Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Fairy Tail

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
qcBCdrFu0UUaJhHXHEs74ldSX1QkTun54ci_XO-sFrKDJ-qYHXL6TmrjQhVWvUmalG1I-Mluu1MmiAjUumw9wIxHoyloOtgubzQ5lwgsmFrWDke2u6TVT4PSgUVlj5LHW0ozxHpb

​
Yayın Tarihi: 2 Ağustos 2006

Bitiş Tarihi: 26 Temmuz 2017

Mangaka: Hiro Mashima

Dergi: Shounen Magazine

Türler: Aksiyon, Macera, Komedi, Ecchi, Fantezi, Büyü, Shounen

Cilt: 63

Bölüm Sayısı: 549

Bir sürü spin off serisi de vardır.

Fiore krallığı adı verilen ülkede Lucy adlı yıldız büyücüsü kızın ünlü Salamander lakaplı Natsu Dragnell ile tanışıp onun loncası olan en güçlü büyü loncası Fairy Tail'in bir mensubu olur. Ejderha babasını arayan Natsu'nun yoldaşı olur ve Titania lakaplı Erza ve buz büyücüsü Gray ile birlikte maceralara atılırlar.

Okumak isteyene öneririm, güzel çizimler ve ilginç karakterler var. Hikaye konusunda zayıf ama size kalmış. Birkaç bölüm okuyup deneyin.

Animesi bir zaman atlaması var, o noktaya kadar güzel. Ondan sonraki kısmı mangayla devam edin.

Yazının devamı spoiler içeriyor.

Demeden edemeyeceğim. Bu seri için olan hayal kırıklığımı kelimelere dökemem.

Inanılmaz hevesli ve güzel çizen bir mangakası var. Ilginç sevilir karakterler de yaratmayı başardı. Yalnız büyük bir problemi var.

Bu adam hikaye yazmayı bilmiyor. Hype yaratmayı, foreshadowing yapmayı beceriyor ama herşeyin içine ediyor ayıptır söylemesi arc ortalarında.

Her ana düşmanı ana karakter yeniyor bir şekilde. Bir şekilde kılıfına uydurmaya çalışıyor çalışıyor ama çoğunlukla başarısızlık.

Sevilen ve ilginç karakterlerden bahsetmiştim ya az önce, işte o karakterleri kullanmaktan aciz bir yazar Mashima.

Ben çok umutlarla devam ettim okumaya ama istediğim sonucu vermedi.

Zamanında bölüm konusunda tüm forum ahalisiyle sövdüğümüz mangaydı. Güzel başlayan ve berbat biten arcları ile tanınırdı.

En seviğim serilerden birisidir.Ayrıca seri başında bile laxus favori anime karekterlerim arasına girmişti

Şuan Büyü Oyunları Festivalindeyim gayet iyi gidiyor, gerçi 10 gündür falan izlemiyorum. Genelde manga okurum anime izlemeyi sevdiğimden dolayı animesini izliyorum. Ama çok filler var ve bazen saçmalıyor. Umarım batırmamıştır ileri arclarda.

Aslında daha önce animeden başlamayı denedim ama pek ilgimi çekmemişti. Şu anda mangadan tekrar başladım. İnşallah hoşuma giderse tekrar uzun bir seri okumak güzel olur.

Seri şu an harika ilerliyor.

Laxus'a aşık olan hatun baya iyiydi, tabi asla bir Mirajane etmez. Jellal ve Erza ise sonunda birlikte olacak. Kaç sene bunu bekliyorduk.

Her ana düşmanı ana karakter yeniyor bir şekilde. Bir şekilde kılıfına uydurmaya çalışıyor çalışıyor ama
Geçen sene okumuştum ilk defa. Vs ler çok cezbedici gelmişti beğenmiştim. Birkaç karakteri hatırlamak için hızlıca yeniden okuyorum. İlk okuduğumda dikkatimi çekmemişti ana düşmanı sürekli ana karakterin yendiği. Ama ikinci okuyuşumda tokat gibi çarptı.

Hades vs Laxus savaşında Laxus bir anda al Natsu sen yen diyor. Harbiden çok saçma. Biraz daha darbe alsa ölücek olan adam tamam dostlarım için lonca için deyip adam dövüyor.

Bir karar verdim. Bundan sonra bu seride kim ana karakterin düşmanıysa ben ana karakter yerine hep düşmanı destekleyeceğim. En büyük temeniğim, umarım ana karakter çok büyük yenilgi ile karşılaşır ve çok feci dayak yer umarım. Ama biliyorum ki böyle bir şey asla olmayacak. Ah ah.

Spinoffun son bolumunden sonra favorilerden cikarttim bir daha yeni bolum uyarisi gelmesin diye.

Spinoffun son bolumunden sonra favorilerden cikarttim bir daha yeni bolum uyarisi gelmesin diye.
Haftalık takip edilecek bir seri degil zaten.Ben de en son 100 years questin 58. Bölümde kalmıştım artık 4-5 ay sonra toplu okurum 20-30 bölüm mü artık ne kadar ilerlemişse.Böyle yapınca daha keyifli oluyor sana da tavsiye ederim.

Keyfine ben seviyorum Fairy Tail'de olan bitini, haftalik takip etmeyi ama yine sacma bir sekilde indirdiler ana dusmani. Umrumda olan bir karakter olmamasina ragmen corbaya sinek kondu yine.
Mashima bir turlu ilerleyemeyecek bu hikaye yazma seklinden.

Ben de seviyorum hatta profilde Erza var dikkat edersen ama bu serinin kalitesiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Aksiyonu zayıf,kötülerin bi motivasyonu yok,dövüs korografileri falan direk kötü yani.Haftalık okuyunca 3-4 dakika bomboş bir şey okumuş oluyorum.Bu yüzden biriktirip topluca okuyunca hem 2li diyaloglardan, esprilerden falan daha çok keyif alıyorum hem de genel hikaye örgüsü falan az da olsa bir şeye benzemiş oluyor.

Seeinin bana göre diğer bir eksiği de iyi karakterlerin ölememesi. Gerçi kötüler de sonradan hep iyi olduğundan ölmüyor. Seride ölüm kavramı sadece Zeref'in şeytanları için geçerli.
Adamım Makarov en sevdiğim karakterlere aday birisi iken her arc (özellikle son peri kanunu kullandığında) ölücek, dayanamaz, hastalandı denmesine rağmen seri sonuna kadar zımba gibi seri sonunda ise ne hikmetse bacaktan altı felç kalıyor.

Gajeel, adını unuttuğum adamı son anda dövdükten sonra adamla beraber adını unuttuğum yere çekiliyor. Kim olduğu çok da tın olan bi kadın da onu kurtarıyor. Ölse serideki en üzücü ölümlerden biri olur.

Ichiya ve Lucy'nin atası 'teoride'Acnologia'yı bile bu sayede yenebiliriz denilen zaman boşluğuna(?) giriyor ama ufak yaralarla kurtuluyor.

Daha çok örnek de sayabiliriz. Acnologia'nın ölümü zaten ne biliyim...