Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Kurtlar Vadisi Serisi Genel Tartışma ve Paylaşım Başlığı

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Kurtlar Vadisi Serisi Genel Tartışma ve Paylaşım Başlığı

250px-Kurtlar-vadisi-eski.jpg

Kurtlar Vadisi, 15 Ocak 2003 tarihinde Show TV'de "Bu bir mafya dizisidir" sloganıyla yayımlanmaya başlayan aksiyon, dram ve politik türdeki Türk televizyon dizisidir. Dizi, 4 sezon olup toplam 97 bölümden oluşmaktadır. 1. sezonunda (ilk 20 bölüm) çarşamba günleri sonrasındaysa perşembe günleri yayımlanmıştır. Dizi, ilk üç sezon Show TV'de yayımlanmıştır. Son sezonundaysa 4 milyon dolar karşılığında Kanal D'ye transfer olmuştur. Bu yönüyle Türk televizyonunda bir ilktir.[1] Dizi, 29 Aralık 2005 tarihinde yayımlanan 97. bölümüyle final yaparak sona ermiştir. (Wikipedia sayfası)

Forumda, bu efsanenin bir başlığı olmadığını gördüm. Şu sıralar yeniden başlıyor gibiyim o yüzden foruma baktım, göremeyince açtım. Ve bir hatırlatma yapayım. İlk seriyi yani 97 bölümü baz alan başlıktır bu. Pusu'yu seven ayrı başlığını açsın ben şahsen pek sevmem.

Son düzenleme:

Kahpe Meral koskoca yılların kurdu Orhan agayı nasıl yedin be a...

Ben çocukken izlemiştim ilk seriyi, sonra biraz büyüyünce aklım ermeye başlayınca Pusu'yu Abdülhey ölene kadar takip ettim. Aksaçlı Sencerbey era'ya kadar yani. Sonra koptum seriden.

geçen sene rewatch atayım demiştim 70'lere kadar izledim ama sonra saldım, Osman Sınav'dan sonra(Paladan sonra özellikle) bariz düşüyor. Bence ilk 97 değil ilk 42 veya 54 var. İlk 42 bölüm bence her anlamda Türk televizyonunda zirvelerden biri. 54'e kadar keza yine çok iyi. Pala Arc'ın sonlarına kadar yine iyi. Ama sonrası serbest düşüş.

Halo'nun geldiği yerler de iyiydi ama konsey güç kaybettikten ve Polat baronlaştıktan sonra feci sıkıyor.

Yine de lore'u hatırına girilir.

Pala ilk yayınlandığı dönem bu ikisi kadar popüler değildi, son 3-4 senedir bir Pala akımı başladı sosyal medyada. Şu an en popüler Vadi karakteri o galiba.

Tekrar başladım bu aralar. Valla zamanının çok ötesinde bir iş ya . . .

İLK 21 Bölüm bitti.Şu an favorilerim bunlar diziyi bitirince gene bi güncelleme atarım.
bhW50.png