Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Büyük Villain Kıyaslamaları #2

Hangisini Daha İyi Buluyorsunuz?

• Marshall D. Teach - Kurohige

Oy: 3 18.8%
  • Uchiha "The Savior" Madara

Oy: 5 31.3%
  • Aizen Sousuke

Oy: 7 43.8%
  • Üçü de başarısız, kötü tasarlanmış karakterler.

Oy: 1 6.3%
  • Üçü de çok iyi, karar vermesi zor.

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    16

Uncle Paulie

Gözcü Baykuş
Gözcü Baykuş
Baz alınacak faktörler;​
1- Karakterin seride bıraktığı etki, okuyucuda izleyicide bıraktığı etki,
2- Karakterin genel tasarımı,
3-Karakterin kendi içinde ne denli tutarlı olduğu,

____

Uchiha Madara
tumblr_nktcmr5x0Y1sr1nxko1_500.gif

Uchiha "The Savior" Madara, Naruto serisindeki en ünlü ve büyük karakterlerin başında gelir. Uchiha Klanının gelmiş geçmiş en güçlü iki savaşçısından biridir. Indra'nın varisi, Juubi'nin Jinchuuriki'sidir. Dağları ortadan ikiye yarabilen, dahası şehirleri yok edebilen bir güce sahiptir. Dahiyane planı Tsuki no Me ile dünyayı iyi bir yer yapmaya çalışsa da, kendisine kurulan komplolar, engellemeler sebebiyle dünyayı kurtarma planı başarısız olmuştur. Kendisi villain değil, savior'dır.

_____

Aizen Sousuke

6f54f0e7f8da7372f864429cfd5120b4.jpg

Aizen Sousuke, eski bir shinigami ve takım kaptanıdır. Uzun yıllar boyunca planını ustalıkla kurup işleme koymuştur, Gotei 13'ü devre dışı bıraktıktan sonra Ruh Kralına kadar ilerleyip diyarı ele geçirme projesine adım adım yaklaşsa da, Urahara Kisuke ve Kurosaki Ichigo tarafından yenilgiye uğratılmış, mühürlenmiştir. Hyogo kyu'yu elde ederek ölümsüz olmayı başarmıştır.

_____

Marshall D. Teach
tumblr_mzpw3yPf2w1qizslmo1_500.gif

Marshall D. Teach, One Piece serisindeki en güçlü ve kurnaz karakterlerden biridir. Tıpkı rakibi Aizen ve Madara gibi uzun yıllar sürecek bir plan geliştirmiş ve başarılı olmuştur. Dünyanın en güçlü korsanı Whitebeard 'ın gemisinde yıllar boyunca Yami Yami No Mi'yi aramıştır. Ancak ne yazık ki meyve kendisinin değil, arkadaşı Thatch'ın eline geçmiştir. Thatch'ı katledip meyveyi yedikten sonra Şirohige korsanlarıyla bağlantısını kesmiştir. Serideki en güçlü karakterlerden biri olan Hiken no Ace'i bire bir dövüşte yenmiş ve hükümete teslim edip Shichibukai olmuştur. En iyiler savaşında aniden ortaya çıkıp ölümün eşiğindeki Beyazsakal ile dövüşse de gücü yetmemiştir. Tayfası dövüşe dahil olduktan sonra Beyazsakal'ı öldürmüş ve en güçlü Paramecia olan Gura Gura No Mi'yi yemiştir. Şu an Yonkou olarak hayatına devam etmektedir.

​

Moderatör tarafında düzenlendi:
1. Kategori :

Dünya çapında ; Aizen > Madara >> Karasakal
Benim için ; Madara >= Aizen > Karasakal

2. Kategori :

Dünya Çapında ; Aizen > Madara >> Karasakal
Benim için ; Madara > Karasakal > Aizen

3. Kategori :

Dünya Çapında ; Madara >= Aizen >= Karasakal
Benim için ; Karasakal >>>> Aizen >= Madara

Totalde

Dünya Çapında ; Aizen
Benim için ; Diğer ikisi kadar ekran süresi aldığında Karasakal ancak şimdilik Madara

Teach hakkında henüz tek şey bile bilmiyoruz, nereden geldi, hikayesi nedir fikrim yok o yüzden henüz yorum yapamam. Bir tek kapakta çıkan bi resim vardı. Anlamışsınızdır neyi kastettiğimi.

images

He sonunda sevdiğim villainlar geldi konuşabilirim :D

1. kesinlikle aizen diyorum. Bleach evren kurmakla vesayre ilgilenmeyip direk karakterlere odaklandığı için ve aizen arc da değil saga düşmanı olduğu için çok fazla üzerinde durulan ve doğal olarak çok fazla etki bırakmış bir karakter. Hemen arkasından madara gelir. One piece ise yarattığı büyük karakterleri inatla göstermediği için etkileri de sadece gizemden ibaret oluyor.

2. Karakter tasarımı olarak madara ve karasakal arasında kaldım. Sanırım madara bir tık daha önde benim için çünkü söyledikleri ve emelleri diğerlerinin aksine her ne kadar mantıklı bulmasam da daha oturaklı. Aizen de karasakal da bencilik üzerine kurulmuş karakterler, karasakalı biraz öne koymamın tek sebebi de bunun farkında olup, doğrusunun bu olduğunu, ne olursa olsun hayallerinin peşinden gidilmesi gerektiğini söylemiş olması. Aizen de sevmediğim bir durumda tasarım açısından cool olmak üzerine yaratılmış olması. Karakterin vardır, o karakterin doğrultusunda yaptığın hareketler cool olabilir ama sırf cooluk üzerine olunca bir karakter, beni biraz soğutuyor. Tabi bu tamamen kişisel bir yargımdır.

3. Yeniliş kısmı olmasa tutarlılık bakımından aizeni, ekran süresi fazlalılığı yüzünden öne koyardım ama karasakal bu konuda az gösterilmesi ve hep bir tutar içerisinde olması ve tabi ki opun karakterlerinin yobazca idealerine bağlı olmasının avantajı sayesinde bu kategoriyi karasakal önde kapatıyor. Madaraya değinmiyorum, kendi içinde dengesiz olması sayesinde ilginç bir karakter.

Genel olarak baktığımda. 1. 2 puan 2. 1 puan dersek Aizen 2 Madara 3 Karasakal 3 Birbirine çok yakın hatta aynı puanlar aldıklarını görüyorum benim kanımca. Jüri özel puanımı da Karasakala vermek istiyorum çünkü 3ü arasında tek fan gözüyle baktığım op :D

Teach ile ilgili bir teori doğruysa sandığımız Teach, Teach değil.
Normalde bunlar üçüz, Teach karanlık-karanlık meyvesiyle bunları kendi içinde saklıyor.
WB'nin meyvesini de diğer kardeşlerinden birine yedirdi.

Eğer böyle düşünürsek Teach'in neden bir bölümde dişinin olduğunu, bir bölümde olmadığını, bir bölümde diş sayısının ve olmayan dişlerinin yerlerinin değişik olduğunu, bazı güçleri kullanırken yüzüklerinin olduğunu, bazılarında olmadığını anlayabiliriz.

Ayrıca Teachin veya diğerlerinin kötü olduklarını düşünmüyorum. Villain sayılacaklarından da emin değilim.
Hepsinin bir amacı var durduk yere masumları kesmiyorlar. Durduk yere şiddet uygulamıyorlar.

Benim gözümde Eustass Kid daha büyük villain bunlardan. Daha "kötü" karakter. Ya da Kaido, Big-Mam vs.

Kaguya - Juha Bach vs. olmalıydı. Zira diğerlerinin durduk yere adam öldürmek isteyecek tarzları olduğunu düşünmüyorum.
Tam anlamıyla villain değiller bence.

@him

Villain;
  1. a cruelly malicious person who is involved in or devoted to wickedness or crime; scoundrel.
  2. a character in a play, novel, or the like, who constitutes an important evil agency in the plot.

Villain olmak için illa şeytanın sol kulağı olmana gerek yok hacı ;)

Teach ile ilgili bir teori doğruysa sandığımız Teach, Teach değil.
Normalde bunlar üçüz, Teach karanlık-karanlık meyvesiyle bunları kendi içinde saklıyor.
WB'nin meyvesini de diğer kardeşlerinden birine yedirdi.

Eğer böyle düşünürsek Teach'in neden bir bölümde dişinin olduğunu, bir bölümde olmadığını, bir bölümde diş sayısının ve olmayan dişlerinin yerlerinin değişik olduğunu, bazı güçleri kullanırken yüzüklerinin olduğunu, bazılarında olmadığını anlayabiliriz.

Ayrıca Teachin veya diğerlerinin kötü olduklarını düşünmüyorum. Villain sayılacaklarından da emin değilim.
Hepsinin bir amacı var durduk yere masumları kesmiyorlar. Durduk yere şiddet uygulamıyorlar.

Benim gözümde Eustass Kid daha büyük villain bunlardan. Daha "kötü" karakter. Ya da Kaido, Big-Mam vs.

Kaguya - Juha Bach vs. olmalıydı. Zira diğerlerinin durduk yere adam öldürmek isteyecek tarzları olduğunu düşünmüyorum.
Tam anlamıyla villain değiller bence.
Eheh bu teoriyi MT de yazmıştım. Benden evvel yazan olduysa bilemem tâbi. Gene de burada ihtimal dahilinde bahsedilmesi beni sevindirdi.

Ayrıca villain olmakla zevk için kötü olmak aynı şey olmamakla beraber Teach OP kötüleri arasında bile en zalimlerdendir. Keyfi olarak iki adayı yerlebir ettiğini, İD zindanlarında tayfasına adam almak için kafwslerinde yaptırdığı ölümüne savaşı, yaralı WB'yi yumruklarken öldürdüğü tümen komutanından veya Ace'e yaptıklarından bahsederken duyduğu zevki unutmamak gerekir. Ki bunlar nadiren sahneye çıktığında gördüklerimiz.

Kendi içinde tutarlılık ilginç bir kıstas olmuş ama güzel konu, eline sağlık.

Aizen derim üç açıdan da. Seride ve okuyucu üstünde bıraktığı etki tartışılmaz derecede yüksek. Zamanında kendisine tapanlar vardı.

Tasarım olarak da Nietzsche'nin Übermensch kavramından bayağı bir esin alıyor. Gerek lafları, gerek planları, soğukkanlılığı, taviz vermeyen felsefesi (Yhwach'a ettiği laf gibi) vs. açıdan bayağı başarılıdır.

Teach'in ne yaptığını ve motivasyonlarını hala pek bilmiyoruz ama gördüğümüz kadarıyla tutarlı değil. Tutarlı olması da gerekmez bir karakterin, mesela Joker tutarsız olsa da, hatta bundan dolayı bile sevilir. Ancak bu bir kıstas olduğundan, Teach'in "Bir adamın rüyası asla ölmez," deyip, ardından ona değer ve şans vermiş herkese ihanet etmesi, bundan pişmanlık bile duymaması mantıksız. Madem bu kadar değer veriyorsun insanların rüyalarına, ona göre davran. Bencil bir çocuk gibi değil.

NABU ile daha yeni tartıştık bunu ve Madara'nın aşırı tutarsız olduğu açık. İçleriden en tutarsızı hatta. Burnunun dikine gidip, bir şeyleri fark edemediği için kendi başına geliyor yakındığı kötülükler.

Aizen öyle değil. Bir amaç belirlemiş ve kendi içinde tutarlı. Sıradan ahlak, arkadaşlık vb. zayıflar içindir diyor ve buna göre davranıyor. Amacı doğru veya yanlış, ayrı bir konu. Ancak onun ne olduğu ve ona ulaşmak için neler yapması gerektiğinin farkında. Bunun herkesin iyiliği için olduğunu veya başkalarının da ideallerinin kendisinki kadar değerli olduğunu falan da iddia etmiyor.

Madara Tobi aracılığıyla hayata bakış açımı, felsefemi değiştiren, beni gerçeklikle tanıştıran adamdır. Ondan başkasına oy vermem beklenemez.

Üç madde için de cevabım Teach olurdu.

Hayali olan ve bunun için varıyla yoğuyla çabalayan birisi. Yöntemlerinin yanlış veya kötü olması, ortaya koyduğu başarıyı azaltmaz.

Başlangıç çizgisi ve şansı, diğer ikisinden daha düşük olmasına rağmen başarıları doyurucu. Etkileyici bir kişilik yerine, hedefine ulaşmasını sağlayan gerçek ve iğrenç kişiliğini tercih etmesi de en büyük cesaretidir.

1. Madara>>>>>Aizen
  2. Madara>>>Aizen
  3. Madara>Aizen
Teach’i daha tanımıyorum.Madara reyizin
zirveden inmesi şuan için imkansız gibi

Madara bu iki karaktere göre daha başarısız bir karakter. Kishi öyle bir şişirdi ki gerçekten de patladı.

Açıkçası bana hiçbir zaman Tobi ve Orochimaru kadar etkileyici gelmedi. Gerçi sonradan bu iki karakter gözümden düşse de, sadece güçlü olmak dışında başka olayı olmayan Madara'dan daha dolu ve tutarlılar. Tasarım olarak ise tipik emo Uchiha tasarımı hakim.

Teach ise olması gerektiği gibi bir villain. Ne eksik ne de fazla. Ancak yeterince etkileyici değil.

Aizen ise bu üçlü arasındaki en iyisidir. Etkileme açısından zamanında (en azından ülkemizde) Bleach'in bile önüne geçmiştir. Bleach'in çok eleştiri almasına rağmen hala okunmasını sağlayan iki karakterden birisidir Aizen.

Aizen'in bir diğer artısı da Urahara gibi bir rakibi olması. Urahara'nın, Hashirama gibi seri içinde 100'lerce kopyası yoktur, emsalsizdir. Tıpkı Aizen gibi...

100 yıllık bir zeka savaşına girmişlerdir. Bu süreçte Aizen; ne birilerinin kuklası olmuștur, ne de yenilirken bile sözlerinden dönmüştür.

Aizen>Madara>Blackbeard

Aizen aralarında beni en çok etkileyen, en ilginç gelen, tasarımını en sevdiğim, en tutarlı bulduğum ve genel olarak en iyi bulduğum karakter.
Madara ise serinin sonuna doğru geldikçe daha tutarsızlaşmaya, etkisini daha yitirmeye ve daha az ilgimi çekmeye başladı(ve bir yerde balon gibi patladı) ama yine de Blackbeard'a kat kat tercih ederim. Açıkcası Blackbeard'ın meyvesi dışında ilgimi çeken bir tarafı yok, üzerimde hiç bir etki bırakmışlığı yok.

Sebebini hiç anlayamadım ama favorim aizen. Bazı kötüler böyle. Orochimaru’yu neden sevdiğimi de hiç anlamamıştım seviyorum sadece.
madara’yı daha çok severdim de soğudum sonlarda. en büyük sebeplerden biri kötü harcanmasıydı tabi. Aizen de harcandı ama chad gelip kol sokmadı adama. Bi karakterin inişi önemlidir bence. Aizen’in yenilme sebebi bile güzeldi. Tüm manga’ya urahara ve aizen arasında geçen bi savaş denirdi zaten o zamanlar. Buna yakışır bi şekilde indi.

Aizen bana komik gelen bi karakterdi. Bana “ bu kadar da özgüven ve ego olmaz” dedirtiyordu başlarda. Ss+vaizard’lara yaptığını görünce “egosu azmış bile” demiştim.
O kadar plan yaparak kaptanları heuco mundo’ya kitleyip ve ikisini kendi tarafına çekip ss’nin gücünü ikiye böldü, onları alabilecek espadalarla oraya gitti. Sonra ortaya çıktı ki adam zaten ss’nin yanına vaizardlar bile eklense solo alabiliyormuş. ”allah zeka vermiş niye kullanmayayım” mantığıyla boş zamanında plan yapmış herif.
Hiç gerek olmadığı halde sırf zevk için insanlara psikolojik olarak zarar vermesi de hoşuma gitmişti.

Teach’i sevmiyorum. Karizma eksikliği bi yana çok itici bi adam. Bi de kurnaz ve akıllı karakterler sevsem de teach fazla onursuzdu.

Aizen'i pek bilmiyorum ancak bildiğim kadarıyla iyi bir villain. Üstüne yazabileceğim pek bir şey yok ama iyi bildiğim villain'lerden birisidir.

Madara'ya gelince başarılı olabilirdi. Eğer yüzyılın trollünü yemeseydi, eğer klasik Naruto villain'leri gibi kandırıldığını anladıktan sonra ağlayarak taraf değiştirmeseydi, eğer bir kukla gibi kullanılmayıp seriyi taşısaydı. Ancak Madara Naruto serisinin ana Villain'i bile değil. Hatta en iyi 3-5 villain'i arasına bile giremez. Zamanında Gaara çok daha iyi iş çıkarttı. Tobi ve Orochimaru gibi karakterlerin yanına yaklaşamaz bile. Hatta Pain bile olamaz, o da kandırılmış olsa da (Orochimaru ve Gaara dışında herkes manipule edilerek kötü olmuştu. Gaara'da çevresel baskı ve Jinchuuriki olmanın etkisiyle o duruma gelmişti. Orochimaru bu konuda Naruto serisi içinde emsalsizdir. Geri kalan herkes Kaguya ve Zetsu dahil, ya iradesizdir yada dış etkenden dolayı (çakra meyvesi) kişiliğini kaybetmiştir.) serinin çok fazla sevilen bir karakterini öldürerek daha fazla nefret kazanmıştı. Madara ise bu grupta yer alamaz. Ne kendi planı var, nede Obito gibi kontrol edildiğine/kullanıldığına uyanmıştır. Ot gibi yemiştir Zetsunun oyununu. Madara burada 3'den yukarı çıkamaz.

Gelelim en tuhaf olana. Henüz sahne almadı tam olarak ama, aldığı kadarıyla başarılıydı. Daha ileride iyi bir iş çıkartmasını isterim, eğer Oda seriyi artık bitireyim deyip de aceleye getirmezse tabi. Çok kişilikli, uyumuyor, gizemli ve ana karakterin ağabeyinin ölümüne yol açmış birisi. Hatta meyve yemeden Shanks'a yara açmışlığı var. Umarım iyi kullanılır. En büyük gizemlerinden birisi, teori de olsa Xebec'e ya meyvesinden yada başka sebepten ötürü ilgisi olduğu. D. olup da kötü kalpli olan 2 karakterden birisi.

Aizen'i pek bilmediğimden BB diyorum.

1. Kategori
Aizen>Madara>Karasakal. Sanırım böyle Biliç okumadım ama genede Madara'nın adı daha çok geçer. Yorumlara göre Aizen daha çok kitleyi sarsmış sanırım.
Seride bıraktığı etki, Aizen>Madara>BB. BB için dur daha bismillah, diyorum önünde uzun bir yolu var. Ama gene de iyi bir etki bıraktı seyircide. Sadece bir kaç Arc'da ufak sahneler alarak yaptı bunu hemde. En etkin rolü ID'nin ve MF'nin son kısımlarıydı orada da bir kaç bölüm ayrıldı ve yapabileceklerinin sınırı yok dedirtti.

2. Kategori
Karasakal>Madara>Aizen.

3. Kategori
Karasakal>Madara>Aizen. Karasakal'ın kendi içinde tutarsız olma ihtimali yok zaten. Luffy olayı bana göre olağan şekilde tutarlı. Adamı hiç bir zaman küçümsemedi ve rakibi olabileceğini biliyor, hatta emin. Hatta bu tarafa gel seni bekliyorum falan dedi. Tuhaf bir şekilde Luffy'i sevse de, yaptığı kötülüklerden haz duyuyor ama çok kişilikli olması zaten tutarsız olmasını mümkün kılmıyor.

Aizen tabikide. Normalde kötü adamları pek sevmeme rağmen Aizen zekası ve coolluğuyla beni etkilemişti. Adamdan nefret edemedim bir türlü.

Şu sahneleri ilk okuduğumda etkilenmiştim

6.jpg

7.jpg

14.jpg

Teach'i tanımıyorum. Aizen ve Madara'yı yorumlarsam:

1- Aizen > Madara
2- Aizen > Madara
3- Aizen > Madara

Aizen en sevdiğim villain galiba. Zekası ve karizması bir ayrıydı bana göre. Madara'yı da sevmiştim ama Aizen her daim önde.