Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Gai vs Garou

Garou

Efsane Baykuş
Üstat Kullanıcı
colored-garous-perfected-fist-v0-chj371reyjhd1.jpeg
qska6woaacn41.jpg

Kurallar ve Şartlar:
- Gai 8. Kapı'da ama zaman sınırı yok. Her atağı kemik kırmayacak ama canı yanıyor hala yani kendi gücünü biraz kaldırabildiğini varsayacağız.
- Garou Saitama'yla olan dövüşünün başı ya da Sage Centipede'i ikiye yarmasından hemen sonrası halinde. Adaptasyonu yok yani daha çok evrimleşmeyecek ama Gai'nin dövüş sanatlarını öğrenebilir.
- Birbirlerinin gücünü biliyorlar o yüzden ona göre dövüşecekler.
- Hazırlık yok.
- Savaş alanı Avrasya.

2. Raunt
- Hızlar eşit.
_________
Başka bir konuda tartışırken güzel bir konu olabilir diye düşündüm. Fikirlerinizi merak ediyorum. 😄
@Nabu @Monkey D Dragon @8Bit @Uncle Paulie @Ronny @Shrimp ve kalan herkes, buyurun.

Ben her zaman ki gibi oyumu ve yorumumu bekleteceğim. Konu, görseller falan çok iyi olmuş ellerine sağlık.

Garou'yu pek tanımadığım için pas geçiyorum. Gai'de zaman sınırı olmadığı için gücü çok fazla ama işte Garou da sağlamsa bilemem. :D
Tek bildiğim Youtube'da Saitama ile bir vsini izlediğim. Karşısındaki kişi Saitama olduğu için güç analizi yapılmıyor :(

Gai atak gücü olarak denk veya üstü olabilir Garou’nun da geri kalan çoğu statta Garou daha üstü gibi.Daha iyi dövüşçü daha zeki daha dayanıklı daha hızlı vs

Gai Madara’ya vurduğu son uzay zaman büken tekmesi ile vurursa Garou’yu öldürebilir Onun dışında Garou bence daha avantajlı olan taraf

Garou'yu pek tanımadığım için pas geçiyorum. Gai'de zaman sınırı olmadığı için gücü çok fazla ama işte Garou da sağlamsa bilemem. :D
Tek bildiğim Youtube'da Saitama ile bir vsini izlediğim. Karşısındaki kişi Saitama olduğu için güç analizi yapılmıyor :(
Şurada bu konudaki Garou'yu işlemiştim biraz. Onun üzerine bir de Saitama'yı tekmeleyip Z Şehri'ni kırmışlığı var.
continental-kick-v0-yylsnyw6apfb1.jpg
ecr5v9r163d61.jpg
one-punch-mans-super-continent-in-versus-v0-8j3fdw8aa1nb1.jpg

Might Guy'den tarafım açıkcası.Tabi kendisi en sevdiğim anime karakteri olur o yüzden pek tarafsız olamayabilirim yorumlarken ama kısaca ozetlemek gerekirse;

Hız konusunda; Garou'nun platinium sperm ile savaşında binlerce hatta belki de daha fazla hamleyi saniyenin binde biri sürede takas etmişlerdi.Guy'ın buna benzer bir hız feati varmı?Misal Sekizo'yu kaç saniyede tamamlamıştır?5 hamleli bir saldırı.Daha uzun sürmüştür Garou'nin binlerce hamlesinden.
Öte yandan Guy'ın peak noktasi artık hızıyla uzayı bozma durumuna gelmişti.Garou'nun da böyle bir hız feati yok.Bende "kim daha hızlı" sorusunun yanıtı yok.

Fiziksel güç olarak ikisi de dağları parcalayabilir fiziksel güçleriyle.Daha ilerisini kestiremiyorum ama.O yüzden benzer seviyelerde diyeceğim.

H2h kombat yetenekleri bence Guy daha üstün.Çok daha fazla dezavantajlı olduğu dövüşleri kendi lehine çevirebiliyor.Garou ise bunun aksine, rakibi kendisinden biraz daha üstün fiziksel yeteneklere sahipse bile oldukça zorluk yasıyor.

Dövüş zekaları; Guy lehine.Durum çözme ve analiz yeteneklerini düşünüyorum.Hem kisame hem obito'ya karşı olan dövüşünde, dövüşü oldukça hızlı kavrayip ona göre hareket ediyodu.Garou'nun böyle bir gösterimini hatırlamıyorum.

Özetle
Her şey normal şeklinde olsaydı (Garou evrimleşemiyor, Guy 8. Kapı yan etkilerini tam sekilde hissedebiliyor olsaydı) Garou kazanır derdim.Ama bu şartlar altında Guy'a biraz daha yakınım.

Yani çok yakın maç ama şunu anlamak gerekiyor.

Gücü çekilmiş Bomb bu Garou'nun az daha güçsüz haliyle epey teke tek gidebildi, Bang ise bayağı dövüşebildi. Flashy Flash da bir tık daha güçlü Garou + Platin Sperm ile vs atabildi.

Nitekim, Garou'nun kuvvet featleri epey daha iyi dursa da, hız olarak da daha hızlı yön değişebilse de gene de 8 Kapı Maito Gai, Bang, Bomb, Flash gibi tiplerin üstünde bir çar.

Gai'ın tek sıkıntısı çektiği muazzam acı yüzünden tam hızını ve gücünü sergileyememesi. Sekizo hareketini ilk denemede yapamamıştı mesela bu acı yüzünden.

Gai, önce Sekizo ile dalayım derse Garou alabilir çünkü adapte olabilir. Ancak direkt Night Guy ile girerse, Gai'ye yakınım.

Son düzenleme:
Gücü çekilmiş Bomb bu Garou'nun az daha güçsüz haliyle epey teke tek gidebildi, Bang ise bayağı dövüşebildi. Flashy Flash da bir tık daha güçlü Garou + Platin Sperm ile vs atabildi.
Garou öldürmüyor bir de o noktada Garou'nun bilinci kapalıydı uykusunda dövüşüyor. Ona rağmen Bomb kısa sürede paket olmuştu ha bence Bomb'un o haliyle yaptığı bile fazla o ayrı mesele.

Bang da Uyanış Nefesi kullanıp limitlerini kırmıştı ve ona rağmen indirdiği tek darbe son yumruğuydu. Garou'nun eli Bang'ı sıyırdı diye adam bayıldı dövüş sonunda.

FF ve PS dövüşünü anlatmama gerek yok zaten orada uyanıktı. FF zayıf halkaydı, öyle ki dövüşten atıp ciddileşince bunların oluşturduğu geometrik ışık şovu daha da büyüdü yani her biri FF x 2 ciddileşince.

Gai, önce Sekizo ile dalayım derse Garou alabilir çünkü adapte olabilir. Ancak direkt Night Guy ile girerse, Gai'ye yakınım.
Garou adapte olamıyor ya bu maçta. Sadece Gai'nin tekniklerini falan öğrenebilir ama güçlenme hızlanma falan yok.

________
Şahsen 2. raunt kesin Gai'ye gider gibi geliyor. Garou'nun ana avantajı hız ve hax dövüş sanatları çünkü. Ama rakibin havayı yumruklayıp 50 metreden yamultuyorsa 2.nin çok bir işlevi kalmıyor. 😄 İmkansız değil ve Garou için kazabileceği yollar var ama Gai'nin daha güçlü olduğunu düşünüyorum. (belki bir ara Naruto'yu baştan okursam fikrim değişir ama şu anlık fikrim bu yönde)

İlk rauntta da Garou'ya daha yakınım çünkü net daha hızlı. FF'in ışık hızında ya da daha hızlı olduğu kapakta geçiyordu, Garou ve PS'nin featini bilmeyen yok zaten ve Garou'nun sonsuza doğru ivmelendiği yazıyordu yani o noktada Garou'nun ışıktan hızlı olduğu net ve mükemmelleştirilmiş yumruk noktasında bundan da hızlı olmalı yani Gai'ye epey bir fark atıyor.

Zaten aşağı yukarı aynı cevaplar verilmiş ama yazayım ben de, Garou'nun en büyük güçlerinden biri, rakiplerinin tekniklerini kopyalamanın yanı sıra, dövüş sırasında evrimleşerek sürekli güçlenmesiydi. Bu sayede her darbeden sonra daha da kuvvetleniyor ve rakibini alt edebiliyordu. Ancak bu senaryoda bu yeteneği elinden alınmış durumda. Evet, hâlâ Gai'nin dövüş sanatlarını öğrenebiliyor ama gücü sabit kaldığı için bu öğrendiklerini maksimum seviyede kullanamaz. Sadece mevcut fiziksel sınırları içinde kalmak zorunda kalacağı için, Gai'nin yıkıcı saldırılarına karşı koyması giderek zorlaşacaktır.
Gai ise zaman sınırı olmayan Sekizinci Kapı formuyla Garou'nun karşısına çıkıyor. Hızlar eşit olsa bile, bu formdaki saf fiziksel gücü ve yıkım potansiyeli inanılmaz seviyelerde. Garou'nun dayanıklılığına rağmen, Gai'nin yaptığı saldırılar Garou'ya kemik kırmasa bile onu ciddi şekilde yıpratacak, yoracak ve savunmasını zayıflatacaktır. Gai'nin Madara'ya karşı sergilediği gibi uzay-zamanı büken tekme gibi saldırılar, Garou'nun dayanıklılığını test etmekle kalmayıp onu alt etmesini de sağlayacaktır. Garou'nun dövüş sanatlarını öğrenmesi, bu fiziksel güç ve yıkım potansiyeline karşı tek başına yeterli olmayacaktır.