Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel En Sevdiğiniz Shonen Arc'ı

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
Anket hazırlamayı düşünüyordum ancak çok fazla shonen ve çok fazla arc olduğu için bundan vazgeçtim. En sevdiğiniz Shonen Arc'ları hangileri yazınız.

Benim ki Magi'nin Alma Toran arcı(animede yok) herhalde bir evreninin orginini bu kadar iyi anlatabilen başka manga yoktur. Magi'nin tüm karanlık tarafları bu arc ile öyle bir yükseliyordu ki beğenmemek elde değil. Eğer bu arc olmasaydı sanırım Katekyo Hitman Reborn'un Future arc'ını söylerdim. Benim bu kadar az söylediğime bakmayın 10 tane filan sıralabilirisniz yada her okuduğunuz shonen'in en sevdiğiniz arcını yazabilirsiniz.
1*7Ucpx5Sdd-6chXuuQng7EQ.png

Bleach: Hueco Mundo arc ve Arrancarların Düşüşü arcı

Naruto: Chuunin Sınavları arcı, Search for Tsunade, Gaara'yı kurtardıkları Kazekage Rescue, Pain'in Saldırısı, 5 Kage arcı ve War arc

Hunter x Hunter Chimera, bu kadar hızlı yükselen (hem güç seviyesi hem olayın ciddiyeti hem heyecanı vs) başka arc yoktur herhalde. Ayrıca Meruem'in işlenişi ve karakter gelişimi muazzamdı.

Magi Alma Toran serinin kökenini göstermesi bakımından çok iyiydi ama hemen akabinden gelen arc(adını bilmiyorum) en sevdiğim shounen kavgalarına ev sahipliği yaptığından benim için ayrı bir güzeldi.

Shonen dendiği için spor serileri gibi diğer shonenleri de dahil ediyorum.

1. Battle of Hawk Arc(Hajime no ippo)

Başkarakterin olmadığı bir arcı en iyisi olarak görmemi hep garipsemişimdir. Genelde shoenenlerde güç gelişimi power up, yeni teknik öğrenme gibi durumlarla olduğu için tamamen hazır, özel bir tekniği olmayan sadece saf bir şekilde dövüşen 2 dövüşçüyü izliyoruz. Bu dövüş kadar yetenek nedir, ne kadar önemlidir sporda. Çalışmanın sana kazandırdığı şey nedir, motivasyon denilen şeyin sporda anlamı nediri bu seviyede iyi gösteren başka seri tüketmedim. Öyle sıradan bir karakterin çok güçlenip, deha seviyesini yenmesi değil cidden gerçek sporda olduğu gibi yetenekte önemlidir ama çalışmak onu pekiştirir ve kusursuz hale getiriri bize çok iyi gösteren ve müthiş bir şekilde final vermiş bir arcdır.

2. Enies Lobby Arc(One piece)

Çoğu kişinin aklına one piece deyince marineford gelse de ben marinefordun iyi verilemediğini, çok kalabalık olduğunu, duygusal altyapısının sağlam kurulamadığından, okuyucuya iyi geçmeyen bir arc olduğunu düşünüyorum. Enies lobby ise bunun olmuş hali, motivasyonları çok iyi anlıyoruz, önceki arcdan gelen bir sogeking durumu var.(usoopun en sevdiğim karakter olmamı sağlayan arclardır bunlar,samimi gelmiştir) Ve şiirsel anlatım olarak özellikle o bayrak sahnesi beni benden almıştır.

3. Yoshiwara in Flames Arc(Gintama)

Hazır gintama fangirleri dağılmışken gönül rahatlığı ile övebilirim bu arcı. Gintama izlemeyenler için, gintamanın ciddi arcları kısadır ve bu kısa zamanda çok fazla dövüşü ve önemli olayı sığdırır sana. Bu yüzden konsantre, aksiyonun bir an bile durmadığı 7-15 bölümlük arclar izlersin. Yoshiwaranın özelliği ise gintoki karakterinin motivasyon sınırlarını burada ilk defa net görebilirken, kagura gibi fiziksel güçle öne çıkan bir karakterin rage açtığında nasıl dövüştüğünü görmemiz tam bir görsel şölendi. Ee diyeceksin bunlar her shoenende bir yerde olmuyor mu? Marifeti bunu 7-15 bölüm süren bir sürede, 2-3 round sürecek şekilde, diyalogları da hiç boş geçmeyerek yapabilmesi. Bunu yaparken de bir sürü yeni karakter tanıtıp, evrenle ilgili bilgi verebilmesi. Ve tabi ki o zamanlar pek düşünmesem de bir kadın için yapılan en sağlam dövüş sahnelerinden birine sahip olması. Ve öyle shoenenlerde alıştığımız önemsiz bir dövüş değil, belki gintokinin bile alt edemeyeceği bir rakibi kafa göz dağıtmasıdır.

4. Pain's assault(Naruto)
Motivasyon olarak karşı karşıya gelmesi çok doğru 2 karakter, duygusal altyapıları çok iyi oluşturulmuş. Pain tasarım olarak çok yaratıcı bir karakter, Narutonun talk no jutsusunun anlam ve önemi. Çok güzel bir dövüş, ne diyeyim battle shoenenden ne bekliyorsam her şeyiyle olan bir arc. Hani battle shoenen bir lisans bölümü olsa 100lük ödev gibi bir arc.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bleach: Soul Society arc ve Quincy arc.
İlkini pek çok sebepten seviyorum.

Giriş kısmı olması, her şeyin yeni olması, hızın düzgün ayarlanması, başlardaki Ichigo-Rukia muhabbeti, Urahara ve Yoruichi'nin girişi, Ichigo'nun bütün savaşları ve bunların verdiği savaşçılık ile cesaret hissi (Bleach serisi için ana bir tema), Old Man Zangetsu, Ichigo ve Urahara eğitimi... çok fazla ikonik ana sahip. Animesinin şarkıları ve açılışları da çok güzel.

Cesaret demişken şu parçayı da bırakayım.

Quiny arkı sevmemin sebebiyse, lore hakkında çok ama çok fazla şey anlatması. Evreni öyle bir genişletiyor ve taşları yerine oturtuyor ki, hayran olmamak elde değil. Yhwach'ın dehşet verici bir villain olmasının da etkisi var.

Bunun dışında, mini arklardan EVERYTHING BUT THE RAIN ve Turn Back the Pendulum arklarını da çok severim.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu iki mini ark da Aizen ve Urahara'ya sahip. Onların gizliden gizliye dönen 100 yıllık çatışmalarını görüyoruz. Ichigo'nun daha tohumu bile atılmadan önce, dünyanın en zeki iki adamının bir projesi olduğunu görüyoruz. EBTR arkının kattığı duygusal boyut tartışılmaz bile. Ichigo'nun annesi olayını bu arktan önce umursamazken, Masaki'yi tanıyınca olay çok daha kişisel bir hal aldı. Turn Back'deyse felaketin temellerinin atılmasını görüyoruz.

Yine, bu iki mini ark lore açısından oldukça zengin şeyler. Ayrıca ne olacağı aşağı yukarı bilinse bile, hatta bilindiği için, sürekli bir gerilim var. Okuyucu, karakterlerin bilmediği bir şeyi biliyor. Her şey eninde sonunda boka saracak.

@Ascalon ne tuhaf ben de alma toran da inanılmaz baymıştım. Benim için magiden en güzel arc Magnostad sanırım.

Açıkçası bu çok zor bir soru olmuş.

Naruto serisindeki en kötü arc olan 4. Ninja Savaşı Sagası bile (hele başları) yıllar sonra okuyunca, zamanında okurken gömdüğüm kadar kötü olmadığını ve günümüz serilerine göre gene belli bir standartın üzerinde olduğunu keşfettim (ha çok kötü ve tırt yanları var yani, bu değişti sanmayın). Nitekim Naruto serisinin genel olarak arclarını seviyorum. Yani savaş arcı ve Sasuke ile ekibin yeniden buluşması ve öncesi kısımlar (yeni takım kuruluyor, bunlar birbirine alışıyor, Orochimaru'ya gidiliyor) vs hariç serinin çok düştüğü, çizgisini bozduğu pek bir yer ben hatırlamıyorum. Ancak elbette NAruto'dan 2 arc seçsem bunlar; Pain Arc, Chunnin Exam Saga olurdu.

Katekyo Hitman Reborn -> Future Arc.. Çok hoş fikirler vardı. Çok düz ancak etkili bir anlatı vardı. Kötü adamımız enteresandı tüm kurgu yerindeydi. Cidden temizdi.

Magi -> Magnostad

BnHA -> Okul Gezisi Arcı sanırım (ama bu buradaki diğerleri ile yarışabilir bişi değil)

Bleach -> Soul Society

HxH -> Greed Island

Claymore -> Tüm Seri :D Ama özellikle kuzey savaşı

@Ascalon başka benim beğendiğim ne vardı Tarık-kun hatırlat bana :D Yaşlanmışım :D :D

ToG ve FSJ'yi bs sayabilir miyiz bu arada ?

@Nabu
Bir oturuşta okuduğum için pek arc falan filan dikkat edemedim Claymore da. Yani sayılırlar mı bilmiyorum Shonen istersen yaz sen öyle görüyorsan gerisi önemli değil. :p

Naruto > Chuunin Exams saga. Bu kadar çok karakter ile bu kadar iyi işlenen çok az arc vardır.

Feng Shen Ji sayılıyorsa maden arcı nı sayabilirim. ToG'da ise part 1'deki son iki test çok iyiydi.

One Piece'deki Water 7-Impel Down aralığındaki koşu bugün olmuş serinin ekmeği yediği sagadır. Çok iyiydi bu serinin incileri ise Ennies Lobby ile Impel Down idi.

FSJ Sayılacaksa -> Başta maden arcı olmak üzere ilk savaşı da eklerim.

Tower of God -> Kesinlikle şu büyük gemi arcı adını unuttum. Zaman atlaması sonrası kısım.

Slam Dunk'un tamamı baştan aşağıya eksiksiz ve süper. Ancak en son ki turnuva arcı cidden top seviye.

Gintama - Cennete Baş Kaldırış Arc'ı - Yoshiwara 1

Naruto - Zabuza Arc - Guren Arc.

One Piece - East Blue Saga - Gerçek İmparatorun olduğu MF

Bleach - Karakuri Kasabası Savaşı.

Hunter x Hunter - Yorknew

Naruto=Pain ve Savaş arcı

Bleach=Karakura town arc

Nanatsu no taizai=10 emir

Bnha=3.sezon

Fairy tail:Final arc

Naruto: Çoğu arcı iyiydi aslında. Ama içlerinden en çıkartacak olursam Pain Arc. Jiraiya'nın yeteneklerini görmek, ustalık bağlarını görmek ve vefatının verdiği duygusal durum bambaşkaydı.

One Piece: Impel Down

FSJ: İlk Savaş

KHR: Son Savaş

Toriko: Billion Bird-God Arc arasını bir Arc alarak sayarım.

One Piece : Enies Lobby
Naruto: Chunin Exams, Pain, Guren (Bleach: Kenpachi'nin olduğu her Arc. :D

1-Shogun As./Farewell,Shinsengumi(gintama)
2-Magnostadt/Alma Torran(magi)( Solomonu okurken Süleyman deyince tatmin oluyordum, keşke yüksek kalitede okusaydım ama İngilizcem yok)(shonenlerin hep uzadıkça boka sarmasından daraldığım için şu arcı iyi bu arcı iyi deyip geçiyorum diğer türlü adamı yoruyor, maginin de final arcı kötü ama seriye çöp demek de haksızlık olur , bir dönem kötü biten shonenlerin hepsine çöp derdim, kısacası magi güzel seridir izleyin/okuyun)
3-Soul Society(dönüp baktığımda arrancar daha iyi gibi durabilir ama Arrancar , Ss’nin benzeri gibiydi , ayrıca arrancar arcda kaptanların fightları ve aizen güzel dursa da çok fazla saçmalık vardı, “sorry grimmjow” bunun bir örneği.arrancar arcı da severim ama SS her türlü daha iyi.Animenin Quincy arkı toplarlayacağını düşünüyorum o zaman onu da buraya yazabilirim.)
4-İmpel Down(Op’de en heyecanlandığım arc zaten Mf’yi de saymazsak çoğu arc aynı muhabbet.)
5-Zabuza
6-Marley(çoğu kişi beğenmese de ben beğenmiştim)
7-Shibuya ( sevdim bu arkı, iyi yazıldığını düşünmüyorum hatta yorucuydu ama sevdik işte hacular, 50 bölüme bu kadar şeyi sığdırması bir yetenektir, buna benzer 2 ark daha görecekmişiz, güncelde böyle bir şey yok, yolunu gözlüyorum)

Belli bir sıralama yok, Gintama dışında.Aklıma gelenler bunlar, daha sonra bir el atarım.(attım)