Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Romanlar - Genel Danışma ve Tartışma Başlığı

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Arkadaşlar çizgi romanların içeriğine dair tartışmalar ve çizgi roman endüstrisi ve çizgi romanlara dair paylaşımlar, sorgulamalar içinde bu başlığı kullanabilirsiniz.

-------------------

@Death Benim duvarıma yazdığın soruyu buradan sorarsan. Hem ben hem gören başkalarının da yardım etme şansı artar. Bir de buraya yaz.

Tamamdır @Nabu , şimdi ben Wonder Woman'nın Yalanlar çizgi romanını almak istiyorum ama bu çizgi roman 1,3,5 diye bölünmüş mü yoksa birleşik, bütün bir tam seri mi? Ben internette baktım yanlızca bir tane Yalanlar çizgi romanı vardı, şimdi bu çizgi romanı bölünmüş bir şekilde sayarsak benim her bir bölümünü almak için bütçem yetmeyebilir ve muhtemelen bölünmüş olduğu içinde diyer bölümler daha çevrilmemiş olmalı çünkü bir tane gördüm. Ama tam bir fasikül ise sıkıntı olmaz. Bir de New52 Wonder Womanları ingilizce ve 70 lira iken Wonder Woman Yalanlar çizgi romanı neden 20 lira?
Bu arada ben ilk defa çizgi roman alacağım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Death Wonder Woman yalanlar yani orijinal adıyla Wonder Woman: The Lies, rebirth serisinin 1, 3, 5, 7, 9 & 11. sayılarını barındırıyor. Wonder Woman yeni dünya isimiyle çıkan Wonder Woman Earth ise rebirth serisinin 2, 4, 6, 8, 10, 12 & 14. sayılarını barındırıyor. Neden böyle karışık gitmişler bilmiyorum seriyi okumadım. Diğer soruna gelirsek İngilizce çizgi romanlar bildiğim kadarıyla yurt dışında basılıp ithal ediliyor vergisi dolar kuru filan çok daha farklı etkiliyor fiyatları.

Peki Wonder Woman Yalanlar çizgi romanı 1'den 11'e(tek sayılı olarak) kadar olan bölümler Türkiye de ayrı ayrı mı satılıyor yoksa birleştirilmiş bir şekilde mi satılıyor?

Türkiyede sayı sayı satılan çizgi romanlar çok azdır özellikle böyle uzun serilerin. Cilt demek zaten genelde 6 7 sayının bir araya getirilip satılmasıdır.

@Nabu

Öbür konuda DC sinematik evren Batman'inden şikayet etmiştin. Ama hatırladığım kadarıyla MCU'daki Thor'u filan da beğenmiyordun.

İkisini bu konuda kıyaslarsan hangisi ağır basar? Karakter tasviri ve tutarlılık konusunda yani.

Sinematik evrenler için diyorum abi. Karakter anlamında hangisi daha iyi iş çıkartıyor yansıtma konusunda?
Yani ikisi de o karakterleri eş derecede kötü yansıttı o yüzden biri daha iyi diyemeyeceğim. Belki ilk filmin hatrına Thor biraz daha iyi diyebilirim. Ama ikisi de re-za-let bu konuda..

Sinematik evrenler için diyorum abi. Karakter anlamında hangisi daha iyi iş çıkartıyor yansıtma konusunda?
Yani ikisi de o karakterleri eş derecede kötü yansıttı o yüzden biri daha iyi diyemeyeceğim. Belki ilk filmin hatrına Thor biraz daha iyi diyebilirim. Ama ikisi de re-za-let bu konuda..
Batman'in öldürme olayı özellikle saçmaymış. Pek aram yok çizgi romanlarla ama kendisi kendini "Beni onlardan ayıran özelliğim öldürmemem" diye tanımlıyordu

Evet, hem öldürmeye karşı çünkü bu olaya başlama şekli ailesinin raslantısal bir cinayete kurban gitmesi. Ayrıca ateşli silahları da korkakların silahları olarak nitelendiren birisi yani iki açıdan da o silahları kullanması saçmalık.

Öte yandan elektirikli şok tabancası ile bayıltılan YIldırım TAnrısı var :D :D Yani ikisi de rezalet.

Neden böyle karışık gitmişler bilmiyorum seriyi okumadım.
Çift sayılar WW'nin kökenini, tek sayılar ise günümüzdeki WW'yi anlatıyor.Farklı bir anlatım tarzı ve akıcılık katmak için yapmış olsalar gerek.Benim hoşuma gitmişti.

DC ve Marvel çizgi romanlarına başlamak istiyorum. Şu ana kadar hiçbirini okumadım. Nerden başlamamı önerirsiniz?

C ve Marvel çizgi romanlarına başlamak istiyorum. Şu ana kadar hiçbirini okumadım. Nerden başlamamı önerirsiniz?
Sevgili Adamator açıkçası bu sorunun kolay bir yanıtı yok. Bu sorunun yanıtı senin nasıl bir okuyucu tipi olduğunda yatıyor ? Benim sana doğru bir yönlendirme sunabilmem için sana bazı sorular sormam gerek.

1. İngilizcen var mı ? Yoksa sadece türkçe içerik mi okuyacaksın ?
2. Marvel ve DC gibi popüler evrenler ile mi başlamak istiyorsun yoksa her hangi bir "comic" şirketinin herhangi bir serisi il başlamak senin için yeterli mi ?
3. Eğer cevabın Marvel ve DC ise bu evrenlerin, kozmolojisi, evrenini ve büyük olaylrını öğrenmek tüm külliyatı keşfetmek mi istersin ? Yoksa daha mütevazı şekilde sevdiğin bir karakter üzerinden başlamayı mı ?
4. Yıllardır devam eden karakterleri okumak mı ? Yoksa bir başı ve sonu olan herhangi bir karaktere bağlı olmak zorunda olmayan graphic novelleri mi okumak mı ?
5. Bilmek için mi okuyacaksın yoksa okudukça mı bileceksin ?

1-İngilizcem b1 seviyesi civarı bişeydir. Ama Türkçe okumak isterim.

2-DC ve Marvel evrenlerini okumak isterim.

3-Öncelik bilindik karakterlerde olsa daha iyi.

4-Başı ve sonu olsa iyi olur.

5- :huh: Bilmek için sanırsam.

DC ve Marvel çizgi romanlarına başlamak istiyorum. Şu ana kadar hiçbirini okumadım. Nerden başlamamı önerirsiniz?
Ben nasıl başladığımı söyleyeyim fikir verme açısından.İnternette Türkçe olarak indirip okuyabileceğin binlerce sayı türkçe çizgi roman var.Onları olabildiğince okumanı öneriyorum.Zaten bir süre okuduktan sonra bazı karakterleri daha çok seviyosun ve o karakterlerle ilgili detayları eventleri falan ögreneyim derken işi az çok çözuyosun.Açıkcası başlama sayın ve veya hikayen de pek önemli değil.Belli bir seviyeye geldikten sonra evreni kavrayıp olayları baştan sonra okuyacaksın zaten eğer seversen tabi.

@Nabu tavsiyelerinizi bekliyorum hocam.
Türkçe olması elbette bizi çok sınırlıyor ve bu noktada @Shrimp e katılıyorum. Türkçe çizgi roman çeviri gruplarının sitelerine gidip gözüne hoş gelen her şeyi okumaya başla, zamanla oturacaktır.

en seçkin çeviri grubu da budur ; http://turkcecizgiroman.blogspot.com/ . Ekonomik durumun iyiyse D&R, Idefix, Arkabahçe gibi sitelerden de bir sürü çizgi roman satın alınabilir.

Ama bir sürü daha var.