Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Soru Bir Anime Yapacak Olsaydınız Ne Anlatırdınız?

WakerGentleman

Baykuş Yumurtası
Çaylak Kullanıcı
Eğer bir anime yapacak olsaydınız izleyenlere neyi anlatmak, neleri vurgulamak isterdiniz?

Ben bu konuyu bazen düşünüyorum. Bizim kendimize ait bir kültürümüz var ve bu kültür her geçen gün yok oluyor. Anadolu irfanı gibi kavramlar artık bizim insanımıza hakim değil.

Ben eğer bir anime yapacak olsaydım bu modernitenin ilk zamanları diyebileceğimiz 19.yüzyılın sonlarına doğru Anadolu’da geçerdi. Avrupalı gezginlerin at arabasını orada kaza mı yaptırırım yoksa başka bir şekilde onları Anadolu’daki bir köye mi sokarım kesin olarak bilmiyorum ama modernitenin bizim düşünce dünyamızı nasıl değiştirdiğini bizim için bu iki kutbu bir araya getirerek vurgulamak isterdim. Bunu tüm dünyaya da anlatmak için anime aslında çok etkili bir yöntem. Ancak anime sanıyorum Japonlar yapınca oluyor. :D

Ben bu kültürümüzden uzaklaşmamızdan rahatsızım. Tamamen sekülerlik ve bireysellik üzerine kurulu modernitenin birçok eleştirilecek yanı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden yaptığım animede modernitenin bizden götürdüklerini vurgulamak isterim.

Güzel konuymuş bu, hiç yanıt gelmemiş.

Valla o kadar çok şey olabilir ki. Anlatmak istediğim hikaye sanırım doğa & mistisizm vs endüstri & materyalizm tabanlı bir şey olabilirdi sanırım. Ancak bunu da anlatmanın pek çok yolu var ve anlatmak isteyebileceğim daha pek çok hikaye de var.

O yüzden net bir "ahanda bu" şeklinde cevabım yok.

Ancak hikaye değil de "proje" olarak bakarsak, benim anime yapmak istediğim eski yeşilçam filmleri var.

Misal Battal Gazi ve Oğlunun olduğu Battal Gazi Vs 7 Şövalye tam da bir anime de görebileceğin saçmalıklar ve epiklikle dolu :D Anime gibi bir medyumda yeniden uyarlansa bomba olurdu. Keza Tarkan: Viking Kanı gibi filmler de öyle :D

Yani düşük bütçeli live-action olarak göze çok komik gelen şeylerin , anime de epik olabileceği potansiyeli ile bu ve benzeri eski filmleri Anime Dizileri haline getirmeyi cidden çok isterim :D

arkeoloji üzerine ancak indiana jones gibi değil.

Shoukoku no Altair var. Yerini tutar mı bilmem ama yazarın Türklere yaklaşımını baya olumlu bulduğumu söyleyebilirim.

Son düzenleme: