Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Fate Serisi ve Type Moon Evreni Genel

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
tAG_57651.jpg

Type- Moon şirketinden çıkmış olan Fate, Kara no Kyoukai , Tsukihime serileri ve diğer eserlerin konuşulup tartışılacağı genel başlık. Anime, manga, oyun, light novel fark etmeden tartışabilirsiniz.​

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tsukihime remake i ile ellerinden çıkan her büyük işi okumuş/izlemiş olacağım, tabi çıkarsa.

Şunu da bırakayım.

Tarihteki veya kurgusal erkek karakterleri kadın olarak kullanmalarını anlam veremiyorum. Daha doğrusu veriyorum ama baya komik buluyorum. Ayrıca gördüğüm kadarı ile oyunları da bu durumu destekliyor. Neyse Fate/Zero gibi ise diğer serileri şans vermek gerekebilir.

Ucundan biraz tuttum. Belki daha sonra derinlerine inerim. En sevdiğim yapıtıysa Kara no Kyoukai'dir. Sağlam seridir ama herkesin zevkine hitap etmez. Yine de öneririm.

Arif'in favori Shiki'sinin erkek olan Shiki olduğunu da belirtelim.

1535891949394.png

Fate Zero ve Kara no Kyoukai sever olarak bir türlü Fate evrenini sevemedim, yok light noveli yok oyunu yok görsel romanı yok mangası
yok yok maşaAllah . Ama benim için asıl sıkıntı paralel evren,birbirine bağlı değiller insanın takip edesi gelmiyor. Fate Type Redline baya iyi diyorlar ama paralel evren, evren bütünlüğü olmayan hikayeleri de sevemiyorum, Nasu Kinoko bu evreni yaratırken ne düşünüyordu acaba.

HF>>OG Stay Night>UBW=Zero olarak sıralarım sanırsam.

HF genel olarak en sevdiğim ama OG Stay Night'ın müzikleri inanılmaz iyi. Keşke OG'yi izlemeyi bu kadar ertelemeseymişim, animasyonlar aşırı tırt Ufotable'ın yaptıklarının yanında ama sunum ve müzikler harika. Bir de Shirou bayağı harem serisi ana karakteri gibi takılıyor OG'de shshshs.

UBW ve Zero'yu da konsept olarak seviyorum. OG'nin müzikleri o kadar iyi ki o dandik animasyonlarla bile Zero ve UBW'yi geçti gerçekten, inanılmaz...