Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Öngörü/Teori Marvel Comics, Thor'u Nasıl Öldürdü ?

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş

Şöyle bir videoya denk geldim. Ben "Geçici Kadın Thor" ve "Thor'un bir süre tanrılığını ve layıklığını sorgulama" fikirlerine karşı olmasam da ve hatta bunların karakteri zenginleştireceğine inansam da gerçekten Marvel'ın devamında bile hala Thor'u adam edip bir hizaya sokamamış olmaları çok kötü.

Ayrıca alınan bazı saçma kararlar şunlardı.

1- Mjolnir'in Güç yüzüğü gibi sahibini seçen bir varlık mı yoksa kişiye özel yapılma mı ? Olduğu konusu bir gitti bi geldi baydı.
2- Thor, bir kahraman kimliği bir şahsın, erkek bir karakterin Thor Odinson olarak bilinen kişinin adıydı. Ancak bu dönem "Thor" nesilden nesile geçen "Batman" olmak ya da "Nova" olmak gibi bir halt oldu. Karakteri de okuyucuyu da kimlik bunalımına soktu.
3- Aynı Jason Aaron 2011 yılında başlayan ve Gorr olayları ile tırmanışa geçen Thor Run'ı sırasında bu kadar kararlı ve güçlü bir Thor resmedip ardından (bir kaç yıl arayla) bu kadar farklı bir şey getirmesi biraz tutarsız yani yazara bir şeyler zorlatılmış gibi.
4- Jane Foster'ın 20-30 sayılık bir macera olması da Mjolnir'in kimliğini, onu Thor'un üstüne seçme sebebini ve Thor'un inanılmaz aşağılanmışlık hissini vs gereksiz ve geçici yaptı. Bari bu cesur hamle yapılmışken Jane Foster 4 yıl boyunca ara ara yazılan bir karakter değil de. 1-2 yıl sık sık yazılan bir karakter olaydı. Neyse...

Videodaki kadar olaya ve değişimlere katı bakmamak ile beraber gerçekten şu an günceldeki Thor'un halini gördükçe gerçek Thor'Un 2014 yılında öldüğüne ben de kendimi inanmaktan geri alamıyorum.

Sizler ne düşünüyorsunuz ? Thor'a ne oldu ve bundan sonra ne olur ? Thor sizce nasıl olmalı ?

Thor ile ilgili iki çizgi roman okudum. İkisinde de epey etkileyiciydi. Günceldeki durumu nasıl bilmiyorum ancak Utkan abi, Mümin abi ve Fein abladan duyduğum kadarıyla özellikle sinematik evrenlerde anasını ağlatmışlar.

Blood Brothers ve Midgard'a dönüşü tükettim Thor çizgi roman piyasasından. İkisini de sevmiştim. Özellikle Blood Brothers Thor mükemmel işlenmişti bana göre. Kesinlikle Blood Brothers'daki gibi olmalı.

The God of Thunder serisi harikaydı ya. Çok güzel bir Thor resmedilmişdi. (3 tane Thor vardı ama bizim zamanımızın Thor'un dan bahsediyorum. Diğer ikisi de iyiydi zaten).

Şimdi çok kötü duruma düştü Thor. Ne gücü kaldı ne de ezki havası kaldı. Eskiden öylemiydi bir yıldırım çaktırırdı bir gök gürletirdi biz bile hissederdik.

@The Last Outlaw

@Feindbild kızmıydı ? Veya kadın :D

Şüpheleniyordum zaten çok fazla Wonder Woman sevmesinden :D

The God of Thunder serisi harikaydı ya. Çok güzel bir Thor resmedilmişdi. (3 tane Thor vardı ama bizim zamanımızın Thor'un dan bahsediyorum. Diğer ikisi de iyiydi zaten).

Şimdi çok kötü duruma düştü Thor. Ne gücü kaldı ne de ezki havası kaldı. Eskiden öylemiydi bir yıldırım çaktırırdı bir gök gürletirdi biz bile hissederdik.

@The Last Outlaw

@Feindbild kızmıydı ? Veya kadın :D

Şüpheleniyordum zaten çok fazla Wonder Woman sevmesinden :D
O bir insandan daha fazlası, o bir kuş, hayır o bir uçak. O.... @Feindbild

:D

Jane ile bir derdim bulunmuyor hatta seviyor sayılırım ama Thor'un karakterinde hele ki Jason Aaron'un yazdığı hikayede radikal bir değişiklik olduğu doğru. Now dönemindeki Thor epikti güçlüydü özel bir varlıktı ancak Orginal Sin sonrası karakter gittikçe fanileştirildi. Now döneminde kara deliklere güneşlere(hatta Thor ile) giren Mjolnir Orginal Sin sonrası güneşe girdi diye yok oldu falan filan. Ve işin garibi bu iki durumunda yazarı aynı kişi. İki farklı yazarın yazdığı karakter kişilik ve güç olarak farklılıklar içerebiliyor buna alışkınız ancak aynı yazarın yazdığı karakteri ve konseptleri bu kadar tutarsız bir şekilde farklılaştırması bir yerlerden bir müdahale varmış gibi hissettiriyor. Yada Jason Aaron kendi yazdıklarını hatırlamayan biridir :p

@Nabu

Şimdi ki Thor bırak eski çizgi romanlardaki halini bu aninasyondaki Thor kadar bile güçlü değildir.

Spiderman:Ben korkuyorum sen neden korkmuyorsun
Cap:Çünkü onu duyuyorum
Spiderman:Neyi
Cap:Thunder :D

Güzel animasyon ama keşke karakterlerin görüntüsü daha iyi olsa Avengers assemble da güzel karakterler daha iyi görünüyor ama güçlerini pek yansıtamamışlar oradaki Thor buradaki Thor kadar haşmetli değil mesela

Bence en iyi animasyonları DC yapıyor
Marvel ın animasyonları DC ile boy ölçüşemez

Nerde o Superman ile kapışıp yenebilme olasılığı yüksek olan, çok büyük ataklar tanklayan, Silver Surfer'e karşı üstün gelebilen, Gök gürültüleri bir dünya öteden duyulabilen Thor ?

Thor'u çok severdim ama yeni çıkan Thor'u hiç sevmiyorum.

Olay sadece gücü değil. Karakteri için zenginlik olabilecek ve buradan gerekli dersler çıkarıp daha iyi olabilecek bir Thor beklerken binlerce yıl sonra bile hala kendinden şüphe duyan bir tip oluşturdular. Bu Gladiator değil ki özgüveni ile gücü-konumu bir gitsin. Onu da geçtim karakter bir gelişim yaşamadı. Bir Kuyunun dibine atıldı yukarı çıkmak için kullanacağı ipide çektiler resmen.

@Nabu

Ben sadece güç değil epikliğini de kaybettiğini düşünüyorum. Marvel'ın en iyi ve ana yüzlerinden biri olan Thor'un artık tanrılık sıfatının düşmesini ve fanileşmesini sevmedim.

Olay sadece gücü değil. Karakteri için zenginlik olabilecek ve buradan gerekli dersler çıkarıp daha iyi olabilecek bir Thor beklerken binlerce yıl sonra bile hala kendinden şüphe duyan bir tip oluşturdular. Bu Gladiator değil ki özgüveni ile gücü-konumu bir gitsin. Onu da geçtim karakter bir gelişim yaşamadı. Bir Kuyunun dibine atıldı yukarı çıkmak için kullanacağı ipide çektiler resmen.
Hocam kimi karakter olur özgüveni cesaretiyle rakibinden ne kadar güçsüz olsada haşmetini tecrübesini hatta tanrımsılığını hissettirir. Misal Thanos :D
Ne kadar zekasına yaraşmayan bir hareket olsada gaza gelmiştim.
god-doom-kills-thanos-2.jpg

@Lex Luthor

Adam Beyonders'ın gücüne sahip yapsın bi zahmet :D

Doom'da Thor reyiz tarafından ayar yemiş birisidir. 8)

[img='https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQhi85LquYOfnotzdYXZtUlwpOzS-emVI04ihohnIDvm7PGfKsQ',left][/img]

@Noralyma

O Doom bot muydu ? yoksa zırhın içinde Doom vardı da teleport mu oldu ? O hikayede Destroyer Armor lada karşılaşmıştı Thor ben öyle hatırlıyorum

Edit: Thor adamdır

@Noralyma

Thor asgardlı bir kaç kişi ile gelip Doom un bir mekanı basıyordu sonra Doom bir kadını öldürüyor muydu ne Thor un da üstüne Destroyer Armoru bırakıp gidiyordu diye hatırlıyorum

Video detaylar burada

Doom bir kadını ele geçirmiş bir çıkarımı var neyse artık şerefsiz kadını öldürüyor neyse o kısmı geçiyorum daha sonra Thor kadını bırak diyor ama iş işten geçmiş tabi sonra Doom Destroyer ın planlarını almış gibi mühendislik ve büyü ile benzeri bir şey yapmış ama tabi Odin in oyuncağı olan armor kadar güçlü değil neyse sonra Thor un üstüne salıyor bunu daha sonra Doom Destroyer ı kendi giyiyor kapışıyorlar Thor armoru yarıyor ışıktan da anlaşılacağı üzere Doom da teleport olup kaçmak zorunda kalıyor