Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Comics Batman Gibi Dövüşmek (Resimlerle) - Adım 2

Homelander

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Bruce Wayne kurgusal bir karakter olabilir, ancak inanılmaz yolculuğu ve kararlı bağlılığı nesiller boyu okurlarına onun etik ve fiziksel cesaretini taklit etmeleri için ilham verdi. Bazı çizgi romanların Kara Şövalye'nin yapabildiğini iddia ettiği gibi, muhtemelen dünyadaki her dövüş stilini öğrenemeyeceksin,
Batman gibi dövüşmeyi öğrenmek, size gücünüzü ve iradenizi nasıl geliştireceğinizi ve bunları iyilik için nasıl kullanacağınızı gösterecektir.

Batman Gibi Dövüşmek - Adım 2

aid1757229-v4-728px-Fight-Like-Batman-Step-8-Version-3.jpg.webp

1-Reflekslerinizi Geliştirin
Batman'in hızıyla hareket etmek ve onun gibi düşmanlarınızın şiddetine cevap vermek için reflekslerinizin birinci sınıf olması gerekir. Refleks tepkinizi keskinleştirmeye başlamak için bir hız çantası, reaksiyon topu ve bir atlama ipi kullanın.

aid1757229-v4-728px-Fight-Like-Batman-Step-9-Version-3.jpg.webp

2-Yumruk Atmayı Öğrenin
Boksta dört ana yumruk türü vardır: jabs, crosses, hooks ve upper cuts. Batman'in bu tekniklerde mükemmel bir ustalığa sahip olduğundan emin olabilirsiniz.
Her ihtarın kısa bir açıklaması aşağıdadır:
Jab: Lider elinizle yapılır. Bunlar rakibinizi uzak tutmaya yöneliktir. Maksimum etki için rakibinize vurmadan hemen önce kolunuzu ve bileğinizi hızlı bir yakalama hareketiyle çevirin.
Cross: Vücudunuzda hafifçe yukarı doğru hareket eden güçlü elinizle yaptığınız bir darbe.
Hook: Baş veya vücut için tasarlanmış bir darbe. Yumruğunuzu yandan, geniş bir hareketle rakibinize getirmelisiniz. Bu ihtar, kombinasyonlarla iyi sonuç verir, ancak karşı saldırılara karşı hassastır.
Upper Cut: Her iki elden rakibinizin başına bir üst vuruş. Bu yumruk yakın çevrelerde çok etkilidir.

aid1757229-v4-728px-Fight-Like-Batman-Step-10.jpg.webp

3-Ayak hareketlerinizi mükemmelleştirin.
Bir dövüş çatışmasındayken, ayak hareketleriniz kaçmaya veya saldırmaya hazır olup olmadığınızı belirleyecek ve dengenizde belirleyici faktör olabilir. Dengesizlik sizi hazırlıksız kılabilir ve bu da sizin lehinize olmayan bir savaşla sonuçlanabilir. Batman buna asla izin vermez, sen de izin vermemelisin.
İyi bir ayak çalışması sürdürmek için bazı genel ipuçları:
Çatışmaya girerken hareket etmeye devam edin.
Asla bir bacağı diğerinin üzerinden geçirmeyin (çapraz adım).
Ayaklarınızın üzerinde kalın ve hareket etmeye hazır olun.

aid1757229-v4-728px-Fight-Like-Batman-Step-11.jpg.webp

4-Engellemeyi ve yumruk atmayı öğrenin.
Batman gibi bir dövüş sanatları ustası bile ara sıra yumruk yiyecektir. Bir rakibin çok hızlı, çok yetenekli veya çok sinsi olduğunu kanıtlaması ve bir yumruk atması durumunda şunları yapmanız gerekir:
Eliniz gibi bir uzuvla engelleyin.
Ön kola kısa, hızlı bir darbe gibi kendi vuruşunuzla savuşturun.
Vurulmadan önce kaslarınızı gerin.
Duruşunuzu koruyun.
Yumruğun hareketiyle hareket edin.

Batman Gibi Dövüşmek - Adım 2

Eğer yazıda anlamadığınız yerler varsa bu konunun altına mesaj olarak bırakabilirsiniz , hata yaptığım yerler olabilir.
Okuduğunuz için teşekkür ederim umarım yardımcı olabiliyorumdur.

Adım 3'ü başka bir başlıkta yazacağım.