Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Ginga Eiyuu Densetsu(Legend of the Galactic Heroes)

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
LOGH-cover.jpg

​
Yapım Yılı: 8 Ocak 1988

Stüdyo: Artland

Kaynak:
Roman

Türler: Dram, Uzay, Bilim Kurgu, Askeri

Format: OVA

Bölüm Sayısı: 110

İnsanlık uzun zaman önce dünyayı terk edip samanyolu galaksisine yayılmıştır. İlk önce i Goldenbaum hanedanlığı diktası altında Galaktik İmparatorluk olarak var olan insanlık uzun zaman önce ayrılıkçı demokratik Hür Gezegenler Birliğinin İmparatorluğa isyanıyla birlikte iki kutuplu bir düzene geçmiştir. Uzun zamandır mücadele eden bu iki gücün yarışında sinsi politikacıların uğruna nice medeniyet ve genç askerler yok olmuştur. İdeolojilerin çarpıştığı bu büyük savaş en sonunda yeni nesilden Reinhard von Lohengramm ve Yang Wen Li adlı iki dehanın sahneye çıkışıyla son perdesine ulaşacaktır.

Legend Of Galactic Heroes Yoshiki Tanaka tarafından 1982-87 yılları arasında yayınlanan bilim kurgu roman serisinden uyarlanmıştır. Çeşitli ödüller kazanan seri bir televizyon animesi değildir Ova şeklinde 10 yıl boyunca 4 sezon olarak yayınlanmıştır. 300'e yakın seslendirmen kadrosuyla bugüne kadar yayınlanmış en uzun Ova serisidir. Ayrıca ana seri haricinde pek çok yan hikayesi de yayınlanmıştır.

İnsanlığı ve tarihini çok güzel bir şekilde ele alan gıpta edilecek karakterlere ve diyaloglara sahip muazzam anime ve roman serisi. Umarım böyle bir yapım daha fazla kişi tarafından tanınıp izlenir.

Bilim kurgu serisi olarak bakarsanız pek bir anlam ifade etmez. Gerçekçi bir gelecek kurgulanmış değil.

Serinin asıl derinliği, insanlık tarihine tuttuğu ışıkta yatıyor. İnsanlığın aptallığını, hırslarını ve anlamsız hareketlerini öyle bir çarpıcı bir dille anlatıyor ki, bunu yazıya dökmek için kelimeler yetersiz kalır.

Üstelik böylesi ağır bir seri öyle ustaca ekrana aktarılmış ki, izlenmesi hem aşırı keyifli hem de çok akıcı. Karakterler için de ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Bu kadar harika yazılmış karakterlere ben başka hiçbir seride rastlamadım sanırım.

Son olarak; Yazarın İmparator Hirohito'yu epey sevdiğini düşünüyorum. :thumbdown: Seriden bu havayı aldım biraz.