Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Luffy vs Doflamingo

Kim Kazanır?

• Doflamingo

Oy: 1 25.0%
  • Luffy

Oy: 3 75.0%
  • Kararsızım

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    4
  • Anket kapatılmış .

_[Emre]_

Genç Baykuş
Tecrübeli Kullanıcı
d9bb8cy-debd4ce2-0711-45cd-8add-8338aff17191.jpg

Luffy'nin aldığı son power-uplardan sonra Doflamingo'yu tam gücündeyken alabileceği konuşuluyor. Sizlerinde düşüncelerini bir alayım dedim.

Dövüş Yeri:Mock Town (Luffy'nin Bellamy'e tek attığı yer.)​

İki tarafta birbirlerinin güçlerinden haberdar. Doflamingo dediğim gibi %100 halinde, bir dezavantajı yok bu sefer. Kopyalarını vs. istediği gibi kullanabilir. Luffy'nin mangada gördüğümüz son halini baz alıyoruz.​

Luffy yener tabi ki. Tartışmaya bile gerek yok.

Doflamingo çok hasar aldı denmeden şu sayfayı da atayım.

0783-009.png

Ben G4'ün pilinin Dof'un dayanıklılığından önce biteceğini düşünüyorum. Gamma Knife ve Kuş Kafesi handikapı varken Dof base Luffy'den bile yumruk yiyecek haldeydi. Ona rağmen Leo Bazooka'dan kalktı ve şehirdekiler kaçırmasa Luffy'i öldürecekti.

Law Dof'un gücünü ne kadar düşürdü bilmiyoruz ancak Luffy çok gelişti Dof'un artık ona karşı rakip olması imkansız. Her iki hakisi de çok çok ötesinde Dof'un.

Law Dof'un gücünü ne kadar düşürdü bilmiyoruz ancak Luffy çok gelişti Dof'un artık ona karşı rakip olması imkansız. Her iki hakisi de çok çok ötesinde Dof'un.
Şu şekilde gösterilebilir;

Gamma Knife'tan önce G3'e karşı Dof;
one-piece-5554357.jpg

Gamma Knife sonrası ise;

dVNLO0.jpg

Ben G4'ün pilinin Dof'un dayanıklılığından önce biteceğini düşünüyorum. Gamma Knife ve Kuş Kafesi handikapı varken Dof base Luffy'den bile yumruk yiyecek haldeydi. Ona rağmen Leo Bazooka'dan kalktı ve şehirdekiler kaçırmasa Luffy'i öldürecekti.
G4 artık o kadar kısa sürmüyor. Kaldı ki G4 bile açmayabilir. Gamma Knife etkisi yapacak tekniği var.

G4 artık o kadar kısa sürmüyor. Kaldı ki G4 bile açmayabilir. Gamma Knife etkisi yapacak tekniği var.
Yok artık. Dof vs Nami'yi ne zaman açıyoruz o zaman sen ondan haber ver? :D

Luffy dövüşleri konuşmak çok saçma geliyor bana. Saitama'nın bile OPM evreninde yenilebileceğini hayal edebiliyorum. Luffy'nin edemiyorum ve tüm G4 gelişimi çok çok kötü işleendi. Ya şu lazım atalım çocuğa, bu lazım atalım oldu.

Zaman çizelgesi olarak bakarsan daha 2-3 ay önce Yaralı Doflamingo'yu 20 dakika içerisinde G4 ile dövemeyen bir Luffy vardı.

G4 süz alması şu an için çok zor. Zira adam fodderlar için bile açar oldu. Ancak Luffy, Doflamingo'yu çoktan geçti.

Şalap şulap geçti ama geçti.

Şu anki Luffy G4 ve yeni haki ile kazanır.

Dressrosa veya WCI versiyon olsaydı ama, Law ve Gantz olmadan Luffy vahim biçimde ölürdü.

Power up öncesinde zaten alacak güçteydi.

Dof gear 4’e karşı zaman kazanmaktan başka bişey yapamıyor. 20 dk uzakta tuttu sadece. Vurduğunda luffy’de çizik yok. İkisi de handikapsız olsa luffy mochi yedikten sonra kata’ya yaptığı gibi 2,5 saat gear 4 kullanıp kazanırdı.

handikaplar plot içindi ama luffy kazansın diye değil. Son 5 dk’da kazanmasını sağladı. Halk’ın luffy’i koruması gereksizdi mesela. Luffy kazandığını sanıp bırakıyor. Bırakacağına gidip son bi kong gun daha atsa bitmişti zaten her şey. Orda luffy’nin erken bırakması, dof’un göğsüne iyileştirme basması falan dövüşü son kafesin kapanmasının son dk’sına uzattı sadece.

gamma knife de dövüşü kısalttı. Gear 4 tam güç olsa ve dof gamma knife yemese dövüş 3 saate yakın sürerdi. Luffy’nin süresi azaltılırken dof’un canı azaltıldı ve dövüş süresi kısaldı. Handikaplar başka bi işe yaramadı.

dof süper dayanıklı olduğu için kalkmıyor o kadar darbeden sonra. Gamma knife’tan sonra yaptığı gibi hasarı azaltıyor:
[img='https://i8.imggur.net/one-piece/786/one-piece-5677313.jpg',left][/img]

Dövüş sırasında yapamaz bunu. Hem law hem luffy kazandıklarını sanıp yeterince zaman verdiler dof’a. Gear 4’ü zaten zor uzakta tutarken bi yandan hasarları azaltamaz.

Bird cage’in handikap verdiği de yok. Gücünü %1 azalttığını gösteren tek bi sayfa yok mangada. Böyle bi şey sır gibi saklanmaz mangaka tarafından. Okuyucunun yorumuna bırakılacak bişey değil Oda dikkat ediyor bilerek böyle şeyler yaptığında. Lucci mesela gear 3’ü şaka sanıp yedikten sonra onun handikapını gözümüze soktu. Dof vs luffy’de iki tarafın da handikapta olduğunu gözümüze soktu. Luffy vs kata’da mızrağın etkisini gözümüze soktu.

Sürekli enerjisini yiyecek bişey olsa tam dövüş başladığında daraltmaya başlamaz. Onu geçtim leo bazooka’dan sonra zar zor ayaktayken bird cage’i daha da hızlandırıyor. Dövüşü etkileyecek bi handikap olsa böyle mallıklar yapmazdı. Hadi dof mal olsun o zaman mangaka zaten çizimlerde belli ederdi derin nefes alma veya terleme sahneleriyle.

@Hanzo

Hayatımda gördüğüm en taraflı yorumlama olabilir bu. :D Yanlış anlaşılmasın Luffy kazanır diyenlere bir şey demiyorum. Olayları yorumlama şeklin bana çok saçma gelmesiyle beraber net yanlışlarında var.

Orada Dof'un kendini iyileştirdiğine dair bir belirti yok. Dof'un zaten meyvesiyle yediği hasarı iyileştirme gibi bir yeteneği yok. Sadece Law'ın yeteneği organlarını iflas ettirecekken, ipiyle ilk yardım yaparak kurtuluyor. Tamamen Dof'un kıvrak zekasıyla kurtulduğu ekstrem bir durum yani.

Kuş kafesi dediğin gibi stamina harcamasa bile Dof'un başta kullandığı kopyaları kullanmasına engel oluyor.

2,5 saat G4 kullanmak? Luffy G4'ün süresi bitiyor diye Brulee'yi alıp kaçmadı mı? Ondan sonra Snake Man açana kadar base halinde dövüşmedi mi? Ben mi saçmalıyorum? Luffy ilk G4'ünü Kata rage moduna geçtikten sonra Bound Man ile açtı. Kata Power Mochi'yle püskürtünce topukladı mekandan. Sonra geri geldi base halinde Kata bunu yine dövdü baya sonra Kata'nın kardeşi araya girdi vs en son Snake Man geldi öyle bitti dövüş. Böyle saçma bir algı oluşmuş insanlarda arkadaş. Luffy Cracker'le 10 saat G4 açık dövüştü diyeni bile gördüm.

Alın İngilizce kaynaktan doğrulama:The serious fight between them (as to when Katakuri acknowledge Luffy as worthy, lasted from something like 10 PM, to 12.30 AM, with 2 hours of beating each other finished by 30 minutes of Gear 4th fight).

Luffy Kata'yla olan dövüşte yarım saat G4 kullanmış. Bound Man'i kullandıktan sonra topuklayıp dinlendiğini es geçmemek gerek. Onuda katsak bile 40 dakika etmez.

Yukarıda da kanıtıyla gösterdim. Doff %100 halinde daha güçlü ve hızlı. Bunun yanına kopyalar ve uyanış eklendiğinde Luffy DS'deki gibi aşırı dominant bir tablo çizemez. Ayrıca nasıl yeterince zaman veriyor yahu? Dof zaten saldırıdan ötürü bilmem kaç metre ileriye uçmuş duruyor. Luffy'nin orda durup düşünmesi toplam 30 saniye etmez. Yanına gidip vurana kadar her türlü G4 bitecekti zaten.
Halkın Luffy'i kaçırması gereksiz miydi? :D Luffy o kadar bitik bir halde ki, turnuvada ki anonsör sırtında taşıyarak kaçırıyor abimizi. Bir yazı ancak bu kadar fanboyluk içerebilirdi. Plotun arkasındaki sebepleri canınız nasıl isterse öyle büküyorsunuz maşallah. Ayrıca Dof'un Leo Bazooka'dan sonra bir vuruşluk canı kaldı lafı çok kullanılıyor ama Luffy tekrar G4 açana kadar Doflamingo yine tokatladı. :D

4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg

Ve son olarak Luffy'nin Katakuri'ye karşı olan galibiyeti de şaibelidir. Ama bu başka bir günün tartışma konusu. :p

Moderatör tarafında düzenlendi:
1- Nerdeyse bayılmışken durduk yere ayaklanıyor. Law’a yaptığı şeyin aynısı. 5-10 saniye sessizce durup birden ayağa kalktı. Dof’un kendisi zaten “bana yeterince zaman verirsen yaralarımı sarabilirim” diyor. Tüm dövüşler için geçerli bu. sadece law’ın tekniği için uyduracak değil onu.
attığım sahnede göğsünü tutması, ses efektleri ve ardından gülmesi ortada.

Neyse hadi geçiyorum bunu dediğin gibi olsun. Dövüş orda 1 saniye daha olsa bitmişti zaten.
_________

2- Kopyaları bird cage varken kullanıyor. Law+luffy dof’un karşısındayken bird cage vardı ve kopyasını gayet kullandı. Daha sonra bellamy+klonla dövüştü luffy ve orda da birdcage var.

Klondaki ipleri yollayarak bird cage yarattı diye karıştırdın sanırım? şimdi şüphelenip girdim baktım da bird cage var o klonları kullanırken. Bird cage açtığı bölüm 745 :

Düzenle[img='https://i7.imggur.net/one-piece/745/one-piece-4920385.jpg',left][/img]

Şurda yeni klonu yaratıyor (bölüm 759):

[img='https://i5.imggur.net/one-piece/759/one-piece-5174971.jpg',left][/img]

bundan önce de bird cage varken bi klonunu gördüler dışarda ama aramakla uğraşamayacağım.

klon gear 4’ten çeyrek yiyecek bişey. Dof’un klon yaratmaya vakti yoktu varsa da yarattığına değmezdi o ligde. Kullanmayı bırakması normal.

3- gear 4 süresine gelirsek:

“Kata’nın luffy’i ciddi rakip olarak algıladığı kısım” diyor. Zaten sen de biliyorsun da mızrak yemelerinden sonra o :D Çocuk saatlerce dayak yedi üstüne mızrak yarasından 2 saat kan kaybetti. Ondan sonra snakeman açtı ve o durumda bile yarım saat sürdü. Tam güçte gear 4 ne kadar sürer sence?
Birazdan boundman saatini atacağım ama bu snakeman açarkenki haline baksan zaten tahmin etmen lazım.
Başka kaynağa falan bakmak şart değil mangada sürekli saat gösterildi.

Bak senin attığın şeyin saatlerini atayım mangadan:

snake man açarken önce 12’yi 5 geçiyor:

[img='https://i2.imggur.net/one-piece/894/one-piece-10335295.jpg',left][/img]

Bittiğinde 12:37

[img='https://i5.imggur.net/one-piece/896/one-piece-10398355.jpg',left][/img]

Boundman süresi sandığından uzun. İşe yaramadığını görünce topuklamadı direk. Zaten süresi bitince kaçıyor hem kata hem luffy söyledi

Kata’nın adamları “3’ten beri bekliyoruz” diyor. Tam 3’te hazır yemeği ve kata’nın hep tam o saatte yediğini biliyorlar. Ama kata 40 dk gecikmiş yani şurda saat 3’ü 40 geçiyor:

[img='https://i1.imggur.net/one-piece/883/one-piece-9934255.jpg',left][/img]

Luffy boundman’ı kapatmadan önce saati görüyoruz. Şurda mesela tam 4:

[img='https://i7.imggur.net/one-piece/884/one-piece-9976189.jpg',left][/img]

Luffy kata’dan kaçtıktan sonra (daha dinlendiğini görmedik bile) saat 6’yı 5 geçiyor:

[img='https://i3.imggur.net/one-piece/885/one-piece-10005757.jpg',left][/img]

Luffy kaçtıktan sonra 10 dk bile geçmemişti daha. Hemen dönmemeye şurda karar veriyor (bundan sonraki bölümün son sayfası):
[img='https://i7.imggur.net/one-piece/886/one-piece-10060615.jpg',left][/img]

Luffy orda 2 saat boş oturduktan sonra konuşmuyorlar belli ki yeni kaçmış. 6’da kaçmış yani. Hemen dönüp dönmeme arasında daha.
Havanın bu sayfada gündüz olduğunun farkındasın demi? Luffy kata’nın yanına döndüğünde gece oluyor. Yani bu son sayfadan sonra bekliyor luffy. Bekledikten sonra 6 olmuyor. Luffy’nin dönüşü:

[img='https://i5.imggur.net/one-piece/888/one-piece-10112227.jpg',left][/img]

İki sayfa sonrası(burda ve devamında hava karanlık):
[img='https://i3.imggur.net/one-piece/888/one-piece-10112239.jpg',left][/img]

Sulong’dan sonra saati görüyoruz:
[img='https://i3.imggur.net/one-piece/889/one-piece-10173547.jpg',left][/img]

luffy 6’dan nerdeyse 9’a kadar beklemiş. 8:30’da falan döndü muhtemelen orasını bilmiyoruz tam.

sadece boundman süresini merak ediyorsan 3:40’tan 6’ya kadar kullandı yaklaşık. O binaya saklanması 20 dk sürmüş olsa 2 saat ediyor.
yarı ölü halde açtığı snake man da 30 dk sürdü.

Dof karşısında sadece 20 dk açtı.

“Fanboy” dediğin kısmı şimdi görüyorum. Keşke yazmaya başlamadan tam okusaydım. Yazdığım için silmeyeceğim de bi daha böyle bişey yazdığında ciddiye alınmazsan şaşırma. Haklı ol ya da olma. bi de kimin fanboyu oldum ben şimdi luffy mi :D dünyanın en ballı ana karakterinin fanı mı oldum yani mangayı senin gibi okumayınca?
klon kullanmıyor diyorsun bal gibi klon kullanıyor bird cage varken. Hemen döndü gitti boundman’ı kapadı diyorsun çocuk kendi ağzıyla süresi bitti diyor ve mangada saatler gözümüze sokulmuş. Ben fanboy olduysam sana ne diyeyim ben şimdi?
_________
Adam ölü gibi duvarda dururken luffy halkın yanında balon gibi zıplıyor. Dof’un işinin bitmediğini farkedince artık süre yetmiyor. 1 saniyesi daha olsa şurda dof’un yapabileceği bişey yok:

[img='https://i6.imggur.net/one-piece/786/one-piece-5677305.jpg',left][/img]

çocuk bayılınca duvara “bang” diye çarpmış zaten o kadar yakın duvara. 30 saniye nedir 1 saniye fazla bile gelirdi. Dövüş sırasında ilk kong gun’dan sonra ışınlandığı mesafeyi farketmedin mi? 30 saniye yetmez demek nedir zaman atlaması öncesindeki luffy bile yetişirdi.

Marifetmiş gibi düzgün koka basamayan, hareket edemeyen luffy’i dövme sahnelerini atmışsın. Oraya diyecek bişeyim yok.

Gear 4’süz luffy’i cracker 1 tane askeriyle eziyor. Ondan 10 tane yaratıyor tam güçte. 1 tanesi fazlayken 10 tanesiyle nasıl döverdi? Onu düşünürsek uyanışlı dof vs luffy atıp dof’u övmen komik durmuş. Ben de gear 4 luffy vs uyanışsız dof atayım istersen :D

Power up’lı halleri (uyanış, gear 4) baya ayrı lige taşıyor zaten. Luffy tam gücünde bile olsaydı gear 4’süz halini bi zahmet ezsin.

Kata Luffy'i G4 açamadan gömdü. Daha sonra Luffy Mochileri yiyerek kurtuldu ve Kata'nın yanına gitti. Mochi'den evi dağıttı. Yine Luffy G4'e geçmeden biraz dövüştüler ve hemen ardından G4 çıktı. Yani Luffy Snake Man'i de katarsak tahmini 37-38 dakika G4 kullanmış. Luffy 885'te Brulee'yle kaçtıktan sonra ve Big Mom ve tayfasıyla sürtüşmeye girdikten sonra ekran Sanjiler'e dönüyor. DS'de yorulmuşta olsa yarım saat anca tutabildiği ve kullandıktan sonra yürüyemez hale geldiği bir tekniği 2 saat tuttuğunu düşünmek abartı. 4 katı anlamına geliyor. Zaten Katakuri'de "Ne hayal kırıklığı, şimdiden bittiğine inanamıyorum" Diyor. 2 saat Bound Man ile uğraşan biri bunu demez.

Dof o sahnede kendini iyileştirmiyor tekrar söylüyorum. Aldığı darbeyi eliyle yoklayıp Luffy'nin düştüğünü görünce gülüyor sadece. Dof'un orda söylediği tam olarak şu "Eğer yeterli zamana sahip olursam kendime ilk yardım yapabilirim. Yok ettiğin organları iplerimle düzeltiyorum." Ki Doff yerde bir süre yatıp ondan sonra kalkmıyor. Counter Shock yedikten sonraki sayfada Doff'un hemen diklendiğini görüyoruz. Böyle hızlıca iyileştirme yapabilecek biri olsa Luffy'i kovalamak yerine durur en azından kendini G4'ten aldığı hasarları yiyecek kadar iyileştirirdi. Bu arada Doff Gamma Knife'ın üstüne Counter Shock ve Jet Stamp yemiş. Unutmuşum ben o kısımları. Nasıl bir hayvan lan bu. :D

Doff'un kopya meselesi hakkında DS arcı sırasında bu tarz bir muhabbet dönmüştü ama hatırlayamıyorum. Şimdi 744 ve 745'e tekrar baktım. Kyros Dof'un kafasını kestiğinde Naruto'da Kage Bunshin kullanmış gibi kopyayla yer değiştirmesi ilginç. :D Orada en başından beri kopya Doff mu duruyordu? Ama belkide o dönem forumlarda tartıştığım biri bunu söylediği için kafama "Doff Kuş Kafesi açık iken kopya kullanamıyor" olarak yerleştirmiş olabilirim. Her türlü burada hatalıyım evet. Dof kuş kafesi açık iken kopyaları eskisi kadar efektif kullanamıyor olabilir. Birdcage'in iplerinin klondan çıkan iplerden oluşması bir işaret olabilir. Burada baştaki Kage Bunshin muhabbetinden bahsediyorum.

Dof uyanışsız Gamma Knife yemeden önce G2+G3 Luffy'e karşı zorlanmıyordu zaten. Gamma Knife yedikten sonra base Luffy'den bile yumruk yemeye başladı. Yukarda G3'ü tuttuğu bir sahneyi atmıştım. Buyrun aşağıda G2'ye yaptığı muameleyi görün;

7.jpg
8.jpg
9.jpg

Snakeman zaten 30 dk. Toplam 38 nasıl olsun?

üçüncü kez yazıyorum hem katakuri hem luffy boundman’ın süresinin bittiğini açık açık söylüyor. Luffy kazanamayacağını anladığı için dönüp gitmiyor. Katakuri uyarmasa luffy zamanın bittiğini unutmuştu bile.

Hakisi bitti orda çocuğun. Karnı şişene kadar mochi yedikten sonra açtıysa 8 dk’da nasıl bitsin? Asıl bu mantıksız.

dof karşısında handikapta olduğu söylenmiş. O durumda 22 dk falan kullanıyor. Snakeman’ı yarı ölü halde açtı 30 dk kullandı.
Karnı şişene kadar mochi yedikten sonra dört katı kullanması normal değil ama dörtte biri kadar kullanması mantıklı sana göre. Kulağa ne kadar saçma geldiğinin farkında mısın?

Bi zahmet hayal kırıklığı olsun. Günlerce dövüşebilen karakterler var. Jimbe vs ace bile 5 gün. Luffy’nin komutanlarla dövüşleri 10-15 saat sürdü. 2 saatte biten bi güç hayal kırıklığı olur doğal olarak.

sanji’ye geçmesi neyi değiştiriyor? Sanji ingiltere saatine göre mi yemek yapıyor? Dünyanın diğer tarafında mı? bölümleri okusan görürsün zaten farklı saatlerde ilerlemiyor farklı taraflar. Sanji’de saat 6 iken ondan sonra luffy’nin saat 4’teki macerası gösterilmiyor bu kesin bişey. Yani komutanlardan kaçışı geçilmiş bile olsa brulee’yle oturduğu yer 6’dan sonraysa komutanlardan 2 saat kaçmış olması mantıklı mı sence? Senin dediğin buna çıkıyor çünkü.

4’te kaçtıysa ve 6’dan sonra bruleeyle oturuyorsa 2 saat dışarda koşması lazım. Öyle olsa dışarda koşarken hakisinin geri geldiğini, komutanlara karşı üstünleştiğini görmez miydik? Bunu geçtim 6’dan sonra bruleeyle oturduğu sahnede belli ki luffy daha yeni kaçmış. Hakisi hala geri gelmemiş. Onun konuşmasını yapıyor “hemen dönsem kata’nın da hakisi düşük olur” diyor bi nevi. Kaçtıktan 2 saat sonra yapılacak bi konuşma değil o.
tam 6 olsa hadi neyse bi önceki bölümde 6 gösteriliyor. Bruleeyle sahnesi 6:30-7:00 falan muhtemelen.

10 dk’da haki yerine geliyorsa tam güçte dövüşmek istediği için 1-2 saat beklemesi normal. Ama senin hesapla 4 saat falan boş oturup bekliyor big mom kendi tayfasını kovalarken.

attığın sayfalardan çıkardığın sonuçlar alakasız geldi. Gear 3 blokladıktan sonra yumruk yumruğa dövüşte luffy’i alamamış ne var bunda? İkisi ne alaka?

bi dövüşte bi karakter rakibini bloklayıp daha sonra darbe alamaz mı? Öyle yazıyorsun ki sanki uzun uzun gear 2’yle üstün savaşmış sonra tekrar dövüştüklerinde gear 2’den zayıf olmuş. spider web’in blokladığı saldırılar spider web’i parçalamış.

Yeri gelir açık bulursun yeri gelir bulamazsın. Bişey yok bunda. Dof eskiden elephant gun’ı blokladığı tekniğin aynısıyla normal yumruk bloklayamamış olsa onu anlarım spider web güçsüzleşmiş dersin. Ama ne bekliyorsun ki bi kere spider web kullandı diye luffy’nin her attığı saldırıyı bloklasın mı onunla? Luffy mal mı?

Sen yazmamışsın da başta elephant gun blokluyor. Gamma’dan sonra gear 3’ten kaçıyor bloklamak yerine. Bunu yazsan en azından anlardım ama orda da şu var: luffy’nin sonraki kullandığı teknik grizzly magnum. Onu durdurmaya çalışmaması doğal.

İKalkanıyla bloklayıp klonuyla arkadan vurmuş luffy de yemiş bunu. Meyvesini akıllıca kullanmış dof.
Daha sonra dof gidip luffy’le yumruk yumruğa dövüşmeye kalktığı için dayak yemiş. aynı güçleri orda da var mallığından yemiş adam o yumrukları. Gamma knife’tan önce öyle boks maçı gibi dalsa aynısının olmayacağını ne biliyorsun?
Dof luffy’nin en iyi olduğu alanda luffyle dövüşüp dayak yemiş. Gayet doğal.

performansının düştüğünü inkar etmiyorum. Organlar gitmiş bi zahmet düşsün. Ama sen hepten abartıyorsun.
luffy’nin de orda handikapta olduğunu unutuyorsun sürekli. “Gamma öncesi” diye attığın şeylerde luffy hala handikapta mesela ama dof yaralı değil. Handikapı olan tek kişi luffy orda. Ondan niye bahsetmiyoruz? Niye ikisinin handikapta olduğu şeyi yok sayarken sadece luffy’nin handikapta olduğu yeri kabul etmek mantıklı oluyor?

Bu arada sadece “luffy yorgun” demişsin de onun handikapını çok hafife almışsın. O arc en son ne zaman dinlendi, ne zaman yemek yedi? Yediği yemek de ne kadardı?
arenada dövüştü, dışarda dövüştü, saraya koşup atıldı sonra tekrar koştu birkaç kişiyi taşırken. Yediği darbeleri ve yaptığı başka şeyleri saymayacağım bile. Manganın mantığı garip tamam ama kata karşısında mochiyle göbek yapıp 2 saniyede onu eriterek enerjisini topladı. Dof’un karşısına ise tüm arc’ın yorgunluğuyla çıktı. 20 dk’ya kadar inmesi çok doğal. Sadece yaralara bakma. Tüm gün dövüştü ve harcadı hakisini.

Birbirlerine “sen de handikaptasın” dedikleri sahneye bak:

[img='https://i4.imggur.net/one-piece/783/one-piece-5603265.jpg',left][/img]

Önceki bölümleri bilmeyen birine göstersen luffy daha kötü durumda der (katıldığımı söylemiyorum). Luffy nefes nefeseyken dof darbe alırken bile gülüyor.

tekrar tekrar yazmak istemiyorum şunu. Gear 4’süz luffy’i bi zahmet dövsün lütfen. Dof’un güçleri zaten gizemli. Arkadan klon gelmesini bekleyemezsin o tür avantajlarını kullandı başta. Sanji de çeyrek yedi o yüzden (zaten bilse de yerdi orası ayrı). Law bile 10-20 saniye falan anca dayandı.

Ancak cracker de ilk zırhından çıkmadan ezdi mesela luffy’i. Gear 4’süz luffy liginin zaten ezik olması lazım dof için. Nasıl cracker ilk zırhla bile üstünse dof da uyanışsızken bile üstün.
ama gear 4 sadece aradaki farkı kapamıyor. Cracker’in 10 askeriyle dövüşecek hale geliyor. Dof’un da uyanışını alıyor.

gear 4’e çizik atamamış. Sonuç bu. Önceki dövüşlerinden yaptığın karşılaştırmalarında haklı bile olsan zerre önemi yok çünkü hepsi gear 4’süz luffy’e karşı zaten.

söylediğin kadar handikapı olsa bile bu dof’un enerjisini arttırır anca. Yara sonuçta bu. Armament seviyesi artmaz yani sertleşmez, ipleri daha keskin olmaz. Stamina’sı artar. Vurduğunda bound man’ı çizemediyse yine çizemeyecek.
klonu gear 4’e karşı kullanışsızsa yine kullanışsız. Spider web kong gun bloklayamayacak yine. Tüylü pelerini de öyle. Gear 4’e karşı performansını değiştirecek bişey yok o attığın şeylerde.

Önemli olan tek konu gear 4’ün süresi. O da 2 saat‘ten fazla olduğu baya hesaplanan bişeydi kabul edip etmemek sana kalmış artık. Ben yorumumu onu kabul ederek yapıyorum 30 dk olsa zaten kazanır demem (eski hali). Tartıştığımız diğer konular anlamsız baya.

Dof %100 haliyle direk uyanışla başlayıp "A Thousand Arrows" çıkarırsa G4 Luffy sağa sola atamaz onu. Dof ve Law'ın 1v1 kapışmasında yaşananları gördün o yüzden Dof'un tam gücündeyken yakın mesafede G2+G3 Luffy'le baş edemeyeceğini düşünmekte saçma. Law'ın o kadar hürmeti yok mu? Adam organ hasarı aldıktan sonra Luffy'nin yakın mesafe saldırılarından kaçmaya başladı. Zaten ben uzun zamandır Dof'un G3'ten organ hasarı aldığında kaçmaya başladığını söylüyorum. Sadece buraya denk gelmemiş. :D
MT'de az ağlamadık. :D İki yıl önce yazmışım şunu:https://www.mangaturk.com/viewtopic...66261&hilit=Doflamingo+G3'ten+kaçmaya#p366261

Sadece komutanlar değil direk Big Mom'dan kaçıyor herif. 2 saat sürebilir. Luffy'nin DS'de ne kadar zorlandığına değiniyorsun ama WCI arcı daha zorlu geçti. 10 küsür saat Nami'yle birlikte Cracker'le uğraştı sonra Big Mom'la kısa bir sürtüşme yaşandı. Orada da G4 kullandı. Daha sonra Katakuri bunu gömene kadar bir güzel dövdü. Sırf yemek yedi diye 2 saat dövüşecek enerjisi olduğunu düşünmek saçma. Ayrıca Katakuri Luffy'e hatırlatmıyor. Katakuri'nin o ana kadar Luffy'nin G4'ünün süre sınırı olduğundan haberi yoktu. Sadece Katakuri "Sakin kaldığım sürece dokunulmaz olduğumun farkına vardın değil mi?" diyince Luffy'de "Yine hata yapacaksın, biliyorum! Sen yenilmesi imkansız bir rakip değilsin!" diyor. Bunun üzerine Katakuri'de "O zamana kadar çoktan yenilmiş olacaksın/savaşmaya takatin kalmayacak." diyor. Katakuri tabii ki bunu söylerken G4'ün süre limitini kastetmiyordu. Ama tabii ki bu sözleri duymak Luffy'e G4'ün zaman limitini hatırlattı ve dedi ki: "Oh, G4'ün süre sınırı değil mi?" Katakuri bunu duyunca şaşırıyor ve Luffy topuk moduna geçince "Süre sınırı olan bir güç arttırımı, eh?" Diyor. İlgili sayfaları aşağıya atayım;

7.jpg

8.jpg

Luffy'nin G4'ünün süresi tam olarak bitmiyor. Çünkü Doflamingo'yla olan savaşın aksine koşup kaçacak enerjisi var. Katakuri orada hatırlattığı için 10-15 dakika daha dövüşüp sınırına ulaşmaktan kurtuluyor.

Edit:Cracker dövüşünün 10 küsür saat sürmesinin sebebi Nami'nin bisküvileri ıslatması. Yoksa dövüşün o kadar uzun sürmesi normal değil ve imkansız.

Moderatör tarafında düzenlendi: