Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Emülatör Rehberi

Homelander

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
PS1, NES, SNES, Gameboy, Gameboy Advance, PSP vs. gibi emülatörleri rahatça kullanmak istiyorsanız indirmeniz gereken program RetroArch.
2 seçeneğiniz var:
1- Steam'den indireceksiniz ve Steam'in sunduğu özelliklerden yararlanabileceksiniz.
2- Kendi sitesinden indireceksiniz ve daha az uğraşacaksınız.

Ben uygulamayı Steam'den indirdim. Fakat korsan oyunlardan dolayı sıkıntı çıkabilir. Ben indirmeden önce "Steam'de korsan oyun yasak mı ?" diye bayağı bir araştırdım. Ve öğrendiğim kadarı ile yasak değilmiş. Fakat bunlar değişebilir, siz nereden indirmek istiyorsanız oradan indirin, fark etmez.
Steam Linki
Kendi Sitesi

Uygulamayı açtıktan sonra karşınıza gelen ekrandan Settings'i seçip, ardından Drivers'ı, ondan da sonra Menu'yu seçip xmb'yi seçin. Bu sayede daha güzel bir arayüzünüz olacak. Uygulamayı şimdilik kapatabilirsiniz.
Şimdi, önce Steam'den indirenler için uygulamayı nasıl kullanacağınızı göstereceğim. Oynamadan önce birkaç dosya indirmeniz gerekiyor.

Steam'deki limitler yüzünden RetroArch'ın içinde emülatörler yok.
Aşağıdaki linke tıklayın, ve sayfayı en aşağıya çekin. Ve "RetroArch_cores.7z" yazan şeyi indirin.
Emülatörler

İndirdikten sonra RetroArch'ın kurulu olduğu yeri açın.
Sonra "cores" klasörünü açın ve yüklediğiniz dosyaları klasörün içine atın.

Uygulama tamamen hazır değil. Daha emülatörlerin ayarları ve oyunları indirmek var.

Eğer ki güvenilir bir site bulamadıysanız, bana özelden yazın.
Evet, Steam ile ilgili yapmamız gereken şeyler bitti. Şimdi uygulamayı nasıl kullanacağız ?

İstediğiniz oyunu indirdikten sonra tekrar RetroArch'ın kurulu olduğu yeri açın. Ve oyunu "downloads" yazan klasörün içine atın. Sonra RetroArch'ı açıp "Scan File" diyerek "downloads" klasörünü bulun, seçin ve indirdiğiniz oyunu taratın.
Buradan sonra oyununuz emülatörün altında listelenecektir. Artık rahatça oynayabilirsiniz ancaaak oyunu açtığınız zaman kalitenin ne kadar berbat olduğunu fark edeceksiniz :D

Uygulamada her emülatörün kendine ait ayarları var ve istediğiniz emülatörü rahatça ayarlayabilirsiniz. Ama RetroArch'ın kendi ayarları çok kısıtlı, bu yüzden BIOS dosyası indirmeniz gerekiyor.
BIOS bulamadıysanız bana özelden yazın, ben size link veririm. Tabii bende de tüm emülatörlerin BIOS'ları yok, şimdi sadece elimde olan PS1'den örnek vereyim:

BIOS dosyasını ayrı bir klasöre taşımanız gerekiyor. Tekrar RetroArch'ın kurulu olduğu yeri açın. Ardından "system" yazan klasörü seçin ve BIOS dosyasını oraya taşıyın.
PS1 oyunlarını en iyi şekilde ayarlamak istiyorsanız PS1'e tıklayıp SwanStation'u seçin.

Oyunu açın ve F1'e basın. Ardından Settings'e gelin. Oradan ayarları kendinize göre yapabilirsiniz. Yardım gerekirse yazın.
Okuduğunuz için teşekkürler, umarım yardımcı olabilmişimdir :D Eğer ki anlamadığınız bir şey olduysa yazmaktan çekinmeyin, elimden geldiğince yardım ederim.

1 sene sonra gelen edit: Arkadaşlar RetroArch son zamanlarda bayağı bir kötüleşmeye başladı. PS2, Gamecube ve PS1 oyunlarında sıkıntı yaşayabiliyor. Hadi PS1'de çok sıkıntı yokta PS2 ve Gamecube gerçekten kötü durumda. Onların kendine has emülatörlerini indirmenizi tavsiye ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Nintendo switch için YuZU emulatör var ancak oyun bulmada sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Not: ps3 için bende PCSX2 emulatörü var gayet düzgün çalışıyor.

Nintendo switch için YuZU emulatör var ancak oyun bulmada sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Not: ps3 için bende PCSX2 emulatörü var gayet düzgün çalışıyor.
Yuzu emülatörü de Xenia gibi kurulumu çok basit.

Nintendo Switch Emülatörü Yuzu
Buradan indirin. Sonra uygulamayı açın. Sonra sol üstten oynamak istediğiniz oyunu seçin.

Benim bildiğim bir site var ancak burada paylaşmayacağım. Ayrıca PS3 oyunlarının çoğu PS2'ye de çıkmıştı. Çalışması normal.

PCSX2 yani PS2 emülatörü
Normalde RetroArch üzerinden oynayabiliyorsunuz ancak RetroArch'ın performansı berbat. O yüzden direkt bu emülatörden oynayabilirsiniz.

Emülatörü indirdikten sonra kurun, ondan sonra bekleyin. Zaten emülatör sizden bios dosyası isteyecek, o yüzden devam edemeyeceksiniz.

Bu linkten biosları indirin. Sonra PCSX2'nin kurulu olduğu yeri açıp, bios klasörünün içine hepsini atın.

Uygulamaya geri döndükten sonra, biosları taratın ardından seçin. Ve bu sayede uygulama hazır olacak. Ayarlardan görüntü kalitesini istediğiniz gibi arttırabilirsiniz. İyi oyunlar.

Sıkıntı çıkarsa yazın, yardım ederim :D