Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Homelander

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
1776283547261.png
1776283595698.png

Kurallar
- İki tarafta kendi karakterinde ve öldürme amaçlı dövüşecektir.
- Nagato, edo halindeki gibi sağlıklı ancak canlı bedeni var.
- İlk 5 dakika Nagato'nun Chibaku Tensei yapması yasak.
- Dövüş yeri Naruto, Killer Bee, Itachi vs. Nagato yaşandığı orman

Round 1 -> İki taraf içinde bilgi ve hazırlık yok.
Round 2 -> İki taraf içinde full bilgi var ama hazırlık yok.

Bonus: Nagato kaybederse yanına Part1 Itachi yardıma gelir.

Nagato, Madara'nın yaptığını yapabilir mi?

Ellerine sağlık, güzel bir konuyu güzel hazırlamışsın.

Ben fikirlerimi daha sonra belirteceğim. Yer ayırttırdım xD

Ya ne yazsam bilemedim, Naruto'nun üzerinden baya zaman geçti.

R1- Gokage alır diye düşünüyorum. Nagato güçlü ama sayı farkıyla başa çıkamaz gibi. Madara bile klon çıkarmadan önce geri adım atmıştı. Şimdi rakip canlı olduğu için mühürleme dertleri de yok.

Asit, Jinton, lav, Raikage ya da Tsunade'den sağlam bir yumruk, vs. hepsi ölümcül. Özellikle summonlar ve ST'ye karşı Gaara destek oynarsa işleri çok kolaylaşır.

Nagato'nun kazanması imkansız değil ama düşük ihtimal gibi geliyor bana.

R2- Gokage daha rahat alır, tekniklerin gizliliği Nagato için daha büyük bir avantaj Rinnegan'ın çok fazla özelliği olduğu için.

Bonus: Itachi hangi rauntta geliyor, bilgi var mı? Itachi ve Nagato R1 gibi bir senaryoda galip gelebilir, öteki türlü yine Gokage derim.

5 kage de alır bencede summonların çok iş yapacağını sanmam gaara ve ohnoki varken.
Tsunade bence destek olarak geride kalmalı
Yakına girerse Nagato ruhunu çeker.Onun dışında Kageler avantajlı gibi CT dışında çok sıkıntı çıkmaz bence

İtachi ile birlikte Nagato alırlar.İtachi büyük destek

Madara'nın yaptıklarını yapamaz bence ama R1'de fena bir performans göstermez gibi.

Itachi ile beraber kazanır diye düşünüyorum ben. Kageler bana pek Tanrısal karakterler gibi hissettiremedi açıkçası özellikle bu beşli. Nagato çok daha sağlam geliyor bana.

Evet yeterince mesaj geldiğine göre ben de yorumumu katayım.

R1: Burada bilgisizlik sayesinde sürpriz faktörü var. Nagato'nun ufak da olsa bir şansı var. Tsunade , Madara karşısındaki gibi önden dalmaya gidip, ruhunu falan çektirirse geriye kalan ekibin işi çok zor. Fakat ben yine de kagelere yakınım. Çünkü Nagato, 5 kage seviyesi isme açık alanda dalıp mesafesini koruyacak kadar hareketli biri değil, uzun yıllar sakat olduğu için mobilitesi ve temel savaş yetenekleri çok zayıf. Sadece durup teknik spamlayarak da bir yere kadar iş görebilir . 6 Pain bedeni iken bu sorun ortadan kalkıyordu, milletin odaklanması gereken 6 beden + bir sürü summon oluyordu ve böylece hepsini indirmek çok zordu ama hedef tek olunca ? Bayağı zor.

Chibaku Tensei bu ekine karşı çok korkunç bir şey değil. Onoki ve Gaara o işi bayağı iyi kantırlıyorlar. Ancak Nagato'nun en büyük şansı kageler bunu jinton gibi tamamen onu yok eden bir şekilde değil de bedenine yara açarak öldürürse Nagato Naraka Path özelliği ile ve/veya rinne tensei ile geri gelebilir. Itachi'nin Amaterasusu sonrası tekrar dirilmişti. O şekilde dirilip, Onoki ve Tsunade'yi aradan çıkarırsa sürpriz bir atak ile geri kalan kageleri çekirdek gibi çitler.

Bu ihtimal sayesinde Nagato'nun bir şansı var ama bunun haricinde Kagelere yakınım.

R2: Kageler net alır. Tsunade'nin Boostladığı Jinton u bekletmeden en başta kullanarak Nagato'yu direkt yok edebilirler.

Bonus:

Bonus'u R1 şartları ile düşünürsek nagato ile itachi net alır ve çok da zorlanmazlar.

R2 şartları ile düşünürsek Kagelerin ufak bir şansı var ama bence gene ikili alır sadece bu sefer zor olur.

R2 şartları ile düşünürsek Kagelerin ufak bir şansı var ama bence gene ikili alır sadece bu sefer zor olur.
Mesajımda dediğim gibi üstünden zaman geçti o yüzden belki ben bir şey kaçırıyorumdur ama Itachi ortaya o kadar güçlü ne koyuyor?

Bilgi varsa Amaterasu savuşturmak çok mesele değil, Tsukuyomi de aşırı yoruyordu yani birine denk getirtip indirtse de staminasından çok yiyecek.

Susano'o desen Ohnoki destekli Raikage de Byakugou'lu Tsunade de Susano'o kırabiliyordu. Ya da Mei Sasuke'ye yaptığı gibi etrafı asit sisiyle kaplarsa Susano'o bir savunma işi görmeyecek. Jinton da öldürür.

Yani değerli bir eklenti ama Itachi'yi eklemek nasıl takımın sayı avantajını kapatacak anlamadım. Burada bilginin en değerli olduğu kişiler Itachi ve Nagato, diğerlerinin özellikleri o kadar çok yönlü değil ve sürpriz faktörü Itachi ve Nagato için çok daha değerli. Zorlarlar biraz ama R2 temalı bir bonus raundu Gokage alır diye düşünüyorum.

@Garou Itachi buradaki herkesten birebirde üstün. Nagato ise buradaki her ikiliden ve bazı üçlülerden açık ara daha güçlü. Hatta Tsunade ya da Onokiden birinden birinin olmadığı bir dörtlüye de çok bela olabilir. 5'ine birden de kayda değer bir savaş verebilir zaten.

Durum böyle iken Nagato'nun yanına oradaki her bir kageden daha güçlü kimi katsak bu elbette sayı dezavantajına olumlu bir katkı olacaktır.

Itachi'y gelince Tsukuyomi'yi pek düşünmemiştim, Amaterasu'ya gelince orada bilgisi olmadan savuşturabilecek tek kişi Raikage. Gaara ile Tsunade de kendilerini savunabilirler. Bilgi dahilinde ise mesafe kısa ise gene engelleyebilecekler sayısı gene bu kadar gibi, biraz daha uzak olsa Mei ile Onoki de ninjutsu kor karşısına. Yani ok Sasuke'nin ama'sına göre yavaş ama o kadar da değil.

Susano'ya gelince Onokili Raikage ve Byakugo Tsunade kaburga susano dövdüler, ha Tsunade sonra V3 de dövebildiğini gösterdi ama Yata aynalı tam teşekkül bir V3'e Raikage ne yapar belirsiz, kaldı ki Totsuga gibi Susano'ya saldırmaya geleni çok kötü kantırlayan bir etmen var burada. Bir diğer sıkıntı da Izanagi, evet bir gözünü verir ama herkesin öldüğüne inandığı bir an Mei, Onoki gibi fiziksel, Raikage gibi de mental olarak zayıf birisini arkadan saldırarak götürebilir.

Kaldı ki temel istatistikler diyebileceğimiz, hız, kuvvet, temel dövüş becerileri, el mühürleri, silah kullanımı, zeka vs gibi konularda ortalamaya alırsak Kagelerden üstün, elbette hız da raikage, kuvvet tsunade, ap de Onoki, defans da Gaara değil ama ortalamalara vurursak temel becerilerde Tsunade hariç, Itachi ile denk olma ihtimali olan bir tane bile Kage yok. Yani yakın mesafe kombata Tsunade, Gaara, Raikage hariç kimle girse kazanır. Gaara'nın da otomatik koruyan kumları sebebiyle söyledim yoksa taijutsu olarak değil.

Nitekim Itachi gibi birisinin katılımı etki eder, rakiplerini yenmese bile oyun dilinde "poking" ya da "harass" dediğimiz dürt kaç dürt kaç, taktiği ile bile Nagato'ya karşı dikkatlerini dağıtsa çok şey katar. Bir nevi Kakashicilik yapsa yani.

Bilgi olan senaryoda sana katılıyorum belki Itachi'nin katılması bile dehşet bir fark yaratmaz ancak gene de işleri çok zora sokacaktır bence. Bilgi olmayan senaryoda ise aşırı bir fark yaratacaktır. Totsuga resmen raikage ve tsunade kantır zaten.

Gaara, Tsunade, Onoki bu ekibin omurgası zaten Mei ile A4 daha dekor tipler. O omurgadan özellikle Tsunade erken giderse zaten gg.

Nagato Ninjutsuyu emebiliyor. Jintonu da emcükler muhtemelen.
Tek bedende iken zaman kısıtlaması da yok teknikleri arasında, hem ruh çekerken hem ninjutsu/çakra emebiliyor.
Fiziksel gücü yüksek olan Raikage ve Tsunade biraz iş yapar. Tsunade'ye dokunduğu an tsunade'nin o güç veren çakra odakladığı mührünü de çakrasını emeceği için geçersiz kılar. 6 bedende iken Naruto'nun senjutsuyu da emmişti. Mei ve Ohnoki burada sanırım çok gereksiz ikili olacak eğer Jinton'u da emerse.
Madara'ya karşı gokage'nin dayanabilmiş olması, Madara'nın eğlenmek istemesinden kaynaklı. Hepsini maks 2-3 hamlede nakavt edebilirdi.

Sanırım her şey Raikage'nin daha Nagato hamle yapmadan ani bir saldırı ile hazırlıksız yakalamasına bağlı.

YRQDWwj.jpeg

Nagato Ninjutsuyu emebiliyor. Jintonu da emcükler muhtemelen.
Her atak teker teker atılırsa emer ama kombinler ile onu aşabilirler. Bir de Kageler, Madara'nın bile ememediği bir kombo atak çıkarabilmişlerdi ve Gaara'nın kumunu da ememiyor. Yani ninjutsu emme sinir bozucu ama süreki yapabileceğini aklım kesmiyor.

Tsunade'ye dokunduğu an tsunade'nin o güç veren çakra odakladığı mührünü de çakrasını emeceği için geçersiz kılar.
Bunun işe yarayıp yaramayacağından emin değilim. Çünkü çakra dolaşım sistemindeki çakra miktarından bağısız başka bir yerde çakranı biriktirmeni sağlayan ve o birikimi koruyan bir kasa gibi işliyor o olay. Yani Hırsız evini soyabilir ama kasayı açmayı beceremiyorsa onu soyamaz aynı o hesap. Naruto'nun sennin çakrası gene onun çakrasına karışıyor onu emersin ama ayrı bir odacığı sanmıyorum.

Zira gerek rinnegan'ın preta path özelliği olsun gerekse samehada gibi çakra emici silahlar olsun genelde dışa taşan çakrayı emiyorlar. Yani Nagato Bee'nin kuyruk pelerinini emip, kendini iyileştirdi ama Hachibi'nin çakrasının tamamını çekemiyor çünkü o bir yerde mühürlü, dışarı taşanı emebiliyor. Kisame de aynısını hem Naruto hem Bee'ye karşı yaşadı. Tsunade'ninki de biraz öyle.

Kaldı ki mührü açmıi, Byakugo moduna girmiş ise zaten o saatten sonra geri dönüşü yok. Kapı açmış gibi oluyor kişi.

Her atak teker teker atılırsa emer ama kombinler ile onu aşabilirler. Bir de Kageler, Madara'nın bile ememediği bir kombo atak çıkarabilmişlerdi ve Gaara'nın kumunu da ememiyor. Yani ninjutsu emme sinir bozucu ama süreki yapabileceğini aklım kesmiyor.

Bunun işe yarayıp yaramayacağından emin değilim. Çünkü çakra dolaşım sistemindeki çakra miktarından bağısız başka bir yerde çakranı biriktirmeni sağlayan ve o birikimi koruyan bir kasa gibi işliyor o olay. Yani Hırsız evini soyabilir ama kasayı açmayı beceremiyorsa onu soyamaz aynı o hesap. Naruto'nun sennin çakrası gene onun çakrasına karışıyor onu emersin ama ayrı bir odacığı sanmıyorum.

Zira gerek rinnegan'ın preta path özelliği olsun gerekse samehada gibi çakra emici silahlar olsun genelde dışa taşan çakrayı emiyorlar. Yani Nagato Bee'nin kuyruk pelerinini emip, kendini iyileştirdi ama Hachibi'nin çakrasının tamamını çekemiyor çünkü o bir yerde mühürlü, dışarı taşanı emebiliyor. Kisame de aynısını hem Naruto hem Bee'ye karşı yaşadı. Tsunade'ninki de biraz öyle.

Kaldı ki mührü açmıi, Byakugo moduna girmiş ise zaten o saatten sonra geri dönüşü yok. Kapı açmış gibi oluyor kişi.

Madara kum saldırısınında birtanesini emememişti, Gaara bunun sadece kum olmadığını söylemişti çünkü. Ama şunu da hesaba katalım, Nagato orada Madara gibi oyun oynamayacak. Madara sadece karşısındakilerle oyun oynadığı için hepsine tüm saldırılarını yapması için vakit tanımış oldu. Hatta bazı saldırılarını bile bile yedi (mesela Hashirama'nın yüzünü gösterdiği) ki karşısındakilere ufak bir ümit aşılamış olsun. Naruto'nun Sage Modunda çakra dışarı taşmıyor ki, vücudundaki kendi çakrası ile bütünleşiyor. Tek kötü yanı Sage mod bilmeyen biri olduğu için orada kurbağaya dönüşüp taşlaşmıştı painlerden biri. 6 Pain olsa Kageler rahat kazanır derdim diğer mesajların aksine. Tendo Pain'in işini bitirdiğinde diğerleri çöp çünkü. Ama hepsini aynı anda tek bedende kullanırsa -ki Madara bile çoğu tekniği kullan(a)madı- açıkçası hazırlık olmadığı roundda Nagato kazanır diyorum. Hazırlık olursa Kageler gerek tecrübeden, gerek tekniklerini hazırlamak için gereken vakite sahip olacakları için Nagato'yu hızlıca elimine ederler.

Ama şunu da hesaba katalım, Nagato orada Madara gibi oyun oynamayacak. Madara sadece karşısındakilerle oyun oynadığı için hepsine tüm saldırılarını yapması için vakit tanımış oldu.
Haklısın ama oyun oynayan Madara'nın V3 susano giydirilmiş 25 mokubunshin'i >>>>> Ciddi Nagato olduğu için, Madara'nın oyun oynuyor olması burada o kadar da dezavantajımıza değil. Ve yaptıkları final atak gerçekten perfect susano'yu açmaya zorladı .Ha ciddi olsa baştan o atağı yemezdi bu doğru ancak 25 susanolu klonu tek atakla paketleyip üzerine ana bedeni de ele geçirebildiler. Ve rinnegan'ın emme özelliği bypass ettiler. Bunu Nagato'ya hayli hayli yaparsın.
Naruto'nun Sage Modunda çakra dışarı taşmıyor ki, vücudundaki kendi çakrası ile bütünleşiyor.
Taşmıyor ama kendi çakrası gene bir yere saklı değil. Bijuu ya da Byakugo gibi, yani Jinchuuriki adamın çakrası emilse dahi komple bitme gibi bir şey biz hiç görmedik. Naruto'nun kendisi bile mührün içindeki çakraya ulaşabilmek için ya çakra çekme savaşı yapması gerekiyor ya da aşırı öfke ile mühürde sızıntı olması gerekiyordu nitekim dışarıdan bir forsun mühür içindeki çakrayı çekmesi gibi bir şey yok. O yüzden Tsunade'nin çakrası emilse dahi mühür içindeki kalacaktır gibime geliyor ha mührü salmış Byakugo açılmış ise de zaten artık dönüşü yok, kapı açma ile hemen hemen benzer bir etkiye sahip.

6 Pain olsa Kageler rahat kazanır derdim diğer mesajların aksine.
Nagato'nun 6 bedene yakın olduğu bir senaryoda bence Pain daha iyi iş çıkarabilir ben tek beden Nagato ile Pain arasındaki güç farkının çok abartıldığı kanaatindeyim. 6 beden kesinlikle daha etkili evet Tendo'nun işi bitince diğerleri güçsüz olabiliir ama yeniden dirilten elemanı aradan çıkarmadıysan Tendo geri gelebiliyor onu da geçtim Tendo'yu geçsen bile Nagato hala oralarda bir yerlerde. Ve Nagato'nun güçleri bedenler arası değiştirip değiştiremediği de belirsiz. Hangi bedenin hangi yeteneği kullanacağına karar veren Nagato sonuçta, En güçlü olanın Tendo olmasının tek sebebi Yahiko bedeni olması.

açıkçası hazırlık olmadığı roundda Nagato kazanır diyorum.
İhtimal dahilinde, karşı çıkmam çok fazla.

Benim tek çekincem olası bir Madara-Nagato senaryo kıyasında. Madara'nın Nagato'nun yaptığı hemen her şeyi yapabildiği gibi üstüne hashi hücreleri + mokuton + PS'li EMS sahibi olması ve fiziksel statları ve temel becerilerinin de god-like olması gibi bir durum vardı.

Nagato bir dövüşçü değil, mage gibi bişi adam. Yani Tsunade ile Raikage yakına girerse çok fazla bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Keza gene bu sebepten Pain bedenleri ne zaman dövüş becerileri yüksek biriyle teketeke kalsa ya kaybetti ya da shinra tensei kullanmak zorunda kaldı. Jiraiya, Kakashi, Naruto örnekleri gibi.

Madara böyle biri değildi. O yüzden hafiften bile almış olsa onun dominasyonunun kıyısından geçemez Nagato.

Ama ben de orijinal mesajımda bilgi olmayan senaryo da Nagato'ya şans vermiştim, bunun temel sebebi de , bedenini tamamen yok etmezsen dirilebilme ihtimali olması ve bu sürpriz ile Onoki ve Tsunade gibi kilit birini aradan çıkarırsa geri kalanı yenebilecek olması.

@Nabu

Aslında Bijuuları da çekip çıkartabiliyor. Örnek olarak Obito'yu verebilirim. Rinnegan'a sahipken Six Paths Madara'ya yakınlaşıp hem Sage çakrasını hem de eksik Bijuuların bir kısım çakrasını emebiliyor. O esnada Bijuular ayrı ayrı da değil, hepsi Gedo Mazo'ya mühürlenip Juubi olmuş durumda. Yine de Madara'nın içinden çekip çıkardı.

Fakat buradaki sorun Madara ya da Obito'nun bu Rinnegan tekniğini Nagato'ya öğretip öğretmediği kısmı.
Keza Sasuke de doğrudan Kyuubi'nin çakrayı Naruto'dan emdiği sahne de var son savaşlarında.

Chibaku Tensei'yi ben tehlike olarak görmüyorum açıkçası. Benim tehlike olarak gördüğüm süre kısıtı olmaksızın kullanabildiği Shinra Tensei saldırısı. Açıkçası Shinra Tensei saldırısına yukarıdaki herhangi bir kagenin karşı koyabilecek kadar gücü olduğunu düşünmüyorum. Genel bir Shinra Tensei uygulayıp hepsini uzaklara fırlattıktan sonra aralarından en zayıf gördüğünü tekrar Shinra Tensei tersi bir tekniği vardı, Bansho Tenin'di galiba, onunla kendine doğru çekip işini bitirebilir. Bi de bu adam zaten Uzumaki. Çakra sıkıntısı da yok.

Raw güç ve ninjutsu teknikleri olarak kagelere yakın olsam da Rinnegan'ın kattığı hax güçler bu ikilinin üstesinden gelebilir diye düşünüyorum. Zaten Rinnegan byakugan gibi çakra akışını da görebiliyor, çakra noktalarına birkez vurması da yeter.

Madara'ya kıyasla Nagato'nun en büyük zayıflığı Uchiha bedenine sahip olmadığı ve Rinnegan'ı kendi Sharingan'ından evrimleştiremediği için Sharingan'a özel genjutsu, susanoo, tsukiyomi vb. teknikleri kullanamıyor olması. Ha Gedo Mazo'yu çağırıp tüm kagelerin ruhunu da çektirebilir o ayrı.

Örnek olarak Obito'yu verebilirim. Rinnegan'a sahipken Six Paths Madara'ya yakınlaşıp hem Sage çakrasını hem de eksik Bijuuların bir kısım çakrasını emebiliyor. O esnada Bijuular ayrı ayrı da değil, hepsi Gedo Mazo'ya mühürlenip Juubi olmuş durumda. Yine de Madara'nın içinden çekip çıkardı.
Orada Obito'da da normal bir rinnegan kullanıcısı değil yalnız Six Paths olmuş birisi. Nagato'ya pek uyarlayabileceğimizi sanmam.

Sasuke de doğrudan Kyuubi'nin çakrayı Naruto'dan emdiği sahne de var son savaşlarında.
Orada Kyuubi zaten 3 gündür aralıksız dövüşmenin ve onbinlerce insana çakra dağıtmanın sebebiyle yokları oynuyordu. Kyuubi'yi tek emişte sıfırlayamaz. Ve gene orada Kyuubi Naruto'ya son biriktirdiği çakrasını veriyor ve Sasuke de onu emiyor. VE Naruto mührü kaldırdığı için o aradaki bağ açılmış olabilir.

Chibaku Tensei'yi ben tehlike olarak görmüyorum açıkçası.
Ben de, zaten Gaara ile Onoki dehşet kantırı tekniğin.

Benim tehlike olarak gördüğüm süre kısıtı olmaksızın kullanabildiği Shinra Tensei saldırısı. Açıkçası Shinra Tensei saldırısına yukarıdaki herhangi bir kagenin karşı koyabilecek kadar gücü olduğunu düşünmüyorum. Genel bir Shinra Tensei uygulayıp hepsini uzaklara fırlattıktan sonra aralarından en zayıf gördüğünü tekrar Shinra Tensei tersi bir tekniği vardı, Bansho Tenin'di galiba, onunla kendine doğru çekip işini bitirebilir. Bi de bu adam zaten Uzumaki. Çakra sıkıntısı da yok.
Bence de Shinra Tensei sıkıntı fakat, Onoki ile Gaara uçabiliyor, Mei desen bayağı uzak bir menzile sahip Tsunade desen mührü yok olmuş bithap haldeyken kafasına Cho Shinra Tensei yedi, sıyrıksız çıktı bir şey olacağını sanmam. Raikage biraz savrulabilir ama Kakashi falan gibi yamulmaz Shinra Tensei yedim diye, anında geri savaşın içine dahil olabilir.

Ama bence de Shinra Tensei şu an Chibaku'dan daha sıkıntılı.

Zaten Rinnegan byakugan gibi çakra akışını da görebiliyor, çakra noktalarına birkez vurması da yeter.
Görmek yetmiyor öyle olsa Sharingan'lılar da yapardı. Byakuganlılar görebilmelerine rağmen tamamen bunun üzerine geliştirilmiş bir dövüş sanatı (juken) öğreniyorlar ömürleri boyunca. Kaldı ki, orada Nagato'nun yakınna gelecek iki kişi var bunlardan biri Tsunade, pek etkileyeceğini sanmam onu, 2.si Raikage, yıldırım zırhı varken o şeyi yapması zor.

Ha Gedo Mazo'yu çağırıp tüm kagelerin ruhunu da çektirebilir o ayrı.
Kage seviyesi tiplere karşı işe yarasa Hanzo'ya işlerdi .Kaldı ki Gedo Mazo, Jinton için devasa bir hedef bence, Kakashi bile Kyuubiden aldığı çakra ile yok edecekti az daha xD. Kolunu almıştı Kamui ile son anda.

Yani tamamıyla karşı değilim bilgisiz ve hazırlıksız senaryo da Nagato'nun galibiyetine, Nagato'nun tek sorunu bence çok sabit olması, bir yerde durup oradan habire skill spamlayan bir mage gibi dövüşüyor, bu çok riskli. Totsuga'yı da biraz o yüzden yedi zaten.