Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Spoiler Genel Sinema Sohbet ve Paylaşım Başlığı - Kısaca Filmlerin Kökeni

@Rakatas Filmler ve Filimleri takip etmediğim için onu bilmem ama yazar yada yönetmenden ben şunu anladım.Hocam hani orada her şeyi yiyen bir amcamız var ya (karakterlerin adını unuttum)örnek olarak o sefil.Ki sefil yoksulluk içinde olan demek zaten oradaki herkes yoksul.Ve yaşamak için tek seçenekleri yemek.Normalde sen marketten bir şey alacaksan birden fazla seçeneğin var.Ama onların tek seçeneği var.Ama o seçenek yüzünden ölebilirler malum o yemeklere nasıl davranıyorlar.Yani efendi-köle ilişkisi bu.Senin seçeneğin fazla ve normal bir hayatın var efendisin.Ama oradakiler köle.Burda bir yozlaşma söz konusu.Yozlaşma sefillik getirir.Şimdi sonuç bu anlattıklarım ile alakalı gelmeyebilir ama kendi açımdan baktığım içindir.Sonuç olarak oradaki insanlar yemeği gördü mü saldırıyorlar.Akılsızca saldırıyorlar.Gerçek hayat da öyle her şeye saldırıyoruz bu insanı sefil sınıfına sokar.Eğer kendi doğamızı bilmez neden yaptığımızı sormazsak kaba örnek olarak Freud gibi düşünmezsek sefiliz.İşin özü seçenek meselesi yani.Yaz yaz parmak kası yaptım resmen.

@Nabu Bazı kitle küfür için izliyor hele birde konuşma tarzı ve sesi işin içine girince halkın sesi oluyor adam. :D Belirli kitlenin içinden geçen her şeyi tak diye söylüyor.Şimdi sorarım size nasıl karşımıza çıkmasın adam. :D Hayır benimde hep karşıma çıkıyor ?(

Bizim memlekette genel kültür ve popüler sanat ile zanaat üzerine yapılan işlerde nedense aşırı uçlarda olma durumu var. Atıyorum ya "Olmaz Öyle Saçma Şey" gibi çok şey anlatıyormuş gibi görünüp gram bilgi ve data değeri olmayan burnu havada lünpen bir kanal popüler olabiliyor ya da Filmler ve Filimler gibi avamın bile en kötüsünün temsili, rezalet bir parodi.

Ya da oldukça yüzeysel ve hazır içerikleri kısaca işleyen işler (Filme Gitmeden Önce) gibi. E şimdi benim takip ettiğim sinema kanalları var. Every Frame a Painting, Filmento, Patrick Williems, Lindsay Ellis, Captain Midnight vs vs gibi kanallar var. Ya onlara bakınca yani, Youtube Türkiye bana gamerlar ve edge-boylar elinde kalmış gibi. Biraz niş iş yapanların hepside 30 ila 40 bin barajının altındalar zaten.

@Nabu Kesinlikle katılıyorum.Filmlerde genelde Micheal Bay filmlerindeki gibi efekt olmazsa yada manyak gibi abartılmış aksiyon sahnesi olmazsa beğenilmez algısı vardır ya kanallar içinde geçerli.Giriş yapıyorlar sonra abone olun deyip filmde arka koltuktan birisinin "göze batmıyor mu ya" dediğini duyup o sahne üzerinden bir gömüyorlar bir gömüyorlar filmi.Birde başka konuları "Yeni Nesil"anlatım şekli ile en başa getirip sonra görsellik müzik felan deyip bırakıyorlar sonra kimsede demiyor ben bunu 30 dakika niye dinledim diye.Ha tabi çok iyi şekilde eleştirisini yapıp bırakan kanallar mevcut.Filmler ve Filimler'i küfürleri için seven kitle yüzünden diğer kanallar hep boş sayılıyor.Ben küfürün küfüre savaş açtığı bir ortamda bir kaç ay bulundum.Sanki adam oradan alıyor lafları.Tabi beni ilgilendiren şey o değil sinema kavramlarının anlamını yitirmesini sağlaması.Maalesef Youtube Türkiye dediğiniz gibi en fazla gamerların elinde.Hocam birde foruma fotoğraf koyma-atma nasıl oluyor ?

Hocam birde foruma fotoğraf koyma-atma nasıl oluyor ?
Metin Editöründe yukarıda semboller var. Onlar arasında küçük bir dağ resmi logosu olan ve üzerine gelince "Resim" yazısı beliren bir click sembolü var ona tıklayıp , söz konusu resmin linkini yazarak mesajlarına resim ekleyebilirsin.

@Nabu Hocam arada bana da denk geliyor Murat Soner gibiler bazen irite ediyor. Adam çok saçma düşüncelerle önüne geleni eleştiriyor. Millet de seviyor tabi sağa sola bok atılmasını hatta onun iğneli esprilerini kendileri düşünüp güzelce her şeye çomak sokamadıklarından belki kolaylarına da geliyor. Bu beğenip beğenmeme durumu da değil adam gidip Türk filmi eleştiriyo ki Türk filmini de 8 10 saat kim izleyip hak versin eleştirilerine. Neyi eleştirdiği bile umurlarında değil hatta alakaları yok eleştirdiği şeyle. Ama adam bakmış işin ekmeğini yiyor, ne dediği kimsenin umrunda değil laf ebeliğini her alanda kullanmaya karar vermiş galiba bir kere bir diziden mi ne yola çıkıp tüm insanlığı eleştiriyordu. Eleştiri bile ele ayağa düştü. Bayağılığı bayağılık eleştiriyor artık.
Ben niye celallendim de daldım acep bir anda :D

Murat Soner gibiler bazen irite ediyor.
O adamın üslubunu sevmiyorum. Sürekli kaşları tavanda gözleri baygın ve kafası horoz ibiği gibi sallanıp duran sarkastik tutumu çok komik yani. Youtube için persona yarattın tamam okey de :D Abi bir dur yav adam gibi konuş, titreyip durma. Ya zaten bir "sinema" kanalı Youtube Türkiye gibi küçük bir pazar da bile 1.5 milyon abone bulduysa ondan kalite ya da sanatsal bir tutum beklemeyiniz :D

Bayağılığı bayağılık eleştiriyor artık.
applause-20.gif

Karısının gözüne gireceğim diye geceyi berbat eden şımarık ve korkak Will Smith artık benim için bir hiçtir. Chris Rock'a da saygım çokca arttı çünkü orada Will Smith'i her türlü gömebilirdi işi çirkinleştirebilirdi ancak profesyonel davrandı.

Yazıklar olsun. Bir de bazıları Will Smith'in yaptığını yüceltmiş falan. Hz Alİ'nin bir sözü vardır "Her nerede bir züluma şahit oluyor ve ses çıkartmıyorsan o zalim bir gün seni de bulur." . . Bu olayda Will Smith destekleyenlerin ve Will Smith'in bundan sonraki kariyerini ve önümüzdeki haftalardaki "özür" açıkalamarını takip edin. Abiniz dediydi dersiniz.

Jade; ayrıca sen ne kadar doyumsuz ve de ham bir kişisin ya, oğlunun şarkıcı arkadaşı ile kocanı boynuzlarken irite olmuyorsun da saçların hakkında şaka gelince mi irite oldun ?

Ne biçim bir dünyada yaşıyoruz yeminle ya, nefret ediyorum şu postmodern çağdan.

Ben haberleri ilk gördüğümde Chris Rock karısıyla ağır dalga geçti sandım da o kadar da bir şey yokmuş. Yine de, Chris Rock ağır dalga geçseydi bile Will Smith'in yaptığı çok daha büyük terbiyesizlik. Geceyi rezil etmiş cidden.

Northman'i kız arkadaşımla izledim. Viking temalı sanat filmi tadında, güzel bir deneme olmuş. Mükemmel olmasa da izlerken keyif aldım ben. Yalnız aksiyon beklentisi olanlar varsa beklentiyi çok yükseltmesinler. Azda olsa aksiyon içeren sahnelerde gayet iyiydi.

Jean-Luc Godard vefat etmiş.kendisini ve filmlerini bilmiyorum belki forumda bilen vardır diye söylemek istedim.

Bu sene baya bi kombo senesi oldu yav :) Martin Scorsese yıllardır filmlerini mükemmelleştiren Robert De Niro ile son zamanlarındaki favorisi Leonardo DiCaprio’yu Killers of the Flower Moon filminde birleştiriyor.

9e6bd9c9-2a1f-45ca-8fc4-e2c7c21900e7

Onun dışında Christopher Nolan bu sene Oppenheimer filmi ile geliyor. Ana karakteri Cillian Morphy oynuyor. Oyuncular arasında Robert Downey Jr. da var.

d6d0547b-9c53-41e1-a4c5-7529f609ef15

Bunların dışında benim için en harika olanı, bu sene Hayao Miyazaki How Do You Live? filmi ile geliyor. Bildiğim kadarıyla her dakikasına 1 ay harcanıyordu bu filmin.

82a9a69d-0c6d-4d63-9d7d-c1a3cd6e4e43

Bu sene baya iyi geçecek gibi. Bir de benim çok bilmediğim bi film var Steven Spielberg’in 1985’te yönetmenliğini yaptığı The Color Purple filminin -anladığım kadarıyla- bir remake’i yapılıyor. Steven Spielberg bu sefer sadece yapımcı. Açıkçası eskisini de izlemedim, bu da beni çok heyecanlandırmadı. Yine de yazayım dedim.

2b34b27c-4333-4eaa-a35b-0f9c3f41207a

Bakalım daha başka bir şeyler çıkacak mı? :)