Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Oyun Hayalinizdeki Film

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
Bu konuda hayallerinizdeki bir filmi paylaşabilirsiniz. Bir prodüktör olduğunuzu hayal edin ve filmin türünü, kadrosunu, yönetmenini hatta müziklerini artık aklınıza ne geliyorsa hayallerinizi yazıya dökünüz.

[img='https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/f/d229b92e-af75-4640-a7fb-4f223aff34cd/dbcvpu3-a8bd8f5b-3c74-4ab9-92bb-af8a6bd4e7b5.gif?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOiIsImlzcyI6InVybjphcHA6Iiwib2JqIjpbW3sicGF0aCI6IlwvZlwvZDIyOWI5MmUtYWY3NS00NjQwLWE3ZmItNGYyMjNhZmYzNGNkXC9kYmN2cHUzLWE4YmQ4ZjViLTNjNzQtNGFiOS05MmJiLWFmOGE2YmQ0ZTdiNS5naWYifV1dLCJhdWQiOlsidXJuOnNlcnZpY2U6ZmlsZS5kb3dubG9hZCJdfQ.Kqk5_THDeyyc84lLF_Vb2vinYW__TBZV_8V7EKyw2qg',none,490][/img]

Hm. Ben yazcam ben çekicem her şeyini ben yapcam. Güzel hayal. Hemen kurayım bu hayali...

Bu ara bol bol birinci dünya savaşı okuyom, aklımda da o dönemde geçen bi hikaye yazmak var, ama cephede değil günlük hayatta neler değişti, kent hayatında neler değişti bunları konu almak. Özellikle kadınları. Çünkü cephede çatışma varken o dört yıl hayat durmadı, devam etti, ama bunu anlatan pek bi film yoktur. Millet ne yedi ne içti, gazeteler ne yazdı ne çizdi, üretim ticaret nasıldı? Nedense insanlara sıkıcı gelir. Ya meşrutiyetin hemen öncesi ve sonrası anlatılır, ya da azcık ucundan işgal ve milli mücadele. Pef. Birinci dünya savaşı dönemi, yani 1914-1918 anlatılmaz. Bi Çanakkale muharebesi. Sanki cihan harbi bundan ibaretmiş gibi.

Ben bu dönemde Istanbul'u anlatmak istiyorum. Yalıları köşkleri de değil, avam tabakasını. Una taş tozu karıştıran vurgunculardan, yenmesi diş isteyen savaş ekmeğine, karne ile satılan 300 gr fasülyeye kadar, insanların karşılaştığı türlü zorluğu. Mitingleri, toplantıları, yapılan hava saldırılarını, Haydarpaşa patlamasını... olay çok. Bi filme ne kadarı sığarsa artık. Yoksa dizi mi olsaydı? ?(

Müzikleri şey yapsın, Aytekin Ataş. Yönetmeni bilemedim ama tv dizisi gibi istemem öle. Dangalak, kazulet, yeteneksiz, boş bakışlı, mankenden bozma oyuncular da istemem. Çok karakter olsun, her tipten her zümreyi temsil eden kişiler koyucam. Siyasi propoganda istemiyorum, dönem neyse onu yansıtmak lazım. Zaten trajedinin dibi bi atmosfer. Bi de şakşakçılığa lüzum yok.

Bu biraz yer çekimsiz ortamda muz yiyim, ama tadı çilek gibi gelsin konusu. :D

Açıkçası benim buna net bir cevabım yok. Pek çok şey sıralarım, ama belki bunlar bir arada olunca hoşuma gitmez. Kendimden beklerim.

Ama en önemli kriterim izlerken karakterlerle bağ kurabilmek. Bu sadece film değil tüm kurgusal yapımlar için geçerli. Karakterin sebep ve sonuçları eğreti gelmemeli.

Konusu hakkında fikrim yok ancak Selçuk Aydemir'den İşler Güçler tarzı bir komedi filmi ya da dizisi güzel olurdu.

Ben bu konuyu nasıl göremedim yahu? Sinema konusu birde.Bayılırım.5 yaşımdan beri hep düşündüğüm bir konudur.Öncelikle filmin müziğinden kamerasına kadar herşeyi ben yaparım belki biraz destek alabilirim.Filmimin türü aksiyon,bilim kurgu,fantastik.2 saat 57 dakika.Kadro full yabancı.Filmin konusu ;

Film bir masal anlatısı ile başlar.Ama tamamlanmamış bir masal.Sonra filmin olayına döneriz.Bir pamuk tarlasında Stephen ölmüş şekilde görünür.Sonra olayın geçmişine yani her şeyin başladığı cinayet anına gideriz.Stephen bir yazardır ama olaya tanık olur.İfadesi alınır ve serbest bırakılır.Polisler olay yerini değil direk şehrin büyük bölümünü kapatır.Stephen korku içindedir ve şehir olayı onun dikkatini çeker ertesi gün eşi Rose'a gider ve herşeyi anlatır Rose haberi yapar.Akşam olur yemek vakti gelir.Tam o sırada manyak gibi mermi yağmuruna tutulur.Rose'un bedeni paramparça olur.Sonra bunları yapan Stephen'ın eski arkadaşı Eric gelir.Herşeyi anlatır tüm olay insanların beynine etki eden bir hücredir.Bu hücre insanları Dark Ghost adlı varlıklara dönüştürür.Bu olayı araştırırlar.Dark Ghost adlı varlıklar ile bir çok savaşları olur.Ve tabi Lady Helena tarafından kaçırılırlar.Onu öldürüp kurtulurlar.Yine savaş mavaş en son Yüce Clarie ile savaşırlar.Stephen ölür Eric ise Clarie'ye yardım eden askeri birliği yok etmek için yola çıkar.

Heryerim terledi yahu.Konu kısa olur ama baya uzatmışım.Hikaye daha ayrıntılı bir şeydi ama baya uzun olurdu şimdi.Parmağım koptu resmen ama olsun.