Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Avatar Evreni Serileri Genel Sohbet & Tartışma Başlığı

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
tumblr_m6exi1OmdK1qlz3smo1_500.gif

Avatar: The Last Airbender ve Avatar: The Legend of Korra serilerinin genel tartışma başlığı

[img='https://cdn.discordapp.com/attachments/410455609029427201/491850610681970688/DnYvumLUUAA-bDq.png',none,718][/img]

Netflix, Avatar dizisi çekiyormuş ...

:facepalm1:

Avatar özelikle last airbander serisi martial arts serisidir özünde. Tüm banderlerin iyi seviyede dövüş ustası olması gerekiyor dizi çekecekseniz. Buda iyi bir bütçe, iyi hazırlanma gerekiyor demek. Onun dışında bunları yaparken, doğal bir cgı gerekiyor ve avatarı izlerken sevdiğimiz o her karakterin kendine has dövüş tarzını görmemiz şart, özellikle toph;

Hikaye falan zaten hazır aynısını yapsan problem değil ama avatarın hikayesi kadar ilgi çeken asıl şeyin, atmosfer olduğunu umarım anlar netflix. Avatarı yapan ekipte yanlarında, o yüzden biraz beklentim var bu sefer.

Birde dizinin seti de merak konusu. Bu adamlar hep karanlık setler kullanıyorlar, avatarda sen bana o ilginç şehir tasarımlarını göstermelisin. Şimdiden iyi şanslar bunu doğal bir şekilde yedireceklerini pek düşünemiyorum açıkçası. Altered carbona harcadıkları paradan fazla gerekiyor, büyük ihtimal.

Bununla uğraşacaklrına yeni toprak ulusundan avatarımız gelse daha iyiydi.

Çizgi filmden sonraki olayları anlatan hikayeleri okuyan var mı?

Şu seriyi keşke shonenlere başladığım zaman aradan çıkartsaydım, 15 bölüm felan izlemiştim sanırım, hem episodik olmasından hem de çocuksu yapısından dolayı içine giremedim, bir gün izlerim umarım.

Şu seriyi keşke shonenlere başladığım zaman aradan çıkartsaydım, 15 bölüm felan izlemiştim sanırım, hem episodik olmasından hem de çocuksu yapısından dolayı içine giremedim, bir gün izlerim umarım.
Bence episodik sayılmaz, arkada devam eden bir hikaye var, lore'a dair sürekli bir şeyler öğreniyorsun. Episodikten ziyade One Piece gibi bir serüven. Atıyorum bir bölümde gördüğün karakter daha sonra karşına çıkabiliyor.

Bence episodik sayılmaz, arkada devam eden bir hikaye var, lore'a dair sürekli bir şeyler öğreniyorsun. Episodikten ziyade One Piece gibi bir serüven. Atıyorum bir bölümde gördüğün karakter daha sonra karşına çıkabiliyor.
Direkt episodik demek biraz yanlış oldu, ama tek bölümlük olaylar oluyordu, bölümler arası direkt bağlantı da yoktu her olaydan sonra araya zaman giriyordu galiba direkt bir akıcılık olmamasından dolayı sıkılmıştım, benim izlediğim giriş kısmıydı ilerde daha akıcı oluyordur muhtemelen, çok sabırlı bir insan olduğum söylenemez. :D

Direkt episodik demek biraz yanlış oldu, ama tek bölümlük olaylar oluyordu,
İlk sezon biraz öyle hele de başları ve ortaları ancak o sayede karakterleri tanıyoruz. Biraz slice of live/action gibi başlarda ancak sonra pek çok şonenin ulaşamayacağı güzellikte bir macera / hero's quest tarzı esere dönüşüyor.

Sonraki sezonlarda ise daha plot-driven ilerliyor . Gene aralarda ana görev arkına ara verip başka şeyler öğrendiğimiz ve gördüğümüz oluyor ancak hiç biri ilk sezon kadar dağınık değil.

Bence kesinlikle tüketmelisin.

Çizgi filmden sonraki olayları anlatan hikayeleri okuyan var mı?
Ben büyün çizgi romanlarını okudum. Avatar yani Aang ve arkadaşları ile alakalı olanlar hikayeyi çok geliştiriyor ve gerçekten güzeller. Ama Korra benim için zaten büyük bir hayal kırıklığı. Avatar’ın o mistik havası yok edilmiş, zaten hiç sevmediğim teknolojik dünyaya geçilmiş. Kurgusal eserler günümüze yaklaştıkça beni tiksindiriyor. Korra’nın çizgi romanları da aynı şekilde tam bir fiyasko. Keşke hiç var olmasalardı. Tabi bunlar benim fikrim.

Seriyi bitirdim en sonunda, shonenlerin arasına sıkıştırsaydım kesinlikle daha fazla keyif alırdım hem de daha fazla etki bırakırdı bende.

İlk başlarda ilgimi çeken bir karakter yoktu, seri sonlarına doğru yaşadığı gelişimlerden dolayı Zuko, Katara'yı izlemesi keyifliydi son kısımlarda, karakter olarak hastası bildiğim biri yok seride.

Aslında hikaye kısmının çok da önemi yok seri daha çok macera konseptine odaklanıyor, seriyi bitirince asıl tadının bizimkilerle macera yaşamak olduğunu anlıyorsunuz, serinin ana kötüsünü yenmeden önce bile bir yeni bir mekan keşfediliyor , ben bunu hiçbir shonende görmedim macera konseptinin hikayenin önüne geçtiği yok ya da ben görmedim, buna en yakın ts öncesi wan pis diyebilirim, onda bile hikaye bağlılığını sürdüyor, ama Avatar'ı izlerken hadi dövüşelim seri bitsin diye düşünmüyorsun, yeni yerler keşfetmek istiyor seri kendi kendine.

Geniş evrenleri severim ama ana mevzudan ilerlemeyince ben boğuluyorum, çoğu izlediğim şeyi atlayarak izlerim burda sorun bende. :)

Toprak Krallığı ve Zuko ile antreman yapıp güçlenecek derken araya giren hapishane kısmını izlemek çok keyifliydi.

Avatar evreninden yeni animasyon filmleri geliyor belki duymayanlar vardır.
images
Sonradan gelen bir habere göre Kyoshi filmi yerine Avatar takımının yetişkinlik dönemlerini anlatan bir film gelecekmiş.
images

Moderatör tarafında düzenlendi:
Avatar evreninden yeni animasyon filmleri geliyor belki duymayanlar vardır.
images
Sonradan gelen bir habere göre Kyoshi filmi yerine Avatar takımının yetişkinlik dönemlerini anlatan bir film gelecekmiş.
images
Korra gelmese de olur. Yeteri kadar serinin (ifademi mazur görün) içine etti.

Korra'dan niye bu kadar nefret ediliyor, Boruto gibi bir şey mi?
Şöyle söyleyeyim, Avatar'ı izliyorsun o harika mistik evrende bazen eğlenip bazen üzülüyorsun işte hep farklı bir ortam her gittikleri yer seni baştan çıkartıyor. Sonra mutlu mutlu devam edecek diye Korra'yı açınca bi bakıyorsun önceki ana karakter Aang yok, Sokka yok, Katara yaşlı olarak var, Toph desen o da yaşlı. Bununla birlikte etrafı teknolojik aletler sarmış dizi metropolde geçiyor. Tamamen amerikan tarzı yani. Bunlar da yetmezmiş gibi ana karakter olan Korra eşcinsel çıkıyor. Böyle saçmalıklara ne gerek vardı? Yani tamamen netflixin yaptığını yaptılar, nasıl denir tam bilmiyorum yani diziyi kültürel bir politikliğe sürdüler. İzlerken başka dünyalara gittiğimiz ve aslında bir şeyler de öğrendiğimiz Avatar'dan ergen Korra'ya geçtik. Bi de Korra Efsanesi koymuşlar adını ne efsanesi balon. Tek zevk aldığım bölümleri ilk Avatar'ın hikayesinin anlatıldığı bölümlerdi.

Arada aklıma geliyor illa da bu seride bize tanıttıkları karakterleri işlemelerine gerek yok. Sonuçta kocaman bir evren burası. Aang’in hava tapınaklarında olduğu dönemlerde ya da belki biraz daha sonraları, olmadı daha öncelerinden bu evrende yaşayan herhangi birini anlatabilirler. Böyle dizilerde aynı karakterlere takılmak çok kısıtlanmış hissettiriyor. Hiç adı geçmemiş ama ilginç hikayesi olan birisini anlatabilirler. Saraydaki bir soylunun veya şehirdeki bir vatandaşın hikayesi ne olursa işte gerçekten ilgi çekici olabilir. Aang’den sonra geçmemesi yeterli.

Aslında önce bir evren oluşturacaksın sonra o evrende yaşayan insanların hikayelerini anlatacaksın. Böylece uzun süre aynı karakterleri işleyip ileride saçmalama ihtimalini de düşürürsün. Bu şekilde hem evreni farklı karakterler ile geliştirirsin ve tanıtırsın. Hep olayların en üstündeki kişileri izlemek yerine o kadar da yukarıda olmayan ama anlatmaya değer bir hikayesi olan kişileri ekrana yansıtırsın. Güzel olurdu.

Açıkçası ben Gyatso ile Roku'nun arkadaşlığını görmeyi çok isterdim. Filmlerin yanında bir de Avatar'ın yeni bir oyunu da gelecek. Galiba 1-2 ay içinde haberi de çıkacaktı. Umarım güzel olur. Bir mobil oyunu çıkmıştı ama adı üzerinde, mobil oyun.