Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

En Sevdiğiniz Anime/Manga Ana Karakterleri

Ronny

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
VGKStrongestAnimeCharactersFeaturedImg.jpg

Bu konu altında en sevdiğiniz anime veya manga ana karakterlerini paylaşabilirsiniz. Shounen, shoujo, seinen vs. türü fark etmez. Karakteri neden sevdiğinizi belirtirseniz de iyi olur.

Rei Kiriyama - Sangatsu no Lion
kiriyama-rei-rei-kiriyama.gif

Kiriyama ile ilgili hislerimi anlatmadan önce 3-gatsu no lion ile ilgili hislerimi anlatayım. Kesinlikle Caponlardan çıkma en gallavi iş olduğunu düşünüyorum, psikolojik drama, slice of life konusunda daha üstüne bir seri izlemedim.

Kiriyama, sürekli gelişmeye devam eden bir karakter ve içindeki mücadelesi sürekli devam ediyor. Hayatta yetenekli olduğu tek konu Şogi olmasına karşın, çocukluk dönemi sebebiyle bunu kendisinin laneti olarak görüyor belli bir döneme kadar sadece geçimini sağlamak için Şogi oynuyor. Ancak kendisinin çok şanslı olduğu bir konu da var, ki bence bu onu hayattaki en şanslı insanlardan biri de yapıyor aynı zamanlarda. Kawamoto kız kardeşlerin etrafında olması ve onu aileden biri gibi benimsemeleri Rei'ye hayat veriyor.

Rei, son derece düzgün bir insan olmasının yanı sıra zayıflıkları, pişmanlıkları da olan komplike bir karakter. 3. sezonu merakla bekliyoruz ok.

Gesicht - Pluto
unknown.png

Sanırım okuduğum mangalar arasında en etkileyici hikaye sonuna sahip karakterlerden biri Gesicht. Urasawa'nın işlerini seven biri olarak(20th Century Boys, Pluto, Billy Bat okudum) Pluto aralarında en hoşuma gideniydi. Bunda da Gesicht abinin payı büyük.

Gesicht, savaş dönemi yapılan ve savaşta kullanılan robotlardan bir tanesi. Savaş bitip bir polis olarak hayatına devam etse de savaş döneminde aldığı canlar bir türlü yakasını bırakmıyor. Diğer robot arkadaşlarıyla beraber o dönemin acısını içinde yaşamalarının yanı sıra, karısıyla beraber mutlu bir hayat sürme derdinde olan kendi halinde bir robo-insan kendisi. Çok zeki, dürüst ve iş ahlakı da yüksek bir insan. Seviyorum seni abim.

Ölüm sahnesi en etkileyici 5-10 manga sahnesi arasına girer sanırım.

Dipnot: Türk oğlu Türk Brando'ya ve Atom'a, ve adam gibi adam Epsilon reise de selam olsun.

Dipnot2: Nefretten hayır gelmez.

Elric Kardeşler - Fullmetal Alchemist
b977d5b4e8c3fa2969c9f468945c487e.jpg

Aslında çok anlatmaya gerek yok, kendileri en ikonik ve bilinen anime manga karakterlerinden biri. Tanımayınımız yoktur. Kısaca bahsetmek gerekirse çocukken yaptıkları bir hatanın bedelini ömür boyu yaşayan, saftirik, zeki, olumsuzluklara rağmen neşelerini kaybetmeyen bir o kadar uyumsuz fakat birbirine sevgileri baki iki kardeş. Kami-sama herkese böyle kardeşler nasip etsin. Seviyorum sizi.

Bonus: Gin-san'a, atlama öncesi Luffy'e, Baam'a, Wangnan'a ve birkaç karaktere daha da bir sonraki mesajlarımda değineceğim. Şimdilik bu kadar.

Yagami Light - Death Note
E2HS763XEAcBCZ1.jpg

Light izlemesi gerçekten keyifli bir ana karakter. Zekasıyla izleyiciyi etkilemekle kalmayıp aynı zamanda gittikçe karanlıklaşan, tanrı kompleksine varan kişiliğini izlemekte benim hoşuma gitmişti. Kesinlikle fazla egoya sahip bir karakter, sonunu da getiren şey bu oldu denebilir. Fakat bu halini ona yakıştırıyorum. Eğer defteri hiç bulmamış olsaydı nasıl biri olacağı hep merakımı çekmiştir. Mangakanın söylemine göre L ile çalışan bir polis olurmuş. Light'ın o versiyonunu da görmeyi isterdim.

Guts - Berserk
GutsBerserk.PNG

Herhalde okuduğum, izlediğim kurgusal eserle içinde mutluluğa kavuşmasını en çok istediğim karakter Guts'dır. Yaşadığı onca acı şeye rağmen savaşmaya devam edebilen, insanlığını tamamen kaybetmemiş bir karakter. Okuyucu üzerinde bıraktığı etki ve sorgulattığı kavramlar çok büyük. Hikayesinin sonunu görmeyi merakla bekliyorum.

Ishigami Senku - Dr. Stone
f54ff98f70e88f74e33e7d57af3cd507fef37173r1-506-804v2_00.jpg

Aynı Light gibi zekası ile ön plana çıkan bir karakter Senku fakat onun aksine kendisini tamamen bilime ve insanlığın gelişimine adamış, iyi niyetli bir karakter. Dışarıdan bakıldığında duygusu olmayan mantığıyla hareket eden biri gibi gözükse de aslında arkadaşlarına çok değer veren ve her zaman onların iyiliğini düşünen bir karakter. Bulunduğu taşlaşmış medeniyeti yılmadan geliştirmeye kendini adayabilecek kadar da iradeli. Üçüncü sezonda kendisini tekrar izlemek için sabırsızlanıyorum.

Kurosaki Ichigo - Bleach
591Ichigo_profile.jpg

Ichigo,diğer çoğu shounen serilerin ana karakterlerinden farklı bir yapıya sahip bir karakter.Bu da çoğu izleyiciye onu sıkıcı bir ana karakter gibi gösterirken,benim için onu daha iyi bir karakter kılıyor.Ichigo'nun farklılığı izleyicinin kendisiyle daha kolay bağ kurabilmesinde yatıyor desek yanlış olmaz.Kendisinin spesifik bir "hayali" ya da "hedefi" yok.Serinin başlarında kendisini yaşına göre normal bir durumda,depresif ve sıkıntılarıyla boğuşan,benliğini bulmaya çalışan bir genç olarak görüyoruz.Serinin başlangıcına yol açan,Ichigo'nun diğer insanların göremediği şeyleri görebildiğini farketmesi ise ona seri boyuncaki tek amacını veriyor:Yakınlarını korumak ve ailesiyle,arkadaşlarıyla birlikte mutlu olabilmek.Özetle kendisini tipik bir shounen ana karakteri olmadığı için daha çok seviyorum diyebilirim.

Miyamoto Musashi - Vagabond
b5c45b82f63c5476f1bff4537b000f1d.jpg

Musashi,her anlamda müthiş bir karakter.Kendisinin karakter gelişimi sanırım şu ana kadar okuduğum mangalar arasında en iyisiydi.Manga zaten genel olarak karakter odaklı olduğundan en çok bu açıdan övebilirim.Karakterin nasıl değiştiğini,mangayı okuduğum her saniye hissettim.Tek bildiği şey kılıcın yolu,ölüm ve öldürme döngüsünün ona verdiği amaçla macerasına başlayan bir karakter daha iyi gelişemezdi diye düşünüyorum.Yine de hikayesinin yarım kalması her zaman bir burukluk hissi veriyor.Olacağını sanmıyorum ama umarım birgün hikayesinin devamını ve sonunu görürüz.

Kenzo Tenma
images

Tenma karakteri Monster gibi bir seri için olabilecek en iyi başrol bana kalırsa. İşinde çok başarılı bir doktor olmasına rağmen sıfır egoya sahip, oldukça düşünceli bir adam. Önceliği her zaman insan hayatı kurtarmak olan, kendi doğruları konusunda hastaneden gelen emri bile geri çevirebilecek kadar da prensip sahibi birisi. Her insan hayatını eşit değerde görmesi ise karşısında ölüme kafayı takmış bir antagonist olduğu için çok hoş bir zıtlık oluşturuyor. Johan ile olan bu zıtlıkları Tenma'yı hem sevilebilir hem de başarılı bir ana karakter yapıyor.

Ben bu konuya yorum atmamışım. Açıkçası daha önce hiç düşünmemiştim de Comicvine'da çok eskiden yaptığım bir listem vardı, bu konu aracılığı ile onu bir güncelleyeyip, burada paylaşabilirim. Unuttuklarım vardır illa ki, okuyup da koymayı unuttuğum serilerden vs .