Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Manga Ekip Kur Savaşa Hazırlan

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Bu fikir az önce aklıma geldi ve sizinle paylaşmak istedim. Önceki ekip kurlar gibi değil, herkes ekip kurup sonraki turda birbiriyle dövüşmeyecek. Bunun yerine ben bir görev yazacağım ve siz bu göreve en uygun olduğunu düşündüğünüz kişileri yazacaksınız. Bu kadar.

Görevi açıklıyorum:

-Kirigakure çevresinde tuhaf bir yapılanma var.
-Siz henüz bu yapılanmadan tam olarak emin değilsiniz.
-Fakat güçlerinin yüksek olduğunu ve 6 kişi olduklarını biliyorsunuz.
-Görev için seçeceğiniz shinobiler başarılı olma şansınızı etkileyecek.
-Bir köy lideri olarak şundan eminsiniz, görev zorlu ve bilgi edinmeniz gerekiyor. Bu yüzden sadece 1 kişiye bel bağlayıp tüm bilgileri toplamasını bekleseniz de, görev için shinobilerin kısa bir süre Kirigakure yakınlarında takılması gerekiyor.
-Dövüş Naruto'nun FRS öğrendiği döneme denk geliyor.

Ana hatları bunlar. Aslında isterdim ki bu kadar bilgi vereyim gerisi kalsın, ancak mümkün değil bunlar yetersiz. Şimdi size karşı takımı açıklayacağım, ama karşı takımı biliyorsunuz diye kesin başarı elde edemezsiniz. Seçeceğiniz takıma göre, ki herkes Naruto'yu biliyor rakibi deşifre etmeniz kilit rol oynayacak. Yani bilgi edinmede zayıf ancak çok güçlü bir ekip kursanız da, diğer yorumcular görevde başarısız olacağınızı anlayabilir. Sonuç olarak bu evrende sırrı olan birisi, kendisinden güçlü birisini yenebilir.

Rakibiniz: Konan, Deidara, Danzo, 4. Raikage, 4. Mizukage ve Kakuzu'dan oluşuyor.

Kurallar:
-6 Kişilik bir kip kuracaksınız.
-Dövüş alanı duruma göre değişkenlik gösterse de, Kirigakure çevresinde boş adalardan birisinde gerçekleşecek.
-Kendi köyünüzün, Kage'sisiniz ve köyünüzün ulaşabildiği bilgileri elde edebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse Taş köyünden yana tercih kullanırsanız Deidara hakkında bilginiz olacaktır, yada Konoha'dan kullanırsanız Danzo hakkında. Bunun dışındaki tüm bilgileri ekibiniz öğrenmek zorunda. Bu yüzden çoğunluğu Akatsuki'den seçtim zaten.
-Bir köy seçebilir ve Shinobilerinizi buna göre seçebilirsiniz.
-Konoha dışındaki köyler geçmiş zamandan transfer yapabilir. Çünkü sayıları çok az bu transfer 3 ile sınırlıdır. Örnek verecek olursam Kum köyünü seçecek olursanız Sasori, Pakura ve 3. Kazekage'yi alabilirsiniz.
-Tüm köyler kaçak shinobilerinin 1 tanesini çağırabilir. Fakat gerçeklik biraz da olsa mevcut, Konoha bu sebepten kim olduğunu bilmediği Tobi'yi çağıramaz.

Sizlere ekibinizde bir denge olmasını tavsiye ederim. Rakip takımı mümkün olduğu ölçüde çok yönlü seçtim.

Köy olarak Konoha'yı seçiyorum.

Bunun 2 sebebi var.

1.si karşı takımdaki en alengirli isim (ve büyük olasılıkla operasyonlarının lideri) Danzo. Onun hakkında bilgi sahibi olmak diğerlerinden daha mühim.
2.si Konoha en geniş kadroya sahip.

Takıma gelince;

Güç seviyesi olarak takımda bir sınırlama getirilebilir bence çünkü Hashirama gibi biri hem bilgiyi alır hem hepsini hoplatır bence :D

6 Kişilik Takımım:

1- Jiraiya : Jiraiya zaten sızma, soruşturma ve de bilgi edinme de konohanın en iyisi denildi. Bu seride konohanın en iyisi isen genelde tüm köylerin en iyisi olursun. Bu işin başında Jiraiya reis olmalı.

2- Hatake Kakashi - Jiraiya'nın sağ kolu olacak (Deidara ve Kakuzu kantırı ayrıca)

3- Uchiha Itachi - Eğer kayıp ninjalarımdan birini çağırabiliyorsam o zaman - Itachi. Bilgi almak için genjutsu yetenekleri çok çok kullanışlı. Ayrıca Danza'nın olası Koto'sunu kantırlayabilir.

4- Yamato - Özel operasyonlarda bulunmuş tecrübeli biri ayrıca çok yönlülüğü onu iyi bir destek ekipmanı yapıyor.

5- Shibi Aburame - Böcekleri sayesinde bizim sensör ninjamız olacak.

6- Haruno Sakura - Support / Tank / İyileştirici

6. ismi çok düşündüm.

Açıkçası Tsunade ve Gai'yi köyde bırakmak istiyorum çünkü bir köyün en güçlü 6 ismini alıp yanımda götürürsem köy başı boş kalır.Gerçekçi bir senaryo olmazdı en güçlü 6 ismi alıp göreve gitmek. O yüzden onları alamam. Asuma'yı düşündüm ancak Yamato varken ona pek gerek yok. Kurenai zaten hamile. Ekibin de bence bir healer'a ,bir tanka ihtiyacı var. O yüzden 6. isim Sakura

Shibi yerine Hiashi'yi de düşündüm ancak görev gizliliğe önem veriyor ve Shibi'nin böcekleri çok çok kullanışlı olacak. Hiashi'nin görüşüne sahip olmak çok çok iyi olurdu ancak. Kakashi ve Itachi varken görüş konusunda çok eksi de değiliz zaten. Shibi de böcekleri ile kilometrelerce alanı tarayabilir zaten. Shino bile yapabiliyordu.

Ekibime güveniyorum. Hiç savaşmaya gerek kalmadan bilgiyi alır ve çıkarız bu ekiple ancak savaşmamız gerekirse de bence bilgiyi köye göndermekte sıkıntı çekmeyiz (kurbağalar, böcekler, kargalar, katsuyu, köpekler o bilgi bir şekilde gider yani).

Güç seviyesi olarak takımda bir sınırlama getirilebilir bence çünkü Hashirama gibi biri hem bilgiyi alır hem hepsini hoplatır bence :D
Var abi, gözünden kaçmış sanırım.
-Konoha dışındaki köyler geçmiş zamandan transfer yapabilir. Çünkü sayıları çok az bu transfer 3 ile sınırlıdır. Örnek verecek olursam Kum köyünü seçecek olursanız Sasori, Pakura ve 3. Kazekage'yi alabilirsiniz.

-Tüm köyler kaçak shinobilerinin 1 tanesini çağırabilir. Fakat gerçeklik biraz da olsa mevcut, Konoha bu sebepten kim olduğunu bilmediği Tobi'yi çağıramaz.
Açıkçası Tsunade ve Gai'yi köyde bırakmak istiyorum çünkü bir köyün en güçlü 6 ismini alıp yanımda götürürsem köy başı boş kalır.Gerçekçi bir senaryo olmazdı en güçlü 6 ismi alıp göreve gitmek
İşte bu yüzden köyünüzün Kagesi sizsiniz demiştim. :D Çok mantıklı bir karar.

Bu arada ekibin bir sıkıntısı yok, bilgi almak gizlenmek konusunda hiç eksik yok. Ayrıca Jiraiya ve Itachi'ye eğer ki ciddileşirse çok fazla karşı gelecek birisi de yok karşıda.

Ben de yazayım bari. Konu çok iyi bir mesaj haksızlık olur bu konuya.

Konohayı seçiyorum.

Ekibim:

Jiraiya: Gizlenme ve sızma konusunda olağanüstü. Ayrıca Konoha birbirine bağlı ve saygılı bir köydür. Ama köyde herkesin tartışmasız saygı duyduğu bir kişi, gruba kolaylıkla liderlik eder. Bunun üstüne bahsedilen zamanda köyün en iyisi.

Shikaku: Planlama ve koordine etme becerileri çok iyi. Alınan bilgileri çok iyi şekilde kullanabilir. Rakibe karşı biraz zayıf belki ama sonuç olarak takım seçerken rakibin güç seviyesini tam olarak bilmiyoruz.

Gaara: Gaarayı dost köy kontenjanından alıyorum. Bu zamanda iki köy dosttu. Aslında Konoha gibi yerde ihtiyacım yoktu buna ama Gaara rakibi izleme konusunda oldukça iyi. Aynı zamanda güçlü de. Bunun dışında havadan saldırılar yapabilme özelliği var başkasını da taşıyabilir.

Itachi: Aslında Orochimaruyu seçecektim ama bu zamanlarda Orochi ölüydü yada yatağa düşmüştü. Sebebi de bilgi edinme konusunda Itachiden üstün olarak görüyorum. Ama bir diğer konuda gerçekçilik Orochimaru gelmezdi, gelse bile Jiraiya’yı lider olarak tanımazdı. Ama Itachi farklı onun gerçek bağlılığı hep Konohaydı. Ayrıca çok yönlü ve önlem alması zor birisi.

Neji: Rakibe ayak uyduracağına inanıyorum. Bu seride doğru planlama ve destekle Sakura ne şekilde olursa olsun Sasori’yi yendi. Yendi denilemese bile karşısında durdu. Neji güçlü ve üstüne planlama konusunda Shikaku var, destekleme konusunda Gaara var ve kurbağalarıyla destek verebilecek Jiraiya var. Ayrıca uzaktan izleme konusunda şüphe bırakmayacak birisi.

Sakura: Aslında Naruto’yu çok düşdüm ama bilgi alma konusunda kötü olduğunu düşünüyorum. Buna ek olarak Neji yara alabilir Sakuranın bunu iyileştirmesi başka bir konu, benim değinmek istediğim Naruto Nejinin ciddi bir yara aldığını görecek olursa, yada bir ihtimal öldüğünü kendini tutamayacaktır. Bu zamanlarda kurama üstünde kontrolü de 0, her ne kadar etrafta Jiraiya da olsa, sonuçta savaş bu geç gelebilir, meşgul olabilir yada daha kötüsü kıyamayıp kendinin ölümcül yara alabilir ki böyle bir yerde bu ölüm demek. Jiraiya’nın geç geldiği senaryoda da dost düşman ayırt edemeyen Naruto Konoha için çift taraflı bıçak olur. Buna ek olarak takımda başka healer yok.

Ek olarak, rakibi iyi deşifre edersek ki ederler eminim: Her ne kadar Itachi ve Jiraiya'yı teker teker, kalanları da dörtlü olarak yollamak istesem de bir şekilde ters bir eşleşme olursa. Jiraiya vs Deidara ve Itachi vs Konan gibi (Konanın az da olsa hazırlık yapacağını varsayıyorum) Jiraiya ve Itachi burayı halleder ama biraz uzun sürebilir. Bu sürede de nispeten güçsüz dörtlü ekip yem olur ve işin kötü tarafı en fazla 1 kişiyi götürürler gibi. Bu yüzden ikişerli grup halinde salarak; Jiraiya/Shikaku, Gaara/Neji ve Itachi/Sakura hem nispeten güçsüz kalanları güçlü birisinin yanına vermiş olurum, hem de eşleşmelerin bu şekilde olmasıyla ekibe katkının artacağını düşünüyorum. Aslında Sakura ile Neji yer değiştirebilirdi ama Itachi'nin hastalığı ilerlemiş durumda ve kendini zorlarsa durumu kötüye gidebilir, bu sırada Sakura kendisine destek sağlar.

E zaten dövüş de adada geçiyor. Sakura acil ayrılmak zorunda kalırsa, bir ekibe destek için Itachi buradaki her hangi ikiliyi bir süreliğine tek başına tutabilir. En kötü durumda eşleşmeleri kaybetseler bile, Itachi ve Jiraiya rakiplerinin birini alır ötekini de öttürür ve ikisi bir şekilde kurtulmayı başarır. Hatta Neji ve Gaara ölecek olursa karşısından en az bir kişiyi de götürürler. Dediğim gibi en kötü durumda Jiraiya ve Itachi az biraz dinlenip döndükten sonra, gerekirse tüm adayı yakarlar ama o adadan kimseyi canlı çıkartmazlar. Tek sorun Danzo eğer ki Itachi veya Jiraiya'ya denk gelmezse sorun yaşatır. Aslında Itachi için ters bir eşleşme çünkü Itachi Sasukeden güçlü olsa da, Sasuke orada hatrı sayılır bir destek almıştı ve Itachi hasta güçlü olsa bile, uzayacağı belli bir dövüşte sorunlar yaşar. Ama en kötü durumda Izanami atar geçer.

Açıkçası köyü korumakla da mükellefim ve bunu @Nabu söylemese unutur Tsunade’yi alırdım bu da köy için tehlikeli olurdu ne kadar Hokage olsam ve en az Tsunade seviyesinde olmak zorunda olsam da, köyde güçlü kişiler olmalı. Teşkur @Nabu.

Moderatör tarafında düzenlendi: