Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Doki Doki Literature Club!

Homelander

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Bu başlık altında kısaca Doki Doki deneyimlerimi aktaracağım.

Öncelikle Doki Doki nedir? Doki Doki, Team Salvato'nun 2017 yılında yapmış olduğu bir visual novel. Sizi bilmiyorum ama bu türe oyun demek bana saçma geliyor. Yaptığınız tek şey kitap okur gibi okumak. Ama ne yapalım, oyundan başka diyebilecek bir kelimem yok. Oyunun türü Psikolojik Korku. Evet, yanlış okumadınız, "Anime temalı bir oyun ne kadar korkutucu olabilir ki?" dediğinizi duyar gibiyim. Sakın ola öyle demeyin. Ve kesinlikle internette araştırma yapmayın, eğer oynamak istiyorsanız, hemen Steam'den alın. Zaten bedava. Ha bedava ama yani almadığı şey para. Para yerine başka bir şeyi feci bozabiliyor. Neyse, konuyu fazla uzattım, şu uyarıyı da yapıp geçeyim; Eğer olaylardan kolay etkilenen biriyseniz bu oyunu oynamayın.

Spoilersız Görüşlerim
Öncelikle oyundan biraz bahsedelim, bu oyun nedir? Siz sıradan bir lise öğrencisisiniz. Ve bir gün bir okul kulübüne katılıyorsunuz, Edebiyat Kulüp'ü. Bu kulüpte sizden başka 4 tane çok tatlı kız var. Birbirinizle vakit geçiriyorsunuz, birbirinize şiir okuyorsunuz ve istediğiniz kıza yürüyebiliyorsunuz. Nasıl? Eğlenceli mi geldi kulağa? Ama hiç de öyle değil. Oyunda bir yeri geçtikten sonra acayip korkunçlaşıyor. Metinler değişiyor, alt metinler, felsefesi, hayata bakış açısı falan bunların hepsini anlayabiliyorsunuz. Bu gerçekten tüyler ürpertici. Ben metinlerin değiştiğini görünce "oha" falan olmuştum. Neyse, öncelikle oyun herkesin abarttığı kadar korkutucu/etkileyici değil. Evet, etkilenebilirsiniz ama hayatınızı mahvetmez. Aslında oyunun size korkudan çok vermek istediği hissiyat vicdan azabı. Oynayanlar ne demek istediğimi anlamıştır diye düşünüyorum. Burada maalesef çok duramıyorum, çünkü spoiler vermeden konuşabileceğim pek bir şey yok. Tekrar edeyim, sakın oyunu araştırmayın. Spoiler yemeden oynamanız gereken bir oyun. Biz asıl konuya gelelim; Bu oyun kimler için? Eğer her oyunda oynanış, aksiyon, macera tarzı şeyler arıyorsanız bu oyun sizlik değil. Bu oyunun bir oynanışı yok, yaptığınız tek şey space tuşuna tıklamak. Yani eğer kitap okumaktan pek hoşlanmıyorsanız, büyük ihtimalle bu oyunu da sevmezsiniz. Ha bir de oyunun başlaması çok uzun sürüyor, onu da belirteyim.

Spoilerlı Görüşlerim
Arkadaşlar yok böyle bir şey ya, bazı kısımlar o kadar rahatsız ediciydi ki.. Zaten sizde biliyorsunuz. Oyun başladığından beri Yuri'ye yürüdüm, en sonunda Sayori'nin kendini asması ile parçalandım. Sonra o karakterin silinmesi falan gerçekten çok kötüydü. Oyun Yuri'nin evime gelmesine kadar çok güzel ilerliyordu. Oradan sonra gerçekten kötü şeyler olacağını anlayabiliyordum. En sonunda bari Yuri ile devam edeyim dedim.. O da kendini deşti. Natsuki ile ilerleyeyim dedim, o zaten başka bir psikopat. En sonunda Monika'ya kaldık. Bu arada Monika ile kaldığım kısımlar oyun içinde en rahatsız olduğum kısımlar. Ve Monika'yı silmem gerektiğini anlayana kadar canım çıktı. JustMonika. Sizi ne kadar etkiledi bilemem ama beni herkesin anlattığı kadar etkilemedi. Belki benimle ilgilidir, belki de herkes abartıyordur. Bilemiyorum. Natsuki'nin gözleri fırladığında geriye atılmıştım. Oyun bir yerden sonra sıkıcılaşmaya başladı. Çünkü hep aynı şey; bir kızı kurtarmaya çalışıyorum lâkin başarılı olamıyorum. Ve sürekli aynı metinler çıktığı için sıkılmaya başladım. Orada oyun benim için bitti zaten. Ama yaşadığım 10 saat gerçekten çok kaliteli idi. Yakın bir zamanda tekrar oynamayı düşünüyorum.

Kısacası oyun işini çok iyi yapıyor. Benim gibi oyunlardan zor korkan birisini bile korkutabiliyor. Hem de böyle bir deneyimi bedavaya yaşıyorsunuz. Daha ne? Hemen alıp oynayın.