Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Kendinizi Korumakta Etkili Olacak Dövüş Sanatları

Homelander

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Merhabalar , bugün sizi kendinizi korumakta etkili olabilecek dövüş sanatlarından bahsedeceğim. Bu dövüş sanatları sizi sokakta korumaya yetecektir , kendimden biliyorum.

1 - Ninjutsu
depositphotos_136905248-stock-illustration-ninja-assassin-movement-and-fighting.jpg

Ninjutsu'ya bir dövüş sanatı demek yanlış olur çünkü bir savaş sanatıdır , öldürmeye odaklıdır kol kırma vb.
Ninjutsu,gizemli sanat demektir Bir dövüş sporu değil bir hayat öğretisi olduğundan müsabakaları yoktur. Toplamda 6-7 Dövüş sanatı okulundan oluşur ve kendinizi korumak için çok etkilidir.

2- Karate
XIYNoXkLHDVQQQguqW8eAJPOriafr_I9I0JO0nwp2E_FM-gnXmdD9N4UtS90gxPkFVmajiqpIskkuObKou2q6eLWtwuLo5Ek3NjJBOEgvAVcGdBdyo7d9C77aiOXaJ-0B2NDQ_TllZ7tnnQlGcCnUA

Eveet geldik klasik bir dövüş sanatına , herkes bir dövüş sanatı öğrenmeye giderken genellikle karateye gider.
Karate darp'a odaklıdır genellikle tekmeler kullanılır ve bu tekmeler doğru atıldığında sakat bırakabilir.

3- Ju Jitsu
bjj-1-642x320.jpg

Ju Jitsu ninjutsudan türemiş bir dövüş sanatıdır. Rakibi fırlatmaya,kilitlemeye,boğmaya ve kırmaya odaklı bir dövüş sanatıdır.
Uzun ve çok tekrara dayanan bir sistemi vardır.

4- Krav Maga
rhzz8zZWZgHAIWbINgJ9ZDQhJsikAW4SbeVCggsb4dthYg2jiPTGX2OL68YbCuylntcn7je_b9lSFsa6S2t0NpMvC6PPsHRYJqlBzElQ1fYLohgas34-hgPGG3t_B5pioSs

Krav Maga belki de sokakta hayatta kalmak için en ideal dövüş sanatıdır.
Ninjutsu gibidir fakat "öldürme teknikleri" çıkartılmıştır.

5- Boks
muhammed-ali.jpg

Boks yumruklara odaklı bir dövüş sanatıdır , yumrukları nereye atacağınızı öğrenirsiniz ve bunlardan bazıları bir kaç saniyeliğine nefes almayı durdurabilir.

Bahsedilmesi Gerekenler :

Keysi
s-b263752cb1b533d18fb34190a913b6a09ec47da8.gif

Kung Fu
giphy.gif

Taekwondo
Taekwondo-85496.gif

Bu dövüş sanatlarını bildiklerimden seçmeye çalıştım, youtube'da ve türkiyede eğitimi olmasına dikkat ettim.
Kısaca anlatmaya çalıştım umarım bir yararı olmuştur.

Aslında eskisi gibi her dövüş sanatının bir diğerine üstün gelmeye çalıştığı günler geride kaldı. Artık tek bir dövüş sanatının işi göreceği inancı yok. Artık karışık dövüş sanatları akımı var.

Ancak bence en temeli Boks pek çok karışık dövüş sanatları ustasının da temel dövüş sanatı Boks oluyor zaten.

Zaten karışık dövüş sanatları için üst vücut adına Boks, alt vücut adına tekvando ve de minder oyunları için de jiu jutsu öğretiliyor.

Başlangıç için bu üçünden biriyle başlanmalı diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Eru
Başlangıç için Boksla başlanmalı diye düşünüyorum 2. karate diye devam etmeli.
Boks dövüş sanatlarına girmek için öğrenmeniz gereken ilk dövüş sanatı. Karatede duruşunuzu almak , insan vücudundaki zayıf noktaları öğrenmek ve tabi ki tekmeleri için öğrenilmesi gereken bir dövüş sanatı olduğunu düşünüyorum. (normalde ninjutsu ama müsabakalarda ninjutsuya izin vermezler)
3. olarak ise Taekwondo öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Aslında burda 2 durum var.

Profesyonel olarak dövüşmek istiyosak zaten yukardada belirtilmiş boks,bjj,tekvando gibi dövüş sanatlariyla başlanabilir.

Fakat konu başlığinda "kendini korumakta etkili" dendiği için ben daha çok asıl işi dövüşmek olmayıp, sokakta kendini en iyi korumakta etkili Krav Maga ve Wing chun'u tercih ederim.Çünkü bu iki dövüş sanati da sopa,bıçak ve diğer yaralayıci aletlere karşı kendini koruma yöntemleri sunuyor.Zaten uluslararası başarılı korumalara bakarsanız bu 2 dövüş sanatı da çok yaygın olarak kullanılıyor.

Krav Maga bizatihi karşıdaki kişiyi öldürme için var :D

Boks ve Kick Boks, profesyonel olma amacı gütmeyen herkes için uygundur bence, en azından kendinizi korumayı öğrenirsiniz.

Yerli ve milli olsun diyenler de Sayokan öğrensin :D

Wing Tsun'u göremedim hocam.Türkiye'de birinci boks ikinci karate ise o sayılacak dövüş sanatlarının içinde mutlaka Wing Tsun'un adı geçer diye biliyorum.Özellikle Türkiye'de birisi hangi dövüş sanatını öğrensem diye düşünse ya boks yada Wing Tsun arasında kalır.Birde teşekkürler hocam içerik için unutmuşum o listede yazan dövüş sanatlarını.

Aikido savunma amaçlı kullanılan etkili bir dövüş sanatıdır. Tabi ki artıları eksileri mevcuttur. Yoğun kas gereksinimi duymayan bu spor bence diğer dövüş sanatlarından üstün kılmakta. Erken yaş gruplarında çoçukların (özellikle kız çoçuklarının) öğrenmesi gerektiği kanaatindeyim.

@LuLu Aikido tüm dövüş sanatları içerisinde son yıllarda itibarı en kötü olan ve de bu nedenle iyi bir hocasını bulmanın çok zor olduğu bir dövüş sanatı. Ayrıca jiu jutsu (JuiJutsu) gibi bir şeyin varlığı Aikido'yu daha da anlamsızlaştırıyor.