solo gittiği an var yani.

Nitekim haklısın ancak günün sonunda ben gücünü tutan, zehirlenmiş bir Doma'yı bile o yedeğin yedeği veletin çok üstünde tutarım. O eleman Gyotaro'yu geç şu Tren ile birleşen alt altılı bile etmez büyük ihtimal.

Serinin başlarında Inosuke'yle Tanjiro daha birbirlerine yakın ama Zenitsu uyuklayınca sanki ikisinin ötesinde gibi gösterildi. Yani adam bir bayılınca dövüşleri tek saldırıda bitiyordu. 😄 Entertainment District'te Tanjiro Daki'yle güç bela baş ediyordu sonra Daki kuşağını alıp tam güç olunca Zenitsu God-Speed ile kellesini almak üzereydi. Ki bu ikinci kullanışı yoksa solo da alabilirdi belki.
Burada ise net katılmadığım bir iki yer var.

Ya Zenitsu'nun olayı burst damage yani aniden patlamalı bir şey o açıdan serinin çok çok başlarında dediğin doğru olsa da Tanjiro güneş nefesini açtıktan sonra net bir biçimde üçlünün en iyisi oldu. Inosuke ise diğer ikiliye oranla en büyük eksiği eğitim idi. Sonuçta Tanjiro ve Zenitsu eski hashiralardan eğitim almış tipler iken Inosuke kendi kendini doğada yetiştirmiş bir manyak. Inosuke bizimkilerle eğitim aldıkça farkı çok hızlı kapadı ve bence Mugen Treninde öne geçti, sonuçta o tren canavarın hax'ini tek kantırlayabilen ve Tanjiroya kill blow yolunu açan Inosuke idi. Zenitsu ise Nezuko ile beraber Rengoku'ya minimal bir yardım yapıyordu.

Kerhane arkındaki Daki dövüşüne gelirsek, godspeed ile kelle falan aldığı yoktu tam godspeed bitecek iken Inosuke gene o haliyle ayak uydurup günü kurtardı bence. Hiç öyle solo alabilirdi havası verilmedi. Alabilseydi, Daki'nin kafasını ilk kestiklerinde saldırıcı olarak Inosuke'yi seçmezdi ekip.

------------------------------

Tek sebebi efektler değil elbet. Ancak animasyon net biçimde Zenitsu'yu, Inosuke'yi parlattığından çok daha parlatıyor yoksa Zenitsu'nun godspeed'i asla öyle havada onlarca dakika onu uçuran bir şey değil :D :D

Animasyon haricinde Zenitsu'yu olduğundan güçlü gösteren bir diğer şey ise zamanlama.... Zenitsu genelde dövüşler de bitirici, yani son anda ciddi moda girip tek atıyor. Assassin gibi Zenitsu ancak Tanjiro ile Inosuke yeri geliyor saatlerce istikrarlı bir şekilde dövüşmeye, yara almalarına rağmen bata çıka bir şekilde dövüşlerini sürdürmeye devam eden biraz daha "savaşçı" denebilecek tipler.

Zenitsu gibi bir ışık hüzmesi olup rakiplerini kesmiyorlar biraz da millet ondan biraz fazla gözü boyanıyor gibi oluyor.

------------------------------

Genele vurursam eğer, Zenitsu burst damage ve speed hariç top seviye olduğu hiç bir istatistik yokken Inosuke bunun yanı sıra daha iyi sezgiler, daha iyi akrobasi, daha iyi beden hakimiyeti, daha komple bir nefes komboları serisi, daha iyi bir fiziksellik ve de daha iyi hayatta kalma becerileri ile komple bir paket. Assassin son vuruş da çok güçlü gözükür eyvallah ancak rakibi o son vuruşlara getiren ya rakibin aşırı zayıf olması ya da oradaki savaşçıların rakibi yıpratmasından oluyor.

--------------

Yorumunu paylaştığın için çok teşekkür ederim bu arada.