Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Soru Naruto Hakkında Sorularınız

Kurbağaları uçuran olsun.
Konoha'nın merkezinden, dışına göndermişti. Yani en az kilometrelerce öteye. Hinata (Neji'den çok daha zayıf) Juubi'nin kolunu geri püskürtmüştü. Neji ondan çok daha güçlü olduğuna göre direnç gösterir ama onlarca tonluk kurbağaları bile köyün dışına gönderebiliyorsa Neji'nin çok dayanabileceğini sanmıyorum.

Tonlarca ağırlıktaki kurbağa pek bir direniş göstermemişti ama. Karşı bir kuvvet yoktu kurbağalar tarafından. Neji bunu durdurmak için karşı saldırıya geçerse ki pelerinle yapacak bence karşı koyabilir.

@Nabu
Hocam Jiraiya ,Pain ile savaşırken 2 kurbağa da omuzunda olmasına rağmen neden Sennin Mod'u bozuldu?

Hocam Jiraiya ,Pain ile savaşırken 2 kurbağa da omuzunda olmasına rağmen neden Sennin Mod'u bozuldu?
Nerede bozuldu ki ?

Ayrıca bozulsaydı bile bu mantıksız olmazdı. Çünkü Kurbağaların doğa çakrası çekmeyi bıraktıklarını gösterirdi.

Hagaromu nasıl hem ay hem güneş mührüne sahip olabilir? Hamura ile beraber mühürlemişti annesini oysa ki.

Nerede bozuldu ki ?
Evet tekrar baktım da 2 kurbağa da omuzundayken bozulmamış hiç.Biri Myobuku dağında döndükten sonra bozulmuş.Bu da saçmaymış gerçi.Neden 2 kurbağaya da ihtiyaç var ki bir tanesi yetmiyor mu

Peki hocam Sennin mod'da Naruto tüm köy içinden Kakashi'nin çakrasının kaybolmasından dolayı öldüğünü anlayabiliyorken ;Jiraiya hemen 1 dakika önce öldürdüğü Pain 3 lüsünün dirildiğini nasıl sezemiyor?Sezemese bile omuzundaki 2 kurbağayla beraber süpriz saldıriya reaksiyon vermesi geremiyor muydu?

Bir de son olarak şeyi sormak istiyorum.Jiraiya kolu kopmadan önce gayet hasarsiz bir şekilde 3 lüyü yenmişti.Kolunun kopması 4. Raikage'yi pek etkilemezken Jiraiya'yı neden yenilgi aşamasına getirdi?
Ben mi çok kurcalıyorum acaba bilmiyorum da Pain vs Jiraiya savaşında cok fazla bosluk var bana göre.Şu yukardaki sorularım beni tatmin edecek şekilde cevaplansa bile hâla aklımda 6-7 soru daha var.

Hagaromu nasıl hem ay hem güneş mührüne sahip olabilir? Hamura ile beraber mühürlemişti annesini oysa ki.
Hamura aya giderken kendi mührünü teslim ediyor, bir daha benzeri bir durum olursa diye.

@Shrimp

Jiraiya daha tecrübeli ve güçlü de olsa, Naruto'nun SM'si daha gelişmiş sezgi olaylarında önde olması doğaldır. Dirilme olayında da Pain'ler belle bir noktaya kadar çakra gizleyebiliyorlardı sanırım.

Kol kopma olayında da A kendi kolunu kendi kesti ve hemen ilk yardım uygulandı. Jiraiya'da ise yıpratıcı bir dövüş sırasında kolu kopartıldı. İkisinde de kol gidiyor evet ama bilinçli olarak kesmek ve akabinde ilk yardım uygulanmasıyla, yoğun bir dövüş sırasında kolunun kopması arasında fark vardır. Yani Jiraiya'da ölmeyip tedavi edilseydi onu belki daha fazla etkilerdi savaş tarzından dolayı ama gücünden çok bir şey kaybetmezdi.

Peki hocam Sennin mod'da Naruto tüm köy içinden Kakashi'nin çakrasının kaybolmasından dolayı öldüğünü anlayabiliyorken ;Jiraiya hemen 1 dakika önce öldürdüğü Pain 3 lüsünün dirildiğini nasıl sezemiyor?Sezemese bile omuzundaki 2 kurbağayla beraber süpriz saldıriya reaksiyon vermesi geremiyor muydu?
1.si Jiraiya zamanındaki sennin mod tanımı ile Naruto zamanı farklı. Retcon var. Baktılar ki Naruto çok zayıf Naruto'ya bir ton buf, Pain'e bir ton nerf geldi. BU Buff içinde de senjutsu retconu var.

Retconu ele almasak yokmuş davransak bile mantıklı sayılabilecek açıklamalar var.

2.si Kakashi, Naruto'nun bildiği bir çakra. Onun olmayışını anlaması doğal. Ancak öte yandan Pain bedenleri aslında ölüler. Nagato onları diriltene kadar varlığını yokluğunu anlayamaman normal.

3.sü Aynı şey Naruto'ya da oldu. Naruto öldürdüğü Preta Path'in tekrar diriltildiğini ancak onu tekrar görünce anladı. Nagato'Nun çakra saklama ya da yanıltma becerisi var çünkü. Bunu kendi üstünde de uyguladı. O yüzden sensör ninjalar yerini tam olarak saptayamazken Naruto onun siyah çubuğuna bağlanınca tam yerini tespit edebildi.

Bir de son olarak şeyi sormak istiyorum.Jiraiya kolu kopmadan önce gayet hasarsiz bir şekilde 3 lüyü yenmişti.Kolunun kopması 4. Raikage'yi pek etkilemezken Jiraiya'yı neden yenilgi aşamasına getirdi?
Yanlış yorumlama var.

1.si Jiraiya'yı yenilme noktasına getiren şey kolu gitmesi değil. Pain beden adedinin 3 iken 6 olması. Ki o zaman bile bu adam 6 ile dövüşüp, birini öldürüp kaçabilecek bir yere kaçabiliyor. Jiraiya ölmeyi de, yenilmeyi de sırrı öğrenmek adına kendi seçti. Kol koptu da yenildi olmadı asla.

2.si Raikage kolunun kopmasından etkilenecek bir ortamı olmadı çünkü Gaara geldi onu ölümden kurtardı. Savaşta ise hep karargahta idi tek savaştığı şey Madara onda da ônoki buna buff verdi, genjutsudan kurtardı vs. Kendi başına pek bir halta yaramıyordu.

3.sü Raikage koşarak gelip rakibine vuran (ve genelde tek elle ya da kolla vuran) biri. Bunun bir kolu gitmiş dert değil. Öte yandan Jiraiya bir ninjutsu ustası ve kolun gidince bu ninjutsu repertuarının %60'ını falan kaybetmesi demek oluyor.

4.sü Jiraiya'nın kolunu düşmanı alırken. Raikage kendi kolunu kendi keseceğini bilerek düşmanına dalıyor. O yüzden aynı yıkıcı etki oluşmuyor. Oluşmadığından da biri daha az etkilendi izlenimi veriyor ancak olay bundan ibaret değil.

Ben mi çok kurcalıyorum acaba bilmiyorum da Pain vs Jiraiya savaşında cok fazla bosluk var bana göre.Şu yukardaki sorularım beni tatmin edecek şekilde cevaplansa bile hâla aklımda 6-7 soru daha var.
Dövüş kendi içinde çok tutarlı ancak evrene gelen daha sonraki retconlar dövüşte boşluklara neden oldu o doğru. Hatta bu yüzden 4. Databook'da Jiraiya'nın sennin modunda, Naruto'nun modunda ne varsa var şeklinde ekleme yapıldı :D Yama geldi metaya :D

Sorularını da sor bence , hoşuma da gider ancak olay güç ve skalalar ile alakalı olduğundan

http://community.kahramanbaykus.com/index.php?thread/240-naruto-da-ne-ne-kadardır/

Burayı kullanalım.

014.webp
015.webp
016.webp
Minato, kyuubiden önce hiç BijuuDama gördü mü de ondan bakarak rasengan yapsın?

Retcon açıklaması mantıklıymış.Kafamdaki her sürü soruyu gideriyor doyurucu bir şekilde.Gerçekten de Jiraiya'yı biraz daha güçlü ve hax yapan senjutsu ile ;Naruto'yu tamamen farklı seviyeye çıkaran Senjutsu arasında hatrı sayılır fark var.

Dövüş kendi içinde çok tutarlı ancak evrene gelen daha sonraki retconlar dövüşte boşluklara neden oldu o doğru.
Ben de tam olarak böyle düşünüyorum.Dövüş gerçekten harika fakat Naruto'yu bitirdikten sonra 2. Defa izlediğimde ve daha sonra okuduģumda yukarda sorduğum gibi 10'a yakın soru oluştu kafamda.Ve hemen hemen hepsi de Naruto Senjutsu'da bunları yapabilirken ,Jiraiya neden yapamadı tarzındaydı.

Kyuubi spesifik olarak söylenmedi ancak Bijuulardan esinlenildiğini söyledi. Yani birbiriyle savaşan bijuular ya da savaşta kullanılan bir bijuu görmüş olabilir. Savaşma ihtimali de var. Ya da Bijuu Dama'ya dair belgeler ve yazıtlardan da faydalanmış olabilir.

Adam Kyuubi ile sadece öldüğü an karşılaşmıyor ki. Adamın karısı bizzat Jinchuriki. Haliyle öyle veya böyle bir şekilde Kyuubi ile çok önceden iletişime/etkileşime geçmiştir. Geçmese bile savaş dönemindeler, Bee ile falan karşılaşıyorlar. Savaş döneminde diğer Jinchurikilerin/Bijuuların da av olduklarını veya avcı olduklarını varsayabiliriz. Haliyle bütün Bijuular ile karşılaşmış bile olabilir.

Sizce Madara ve Hashirama'nın normal dönem versuslarında MAdara'nın hiç zaferi var mıdır? Yoksa hepsi yenişememe veya Hashirama galibiyeti şeklinde mi geçmiştir?

Sizce Madara ve Hashirama'nın normal dönem versuslarında MAdara'nın hiç zaferi var mıdır? Yoksa hepsi yenişememe veya Hashirama galibiyeti şeklinde mi geçmiştir?
Ms’den EMS’ye geçtiği gün çok ani bi güçlenme yaşadığı için hashirama’yı bi anlığına geçtiği iddaa ediliyordu. Doğru mudur bilemiyorum. Şurdan dolayı:

naruto-3988351.jpg
naruto-3988353.jpg

mangaya baksan dövüş görünmüyor. Ama madara’nın klan olmadan tek başına gittiğini biliyoruz. Karşıda ise hashirama, tobirama ve başka senjular savaşmış gibi görünüyor.
onu geçtim teke tek dövüşseler tobirama’nın durduk yere adamı öldürmeye çalışması da garip. Tobirama da yaralı ve hashi gibi madara’nın dibinde. Adama dalmaktan korkmadığını son savaştan da biliyoruz yani dövüşün bitmesini bekleyip sonra sadece son vuruşa gelecek biri değil.

Toplu daldıysalar mantıklıdır ama yine de hashi yardım almış olsa daha net gösterilirdi bence.
Tabi bu madaranın burda daha güçlü olduğunu da göstermez doğruysa bile. Hep teke tek dövüştüklerinden dövüşleri bitmiyordu hashi üstün olsa da. Bu sefer yıkıldı madara. Yani toplu daldıkları doğru bile olsa (şüpheli) madara’nın üstün olduğunu göstermez.
Hashirama’nın burdan bi önceki sayfada attığı bakışa bakarsak baya ciddi dalmış. Madara’nın ilk kez yıkılması ona da bağlanabilir. Ama dediğim gibi bu bi savaş duello değil, madara tek başına ve etrafta bir sürü yorgun, yaralı senju var.

Bi yandan mantıksız değil. Hashirama sennin mod’la tekrardan farkı açtı belki de sonradan. Yani her dönem hashi daha güçlüydü ama bu dönemdeki power up’ı madara daha erken aldı diye belki hashirama’dan birkaç günlüğüne daha güçlü olmuş olabilir.
Ama bi yandan da mantıksız çünkü hashirama o kadar “hep daha güçlüydü” şeklinde gösterilirken böyle bi ayrıntı atlanmamalıydı eğer doğruysa.

animede teke tek dövüştüler biliyorum da ciddiye alınacak bi kaynak değil.