Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Elementler + Yasaklı Jutsular Vs Kekkei Genkai + Gizli Jutsular

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Element Takımı:

WA Darui + WA Kitsuchi + Asuma

daruis-black-lightning.gif
f52954e10c70d19a4c5903286f5659d59d15a105r1-500-281_hq.gif
BMpQ2c0.gif

Yasaklı Jutsular Takımı:

6 Kapı Gai + Kakuzu

might-guy-kisame.gif
kakuzu-zukokku.gif

VS

Kekkei Genkai Takımı:

WA Dodai + WA Neji + Yamato

bnjmtCH.png
5fSysy8.gif
naruto-shippuden-anime.gif

Gizli Jutsular Takımı:
Prime Shikaku Nara + WA Choji Akamichi + Torune Aburame

NUVP6OP.gif
ee340ab3a3ed4a0df4a9fd991ce5283c49f37e3d_hq.gif
09kF6an.gif

Başlangıç Mesafesi: 100 metre
Bilgi: Mangada birbirlerini bildikleri kadar
Motivasyon: Öldürme ya da Nakavt Etmek
Moral: Herkes kendi karakterinde
Şartlar: Karakterlerin modlarını ve durumlarını zaten isimlerini yazarken belirttim. Tek ekstra şart ilk turda Kitsuchi devasa doton sandviçini yapamayacaktır. Daha ufak versiyonlarını yapabilir. Gedo Mazo'ya yaptığı kadar en fazla, Juubiye değil. Jiraiya SM'e girmeyecek.
Lokasyon:

5XfYVo4.jpeg

Bonus Round:

Yukarıdaki takımların toplamı VS

Uzay Zaman + Bariyer + Çağırma + Sensörlük Takımı:
Guruguru Tobito + Jonin Minato + Base Jiraiya

TfFXyj.gif
23326f3b8121ba014051b45b24a4d05173c088aa_hq.gif
af3da80cdfddcf3bb06779db01a6e000.gif

Bence bu maçın ilk kısmı, yani Elementler + Yasaklı Jutsular'la Kekkei Genkai + Gizli Jutsular'ın kapışması, tamamen felsefi bir çatışma gibi geldi bana 😁. Bir yanda kaba kuvvet ve yıkım, diğer yanda strateji ve pusu.
Elementler Takımı'na baktığında, olayın tam bir "gel de savaş" kafasında olduğunu hissediyorsun. Orada Gai'nin 6. Kapı'yı açması başlı başına bir dehşet bence. O kapıyı açtığında hızı ve gücüyle rakip tanımıyor, direkt olarak maçı bitirebilecek kapasitede ( uçtum biraz ). Yanında, adeta yürüyen bir silah deposu olan Kakuzu var. O adamın hem dayanıklılığı hem de beş farklı elementi kullanabilmesi, onu gerçekten durdurulması zor bir tehdit haline getiriyor. Asuma'nın rüzgar yetenekleri ve Darui'nin Ranton'u (fırtına elementi) da bu takımın gücünü pekiştiriyor. Kısacası, bu takım masaya direkt olarak en ağır silahlarını sürüyor. O 100 metrelik başlangıç mesafesi, Gai için yok hükmünde. Gözünü açıp kapayana kadar oraya varır ve savaşı başlatır. Bu takımın, rakip savunmayı daha oturmadan parçalayabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.
Diğer tarafta ise durum tamamen farklı. Orada bir zeka ve taktik şöleni var. Takımın beyni, yani Shikaku, bir satranç ustası gibi hareket ediyor. Bu adamın dehasını küçümsemek, bence en büyük hata olur. Shikaku, savaş başlamadan önce bile bütün olasılıkları kafasında tartıp en ideal planı kuracaktır. Elinde ise bu planı uygulamak için mükemmel bir ekip var. Neji'nin Byakugan'ı, düşmanın yerini ve zayıf noktalarını anında tespit ederken, Yamato'nun Mokuton'u savaş alanını dilediği gibi şekillendiriyor. Dodai'nin demir kumu ise hem savunma hem de tuzak için harika bir araç. Bir de görünmez ama ölümcül tehdit Torune var. Zehirli böcekleriyle yakından dövüşen birini anında etkisiz hale getirebilir. Kısacası, bu takımın amacı rakibi direkt olarak yenmek değil, onları bir tuzağa çekip yavaşça boğmak gibi geliyor bana.
Peki sonuç ne olur? Bana göre ilk takımın mutlak gücü ağır basar. Ne kadar iyi bir planın olursa olsun, Gai gibi her şeyi yok edebilecek hız ve güce sahip bir rakibi durdurmak çok zor. Shikaku ne kadar dahi olursa olsun, Gai'nin ilk darbesi planını tamamen bozabilir. Örneğin, Gai'nin ilk saldırısı Neji'yi etkisiz hale getirirse, takımın gözü ve strateji kaynağı da yok olmuş olur. Bu yüzden ben, ilk takımın zorlu bir mücadelenin ardından galip geleceğini düşünüyorum.
Şimdi gelelim bonus round'a . Bu üçlü, yani Minato, Jiraiya ve Guruguru, tam anlamıyla "meta" karakterler gibi geliyor bana. Evet tam hâlleri yok ama yine de sıkıntı. Bu takımdaki en büyük koz, tabii ki de Minato. Reis sadece hız değil, aynı zamanda uzay-zaman manipülasyonu demek. Hiraishin ile her yere ışınlanabilmesi, onu neredeyse dokunulamaz yapıyor. Onu yakalamak veya ona saldırmak imkansız. Jiraiya ise, normal haliyle bile güçlü, ama savaş sırasında Sage Mode'a geçme potansiyeli, onu başlı başına bir tehdit haline getiriyor. Gamabunta'yı çağırdığında zaten savaş alanının yarısını dolduruyor ve çok güçlü jutsular kullanabiliyor. Guruguru ise adeta bir hayalet gibi. Vücudunun yapısı ve Kamui'yi kullanabilmesi, onun da tıpkı Minato gibi dokunulamaz olmasını sağlıyor.
Karşıdaki takımlar kalabalık ve güçlü olsa da, aralarında bir koordinasyon sorunu yaşama ihtimali çok yüksek. Gai ne kadar hızlı olursa olsun, Minato ondan daha hızlı( bence jonin hâliyle bile) . Kakuzu ne kadar dayanıklı olursa olsun, Minato'nun direkt olarak can damarına vuruş yapmasıyla işi bitebilir. Shikaku ne kadar iyi plan yaparsa yapsın, o plan Minato'nun hızını ve Guruguru'nun uzay-zaman yeteneğini hesaba katmakta zorlanır.
Bu yüzden, bonus round'un kazananı
bu son takım olur gibi geliyor bana. Onların yetenekleri, adeta oyunu bozan yetenekler. Hız, strateji, yıkım, hepsi bir araya gelmiş.

Ulan bir de bu mimato bu yeteneğe henüz sahip değilmiş, ben yanlış hatirliyormuşum ne gülerim ha 🤣🤣🤣.

Kısaca

İlk round

Elementler + Yasaklı Jutsular

İkinci round

Bonus takım diyorum

Son düzenleme:
Dodai'nin demir kumu ise hem savunma hem de tuzak için harika bir araç.
Dodai, demir tozu kullanıcısı değil, Lava tekniğini, lastik olarak kullanan dayı. Hani Naruto'yu Raikage'den kurtaran.

Sage Mode'a geçme potansiyeli, onu başlı başına bir tehdit haline getiriyor.
Jiraiya'nın Sage Mode'a geçmesi yasak. Geçerse çok tek taraflı olur zira Minato +SM Jiraiya çok net solo çakarlar :D

Bence Gai'yi bir tık abartmışsın gibi geliyor %30 Çakrasına sahip Kisame Klonu çakrasını daha da bölüp 3 adet Su klonu yapmıştı. O haliyle bile neredeyse 6 Kapı gai'ye tepki verebiliyordu. Gai'nin Tekmesi, tam Kisame'nin kılıcı Gai'ye temas etmeye ramak kala temas etmişti.

Aynı Kisame'ye, Asuma çizik atabiliyordu.

Detaylı yorumun için teşekkürler ama, güzel bir ilk yorum olmuş :D Biraz yapay zeka tadı da var , çok kullandığından dilin alışmış galiba xD

Abi takımların yarısı çoğu bende yok ya misal gizli jutsu takımın hiç hatırlamıyorum.O yüzden pek yorumlayabileceğimi sanmıyorum😞

Ama bonus roundu bence jiraiya takımı alır muhtelemen.Tobiye dokunmaları zor minato da çok hızlı.Adam tek başına savaş bitirmiş biri.Jirayada zaten konuda ki en güçlü ve tecrübeli isim.

Yapay zeka pek şey edemiyor ya. Batırıyor bir yerde. Bir de hepsi ayrı konuşuyor siyasetçi gibi 🤣

Düzgün okumamisim bazı yerleri 😁

Gai kafamda daha güçlü kaldı ya.

Yeni hal ile bonusta takım için bir pencere açıldı gibi ama hâlâ çok zor. Kafada Bonus takım ağır basıyor yine.

Son düzenleme:
Gai kafamda daha güçlü kaldı ya.
Ya güçlü zaten, o takımı 2 kişi bırakma sebebim zaten Gai + Kakuzu çok güçlü olması ama Gai o kadar da çaresiz bırakacak cinsten bir güç değil. Bir de 6 Kapıyı kaç dakika kullanabilecek zaten.

Abi takımların yarısı çoğu bende yok ya misal gizli jutsu takımın hiç hatırlamıyorum.
Shikamaru'nun babası yani Shikamaru ne yapabiliyorsa x2 gibi bir şey üstelik fizikseli daha iyidir.
Bİri de Choji savaş arkındaki Kelebek modu zaten, Gedo Mazo ile güreşen vs. Torune ise, Shino ne yapabiliyorsa x2 + zehir gibi bir şey.

Ya güçlü zaten, o takımı 2 kişi bırakma sebebim zaten Gai + Kakuzu çok güçlü olması ama Gai o kadar da çaresiz bırakacak cinsten bir güç değil. Bir de 6 Kapıyı kaç dakika kullanabilecek zaten.

Shikamaru'nun babası yani Shikamaru ne yapabiliyorsa x2 gibi bir şey üstelik fizikseli daha iyidir.
Bİri de Choji savaş arkındaki Kelebek modu zaten, Gedo Mazo ile güreşen vs. Torune ise, Shino ne yapabiliyorsa x2 + zehir gibi bir şey.
Bonus hemen bu dövüşün ardından dinlenmeden mi oluyor?

Bir ara Naruto'yu geri dönüp full renkli okumak lazım. Fillerlarla uğraşmadan. 😄

Valla epey hatırımdan gitmişler ama bir şeyler çıkartmaya çalışalım bakalım, kırk yılın başı adminimiz konu açmış. 😄
_____
Raunt 1
Darui Kinkaku ve Ginkaku'yla dövüşmüştü ve Kage adayıydı yanılmıyorsam o vakitlerde. Kitsuchi eline geleni dövüp Juubi'yi duvara arasına sıkıştıran dayıydı ama Juubi'ye attığı seviye bir şey atamıyor ilk el. Asuma da elit Jonin ama bir tık zayıf kalmış gibi geldi bana.
+
Kakuzu beş canlı beş element kullanıyor, dokungaçları vardı bir de cildi elmas kadar sağlam olabiliyordu. 6 Kapı Gai de Kisame klonuyla dövüşüp yenmişti.

Dodai, Naruto'ya A3'e karşı yardım eden lastikçi abiydi. Neji'yi biliyoruz zaten. Yamato'yu da epey gördük.
+
Shika + Cho ve Tobi'yle dövüşen böcek adam.
____
İlk takım daha paldır küldür dalacak bir kite sahip, ikinci takım onlara nazaran daha hax. İki takım içindeki en iyi dövüşçü (teknik açısından) bence Neji'dir sonra Gai gelir. En tehlikeli adam da Torune gibi. İkinci takım alır derim ama ilk takımın da alması için senaryolar var. Orta-Yüksek zorluk civarı bir dövüş olur muhtemelen. Böyle kalabalık dövüşlerde çok fazla değişken oluyor ya.
_____
Raunt 2
Can't touch this + Can't touch this V2 + Don't touch this
Jiraiya SM olsa daha net konuşurdum ama Hiraishin + Kamui + Guruguru yine çok hax olduğu için bonus raundu da takıma vereceğim.

Bonus Round'u über üçlü alır gibi geliyor bana, kolay olmaz ancak aşırı zor falan da olmaz.

Esas maçta kim alır onu biraz daha düşünüp, detaylı bir şey yazmak istiyorum. Çok enteresan bir maç.

Konuya mesaj atacaktım unutmuşum.

Açıkçası 2. takımı daha hax ve daha iş bitirici buluyorum ancak 2. takımın en büyük 2 eksiği patlayıcılık ve mesafe.

Hemen hemen hepsi yakın-orta mesafe karakterler bir tek Yamato burada tüm mesafeleri oynayabilir. Ancak karşı tarafta Kitsuchi, Kakuzu, Darui gayet de uzaktan poking yapıp dengeyi bozabilir.

Bence Shikaku bu farkı görüp, karşı takımın en güçlü 2 adamını dövüş dışına itmek isteyecektir. Shikaku birisini bağlayabilir ama bu kendisin de savaş dışı bıracak, Torune birine temas ederse o kişi ölebilir ancak o kadar yakın temasa girebilmek için Torune de ciddi bir yaralanmayı riske etmek zorunda kalabilir. Ve Kakuzu olurda kalp canavarlarını dışarı salarsa bence burada en iyi ilgilenecek kişi Choji olur.

Nitekim bence Shikaku + Choji + Torune -> Gai + Kakuzu duosunu tutmaya odaklanırlarsa, indiremezler belki ancak tutarlarsa bile ya da Gai'nin tekrar büyük bir kapı açamayacak kadar yorulmasıan ve Kakuzunun en azından 2-3 kalp kaybetmesine sebep olacak kadar tutabilirlerse .

Kekkei Genkai takımı Element takımını yenip yardıma gelebilir.

Yamato - Kitsuchi çok denkler, Ama çok yönlülük Yamato'ya kayıyor. Olası bir yakın-orta mesafe dövüşünde daha tecrübeli olsa da Asuma'nın, Neji'yi alabileceğini sanmam. Neji ya alır ya da berabere kalırlar gibi. Çünkü Asuma yakın dövüşünde bile çakra akışını çok kullanıyor, rüzgar bıçakları ile dövüşüyor Neji yakına girip 5-6 tane noktasını tıkayabilirse Asuma'nın faydalılığı yarı yarıya iner. Yamato - Kitsuchi'yi Doton vs Doton olarak durdurabilecek yegane kişi.

Dodai, Darui'yi yenemez ancak Lastikleşmiş eriyik salınımı ile onun yıldırımlarından kendini savunabilir ve Neji boşalınca, önce Dodai sonra da beraber Yamato yardımına giderlerse bu iş olabilir.

Dediğim gibi bu galibiyetin anahtarı tamamıyla Yamato'nun Kitsuchi'yi kesmesi, Neji'nin Asuma'yı yenmesi ya da ciddi nerflemesi , Dodai'nin de defans da kalması sırasında Gizli Jutsular ekibinin Gai ve Kakuzu'yu kıyıda tutup onları biraz hırpalayabilmelerine bağlı. Her şey yolunda giderse en son Kitsuchi + Darui + 2-3 kalp eksik Kakuzu + Kapısız Gai kalacak o nokta da eğer 2. takım hiç bir üyesini kaybetmez ya da bu üyeler sadece Shikaku ya da Sadece Torune ya da sadece Choji seçeneklerinden biri olacak şekilde tek bir kişi kaybederlerse bu şartlarda kazanabilirler gibi geliyor bana.

Ayrıca Lokasyon da kesinlikle 2.takıma yarıyor (Choji hariç xD )

Haa 1. takım nasıl kazanır ? Gai hemen kapılarla başlamaz, sadece nançakularını çıkarırsa, Kakuzu hemen başlar başlamaz Yıldırım, Rüzgar ve Alev kalplerini çıkarırsa.

Kakuzu, Kitsuchi, Darui geride kalıp Nunçaku Gai + Asuma'yı öncü olarak gönderirse. Kitsuchi dev dotonları ile Choji ve Yamato'nun dengesini bozar, Darui güdümlü lazerleri ile Asuma ve Gai'ye gelebilecek saldırıları keserse ve bu sırada Kakuzu'nun kalpleri yanlardan takımın beyinleri olan Shikaku ve Neji'yi sürekli taciz edip onları gerçek Kakuzu'nun olası bir sürpriz atağıan sürüklerse

Ve savaşın çok erken evrelerinde daha Kakuzu bir kalp kaybetmeden ve de Gai 2'den büyük bir kapı açmadan karşıdan Shikaku ve Neji ikilisinden biri + Torune ya da Dodai gibi kilit bir isim giderse.

Geriye kalan senaryo da 1. takım içinden geçer 2. takımın. O nokta da Yamato bile taşıyamaz.

Ama ben %1.1111 falan 2. takıma yakınım.

Konuya mesaj atacaktım unutmuşum.

Açıkçası 2. takımı daha hax ve daha iş bitirici buluyorum ancak 2. takımın en büyük 2 eksiği patlayıcılık ve mesafe.

Hemen hemen hepsi yakın-orta mesafe karakterler bir tek Yamato burada tüm mesafeleri oynayabilir. Ancak karşı tarafta Kitsuchi, Kakuzu, Darui gayet de uzaktan poking yapıp dengeyi bozabilir.

Bence Shikaku bu farkı görüp, karşı takımın en güçlü 2 adamını dövüş dışına itmek isteyecektir. Shikaku birisini bağlayabilir ama bu kendisin de savaş dışı bıracak, Torune birine temas ederse o kişi ölebilir ancak o kadar yakın temasa girebilmek için Torune de ciddi bir yaralanmayı riske etmek zorunda kalabilir. Ve Kakuzu olurda kalp canavarlarını dışarı salarsa bence burada en iyi ilgilenecek kişi Choji olur.

Nitekim bence Shikaku + Choji + Torune -> Gai + Kakuzu duosunu tutmaya odaklanırlarsa, indiremezler belki ancak tutarlarsa bile ya da Gai'nin tekrar büyük bir kapı açamayacak kadar yorulmasıan ve Kakuzunun en azından 2-3 kalp kaybetmesine sebep olacak kadar tutabilirlerse .

Kekkei Genkai takımı Element takımını yenip yardıma gelebilir.

Yamato - Kitsuchi çok denkler, Ama çok yönlülük Yamato'ya kayıyor. Olası bir yakın-orta mesafe dövüşünde daha tecrübeli olsa da Asuma'nın, Neji'yi alabileceğini sanmam. Neji ya alır ya da berabere kalırlar gibi. Çünkü Asuma yakın dövüşünde bile çakra akışını çok kullanıyor, rüzgar bıçakları ile dövüşüyor Neji yakına girip 5-6 tane noktasını tıkayabilirse Asuma'nın faydalılığı yarı yarıya iner. Yamato - Kitsuchi'yi Doton vs Doton olarak durdurabilecek yegane kişi.

Dodai, Darui'yi yenemez ancak Lastikleşmiş eriyik salınımı ile onun yıldırımlarından kendini savunabilir ve Neji boşalınca, önce Dodai sonra da beraber Yamato yardımına giderlerse bu iş olabilir.

Dediğim gibi bu galibiyetin anahtarı tamamıyla Yamato'nun Kitsuchi'yi kesmesi, Neji'nin Asuma'yı yenmesi ya da ciddi nerflemesi , Dodai'nin de defans da kalması sırasında Gizli Jutsular ekibinin Gai ve Kakuzu'yu kıyıda tutup onları biraz hırpalayabilmelerine bağlı. Her şey yolunda giderse en son Kitsuchi + Darui + 2-3 kalp eksik Kakuzu + Kapısız Gai kalacak o nokta da eğer 2. takım hiç bir üyesini kaybetmez ya da bu üyeler sadece Shikaku ya da Sadece Torune ya da sadece Choji seçeneklerinden biri olacak şekilde tek bir kişi kaybederlerse bu şartlarda kazanabilirler gibi geliyor bana.

Ayrıca Lokasyon da kesinlikle 2.takıma yarıyor (Choji hariç xD )

Haa 1. takım nasıl kazanır ? Gai hemen kapılarla başlamaz, sadece nançakularını çıkarırsa, Kakuzu hemen başlar başlamaz Yıldırım, Rüzgar ve Alev kalplerini çıkarırsa.

Kakuzu, Kitsuchi, Darui geride kalıp Nunçaku Gai + Asuma'yı öncü olarak gönderirse. Kitsuchi dev dotonları ile Choji ve Yamato'nun dengesini bozar, Darui güdümlü lazerleri ile Asuma ve Gai'ye gelebilecek saldırıları keserse ve bu sırada Kakuzu'nun kalpleri yanlardan takımın beyinleri olan Shikaku ve Neji'yi sürekli taciz edip onları gerçek Kakuzu'nun olası bir sürpriz atağıan sürüklerse

Ve savaşın çok erken evrelerinde daha Kakuzu bir kalp kaybetmeden ve de Gai 2'den büyük bir kapı açmadan karşıdan Shikaku ve Neji ikilisinden biri + Torune ya da Dodai gibi kilit bir isim giderse.

Geriye kalan senaryo da 1. takım içinden geçer 2. takımın. O nokta da Yamato bile taşıyamaz.

Ama ben %1.1111 falan 2. takıma yakınım.
Bonus takım? Yukarıda kısaca değinmişsin ama bu uzun yazının altına uzun versiyonu da konmalı bence. Gerçi dövüş kısa sürecek zaten ama olsun 😁

Abi Bonus takımı çok belli, Ekipte uzay zaman kullanıcısı olmadığından Obito'yu çözmek ve kantırlamak imkansıza yakın. Tek başına olsa gelen atak sayısı bolluğundan illa açık verirdi ancak onu kollayabilecek bir diğer uzay-zamancı ve bir tane de Hokage level summoncı var.

Minato desen her kimi işaretlerse o artık ölü biri.

Jiraiya ise Obito ile Minato'nun düzgün opere edebilmesi için karşı tarafın alan hasarı veren ataklarını engelleyen kişi olacak.

Doton Sandviç -> Bataklık
Katon Zukokku -> Bunta'nın Su Damaları
Yamato'nun Mokutonu -> Yağ Katkılı katonlar
Darui'nin yıldırımları + Raiton Gian -> Gamahiro + Saçlar
Choji -> Gamaken
Asakujaku -> Yağ ile Gai'nin kendisini alev aldırma

Jiraiya bunların önünü kestiği zaman zaten diğer ikisi için opere etmek için çok rahatlamış oluyor Minato + Obito, Hiraishin + Kamui birlikteliği ile zaten çok hızlı şekilde Shikaku, Torune, Asuma gibilerini hızlıca halleder. Geriye kalanlara da gangbang olur açıkçası.