Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Houseki no Kuni

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
tumblr_p8r5y865OW1wdxuy6o4_1280-horz.jpg
Yayın Tarihi: 25 Ekim 2012

Bitiş Tarihi: Devam ediyor.

Mangaka: Haruko Ichikawa

Dergi: Afternoon

Türler: Aksiyon, Fantezi, Seinen

Cilt: 9(devam ediyor)

Bölüm Sayısı: 79(devam ediyor)

Uzak gelecekte Houseki(mücevher,gem) adlı yaşam formları dünyada var olmuştur. Yüzyıllarca yıl yaşayan bir avuç bu ırk kendilerini parçalayıp süs eşyası yapmak için saldıran Tsukijin(ay insanı) denilen varlıklardan korumaya çalışmaktadırlar. Bu yüzden her Houseki becerilerine ve mensup olduğu madene göre ya savaşçıdır ya da doktor. Ana karaktermiz genç Phos(Phosphophyllite) ne dayanıklı nede becerikli biridir. Kendini diğer kardeşlerine ve lider Kongou-sensei'ye kanıtlamak ve bir iş bulmak ister ancak çok kırılgan olduğu için kendini hep tehlikede bulmaktadır. Bir gün her ne kadar Tsukijiin ile savaşmaya hayal etse de Kongou ona tarih kayıtlarını tutma görevi verir.

Not: Serinin ilk bir kaç arc'ını içinde bulunduran güzel bir animesi bulunmaktadır.

Konusuna bakınca, insan ister istemez bir garip oluyor. Bu nasıl seri lan? Diye, içerleniyorsunuz.

Ben de bu düşüncelerin tesiriyle, önyargılı bir şekilde animesinin ilk bölümünü açtım. İzledikten sonra harbi, konuda ne diyorsa onun olduğunu gördüm. Normal şartlar altında devam etmezdim. Fakat karakter tasarımlarından hoşlandığım için devam ettim.

Daha sonrasında beklenmedik bir şekilde güzel bir kurgu ile karşılaştım. Güzel işlenmiş bir gizemin arkasını ana karakterle beraber kazıyordum. Öylece çekiverdi işte. Sadece kurgu olarak değil. İçinde işlediği dostluk - sorumluluk(iş-arkadaşlık) teması da oldukça hoş. Birkaç temayı daha barındırsa da, asıl olarak bir arayışın öyküsünü bize anlatıyor.

Mangasına başlamadım. Müsait bir zamanda başlamayı düşünüyorum. Merak edip, izlemek ya da okumak isteyen varsa kesin olarak önerdiğimi belirtmek isterim.