Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Beelzebub

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
Beelzebub.full.861968.jpg
Yayın Tarihi: 23 Şubat 2009

Bitiş Tarihi: 13 Mart 2015

Mangaka: Ryuuhei Tamura

Dergi: Shounen Jump

Türler: Aksiyon, Komedi, İblisler, Okul, Shounen, Doğaüstü

Cilt: 28

Bölüm Sayısı: 250

Ishiyama Lisesi adlı tüm serserilerin gittiği okulda geçen hikaye Tatsumi Oga adlı şeytan kral diye adlandırılan serserinin bir gün gerçek şeytan krallığının varisi iblis bebeği bulmasıyla başlar. İlk önce refleks olarak bebeği alan Tatsumi sonra bundan pişman olur ve kendisine bağlanan bebekten kurtulmaya çalışır ama başaramaz. Suçlu geçmişi ve şeytani doğası ile Oga, bir iblis bebeği yetiştirmenin yüküyle ilgilenmek zorundadır. Ancak bilmediği bir şey vardır ki düşman iblisler onun peşinden gelecektir.

Hep gördüğüm ancak okumadığım bir manga. Sanırım başlayabilirim.

Güzel bir parodi, komedi olarak başlayan ama bir yerden sonra kalitesi gittikçe düşen manga. Kendisini çok ciddiye aldı ve altından kalkamadı. Vasat bir battle shonen olarak bitti.

Favori serilerimden biri kesinlikle. Elli kere okuduğum sayfaları tekrar görünce güldürmeyi başarıyor hâlâ. Tam bir klâsik.

Sonlara doğru biraz aceleye geldi diye düşünüyorum özelik
Fuji reyiz
olayı sırasında ama genel olarak çok güzel bir seriydi.

Çok duydum. Yeşil saçlı bebeğin şeytan kral olmasıyla ilgili bir şeydi herhalde. Belki okurum ama önce yarım bıraktıklarımı bitirmem lazım.

Grand Blue ile birlikte en çok güldüğüm serilerden bir tanesidir.

Furuichi reisin hakkı da çok yenmiştir. :/

Çok sevilen bir seri. Henüz okumadım ama, Beelzebub denilen bir bebek var, şeytan gibi bir şey galiba. Orjinal inanışta, şeytanla birlikte düşürülen meleklerdendi sanırım.