Açıkçası bu kişiden kişiye göre değişir. Yani senin Joninden kageye geçiş anlayışın ile başkasının ki ya da benimki arasındaki farka bağlı birazda. Ancak ben kendi açımdan şöyle bakıyorum.Sisin kılıçlarının her biri high-extreme high jonin arası bir şey diyebiliriz.
Çok iyi bir takım oyunları olsa falan beeeelki ama hayır hiç de OP bir şeye dönüştükleri yoktu. Kakashi'nin Itachi'yi yakalama ve Sasuke'yi geri getirme için kurduğu 8 kişilik takım bile Sisin 7 Kılıcını 3 e katlayacak OP'liğe sahiptiBunlar teke tek baktığımız zaman güçlü olmasa da bir araya gelince OP bir şeye dönüşebiliyorlar.
1.si Danzo bir şansları olduğu içi salmıyor. Kolundaki mührü açmak için zamana ihtiyacı var ve o sırada zaman kazandırabilecek tek şey bunlar. Kaldı ki O ikili Anbu'nun zirvesi.hiçbir extreme jonin tek başına Tobi'ye karşı koyamazdı ama yanlarına dengi birini daha aldıkları zaman işler değişiyor. Tobi'nin kolunu kaybetmesine sebep oldular dolaylı yoldan da olsa. Danzo bunları Madara olarak bildiği adamın üstüne salmaktan çekinmiyor.
Tamam da o Kakashi zaten, Sisin 7 kılıcının tüm jenerasyonlardaki en güçlü üç isminden birini çoktan geçmişinde bırakmış birisi. Yanına da 2-3 chunnin almadı. Choza bayağı güçlü bir jonin, Choji de bir low-jonin eder. Diğer yardım edenlerin rütbelerini bilmiyoruz. Bir de o dövüşte kakashi rakibi hakkında hemen her şeyi bilirken rakibinin onun hakkında bir şey bilmediği bir dövüştü. Sadece bir güç dövüşü değildi.O sıralar en fazla low kage edecek(Zabuza ile dövüştüğü halinden çok aşırı bir farkı yok) Kakaşi yanına 2-3 chuunin, jonin aldığı zaman Pain'e karşı dikelebiliyor ve pathlardan birini indiriyorlar güzel bir planla.
Sai Kankuro ile yapmıyor sadece tüm komando takımının ortak çabası ile oluyor. Kaldı ki Edo halleri normal hallerinden güçsüz adamların. Onu da geçtim Sasori en son direnmeyip kendini bırakıyor. Deidara direnmek istediğinde Omoi böğrüne raiton kılıcı dayıyor. Yine bilginin üstünlüğü. Yoksa hem Deidara hem Sasori normal şartlar altında o takıma solo atar.Ya da Sai yanında Kankuro gibi biri varsa iki tane mid kage level ismin yakalanmasına sebep olabiliyor. Bunların hepsi jonin seviyelerin yaptığı işler.
Ortalama kage seviyesinin üstünde oldukları için midler zaten. Sıradan kageler low oluyor zaten. Ayrıca ortalmaya Naruto, Hashirama,,Prime Hİruzen gibilerini katmazsak aslında WA Gaara ve WA ônoki sanıldığı kadar da ortalama üstü tipler değiller. Bayağı ortalamaya yakınlar ancak yukarıdan yakınlar.Saydığın isimler ise ortalama kage seviyesinin üstünde bence.
Shippuden başı Sakura'da , Chiyo, Sasori, Kakashi, Tsunade gibi isimlerin övdüğü ve kabullendiği birisi. Ancak bu kage level birine tehdit olabileceği anlamına gelmiyor.Onun dışında Zabuza Kisame'nin kabullendiği birisi, Suigetsu'yu övmek için Zabuza'dan örnek veriyor.
Yahu elbette öyle ancak o sen 8 kapının tanrısal tiplere olan giderinden bahsettim ben de 8 kapının bir ortalamasını alsak tanrısallıkla uzaktan yakından alakası yok diyorum. Yoksa Dai Kankuro'nun komando ekibinden daha güçsüz bir ekipten 4 tanesini söndürebildi diye bunu kage level bir feat bulmama gerek yok. Low Kage'nin alt kısımları falan olabilir ok. Ama o kadar yani. Yani o ekip Kitsuchi ya da Darui ile karşıaşsa benzer birs sonucu alırız zaten.Yani bir jonin birliği gayet güçlü bir şey seride.
Birleşen Joninler kimler, seviyeleri neler ?Şu bir gerçek ki iki üç jonin birleştiği zaman gayet risk oluşturabiliyorlar kage seviyesine karşı
Dikilmiş ve boyunun ölçüsünü almıştı. Tsunade'nin kariyerindeki en kötü haliydi belkide o ve ona rağmen eğer kan fobisini kullanmasa Kabuto'yu yok edecekti kadın.Kabuto iki üç asker hapı attığı zaman TSunade'nin karşısına dikilmişti, ki bu adam "En fazla p1 Kakashi" kadar.
Eşit seviyeden kastım şuydu.Base olarak aynı tierde olan karakterlere ,söylediğim 5 özelliği verdiğimizde bu karakterlerin ulaşabileceği seviyeler ve aldıkları bu güçlendirmelerin toplam sağladığı avantajları sormuştum.MisalEşit seviyeden kasıt hali hazırdaki kullanıcılardan bağımsız. Bir eşitlik. Yani hepsi eş değer güçte birined olsa
Bunu düşünürken çoklu düşünmek gerek 10/100 lük bir adamda bu teknikler ne yapar 50/100 de ne yapar 100/100 de ne yapar gibi.
Şimdi bizim gördüğümüz en düşük EMS Kullanıcısı Sasuke, En üstün Madara
Sasuke 40/100 ise Madara 100/100 idi ortalamaları 70/100 eder
Dai 5/100 ise Gai 100/100 ise ortalaması 52.5/100 eder
anlatabiliyor muyum ?
Kabuto bileklerini kesmese ölecekti. O bilgiyi de Orochimaru'dan aldı zaten.Boyunun ölçüsünü alma kavramınız ilginçmiş
Aslında benim demek istediğim de buydu .Base olarak aynı tierde olan karakterlere ,söylediğim 5 özelliği verdiğimizde bu karakterlerin ulaşabileceği seviyeler ve aldıkları bu güçlendirmelerin toplam sağladığı avantajları sormuştum.Misal
Espriyle karışık dediğim açık.Kabuto bileklerini kesmese ölecekti. O bilgiyi de Orochimaru'dan aldı zaten.Boyunun ölçüsünü alma kavramınız ilginçmiş
Bir ton şey mesajdan bir şey çekip onada sırıtmak da ilginçmiş aga ne diyim..
:rukiaruserious:
Aslında benim demek istediğim de buydu .Base olarak aynı tierde olan karakterlere ,söylediğim 5 özelliği verdiğimizde bu karakterlerin ulaşabileceği seviyeler ve aldıkları bu güçlendirmelerin toplam sağladığı avantajları sormuştum.Misal
Espriyle karışık değil demedik ki. Yukarıda dediğim şeyler esprisinden bağımsız zaten.Espriyle karışık dediğim açık.
Ben pek anlamıyorum hocam açıkçası hesap işlerinden. Ama her bir köyden 10 bin ninja verilmişti sanırım birleşik ordu için. Bu hesaptan yola çıkarsak Konoha'nın nüfusu 50-60 bin filan olmalı. Bilemedim açıkçası.Konoha ne kadar büyüktür? Daha önce @Nabu minimum 60 km (veya 70 tam hatırlayamıyorum.) gibi bir şey demişti ama benim gözüme o kadar büyük gözükmedi çapının birkaç kilometre olduğunu düşünüyorum.
@Savior @Ascalon @Uncle Paulie @Flying Raijin @Earendill @Shrimp @rasyonel @Adamator
https://vignette.wikia.nocookie.net..._Konoha.png/revision/latest?cb=20100617153332
https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-bb2579d6b5d6f148a356d527721554ad
https://www.narutoforums.org/threads/konoha-size-calc.619635/
Hesaplanan en küçük çapı 46km en büyük ise 121km ortalama olarak 60-80 arası bir yerde.Konoha ne kadar büyüktür? Daha önce @Nabu minimum 60 km (veya 70 tam hatırlayamıyorum.) gibi bir şey demişti ama benim gözüme o kadar büyük çizilmedi çapının birkaç kilometre olduğunu düşünüyorum.
1. hata Bunta'nın boyunu kafasına göre biçiyor. Hesaplamıyor Bunta 30 metreden çok çok daha büyük. Ve Hokage Binasını millet neden küçümsüyor bilmiyorum. 1.63'lük Tsunade çatısında sinek gibi duruyor. Hokage Binası Bayağı yüksek bir bina.narutoforums.org/threads/konoha-size-calc.619635/
Hocam orası ölüm ormanı değil diyen yerler görmüştüm galiba. Ölüm Ormanı'nın içinden geçen nehir daha sonra ikiye ayrılıyor ama o resimde gösterilmemiş. Ayrıca Hokage kafaları çok rahat görünüyor. Pain Cho Shinra Tensei yapmadan hemen önceki görüntüde de, 3 kurbağanın uçurulduğu zaman da kafaları çok rahat görünüyordu ve bildiğim kadarıyla o kafalar büyük olsalar da o kadar değillerdi.O kadar büyük çizilmedi kısmına gelince Yanı başında iç kısmının çapı 10 km eden forest of death test bölgesi var. Orası Konoha'nın yavrusu gibi duruyor. Daha ne yapsınlar ? çapı bir kaç kilometre olan yere nasl onbinlerce shinobi ve onbinlerce normal insanı aynı anda sığdırabiliyorsunLojistik olarak imkansız gibi
![]()
Yok orayı fikir versin diye attım zaten en başta. Bunta'ya 30 metre falan demiş.1. hata Bunta'nın boyunu kafasına göre biçiyor. Hesaplamıyor Bunta 30 metreden çok çok daha büyük. Ve Hokage Binasını millet neden küçümsüyor bilmiyorum. 1.63'lük Tsunade çatısında sinek gibi duruyor. Hokage Binası Bayağı yüksek bir bina.
Vallaha resimleri göremiyorum.2. Hata adam gözlemcinin pozisyonuna tamıtamına paralel çizilmemiş, perspektif içeren bir resimde cetvel kullanarak hesap yapmış.
Bunu geç cnm![]()
Yıl | Keçiören Nüfusu | Erkek Nüfusu | Kadın Nüfusu |
2019 | 939.161 | 460.957 | 478.204 |
Birkaç km'den fazladır bence çapı
Ben de biraz ikna oldum.Yine de çapını 10km+ bir şey falan bekliyorum. Öyle çapının onlarca kilometre olacağını sanmıyorum.
Nabu'nun attığı minimum boyuttaki yerde 200m almış Hiruzen'in kafasını. 200m olmadığını gösterdim. 40m ile yapalım hesabı. 1/5'i uzunlukta olacak (200/40 = 5). 9-10 km çıkacak çapı. 10km alalım (işlem kolaylığı için).Zaten birleşik shinobi ordusu 80 bin kişiydi.O zaman Konoha min 15bin kişi göndermiş savaşa ve bu sayının tahminen 4-5 katı da normal insan olsa 100bin kişilik köy olmuş olur Konoha.100 bin kişiyi de birkaç km çapında bir yere sığdıramazsın.
Tamam ama zaten Konohagakure'nin nüfusunun yoğun olduğu gösterilmiş. Ve yukarıdaki oranlamada da hala birkaç kat düşürsek de sayıyı (Keçiören gibi saysaydık 600.000 kişi düşüyordu.) yine yüzbinlerce kişiyi sığdırabiliriz. Ağaçlık alanlar var kabul ediyorum ama yerleşkeler de bol.Yukardaki Keçiören örneğin de doğru değil, ben Keçiören'de yaşıyorum her yer apartman dolu, Konoha köyü öyle değil ama ağaçlı, yeşillikli falan.Keçiören'den çok benim Trabzon'daki 200km2 yüz ölçümülü ve 35bin nüfüslu memleketime benziyor.
Minimum haline belki katılabilirim ama maksimum çok uçuk geldi bana.Benim tahminim min 10km yarıçapındadır max'da 30-35.Tabiki hiçbir dayanağım yok,sadece tahmini nüfus sayısına göre olan çıkarımım.
Dostum çizer her konoha çiziminde çizimi %100 başarılı denk getiremeyebilir ancak. Misal Kurama'nın Konoha saldırısındaki ölçümlerde benim dediğime yakın sonuçlar çıkarıyor: Zaten net bir rakam almak mümkün değil ancak bir ortalama alırsın. O ortalama da 50-80 arası.Hocam orası ölüm ormanı değil diyen yerler görmüştüm galiba. Ölüm Ormanı'nın içinden geçen nehir daha sonra ikiye ayrılıyor ama o resimde gösterilmemiş. Ayrıca Hokage kafaları çok rahat görünüyor. Pain Cho Shinra Tensei yapmadan hemen önceki görüntüde de, 3 kurbağanın uçurulduğu zaman da kafaları çok rahat görünüyordu ve bildiğim kadarıyla o kafalar büyük olsalar da o kadar değillerdi.
Cetvelle olmaz. Px (pixel) hesabı yapman gerek.Ben direk cetvelle hesapladım.
Dostum bu örnek pek çok yönden yanlış. 1.si Konoha yarım daire (hatta tam yarım daire bile değil, hokage heykellerinin oradaki açı 150 derece gibi) . Bu sebeple yarı çapı 50 km olan olan 3/4 yarı çap şeklindeki bir yerle. Yüzey ölçümü 200 km2 olan bir yer arasında ciddi fark var.Nüfus olarak da Keçiören'in alanı 199 km2 ve nüfusu
Konoha'nın yerleşim yeri dairesel değil.Konoha'nın minimum yarıçapı 23 km ise (sizin dediğiniz gibi) 529 (23'ün karesi) * 3,14 = 1661 km2 (yaklaşık) ediyor ve her yerde de binalar olduğuna göre yüzbinlerce kişiyi de alsa sorun olmaması lazım.
Hocam nasıl yapılıyor?Cetvelle olmaz. Px (pixel) hesabı yapman gerek.
Tamamı zaten. Ve o ülkenin tamamını görmek için adamın çizdi açıya bak. Atmosfer dışından bir açı yani oHocam burası ülkenin tamamı gibi göründü bana.
Resmi paintte aç. Aşağıda pixel değerleri yazar. yatay ve dikeyler için direkt orada yazan yatay ve dikey pixelleri alırsın. eğik-diagonaller için ise hipotenüs hesabı yapacaksın.Hocam nasıl yapılıyor?