Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Kung Fu Panda Serisi

Rakatas

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
KUNG FU PANDA-1
Kung-Fu-Panda-1-T%C3%BCrk%C3%A7e-Dublaj-izle.jpg

​
Tür: Animasyon, Aksiyon, Komedi
Süre: 92 Dakika
IMDB: 7,5/10
Yönetmen: Mark Osborne, John Stevenson
Yazar : Ethan Reiff, Cyrus Voris
Yapımcı: DreamWorks, Paramount Pictures...
Yapım Yılı: 2008
Konu: Kung Fu ustası olma hayaliyle yanıp tutuşan panda Po, ejderha savaşçı seçilir. Usta Shifu tarafından ilk başta istenmeyip sonradan eğitilen Po, hapishaneyi darmaduman edip çıkan ve amacı ejderha tomarını ele geçirmek olan Tai Long ile yüzleşir.
İngilizce dublajında Angelina Jolie, Jackie Chan ve Jack Black gibi tanındık isimlerbulunur.

"Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present.

Dün artık tarih oldu, yarın ise bir bilmece. Ama bugün sana bir hediyedir. Bunun kıymetini bilmek gerekir."

KUNG FU PANDA-2
images

​
Tür: Aksiyon, Macera, Komedi
Süre: 90 Dakika
IMDB: 7,2/10
Yönetmen: Jennifer Yuh Nelson
Yazar: Jonathan Aibel, Glenn Berger
Yapımcı: DreamWorks, Paramount Pictures...
Yapım Yılı: 2011
Konu: Po ve Öfkeli Beşli, intikam ve Çin'i ele geçirmek isteyen Lord Shen'i durdurmak için Gongmen şehrine doğru yola çıkarlar. Shen, Kung Fu'yu yok etmek için bir silah geliştirmiştir. Po bu silahı yok etmeyi ve geçmişini öğrenmeyi başarabilecek midir?

"Hikayenin çok mutlu bir başlangıcı olmayabilir. Ama seni sen yapan şey bu değil: Hikayenin geri kalanı, kim olmayı seçtiğin."

KUNG FU PANDA-3

​
images

​
Tür: Aksiyon, Komedi
Süre: 95
IMBD:7,1/10
Yapım Yılı:2016
Konu: Evrenden kendisine bir mesaj geldiğini düşünen ve oğlunun yaşadığını düşünen bir panda oğlunu bulmak için vadiye gelir. Bu kişi Po'nun babasıdır. Po, panda köyüne doğru yola çıkarken Ruhlar Dünyası'ndan Kai, Usta Oogway'in Chi'sini emmiş ve ölümlü dünyaya gelmiştir. Amacı ise Oogway'in tüm öğretilerini silip tarihe karıştırmaktır.
​

Moderatör tarafında düzenlendi:
KFP-1
Kung Fu Panda serisi en sevdiğim animasyon serilerinden birisidir.
Yapım olarak animasyonları ve dublajı çok güzel. İngilizce ve Türkçe dublaj arasında kıyas yapacak olursak ise Türkçe dublaj 2-3 tık daha iyi. Harika bir seslendirme yapmışlar. Sadece ilk filmde değil kalan filmler de aynı şekilde.

Hikayeyi çok güzel yazmış yazar. En ciddi anlarda bile güldürecek bir espiri yapmayı başarabilmiş ve 90 dakika su gibi akıp gidiyor.

Hikayede Oogway, Tai Long'un kaçacağını söylediğinde Shifu'nun hapishanede önelemlerin artması için bir kaz göndermesi. Hemen sonrasında Oogway'in: "Bazıları kaderinden kaçarken çoğu zaman kaderine ilerler." demesi ve gönderlin kazın tüyü sayesinde Tai Long'un kaçması beni benden alıyor.

Animasyonlara zaten laf yok.
Hikayede ise 2 şeyden memnun değilim.
1- Po ve Tai Long savaşının ciddiyetinin olmaması. Tamam espiriler felan güzel de Shifu ile yaptığı savaşa bak sonra Po sana göbeği ile vurdu diye nakavt ol. Bu pek hoşuma gitmemişti.

2- Her şey yazıldı, bu kaderde var diye tutturulması sürekli.
Kaplan sana yıllardır çalışsın. Yanına da nerdeyse mükemmel takım uyumana sahip arkadaşların gelsin. 5 vs 1 atın Tai Long ile, yenilin. Ki burada ben de Tai Long'u tutuyordum. Tai Long, Naruto'nun Itachi, Kakashi'si gibi. Kaplan da Sasuke felan işte. Bir iki tık daha altı.
Ama daha yeni Kung Fu'ya başlayan Po kaderinde var diye gelsin Ejderha Savaşçı olsun. Buna itirazım yok bence harika bir seçim panda :D . Ama son savaşta çok cıvıktı. Mesela üstüme mi oturursun sorusuna beni kışkırtma deyip sonra oturması değil cıvıktan kastettiğim. Po'nun Tai Long'u göbeği ile havaya atıp nakavt etmesi. Farklı bir şey yazılabilirdi. Daha efsanevi mücadele olmalıydı Tai Long'un istediği gibi.
images

Filme puanım 9/10

İzleyecekseniz Tr dublaj izleyin. Ing dublajdan daha iyi.

KFP-2
Animasyonlar ve seslendirme yine harika.

Shen, KFP 3'lemesinin en badass kötüsüdür bana göre. Diğer 2 kötüye göre çok güçlü olmayabilir ama en zekisi olduğu kesin. Ve diğer 2'sinin aksine hırs ve kıskançlıktan değil kendi isteğiyle kötü olan tek kişi.

Geçen film Oogway bu film de falcı keçi. Sürekli bi kader manipülasyonu var.
Peaky Blinders'ın bi sahnesinde bi diyalog vardı.
Büyükbabam bir falcı ve at hırsızıydı. "İnsanlara atlarının çalınacağını söylerdi ve o gece atları kaybolurdu" diye. Bunlar da aynısını yapıyo.
Po yine aniden p-up alıyor. Amma velakin bunlar çok da önemli değil. 90 dakika 9 dakikaymış gibi hemen bitiveriyor.
Filme puanım 8,5/10. İlkinden düşük vermeme rağmen favori filmim.

KFP-3
Yine iyi animasyon ve dublaj. Hikaye de iyi yine.
Diğer 2 filme göre daha az seviyorum bunu. Belki kötü karakteri en çok harcanan olduğu içindir.
7/10 veririm.

Moderatör tarafında düzenlendi:
İlk iki filmi belli bir temayı ve zıtlığı işledi. Yüzeysel ve amerikanvari de olsa güzel ve doyurucu idi. Animasyonlar da çıktıkları yıllar için oldukça iyi idi. Elbette sevmediğim yanları var. Po'nun tam bir peygamber oluvermesi ancak buna rağmen hala pek çok temel yetenekten soyut olması garip gelmiştir hep :D Bir de Korkusuz Beşli içinde Allah aşkına birileri Yılan'a diyalog/monolog yazsın :D

İlkini izledim sadece. Baya sevmiştim niye gerisini izlemedim bilmiyorum. İlkini de bi otobüsteki minik ekranda izledim. İyi ki yanımda ablam vardı zor tuttum çünkü kendimi. Gülmemeye çalışmaktan suratım kıp kırmızıydı.

Ana karakterin bi anda en güçsüzden en güçlüye atlaması garip gelmişti ama banane. Komikti, eğlenceliydi. Her şeyde mantık arayacak halim yok.

@Hanzo7682
Bence 2. filmi de izle. Serinin bana göre her açıdan en iyi filmidir 2. film. Kötüsü de en badass kötü.
Bu girişi filmin

En sevdiğim animasyon serilerinden bir tanesi.3 filmi de hiç sıkılmadan izlemeşimdir.Komedisi ve aksiyonu yerli yerinde ve bazı müzikleride çok güzel.

Serilerden en sevdiğim ilki idi.Zira ilk filmin kötüsü olan Tai long diğer filmde ki gibi basit bir kötü değildi bence.Onca yıl ejderha savaşçısı olmak için eğitil sonra da uygun olmadığın için reddedil.En sonunda Hapishaneye gir.Tai long bence diğer filmin kötüsünden daha iyi

İkinci film ise diğer iki filme kıyasla pek sevmiyorum.Sheni hiç sevmem.diğer iki filme kıyasla aksiyonu biraz yetersizdi bence.Ama gene de eğlenceli idi

3.Film ise bence kötüsü en baddas olandı.Yürürken kılıcını sallaması ve arkasında kendi müziği çalması falan hoşuma gidiyor.En çok güldüğüm film de bu olabilir.Panda köyünde çok gülmüştüm açıkcası :D

Seride sevdiğim müzikler

Ingilizce ve Türkçe dublaj arasındaki fark.

Tavuskuşundan da böyle bir antagonist çıkartmış ya helal olsun yazara.

İlkini izledim sadece. Baya sevmiştim niye gerisini izlemedim bilmiyorum. İlkini de bi otobüsteki minik ekranda izledim.
Bende filmi ilk defa köye giderken otobüsteki minik ekrandan izlemiştim :D Hala daha hatırlarım :D

İlk filmi benim en sevdiğim filmlerden bir tanesi. Usta Ugvey'in söylediği her şeyi bi kağıda yaz, duvarına as abi. Animasyon, dövüş sahneleri, müzikler, seslendirme vs. falan hepsi harika. Kötü adama da az da olsa hak verebiliyorsunuz ve bu benim için yeterli :D

İkinci filmi ilk film kadar çok sevmemiştim ama kesinlikle kötü bir film değil. İlk filmde iyi olan şeyler burada da korunmuş.

Üçüncü film rezalet bir film. Nefret ederim. Şu pandaların olayın içine karışması beni en çok rahatsız eden durum. Hiçbir bok bilmeyen pandaların kung fu ustalarını dövmesi acayip saçma :D Aynı zamanda kötü adamı da serinin en kötüsü, neyi neden yapıyor hiç belli değil. Animasyon, dövüş sahneleri falan yine tatmin edici ancak bu durumu kurtarmıyor maalesef.

İlk filmi sinemada izlediğimi hatırlıyorum baya beğenmiştim. Karakterleri, felsefesi etkilemişti beni. İkinci filmde fena değildi, komedisi hoşuma gitmişti. Üçüncüyü henüz izlemedim bir ara izlemeyi düşünüyorum.

Benim “ileride çocuklarına izletebileceklerin” listemin ilk başlarına koyabileceğim bir film. Bu konuda, yani çizgi filmlerin çocuklar üzerindeki etkileri hakkında ciddi düşüncelerim var. Mesela Shrek filmini asla çocuğuma izletmem, çünkü Amerikanvari bir hayat ve cinsel şakalar içinde çok var. Çocukların karakter gelişimine zarar verdiğini düşündüğüm şeyler bunlar.
Kungfu Panda ise insanın kendisini terbiye etmesi, vazgeçmemesi, çabalaması gerektiği gibi konuları işliyor ve bunları faydalı buluyorum. İçinde cinsel şakayı geçtim, herhangi bir kadın erkek ilişkisi bile yok.
Bu söylediklerimden sonra çizgi filmleri çocuklara göre bulduğumu düşünmeyin. Ben animasyonu çok severim ve izlerim.

Fragman'dan net bir şey söylemek zor ancak, 3. Filmin tekrarı gibi bişi olmuş. Anlaşılan seri buradan sonra biraz düşüşe geçecek gibi. Bir de Korkusuz Beşliden kimse fragman da yok. O ekip yoksa film biraz rayting kaybeder açıkçası.

Fragman'dan net bir şey söylemek zor ancak, 3. Filmin tekrarı gibi bişi olmuş. Anlaşılan seri buradan sonra biraz düşüşe geçecek gibi. Bir de Korkusuz Beşliden kimse fragman da yok. O ekip yoksa film biraz rayting kaybeder açıkçası.
Tai Lung reisi de sırf hype için harcamışlar gibi duruyor.

Bende pek hypelanamadım fragmana.Hem korkusuz beşli yok( en azından kaplanın kesinlikle olması gerekiyordu) hem de kötü adam dandik gibi tabi ana kötü o ise