Bence bu maçın ilk kısmı, yani Elementler + Yasaklı Jutsular'la Kekkei Genkai + Gizli Jutsular'ın kapışması, tamamen felsefi bir çatışma gibi geldi bana

. Bir yanda kaba kuvvet ve yıkım, diğer yanda strateji ve pusu.
Elementler Takımı'na baktığında, olayın tam bir "gel de savaş" kafasında olduğunu hissediyorsun. Orada Gai'nin 6. Kapı'yı açması başlı başına bir dehşet bence. O kapıyı açtığında hızı ve gücüyle rakip tanımıyor, direkt olarak maçı bitirebilecek kapasitede ( uçtum biraz ). Yanında, adeta yürüyen bir silah deposu olan Kakuzu var. O adamın hem dayanıklılığı hem de beş farklı elementi kullanabilmesi, onu gerçekten durdurulması zor bir tehdit haline getiriyor. Asuma'nın rüzgar yetenekleri ve Darui'nin Ranton'u (fırtına elementi) da bu takımın gücünü pekiştiriyor. Kısacası, bu takım masaya direkt olarak en ağır silahlarını sürüyor. O 100 metrelik başlangıç mesafesi, Gai için yok hükmünde. Gözünü açıp kapayana kadar oraya varır ve savaşı başlatır. Bu takımın, rakip savunmayı daha oturmadan parçalayabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.
Diğer tarafta ise durum tamamen farklı. Orada bir zeka ve taktik şöleni var. Takımın beyni, yani Shikaku, bir satranç ustası gibi hareket ediyor. Bu adamın dehasını küçümsemek, bence en büyük hata olur. Shikaku, savaş başlamadan önce bile bütün olasılıkları kafasında tartıp en ideal planı kuracaktır. Elinde ise bu planı uygulamak için mükemmel bir ekip var. Neji'nin Byakugan'ı, düşmanın yerini ve zayıf noktalarını anında tespit ederken, Yamato'nun Mokuton'u savaş alanını dilediği gibi şekillendiriyor. Dodai'nin demir kumu ise hem savunma hem de tuzak için harika bir araç. Bir de görünmez ama ölümcül tehdit Torune var. Zehirli böcekleriyle yakından dövüşen birini anında etkisiz hale getirebilir. Kısacası, bu takımın amacı rakibi direkt olarak yenmek değil, onları bir tuzağa çekip yavaşça boğmak gibi geliyor bana.
Peki sonuç ne olur? Bana göre ilk takımın mutlak gücü ağır basar. Ne kadar iyi bir planın olursa olsun, Gai gibi her şeyi yok edebilecek hız ve güce sahip bir rakibi durdurmak çok zor. Shikaku ne kadar dahi olursa olsun, Gai'nin ilk darbesi planını tamamen bozabilir. Örneğin, Gai'nin ilk saldırısı Neji'yi etkisiz hale getirirse, takımın gözü ve strateji kaynağı da yok olmuş olur. Bu yüzden ben, ilk takımın zorlu bir mücadelenin ardından galip geleceğini düşünüyorum.
Şimdi gelelim bonus round'a . Bu üçlü, yani Minato, Jiraiya ve Guruguru, tam anlamıyla "meta" karakterler gibi geliyor bana. Evet tam hâlleri yok ama yine de sıkıntı. Bu takımdaki en büyük koz, tabii ki de Minato. Reis sadece hız değil, aynı zamanda uzay-zaman manipülasyonu demek. Hiraishin ile her yere ışınlanabilmesi, onu neredeyse dokunulamaz yapıyor. Onu yakalamak veya ona saldırmak imkansız. Jiraiya ise, normal haliyle bile güçlü, ama savaş sırasında Sage Mode'a geçme potansiyeli, onu başlı başına bir tehdit haline getiriyor. Gamabunta'yı çağırdığında zaten savaş alanının yarısını dolduruyor ve çok güçlü jutsular kullanabiliyor. Guruguru ise adeta bir hayalet gibi. Vücudunun yapısı ve Kamui'yi kullanabilmesi, onun da tıpkı Minato gibi dokunulamaz olmasını sağlıyor.
Karşıdaki takımlar kalabalık ve güçlü olsa da, aralarında bir koordinasyon sorunu yaşama ihtimali çok yüksek. Gai ne kadar hızlı olursa olsun, Minato ondan daha hızlı( bence jonin hâliyle bile) . Kakuzu ne kadar dayanıklı olursa olsun, Minato'nun direkt olarak can damarına vuruş yapmasıyla işi bitebilir. Shikaku ne kadar iyi plan yaparsa yapsın, o plan Minato'nun hızını ve Guruguru'nun uzay-zaman yeteneğini hesaba katmakta zorlanır.
Bu yüzden, bonus round'un kazananı
bu son takım olur gibi geliyor bana. Onların yetenekleri, adeta oyunu bozan yetenekler. Hız, strateji, yıkım, hepsi bir araya gelmiş.
Ulan bir de bu mimato bu yeteneğe henüz sahip değilmiş, ben yanlış hatirliyormuşum ne gülerim ha

.
Kısaca
İlk round
Elementler + Yasaklı Jutsular
İkinci round
Bonus takım diyorum