Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel En İyi Lakaplar

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
One Piece için açılmış bir konu var Serideki En İyi Lakaplar isterseniz buradan bakarsınız. Ben daha genel sorduğum için, her hangi bir anket koymayacağım. Kendiminkilerle başlıyorum.

OP için yaptığım için burada hariç tutacağım. Bu arada Manga, Anime, Manhwa yada Webtoon fark etmez.

1- Pelerinli Keltoş (Saitama-OPM) *****
2- Cennetin Altındaki En İyi Kılıç Ustası (Zi Yu-FSJ)
3- Sarı Şimşek (Minato-Naruto)
4- Özel Öğretmen Reborn (Reborn-KHR)
5- Sapık Keşiş (Jiraiya-Naruto)
6- Kızıl Kumun Sasorisi (Sasori-Naruto)
7- Gazap Kasırgası (sanırım böyleydi, değilse zaten Utkan abi düzeltir :D) (Tatsumaki-OPM)
8- Sisin Şeytanı (Zabuza-Naruto)
9- Yaprağın Yakışıklı Canavarı/Şeytanı (Rokku Ri-Naruto

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Türkçe yazdım ama bazılarını kendi dilinde seviyorum. Özellikle 4 ve 5. 3-6 ve 7 hem kendi dilinde, hem de Türkçe olarak gayet iyi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
1-Master of the Sun(Escanor)
2-Sinbad of the seven seas
3-King of Curses (Sukuna)
4-God of Uchiha(Madara)
5-Kelebek Aizen

Şu an için top 5 yazdım.Daha sonra eklerim biraz daha

Naruto
Kaguya>> Tavşan Tanrıça
Jiraiya>> Sapık Keşiş
Minato>> Sarı Şimşek
Zabuza>> Saklı Sisin Şeytanı
Gai>> Yeşil Yaratık/Canavar?

One Piece
Akainu>> Kızıl Köpek
Smoker>> Ak Avcı
Garp>> Demir Yumruk
Torafaruga Roo>> Ölüm Cerrahı
Rayleigh>> Kara Kral
Nolan>> Kami Katili

Bleach
Kon>> King of New york. Sjsj

Diğer Seriler
Cehennemsi Evankhell (ToG)
Yabanıl Gladius (Noblesse)
Donuk Gülüşlü Teresa (Claymore)
Fullmetal Simyacı Edward Elric (FMA)
Ribaund Kralı Sakuragi (Slam Dunk)

Okuduğum serilere bakıp aklıma geleni yazdım.

Shiroyasha - Gintoki
Deku - Midoriya Izuku
Kirigakure no Kijin - Momochi Zabuza
Lakap sayılmaz ama, Goomoonryong - Han Chun Woo
Shirohige - Edward Newgate
Kurohige - Marshall D. Teach

Kamen no Otoko - Tobi
Akasuna no Sasori
Zura - Katsura Kotarou
Mugiwara no Luffy
Zero - Lelouch
Troll of Jom - Thors

Bonus: Başgan - Memduh Başgan

İnsan Koleksiyoncusu Kallavan (ToG)
Kızık Kule Enryu (ToG)
Kıtlık Jack/ Kangai no Jakku (One Piece) :D
Sabaku no Ō/ Çölün Kralı Crocodile (OP)
Göksel Şeytan Dofuramingo (OP)
Dokuz Sanat Ejderi Han Chun-Woo (The Breaker)
Jom'ların Devi Thors (Vinland Saga)
Nosferatu Zod
Nosferatu Alucard

Burada çok sevdiğim bir karakterin az bilinen ancak benim en sevdiğim lakabını yazacağım

tumblr_ozhn1oA6fy1rc40z5o1_500.gifv

Sato no Kyoki

Bu lakabın birden fazla çeviriye göre farklı anlamları var maalesef japoncam olmadığından gerçek anlamını bilmiyorum ancak üç farklı çevirinin de birbirine yakın olduğu söylenebilir.

Bunlardan biri "Köyün Delisi"
Diğeri , "Köyün Çılgını"
Ve sonuncusu da "Köyün Çılgınlığı / Deliliği"

Tr-wiki sayfası ve bir kaç yerde 1.si geçiyor.
Benim zamanında okuduğum da Orochimaru, Jiraiya'ya 2.sini söylüyordu.
Resmi İngilizce wiki de ise 3.sü gösteriliyor.

Nitekim, Jiraiya diğer şinobilerin standart yollarından, yöntemlerinden ve kariyerlerinden o kadar farklı bir yol izledi ki. Köy için o bir "delilik" ayrıca, Bu japon, çin, hindu mitlerinde "Mad Sage" diye bir tabir vardır yani Çılgın Bilge (modern zamanlarda bu çılgın bilim adamı olmuştur).

Düşününce köyünün alın bandını taşımayan. Kuchiyose anlaşması olmadan Kuchiyose yapıp Kurbağa diyarını kendiliğinden keşfeden orada üzerine kehanet emanet edilen. Şinobi kurallarına karşı gelip içki, karı, kız ne varsa dalan sonra bunun kitabını yazıp aşırı zengin olan bunlara rağmen de köyünde en çok görev tamamlayan isim olan, fakat buna rağmen hokage olmayı da kabul etmeyen. Alemdeki her kadınla yatan fakat buna tezat bir biçimde Tsunade'den başkasını sevmeyen, Kızları kendime aşık edecem diye güçlenen :D Akatsuki'nin Liderinin mekanına tek giden. Tsunade defalarca bunu hastanelik etse de ero sevdeasından vazgeçmeyen :D Bir yede Shinobi dünyası gibi ciddi bir ortamda evet Jiraiya tam bir "çılgınlık" :D

O yüzden bu lakabını çok seviyorum :D Sato no Kyoki

Fahişeler Sokağı'nın Prensi/Ja Wangnan
838b336c871077e3add81f0e06839930.jpg

Biraz tuhaf, ancak çok gizemli ve adı geçtiğinde etkileyici bir lakap bence. Özellikle Hwaryun'un ağzından duyunca mest olmuştum. Animede nasıl yaparlar bu kısımları bilemiyorum ancak webtoon'da çok etkileyiciydi. Seri için de önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum, malum, kendisi part 2'nin ana karakterlerindendi, part 3'de de etkili olacaktır diye umut ediyorum.

FTuiHVyWQAMZrrC

First Son of the Sea - Denizin İlk Oğlu

Knight of the Sea - Denizin Şövalyesi

Jinbei reisin iki lakabını da seviyorum. Hem kendisine yakışıyorlar, hemde lakapların kendileri havalı ve anlamlı. Deniz ile bu kadar haşır neşir olan ve şövalyevari bir kişiliğe sahip olan bir balık adama bundan daha uygun lakaplar düşünülemezdi herhalde.