Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Katekyo Hitman Reborn!

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
unknown.png

​
Yayın Tarihi: 24 Mayıs 2004

Bitiş Tarihi: 12 Kasım 2012

Mangaka: Akira Amano

Dergi: Shounen Jump

Türler: Aksiyon, Komedi, Okul, Shounen, Süper Güç

Cilt: 42

Bölüm Sayısı: 411

Tsunayoshi -İşe Yaramaz-Tsuna- Sawada'nın hayatı tam bir yıkıntıdır. Kötü dersleri, yetersiz fiziği ve olmayan sosyal hayatıyla, okula gitmek için bir neden bile bulamayacak bir durumdadır özellikle platonik olduğu Kyouko Sasagawa'nın birileriyle görüştüğünü keşfettiğinde. Ancak Tsuna'nın bir şeyden haberi yoktur ki o aslında İtalya'nın en büyük mafyasının ilk lideri olan Vongola Giotto'nun kanıno damarlarından akmaktadır.

Bir gün dünyanın en büyük tetikçisi olduğunu söyleyen bir bebek görünümündeki Reborn tarafından eğitileceğini öğrenir. Dokuzuncu Vongola'nın emriyle Reborn Tsuna'yı ünlü Vongola ailesinin başına geçmesi için eğitmeye gelmiştir. Peki Reborn bu her yönden yetersiz bir kişilik olan Tsuna'yı gerçekten de dünyanın en tehlikeli ve büyük mafya ailesinin lideri olacak seviyeye getirebilecek midir?

Güzel mangaydı. Yeni manga arayan arkadaşların okumasını tavsiye ettiğim mangadır. İlk bölümler sıkıcı olabilir ancak sonrası sarıyor.

Mangası ayrı, animesi ayrı şeker, samimi, dürüst, çok kendinin farkında severek tükettiğim bir iş idi. Favori shounenlerim içerisinde olacaktır daima.

İlk Battle shoenenim oluyorum kendileri. Benim için yeri ayrı o yüzden. Ayrıca battle shoenen 101 özelliği de vardır. Kitap gibi bir düzeni, neyin ne olduğu, kimin kimle kapışacağı güç tipleri net bir şekilde belirlidir. Bu huyu sayesinde anlaması kolay, berrak bir seridir. Benim için fazla akılda kalıcı değil ama akılda kalan iziyle de iyi yer tutmuş bir eserdir. Kusur olarak söyleyebileceğim tek şey ilk bölümlerinin çok komedi ağırlıklı olması ve 20. bölümlere kadar serinin bir türlü başlayamamış hissini vermesidir. İlk 20 bölümde sıkılıp bırakmayın, sabredin, güzide bir eser izlemiş olursunuz efendim.