Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Güllaç vs Kadayıf Hangisi ?

İkisini de pek sevmiyorum diye hatırlıyorum. :D Ama Güllaç'ı daha da çok sevmiyorum galiba. O yüzden Kadayıf diyorum.

@Garou Bana böyle bir soru sorsalar birisini daha fazla sevmiyorum mantığın da bir cevap asla aklıma gelmezdi şaşırdım valla :D

Güllaç çok daha özel bir şey;

-hem yılın sadece belli bir zamanında çıkıyor olması
-hem de süt, ceviz, gül suyu, nar kiraz,yufka, şerbet vs çok zengin ve seçkin malzemeler içermesi

gibi etmen ile çok daha güzel. Kadayıf daha günlük bişi. O kadar özel değil.

İkisini de çok severim ancak Güllaç iyi bir ustanın elinden mutluluk hormonu patlaması yaşatabilecek cinsten bir şey benim adıma.

Güllaç adına bir diğer artı da görselliği

gullac-1-shutterstock_16_9_1587715197.jpg

Kadayıfa bakar bakmaz bir kaç muadili olan ve de onlarca benzeri olan şireli tatlılardan biri gibi görünür sadece. Çok özel bir yanı yoktur.

Ancak güllaç görünce başka bir şeye benzemez "Ooo Bu Güllaç Yav!" dersin.

Güllaç > Ekmek Kadayıfı = Burma Kadayıf >>> Tel Kadayıf

olarak bakıyorum kendi açımdan.

@Nabu Sanırım Dinar'da zamanımı en çok ayırdığım tatlının kadayıf olması nedeni ile kadayıf diyorum.Ama güllaç ve görselliği hakkında katılıyorum pamuk tarlası gibi muazzam.

Güllaç hayatımda yediğimi hiç hatırlamıyorum ama hiç sevmiyorum nedense :D Kadayıfı ise eskiden pek yemezdim ama şu an önüme konduğu an dalarım affetmem.Nitekim

kadayıf>>>>>>>>>>>>>Güllaç

@Garou Bana böyle bir soru sorsalar birisini daha fazla sevmiyorum mantığın da bir cevap asla aklıma gelmezdi şaşırdım valla :D
Yani şans eseri iki taraftan da pek umurumda olmayan tatlıları koymuşsun. :D Kadayıfa tam sevmemek demem ama pek tercih ettiğim bir tatlı değil. Güllaç'ı direk sevmiyorum gibi.

@Nabu Sizden çok benim canım çekti yav :D Başımı döndüren sayılı güzelliklerden ^^
@Garou Dinar'da herkes kadayıf ve güllaç manyaklarıydı.Tercih etmeyen birini görsem hep ağzım açık kalır sizdede aynı tepkiyi verdim :D

Kadayıf daha çok seviyorum şahsen ama Güllaç'ın görüntüsünün daha güzel olduğu kesin.

İkisini de pek sevmiyorum.Hani şuan güllaç olsa yerim ama kadayıf olsa asla yemem.Kadayıf'ı ayrı bir sevmiyorum,hoşuma gitmiyor hiç.
Güllaç diyorum ben.

Şerbetli tatlılar beni yoruyor. Tatlı da sevmem fazla. O yüzden güllaç hem ferah.