Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Bleach Kaptanlar Turnuvası Yarı Final

Kim kazanır

• Zaraki/Yoruichi Zaraki kazanır

Oy: 4 80.0%
  • Zaraki/Yoruichi Yoruichi kazanır

Oy: 1 20.0%
  • Urahara/Unohana Urahara kazanır

Oy: 4 80.0%
  • Urahara/Unohana Unohana kazanır

Oy: 1 20.0%

• Kullanılan toplam oy
    5
  • Bu anket kapanacak: .

Uchiha Madara

Devrimci Baykuş
Üstat Kullanıcı
KATILIMCILAR

URAHARA
5D1595B8-392F-4571-A90F-1BFA1B500ADA.png

ZARAKİ
476B15DB-A3EE-4069-B40C-62190D0EF287.png

UNOHANA
A28696BB-DD78-47CD-AFB8-4FC94C7B2BBA.png

YORUİCHİ
C5FDA7E9-2E3D-4B8E-A37F-06F93975EECD.png

EŞLEŞMELER

Zaraki vs Yoruchi

Urahara vs Unohana

Herkes En güçlü formunda

Zaraki vs Yoruichi
Zaraki hız bakımından geride kalıyor o yüzden net bir şey söyleyemiyorum. Seriyi hala bitirmedim ama Yoruichi'yi yakalayamazsa atakları da bir işe yaramayacak. Yoruichi diyorum.

Urahara vs Unohana
Urahara ölümsüzdü sanırım. Gerçi Unohana'nın Bankai'si de gördüğüm kadarıyla yok ediyor. Urahra'nın dikişleri işe yaramayabilir. Unohana diyorum.

Yoruichi'nin Bankai Zaraki'ye hasar verebileceğini sanmıyorum. Zamanında Fon Soi Aizen'e parmak darbesiyle öldürme tekniğini vurduğunda yüksek reiatsudan dolayı işlememişti. Aizen şinigamiler arasındaki savaş reiatsu savaşıdır demişti. Zaraki gerardla dövüşürken Bankai açtığında ordaki binalar yıkılıyordu. Üstüne 10 kata kadar güç veriyor Bankai. O yüzden Zaraki diyorum.

Dün Urahara ve Askin dövüşünü türkçe olarak okuyayım dedim. Urahara'nın Bankai'si sadece iyileştirme değil yeniden yapılandırma yeteneği var. Askin adamı kör ettiğinde yeniden yapılandırma gücü sayesinde tekrar düzeldi. Zehir balonunun içine hapsettiğinde Urahara onu delip bi kapı açtı. Yani moleküler düzeyde değiştirip istediği şekle sokma gücü var üstüne kurnaz da. Bu yüzden Urahara diyorum

Yoruichi, özel bir hazırlık olmadan, Zaraki'ye çok zarar verebileceğini sanmam. Eninde sonunda Zaraki.

Unohana biraz featless yani Urahara yenme potansiyeli kesinlikle var. Shunshui ve Ukitake'den bile yaşlı ve onların bile "-sama" diye hitap ettikleri özel biri ve orijinal Kenpachi kadın. Ancak çok kötü değerlendirildiği kanısındayım. Sırf ünü ve saygınlığı ile de Bankai URahara çapında biri alınamaz gibi geliyor. Urahara derim.

Zaraki alır.

Urahara alır. Urahara zaten Aizen'le eşit seviyede birisiydi.

main-qimg-9c410a184ed636eed79fdfd75fd416e8

@redstak

bleach-2400163.jpg

Seninkinin doğru çeviri olma ihtimali çok düşük. Aizen shinigamilerden çok ayrı ligdeydi. Kendini yalnız hissetme sebebi zaten oydu. Yamamato gibi yenemeyeceği bi Shinigami olsa da bu yama’nın güçlü bi varlık olmasından ziyade kılıcının ayarsızlığından kaynaklıydı. Urahara’nın aizen gücünde olması çok zor.

seninki doğru çeviriyse bile “artık senin gibi shinigami değilim” anlamındadır. Tüm mangaya ters çünkü aynı seviye olmaları.

Aizen 6 no’lu espadaya bunu yapıyor:

bleach-1589666.jpg

3 no’yu “kılıcımı 2 kere sallatırdın” diyerek övüyor:

bleach-2401437.jpg

Urahara’nın shikai saldırısını ise ulqiorra elinin tersiyle kenara fırlatabiliyor. Urahara’nın hep beraber antrenman yaptığı ve güç olarak aynı ligde olduğu hep ima edilen yoruichi espadalara yumruk atınca eli yaralandı.

Quincy arc’ta urahara grimmjow karşısında ne duruma düştü o da ortada. Yenilecek değil ama uraharayla ichigo’nun konuşmasına ve grimmjow ilk ortaya çıktığında urahara’nın suratına bakarsak belli ki urahara için bi tehdit.

Shikai ichigoyla antrenman yaparken ichigo getsuga atınca “nerdeyse kolumu alıyordu” da demişti.

Urahara kaptanlardan zekası sayesinde güçlü. Aizen’e yakın olsa zaten klon falan kullanmadan yammy’e tek atardı ardından grimmjow’un yerine geçen espadayı da kesip giderdi. Ulq+yammy’i de rahat alırdı. Aizen’in ligi bunlardan çok ayrı.
Zanpaktousu giden yamaji bile çıplak elle wonderweiss’ı ezdi. Bi yumrukla tek atamadığına şaşırıp “o zaman 2 elle birden vurayım” diyerek tek attı. Bu wonderweiss bankaisi yumruklara dayalı bi vaizard’ı yendi o savaşta yani yumruk yumruğa dövüşte wonderveiss çok güçlüydü. Aizen bu yamajiye artık zanpaktousu yok diye küçük görüyor.

Urahara hiçbir zaman süper varlık hissi vermedi aizen gibi. Ortalama kaptanlardan daha güçlü ama süper zeki sadece.
________

ankete gelirsek ilki elbette zaraki. İkincisine de zekasından dolayı urahara diyeceğim.

Aizen’e karşı savaşta unohana savaşa dahil olmadı bile. Aizen de hazırlık yapmadı ona. Tehdit değildi. Urahara’nın yeri ise ortada.
aynı şekilde sonraki baş kötü de uraharayı savaş potansiyelleri arasına koyup ne kadar ayrıcalıklı biri olduğunu gösterdi.

@redstak

bleach-2400163.jpg

Seninkinin doğru çeviri olma ihtimali çok düşük. Aizen shinigamilerden çok ayrı ligdeydi. Kendini yalnız hissetme sebebi zaten oydu. Yamamato gibi yenemeyeceği bi Shinigami olsa da bu yama’nın güçlü bi varlık olmasından ziyade kılıcının ayarsızlığından kaynaklıydı. Urahara’nın aizen gücünde olması çok zor.

seninki doğru çeviriyse bile “artık senin gibi shinigami değilim” anlamındadır. Tüm mangaya ters çünkü aynı seviye olmaları.

Aizen 6 no’lu espadaya bunu yapıyor:

bleach-1589666.jpg

3 no’yu “kılıcımı 2 kere sallatırdın” diyerek övüyor:

bleach-2401437.jpg

Urahara’nın shikai saldırısını ise ulqiorra elinin tersiyle kenara fırlatabiliyor. Urahara’nın hep beraber antrenman yaptığı ve güç olarak aynı ligde olduğu hep ima edilen yoruichi espadalara yumruk atınca eli yaralandı.

Quincy arc’ta urahara grimmjow karşısında ne duruma düştü o da ortada. Yenilecek değil ama uraharayla ichigo’nun konuşmasına ve grimmjow ilk ortaya çıktığında urahara’nın suratına bakarsak belli ki urahara için bi tehdit.

Shikai ichigoyla antrenman yaparken ichigo getsuga atınca “nerdeyse kolumu alıyordu” da demişti.

Urahara kaptanlardan zekası sayesinde güçlü. Aizen’e yakın olsa zaten klon falan kullanmadan yammy’e tek atardı ardından grimmjow’un yerine geçen espadayı da kesip giderdi. Ulq+yammy’i de rahat alırdı. Aizen’in ligi bunlardan çok ayrı.
Zanpaktousu giden yamaji bile çıplak elle wonderweiss’ı ezdi. Bi yumrukla tek atamadığına şaşırıp “o zaman 2 elle birden vurayım” diyerek tek attı. Bu wonderweiss bankaisi yumruklara dayalı bi vaizard’ı yendi o savaşta yani yumruk yumruğa dövüşte wonderveiss çok güçlüydü. Aizen bu yamajiye artık zanpaktousu yok diye küçük görüyor.

Urahara hiçbir zaman süper varlık hissi vermedi aizen gibi. Ortalama kaptanlardan daha güçlü ama süper zeki sadece.
________

ankete gelirsek ilki elbette zaraki. İkincisine de zekasından dolayı urahara diyeceğim.

Aizen’e karşı savaşta unohana savaşa dahil olmadı bile. Aizen de hazırlık yapmadı ona. Tehdit değildi. Urahara’nın yeri ise ortada.
aynı şekilde sonraki baş kötü de uraharayı savaş potansiyelleri arasına koyup ne kadar ayrıcalıklı biri olduğunu gösterdi.
Benim ki Viz çeviriden. Bilemeyeğim artık ne kadar doğru ne kadar yanlış. Ancak Aizen ve Urahara bana hep eşit imajı verdiler. Çok fark yoktu.

Seninkinin doğru çeviri olma ihtimali çok düşük
Ama öyle;

Naruto, One Piece ve Bleach gibi serilerin ingilizce çevirilerinde resmi yayımevi olan "Viz Media" nın ciltlerde kullandıkları sayfaları tarayan www.manga4life.com sitesine de baktım. @redstak ın attığı ile aynı.

0405-014.png

Ayrıca iki çeviri de çok farklı değil. Aİzen zeka da Urahara'yı kendi önüne koyuyor güç olarak ise base hallerini denk tutuyor ikisinde de hemen hemen. Tek fark resmi çeviri de "artık eşit güçte olmasak da" diyor.

Urahara’nın aizen gücünde olması çok zor.
Çeviride güçlerimiz artık eşit olmasa da demiş. Hogyoku almadan önce eşitlermiş demekki. Urahara'yı küçümseme bence Aizen'le kendi yaptığı oyunlarla dalga geçip onu bikaç kere mühürledi ama kafası yarı açık formundayken Hogyoku sayesinde koza formuna girerek mühürden kurtuldu.

Yav hacım Urahara'nın orda ne kadar güç kullandığı da önemli.Rakibe göre kendini ayarlamıştır bir de askinle dövüşürken Bankai açınca bunu zor durumlar için saklıyordum demişti. Demekki adam kendini tam açığa vurmuyor. Zaraki de ichigoyla ilk kez dövüşürken ichigo daha shikaideyken Zaraki'yi yeniyordu. Zaraki göz bandını çıkararak dövüştü bir de. Aynı mantıkla gidersek Zaraki SS boyutundaki meteor'u kesememesi lazım.

Aizen'in kendisi diyor senin geliştirdiğin teknik yüzünden senin yarattığın hogyoku olmasaydı bu savaş bitmişti şimdi.

khYfGA.jpg

OLisEi.jpg