Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Konoha vs Akatsuki

Kim Kazanır?

• Konoha

Oy: 4 100.0%
  • Akatsuki

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    4

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı

Arkadaşlar forumca vs tartışmayı özlemişsinizdir.

uwp1758014.gif

VS

giphy.gif

Kurallar:
*Dövüş Akatsuki'nin Konoha'ya saldırmasıyla başlıyor.
*Konohanın saldırıdan haberi var. Köy boşaltılmış durumda sadece dövüşecek Shinobiler köyde.
*Konoha dost köy Sunadan yardım istedi. Gaara, Kankuro ve Temari Konohada.
*Tobi dövüşe dahil değil.
*Hokage Tsunade.
*Jiraiya köyde.
*Naruto Pain Arc Sennin Mode.
*Itachi hasta fakat Sasuke dövüşündeki kadar ağır değil. Tekniklerini daha özgürce kullanabiliyor.
*Geri Kalan Konoha üyeleri PA halinde. Asuma doğal olarak o tarihte ölü olduğu için Immortal Arc.
*Danzo karakteri gereği dövüşte yok.
*Pain 6 Pain olarak gelecek.
*Jiraiya sayesinde Konoha Pain hariç herkesin özelliklerini biliyor.
*Dövüş alanı Konoha.
*Gai 7 Kapı açabilir.
*Gaara Kage Toplantısı.

​
Konoha Ağır Topları:
*Tsunade
*Jiraiya
*Naruto
*Kakashi
*Gai
*Yamato
*Asuma
*Gaara

Akatsuki Kadrosu:
*Pain
*Konan
*Itachi
*Kisame
*Deidara
*Sasori
*Hidan
*Kakuzu

Moderatör tarafında düzenlendi:
Jiraiya ve Kakashi 2 tane zeka azmanı birlikte Pain'in özellikleri çözer hemen. Gerçek kimlik çok da önemli değil burda.

Her akatsuki üyesine karşılık verecek karakter de bulunur.

Bana göre Akatsuki'nin kazanmasının tek yolu Deidara'nın kendi imha etmesi gibi.

Bence Akatsuki kazanır.

Zaten Pain Konoha'ya saldırdıginda, onun hakkında oldukça bilgi sahibi olmalarina ragmen Tsunade,Kakashi,Naruto ve diğer isimsiz Konoha ninjalarının içinde geçmişti.Hatta 6 kuyruklu Naruto'yu da ekle buraya.Ki bu zaten senin yazdıgin grubun nerdeyse yarı savaş gücüne sahip.Bu grubu Pain tek başına yenebiliyor.Hem de Pain'in hakkinda oldukça da bilgiye sahiplerken.Gerçi senin senaryoda Tsunade köylüleri korumak adina işlevsiz kalmayacak bu da hesaba katılmalı.

Şimdi bu dövüste mesela.Itachi'nin desteklediği Pain'in zayıflıklarını keşfetmenin herhangi bir yolu var mı?Konoha ekibinin bulduğunu düşündükleri herhangi bir zayıflık, Itachi'nin genjutsusu olabilir.

Ayrıca Akatsuki dehşet biçimde çok yönlü.Birlikte dövüştüklerini düşündüğumde zaten aklıma otomatikman 10larca farklı senaryo geliyor.
Itachi'yi ele alalim mesela.Konoha tarafına yönelik en ve en iyimser bakış açımla bakıyorum.Jiraiya ve Naruto senjutsu kullanicilari.Kakashi'nin MS'i var.Guy ve Tsunade'nin de Genjutsu ile kontrol edilemeyecek kadar çok çakrasi var diyelim.Bunlara Genjutsu ile tek atamadi var sayalim.Gaara'yi tekleyememesi için bi sebep yok.Gaara zaten direk savaş dışi kalıyor.
Amaterasu ile de tüm dev Kuchiyoseleri elimine edebiliyor.Hatta gidip Deidara'yi genjutsuya alıp, intihar saldırisıyla Konoha'nın ortasında patlatabilir Deidara'yı.Bu tarz ekstrem senaryolar da yazılabilir :D .Bu sadece işin Itachi tarafı.

Konoha tarafında ise şöyle bi durum var pek kestiremediğim.Might Guy'ın kendisi bu durum dediğim şey aslında.
Guy 7 kapı açtıgi zaman, Juubidara ile kısa süreliğine aşık atabilecek hıza erişiyor.Bu inanılmaz etkileyici.Şurdan da anlayabilirsiniz neden etkileyici olduğunu.Sage mode Minato; Gaara, Kakashi ve Obito ile kombo saldırsinda bile Juudara'yı bir adım geri attiramiyodu.O ana kadar BSM Narutosu'ndan, Minato'suna herkesi savaşırken izlemiş olan Gaara, " bu hız bi insana ait olamaz" diyor Guy için.
Şimdi Might Guy'ı ne kadar hızlı kabul edecez?Tum Akatsuki'ye anında blitz atsa bile şaşırmam mesela.

Zaten Pain Konoha'ya saldırdıginda, onun hakkında oldukça bilgi sahibi olmalarina ragmen Tsunade,Kakashi,Naruto ve diğer isimsiz Konoha ninjalarının içinde geçmişti.Hatta 6 kuyruklu Naruto'yu da ekle buraya.Ki bu zaten senin yazdıgin grubun nerdeyse yarı savaş gücüne sahip.Bu grubu Pain tek başına yenebiliyor.
Bu kısım biraz yanıltıcı. O saydığın isimler hiç bir arada olmadılar. Sanki hepsini karşısına almış da yenmiş gibi konuşuyorsun. Tsunade zaten dövüşmedi ve zaten bunu sen de belirtmişsin ama bence bunun etkisini küçümsemişiz gibi geldi. Kaldı ki dövüş yeri Konoha olduğu için millet hem vatandaşını, arkadaşını , ailesini kurtarıp bir yandan da savaşmaya çalışıyordu. Kakashi ile Naruto ayrı ayrı dövüştüler ve sırf Kakashi bile 2 tane low to mid jonin katkısıyla neredeyse kıl payı Deva Path + Asura Path aldı en güçlü 3 path'den ikisi.

Bunlara Genjutsu ile tek atamadi var sayalim.Gaara'yi tekleyememesi için bi sebep yok.Gaara zaten direk savaş dışi kalıyor.
Sahada Tsunade gibi Tsukiyomi etkisini en paslı haliyle bile saniyeler içinde geçirebilen. Kakashi'ye "Bir de kendine dahi diyorsun , hala böyle tekniklere pabuç mu bırakıyorsun" diyen biri var. Yani böyle kalabalık bir takım savaşında genjutsu ile biri devre dışı kalmaz bence. Bunun bir diğer örneği de Madara, Raikage'yi genjutsu altına aldığında Onoki'nin durumu nasıl da çabucak halletmesidir.

Ayrıca Tsukiyomi hariç her hangi bir sharingan genjutsusu zaten partner metodu ile halledilecek. Tsukiyomi'ye gelince, Tsukiyomi 1 v 1 tekniği, çünkü Itachi de nispeten hareketsiz kalıyor. Tsukiyomi yaparken ya da yaptıktan sonra rahatça dövüşebildiğini hiç görmedik. Evet shintenshin kullanıcısı gibi olduğu yerde durmuyor ya da yığılmıyor ancak Tsukiyomi bir hedefe odaklanma gerektiriyor. O Sırada kafasına yiyeceği bir Hirudora ya da bir Dev Rasengan ile defteri kapanabilir.

Amaterasu ile de tüm dev Kuchiyoseleri elimine edebiliyor.
Katsuyuyu edemez.Yanan parçasını atabilir. VE Itachi de tüm dev kuchiyoselere amaterasu sıkacak bir yakıt tankı yok. Gaara'ya Tsukiyomi açacak, tek tek tüm summonlara amaterasu sıkacak ?! SOnra da uzanıp ölür sanırım.

Tum Akatsuki'ye anında blitz atsa bile şaşırmam mesela.
Kisame'ye bile atamamıştı. MAdara karşısındaki acaip outlier ve tamamen gaz bir olay.

-------------------------------------------------------------

Benim fikrime gelince.

Tek Tek bakınca bence de Akatsuki daha güçlü çünkü Asuma ve Yamato gibi tipler skalayı epey aşağı çekiyor KOnoha için. Yani en zayıf akatsuki üyesi Hidan ve Asuma ondan güçsüz, Yamato da ondan güçlü ama başka kimseden güçlü değil (beeeeeeeelki Sasori ama çok güvenmezdim).

Nitekim, Akatsuki daha iyi dağılıma sahip. Fakat, Takım Sinerjisi tamamen Konoha'dan yana.

Asuma + Kakashi -> Aynı dönemin lider joninleri, defalarca beraber savaşmışlardır.

Asuma + Sanninler -> Sanninlerin hocasının oğlu, Sanninler hakkında epey şey biliyordur ve karşı tarafta keza ASuma hakkında.

Kakashi, Naruto'nun Hocası, Naruto'nun Babası Jiraiya'nın öğrencisi, Jiraiya'nın HOcası Asuma'nın Babası

Kakashi'nin Anbu Takım Arkadaşı Yamato.

Tsunade'nin dedesi hashirama yani mokutona hakim bu da onu Yamato ile bağlıyor.

Gai, Kakashi'nin rival'ı, Gai'nin babası Sanninlere yakın jenerasyonun adamı.

Gaara'da dahil oradaki Herkes Tsunade'nin gözetiminde(Hokage olarak) en az bir görev yaptılar.

Aralarında en dışarıdan olan Gaara ancak onun da skillset'i mükemmel bir support olduğundan çok iyi takıma uyum sağlıyor. 5 Kage Savaşında da Tsunade + Onoki'den sonra en çok işe yaramış Kage olarak göze çarpıyor.

Öte yandan Akatsuki ikili gruplar halinde takılıyorlar ve çoğu zaman bu ikililer beraber bile savaşmıyorlar. Kisame, Roshi'yi tek başına alıyor. Itachi, Sasuke ile tek savaşıyor. Sasori, Köyün Savunmasını düşürüyor ancak Jinchuuriki ile Deidara savaşıyor. Konan'ın pain ile yanyana dövüşü yok ve neredeyse featless.

Ayrıca birbirlerini çok fazla tehdit eden yeteneklere sahip. Bu kadar kalabalık bir meydan muharabesinde Sasori istediği gibi zehirli demiz tozu saçamaz, Deidara C4 atamaz (herkes ölür), Itachi Amaterasu'suna çok dikkat etmek zorunda. Chibaku Tensei ve Cho Shinra Tensei ancak ve ancak Pain sona kalırsa olabilecek şeyler. Kisame etrafı ufak bir göle çeviremez. Ya da Su Domu açamaz.

Çünkü Akatsuki bir çok "Suikastçinin" bir araya geldiği bir örgüt. Hİç biri savaşçı değil. En savaşçıları Kakuzu sanırım o da en güçsüz 3. üye bence.

Öte yandan

Karşı takımdaki tek olay, Jiraiya'nın yağ kullanımına Gaara yanında dikkat etmesi gerekmesi onun haricinde birbirinin yoluna çıkan skillsetleri değiller.

Jiraiya + Yamato + Gaara devasa elementsel teknikler ve alan kontrolü demek.

Naruto + Gai + Asuma + Tsunade ideal bir ön alan baskısı

Ve de bu iki grup arasında mekik dokuyup ihtiyaç olunduğu an boşluğu dolduracak bir Kakashi.

Tekrar söylüyorum kim daha güçlü dersen, tek tek barındırdıkları yeteneklere bakınca Akatsuki. Ancak Konoha daha iyi bir ekibe sahip.

Evet en güçlü karakter Pain ve o Akatsuki de ve de en zayıf isim Asuma ve o da Konoha da ancak Konoha da orta grup daha iyi.

Misal Akatsuki için en güçlü iki kişi Pain ve Itachi iken 3. kişi Deidara. Itachi'den Deidara'ya çok ciddi bir düşüş oluyor. Öte yandan Konoha için Jiraiya + Tsunad en güçlü dersek hemen arkalarında PA SM Naruto, FKS Gaara ve 7G Gai var.

Yani

Deidara, Konan, Kisame gibi tiplere karşılık gelenler SM Naruto, 7G Gai ve Gaara.

Nitekim en güçlüler ve en zayıflar argümanında ve de tek tek incelendiğinde "hangi takım daha tehlikeli ve hax" denildiğinde -> Akatsuki

Ancak daha dengeli, daha uyumlu ve de daha koordineli olan taraf -> Konoha

İki türlü de sonuçlansa şaşırmam, iki tarafında galibiyet senaryolarını görebilmek zor değil. Ancak Eğer akatsuki, KOnoha Elitlerinin dikkatini sivillere zarar vermek tehditi ile dağıtmadığı sürece Konoha ekibine bir tık daha yakınım. Orada yıllarını sırt sırta savaşarak geçirmiş tipler var (Jiraiya + Tsunade ,Yamato + Kakashi, Kakashi + Gai, Jiraiya + Naruto, Kakashi + Asuma, Kakashi + Naruto gibi) .

Ancak Akatsuki de darma duman edebilir yani.

Dövüşe Shippuden başında Konohada olan tüm Konohalılar dahil. Ben sadece Konohanın savaş gücünün temelini oluşturacakları yazdım.

@Nabu Abi Konoha saldırıyı bildiğinden sivilleri tahliye etti.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Güzel bir karşılaşma olmuş. Ben Konoha ekibine daha yakınım bilgi çok önemli bir nokta burada, düşmanını bildikten sonra ona göre hareket ederler. Pain burada en çok sıkıntıyı çıkarır ama Naruto ve Jiraiya'nın üstesinden gelebileceğini düşünüyorum.

Ben başta Akatsuki diye düşünmüştüm çünkü bence daha güçlüler. Ama Nabu'nun yazdıkları da beni Konoha'nın da kazanabileceğine ikna etti :D Konoha diyorum.