Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Evcil Dostlarımız Hakkında Genel Sohbet ve Paylaşım Başlığı

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Arkadaşlar şu konudaki konuşmalar sonrasında böyle bir başlık olsa iyi olur diye düşündüm. Evcil hayvanlarımız, doslarımız ile alakalı paylaşımlar, sorular, internet videoları ve bilgiler burada paylaşılıp tartışılabilsin.

Köpek dövüşü, hayvan eziyeti, türlü hayvan dövüşü ve işkencesi videoları ve muhabbetlerini lütfen konuya bulaştırmayınız. Kınamak amaçlı olsa bile.

IMG-20180325-WA0000.jpg
IMG-20180313-WA0000.jpg

Bozo: Seyahate hazır ! :D

Hocam Kangalmı bu? Bu arada sizdemi köydesiniz :)
çok güzel bir köpek değil mi :D

Hocam bu ırk hakkında ne düşünüyorsun?
Valla Dogo'dan French Bulldog'a nasıl bir geçiş yaptın anlamış değilim Yani biri Kars diğeri İzmir gibi bir durum :D :D

Dogo ve Rott gibilerine göre daha kolay bir köpek ancak. Türkiye de iyi yetiştiricisi pek yok o yüzden genelde kırma oluyor. Aldığın köpek Fransız Bulldog'u mu ? Pug mı ? Boston Teriyer'i mi ? Bunu iyice öğren bu üçünü birbiriyle çok karıştırıyorlar özellikle Boston Teriyer'i ile Fransız Bulldog'unu. Ancak bambaşka karakter ve ihtiyaçlara sahip iki tür aslında.

Her Bulldog gibi eğitmesi biraz zor, bağımsız, yalnız kalmaya pek dayanamayan ve kilo almaya yatkın tiplerdir. Küt ve kıvrımlı ağızları sebebiyle nefes ve üst solunum problemleri olur. Ayrıca kırışıklıklarının arasının önce nemli bezle sonra kuru bezle alınıp oralarda kalan tozun ya da kurumayan ıslaklığın mantar oluşturmasını engellemen gerek.

Ben suratı kırışık türleri sevmem ancak genel olarak köpek camiasında Boston Teriyeri ve Fransız Bulldogu oldukça popüler ve sevilen cinslerdir. Yani çok kötü bir tecrübe olacağını sanmam .

Ancak bunlar ev köpeğidir. Köyde dışarıda yaşasın diyemezsin yani :D Bir de Boston Teriyer az tüy döker ama Fransız Bulldogu biraz daha çok döker. Tüy uzunlukları aynı olsa da.

Yalnız çok çenebaz bir ırk ona hazır ol :D Sana geri laf çemkirir yani :D

Bu arada sizdemi köydesiniz
Yok şu an değilim, İzmirdeyim. ancak Sivas'da okurken, ana köyüme trenle 2 saat baba köyüme araç ile 30-40 dk lık mesafede idim. Yani çok sık dağa çıkardım.

çok güzel bir köpek değil mi
Çov Çov çok tatlıdır ya :D Ama bakması ayrı dert :D

@Nabu köpek bu. Evin alt katında besliycem ailem batıl inançlardan dolayı eve almıyor. Tuvalet eğitimide varmış oysa. Bir gün Dogom olacak.

Ekli dosyalar

• a91e85e0745bbe87edca18e7a652826e.0.jpg
    a91e85e0745bbe87edca18e7a652826e.0.jpg
    48.5 KB · Görüntüleme: 278
  • 359e0758b18a9ab6a52992a630a1920b.0.jpg
    359e0758b18a9ab6a52992a630a1920b.0.jpg
    39.2 KB · Görüntüleme: 396
@Thanos

Yalnız bu yavru gibi durmuyor bayağı büyük eğer yetişkin köpek alacaksan 300 TL çok bence.

Evin alt katında besliycem ailem batıl inançlardan dolayı eve almıyor
Abi, ailen desteklemiyorsa kendi düzenini kurana kadar köpek alma derim ben. Çünkü bunlar öyle uzun yalnızlığa gelebilen, boş, soğuk odada yatabilecek türler değiller.

@Thanos

Yalnız bu yavru gibi durmuyor bayağı büyük eğer yetişkin köpek alacaksan 300 TL çok bence.

Evin alt katında besliycem ailem batıl inançlardan dolayı eve almıyor
Abi, ailen desteklemiyorsa kendi düzenini kurana kadar köpek alma derim ben. Çünkü bunlar öyle uzun yalnızlığa gelebilen, boş, soğuk odada yatabilecek türler değiller.
11 aylık hocam safkan bir bulldog için iyi değil mi?

@Thanos köpeğin nasıl oldu. Ailen hala köpek konusunda zorluk çıkarıyor mu?
Köpeğe bakabiliyor musun? İyisiniz değil mi?
Birde arkadaşlar Youtube de Tayfun Demir diye bir abimiz var, hayvanlara çok yardımcı olan bir abimiz kendisi. Kendisini bence takip edip bir videosunu da olsa izlemenizi tavsiye ederim. Adama izleyerek de olsa destek vermek iyi olur.

@Thanos köpeğin nasıl oldu. Ailen hala köpek konusunda zorluk çıkarıyor mu?
Köpeğe bakabiliyor musun? İyisiniz değil mi?
Birde arkadaşlar Youtube de Tayfun Demir diye bir abimiz var, hayvanlara çok yardımcı olan bir abimiz kendisi. Kendisini bence takip edip bir videosunu da olsa izlemenizi tavsiye ederim. Adama izleyerek de olsa destek vermek iyi olur.
Alamadım ailemde izin verdi ama ehliyet almam gerekiyodu olmadı yine. Ama bir gün tek yaşamaya başlayınca alcam güzel bir köpek. Şimdilik evin yanında bir cami var orda üç tane yavru köpek var gerçi büyüdüler onlarla oynuyorum beslemeye çalışıyorum. Biri Rottweiler'a benziyo :D cidi ciddi benziyo çözemedim nasıl oldu.

JVg6E5.jpg

odM9YR.jpg

4pJ8Dq.jpg

Üçüncü resimde, mangal kokusuna gelen sokak kedisini bir kaplan edasıyla izliyordu. Bu fotoğraftan sonra üstüne atlayıp döve döve kovdu zaten. :D

Tam bir avcı gibi yetiştirdiğim kedime herhangi bir isim vermedim. Sesimin tonuna göre tepki veriyor. Kral çocuktur. Hayvanlarınızın dayak yemeye ihtiyacı olursa bize getirirsiniz.

Mamalara enflasyondan bağımsız aşırı bir zam gelmekte yahu. Yakında ya dandik mamalarla besleyeceğiz ya da evde ucuz yollu idare eder mamalar yapacağım bu nedir arkadaş. Eskiden 10 Kilo mama 350-380 TL arası bulunabiliyordu 2-3 yıl önce. Şimdi ise 750 ila 1300TL arası değişiyor 10 Kilolar.

Tövbeler olsun. Hele köpek sahiplerinin durumunu hiç düşünemiyorum. Hadi Kedi günde 80 gram ile doyabilen bişi. Köpek ne yapacak ?

Bu konuya yazacak bir şeyim olsun o kadar isterdim ki anlatamam. Kırık bir kalple uzaktan baktım öylece.

Bu arada üstte balkonda dururken annemin omzuna konan kuştan bahsetmiştim beslemeye başladık diye. Ondan sonra onu sahibine vermiştik, aradan birkaç ay geçti aynı olay tekrar yaşandı.

Şu an iki tane kuşumuz var. :D