Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kim daha iyi bir dedektif ? L'mi yoksa Sherlock mu ?
Bu konuyu açmadan önce uzun bir süre düşündüm ve kararımı verdim. L kazanır.
Sebeplerini izah edeyim :
L bir anonim.Tüm dünya hala kim olduğunu bilmiyor.Kimliğine ulaşmanın tek yolu shinigami gözlerini kullanmak.
Şöyle de örnek vereyim,eğer Kira davasını Sherlock üstlenseydi Light'tan şüphelendiği anda ölü olurdu.
Bana kalırsa L hamle tahmin etmekte daha iyi.Sherlock satrançta Stapleton tarafından mat oldu.Öte yandan L Light'ı yakalamak için kendini ifşa etmesinin iyi bir hamle olacağını düşündü.
başarılı olamasa bile tam kazanacakken kaybetti,bunun sebebini Light'ın Death Note avantajı olmasına verebiliriz.
L oldukça becerikli.Başka insanları nasıl en iyi şekilde kullanacağını biliyor.Onları piyon olarak kullanması umrunda değil,davayı çözmek daha önemlidir onun gözünde.Bunun en basit örneği Death Note BB Case.
L risk alır. Bu çok önemli bir nokta, çünkü bir dedektifte ihtiyacımız olan önemli bir noktayı gözler önüne seriyor: saf vakaya odaklanmak.Bir vakayı çözmek için ölürseniz, ölürsünüz.Muhtemelen bu Holmes ve L'i harika yapan bir şey: kendilerini tatmin etmek için dedektiflik yaptılar.
Bence bu sebeplerden dolayı L daha iyi bir dedektif,tabii bu benim görüşüm.Sizin görüşleriniz neler ?