Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Manga Kaptan Tsubasa Kısa Tanıtım ve Sohbet Başlığı

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
b80fff50571.jpeg

​
1983'de yayınlanan seriye animelerin atalarından demek yanlış olmaz. Şimdilerde bir çok serisi var hatta ilk bölümler yeniden yayınlanıyor. Ama eskiden izlerken tabii ki bir kalitesizlik vardı sonuçta 1983'de yayınlanmaya başlamış bir seri ancak verdiği haz hala aklımda. Saatlerce ortasahada koşup karşına kimsenin çıkmadığı, 20 metre ileri gidilemeyen mesafe tanımaksızın isim verdiğin mistik şutlar çekilen ve kaleciler tarafından isimli kurtarışlar yapılan ender spor serilerdendir. Tsubasa isimli futbol aşığı küçük çocuğun okul değiştirmesi ve gittiği okulda mütevazi ve kalitesiz futbol arkdaşlarıyla tanışmış ve daha sonra komşu okullarından çocuklarla spor sahalarını korumak için yaptıkları maçta ezici üstünlüğe rağmen Tsubasa sayesinde sahalarını korumayı başarmışlardı. Nankatsu'da ilkokul ve ortaokul düzeyinde daha önce sahasına maç yaparken karşısında olan Genzo Wakabayashi, Nankatsu şehrine ilk gediğinde tanıştığı Ishizaki ve sonradan Altın ikili olarak çağırılacağı Taro Misaki gibi isimlerle çok güçlü rakiplere karşı maç yapmıştır.

Erken emekli olmuş ve Tsubasa'nın babasının bir arkadaşı olan ve Tsubasa'nın da büyük hayranlık duyduğu Roberto Hongo'da Tsubasa ve arkadaşlarına daha ilk başlardan beri yardım etmiş ve büyük ortaokuldan sonra Tsubasa'yı kolundan tutup profesyonel futbolcu olması için Brezilyaya götürmüştür. Tabii Tsubasa'nın Brezilyadan önce bütün Japonya'da turnuva yaptığı ve karşılaştığı güçlü futbolcularında içinde olduğu Japonya'nın Olimpik takımına da girip Minikler Dünya Kupası Turnuvasına da katılmıştır. Brezilyada profesyonel olduktan sonra da futbol kariyerine başlamıştır.

Ah be yarı sahayı 20 dakika boyunca topla koşan Tsubasa :D az mı izlerdik havada yarım saat röveşata atmak için durmasını. Ellerine sağlık

Yav remakeine başladım gecen sene, 12. Bolumlerde falan bırakmak zorunda kaldım devam da etmedim daha. Güzeldi.

Çok abartılı bir animeydi. Şut çekilince sahadaki çimenler yanardı, top ışık hızına çıkardı, okyanustaki dalgalarla şut antrenmanı yapılırdı ve özellikle saha sonsuzluğa uzanırdı. Yine de güzeldi. Severek izlerdim.