Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Anket Ölümü sizi en çok etkileyen Naruto karakteri

Ölümü sizi en çok etkileyen karekter

• Jiraiya

Oy: 10 71.4%
  • Minato-kushina

Oy: 8 57.1%
  • Hiruzen

Oy: 3 21.4%
  • Neji

Oy: 4 28.6%
  • Asuma

Oy: 4 28.6%
  • İtachi

Oy: 1 7.1%
  • Obito

• Madara

Oy: 2 14.3%
  • Zabuza

• Haku

• Nagato

• Shisui

Oy: 2 14.3%
  • Konan

Oy: 0 0.0%
  • Diğer

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    14
  • Bu anket kapanacak: .

Uchiha Madara

Devrimci Baykuş
Üstat Kullanıcı
Bildiğiniz üzere Naruto evreninde bazen öldüğüne sevindiğimiz :D bazende keşke ölmeseydi dediğimiz karekterler var.Peki ölümü sizi en çok etkileyen karekter hangisi?
881B749E-4BB1-4DB1-8627-135D661398FB.gif

Neredeyse hepsine üzüldüm.
1- Jiraiya
2- Minato-kushina
3- Hiruzen
4- Neji

Asuma, Nagato ve İtachi'yi de almak isterdim.

Valla benim forumdaki profil sayfama gelir ve "hakkımda" kısmına bakarsanız "cevabı" görürsünüz zaten.

Değil Naruto evreni içinde , tüm anime-manga tarihindeki en epik ölümlerden biriydi. O yüzden elbette bir oy ona gidiyor. Gerçi Obito'nun 2. ölümü de hüzünlüydü (tabi velet haliyle dönüp Kakashi'ye bir kamyon güç verme kısmı olmasa çok çok daha iyi ve vurucu bir ölüm olacaktı.)

Açıkçası, sonradan ölmemiş olduğu gerçeği olmasaydı Küçük Obito'nun taş altında kaldığı ölüm de 2. olabilirdi.

Neji'yi çok severim ama ölümü doğal bir biçimde hüzünlü değildi daha çok "ya yaktın nejiyi" tarzı bir hüzündü.

Zabuza-Haku ve Minato-Kushina da çiftler kategorisinden giriyorlar ikisi de çok hüzünlüydü ancak Minato ve Kushina'nın ki daha fena idi.

İntiharlar da hüzünlü elbette Sakumo Hatake, Shisui, Edo Hanzo, Kisame, Hizashi, Rin, Yahiko (yahiko) vs gibi.

Gai 8 kapıda ölse kesin listemde 2. olurdu ve Babası Dai'nin ölümünü de o denli etkileyici bulamıyorum.

Seri de bir şonen için ne çok ölüm olduğunu anladım şu an :D

Neyse düzenlersem

1- Jiraiya
2- Minato & Kushina
3- Nagato ancak bu oyu aynı zamanda Konan ve Yahiko yani Yağmur Yetimleri için veriyorum.
4- Obito ancak bu oyu aynı zamanda Rin için de veriyorum

Asuma'nın hem canlı iken hem edo iken iki ölümü de çok duygusaldı. Ancak ilkinde ki sorun çok ben geliyorum deyişi idi. Daha Asuma %100 ölmemişken bile bölümün adı "Asuma's Death" idi.

Hiruzen, hüzünlüydü evet ama zaten o yaşında elde edebileceği en güzel sonlardan biriydi. Itachi'nin "BU sefer son" repliğini çok sevsem de ölmesine çok üzüldüm diyemem yüzlerce masumun katili adam sonuçta.

Zabuza-Haku ise gizli 5. olabilir

Onursal Adaylar. Chiyo, Hayate, Sasori, Kisame, Shisui, Sakumo, Hizashi vs vs

Edo Hanzo'nun seppukusu da epikti :D

Jiraiya karakterin kendisinden ziyade obito’ya “ben savaşı jiraiyaya karşı kaybettim” dedirtecek felsefenin başı olduğu için ölümünün yeri apayrıydı. Hatta bu ölümün epikliği mahvolmasın diye edo’su yoktu diye tahmin ediyorum.

Onun dışında şıklarda yok kimse de bahsetmemiş ama gaara da üzmüştü beni baya. O sıralar mangadaki yeri de büyüktü. Ölümü de dirilişi de ayrı güzeldi.

Jiraiya reyiz sadece Naruto'nun değil, anime tarihinin en ikonik ölümlerinden birisi. Aynı zamanda Naruto'da en sevdiğim manga sayılarına denk gelir. Asuma'nın ölümüyle başlar ve Konoha'nın yok oluşunun sonuna kadar sürer. Aynı sebeple, Asuma'nın ölümü de benim için en etkileyicilerdendir. Gaara'nın ölümünü ciddiye almadım çünkü öldüğü gibi dirildi. Hiç umurumda olmadı. Ancak Asuma'nın ölümüyle beraber Akatsuki nasıl büyük bir tehdit olduğunu iyice hissettirdi. Tam kazandılar zannederken gerçekleşmesi ve Ino-Shika-Chou üçlüsünün tepkileri çok etkileyiciydi. Daha geçen gün animede yeniden izledim o sayıları. Asuma çok öne çıkan bir karakter olmadı ama ölümü çok başarılı işlendi.

Diğer bir seçenek olarak Haku diyorum. Naruto dünyasını yeni tanıdığımız sırada bu kadar etkileyici, sert, hüzünlü ama cesaret ve bağlarla dolu bir şey sunabilmesi çok ayrı bir başarı. İlk okuyalı çok uzun zaman oldu ama bu sene tekrar okuduğumda da aynı şeyi hissettim. Olayın sonunda Naruto'nun bağırışı ve durumu kabullenememesi, daha doğrusu böyle bir dünyayı olduğu gibi kabullenmeyi reddetmesinde insan ister istemez kendinden bir şeyler buluyor.

Sıra olarak son ama önem olarak çok ayrı bir şekilde, Minato ve Kushina diyorum. Şunu koyayım önce.

Bu konuda mangaya olduğu kadar animeye de şapka çıkarıyorum çünkü düşen animasyon kalitesine rağmen, o çifte bölümü çok iyi yapmışlardı. Zaten kurgusu da iyi yapıldığı için, geleceğini bildiği bir ölümler dizisi bile insanı etkiyebilmeyi başarmıştı. Daha yeni doğmuş bebeklerini bu kadar kötü bir geleceğe mahkum etmek zorunda kalan iki ebeveyn var. Minato'nun bütün kişisel acısına rağmen köy için hiç tereddüt etmeden dövüşmesi, fedakarlığın alasını göstermesi var. Kushina'nın hayata zar zor tutunduğu halde o pençenin önüne atlaması var. Ölmek üzereyken bile Naruto'ya yaklaşmak istemesiyse içimi parçalamıştı.

giphy.gif

Özellikle içinden Kurama çıkarıldıktan sonra Kushina'nın öleceğinin garanti olduğu an ve sonrasında gelişen olaylar dizisi... çaresizliğin içinde, öleceklerini bile bile kendi çocukları ve halkları için olabilecek en büyük cesareti gösteren iki insanın hikayesinin sonunu izlemek acı-tatlı bir his bırakıyor. Bütün bu olaya zaten bu hissiyat işlemişti. Ne olacağını biliyoruz ama karakterler bilmiyor. Pek çok kişinin son anlarını izliyoruz. Seride sonradan gördüğümüz pek çok Jonin'in ebeveynleri de bu saldırıda telef oldular. Ancak özellikle Kushina ve Minato'nun son anlarını izlediğimizi biliyoruz. Düşününce korkunç bir şey, tanrısal bir açıdan kimin yaşayıp, kimin öleceğini bilmek ama bir yandan da çaresiz bir şekilde sadece bunu izlemek zorunda kalmak. Bu tarz bir etki de ancak okuyucu ne olacağını bildiğinde yaşanabilir.

Kısaca 10/10 bir mini-arktı. Geçmişin gösterilmesinin sonunda, Naruto'nun Kushina ile yaptığı konuşma da ayrı bir tat katmıştı. Hatta Naruto'nun Kushina ile olan bütün konuşması güzeldi. Tek bir seferde görünüp bu kadar etki bırakan bir karakter yaratmak da yetenek ister. Tüm serideki en sevdiğim sahnelerden birisi, aşağıda Naruto'nun mutluluktan çocuk gibi yerinde duramaması, kendi kendine sallanıp, sırıtıp durmasıdır.

tumblr_lzum48UZBg1qh0wvc.gif

Aslında Minato ve Kushina'nın ölümündeki eksik kısmı da Minato, edo bedeni yok olduğunda Naruto'nun sözleriyle tamamlandı ve mükemmel bir bağlam olmuştu.

Kushina'nın oğluna son sözleri

Oğlunun annesine yanıtı

Bu sahneyle ikilinin ölümü ap ayrı bir anlam kazanıyor aslında.

:gözüyaşlıluffy:

Jiraiya, kendisinin de dediği gibi "çok karizmatik oldu be(iyi hatırlayamamış da olabilirim)" serideki diğer tüm ölümler onunkinin gölgesinde kalır.

Haku-Zabuza, bol bol trajedilere, ölümlere, acıklı geçmişlere doyduğumuz Naruto serisinde bu silsilenin başlangıcı olması bakımından ayrı bir yeri vardır. Zabuza gibi şeytani bir karakterin bile sistem kurbanı olabilmesi, silah olarak gördüğünü söylediği Haku'ya sevgi beslemesiyle ergen bünyelerimizi vaktinde sarsmıştı. Seri düşmanların yakından bakınca su katılmamış canavarlardan ibaret olmadığına dair savunduğu en güçlü konulardan birini servis etmiş oldu.

Bu ikisinin ardından Kimimaro'yu saymak isterim. Onunki en trajik olanıydı aslında. Garibim hem gerçek hayatında hem edoyken bir yalan uğruna savaşıp kendini feda etti. İnsana sinir, saygı, yürek burkulması, Orochimaru için hazırlanmış küfürler(tâbi ben etmedim : )... Bir sürü hissi bir arada yaşatan bazen düşmanın su katılmamış bir canavar olabileceğini de gösteren bir ölümdü.

Kisame, kötülerin Jiraiya'sı diyebilirim ona. Jiraiya kadar kendini sevdirebilmiş olsaydı ona yakın derecede içimizi burkabildi. Şimdilik sadece saygı duyabildik.

İtachi, bu adam hakkında kim ne derse desin Sasuke'nin üstüne Susanoo ile yürüyüp ölmesi serinin en güzel sahnelerindendi. Devamında seriye dair tüm beklentilerimizi alt üst eden olaylar zincirini getirmesiyle bu ölüm bizin için sıkıntılı bir hâle geldi.

Sasori, gene İtachi gibi ölüm sahnesi çok etkileyiciydi. Bu iki karakterin ölümü bizlere Jiraiya'nınki kadar anlam ifade etmiyor olsada çok güzel sahnelendiler. İkisi de ailesinden biri tarafından öldürüldü.

Hiruzen, iyi taraftan ilk ağır kaybımız, Konoha'nın adını Hiruzen'in yeri diye andıracak kadar büyük bir çınarın yıkılışı... Mecburen insanı etkiliyor.

Asuma için @Nabu'nun sunduğu sebepten dolayı çok etkilenmedim gene de güzeldi. Minato için ise zaten kahramanca öldüğünü bildiğimiz birinin nasıl kahramanca öldüğünü öğrenmek çok etkileyici gelmiyor bana.

İlk olarak Jiraiya geliyor. Son sözleri epey güzel hazırlanmıştı.

Zabuza & Haku ikinci olabilir. Zabuza'nın Haku'ya olan davranışına rağmen en sonda ağlaması çok etkileyiciydi.

Hiruzen üçüncü olur. Orochimaru'nun gözünden yaş gelmesi vb, acaba Hiruzen Orochimaru'nun içindekileri çocukken fark etse farklı olabilir miydi?

• Beğen
Tepkiler: Sae
@Savior
Bilmiyorum tumblr linki görünmesi lazım. Çok merak ediyorsan Zabuza'nın ölürkenki cümlelerinin yazdığı bir gif var.

Jiraiya'nın ayrı bir etkisi var ya üzerimde. Diğerleri de üzücüydü ama Edo olarak gelenlerin vuruculuğu biraz azalıyor gözümde. Jiraiya'yı ise bir daha hiç göremedik, tam anlamıyla öldü adam.

Jiraiya - Gözümden yaş gelen ve eşi-benzerine gene aynı seriden Kushina&Minato ikilisinin ölümünde hissettiğim bir sahneydi. Sebebi çok açık, tek kolunu kaybetmiş, boğazı parçalanmış haldeyken bile Konoha'yı ve Shinobi dünyasını koruma çabası üstelik kendi öğrencisi tarafından öldürülmesi bana çok dokunmuştu. Üstelik adam Shinobi dünyasını korurken bir yandan da öğrencisi konusunda başarısız olduğunu, ustası Hiruzen'i koruyamamasını ve Minato'nun ölümüne yetişememesini düşünüp hüzünleniyordu ve gene de mutluydu çünkü ninja felsefesini öğrencisi Naruto'ya aktardığını ve onun devam ettireceğini biliyordu. Bütün bunlarla birlikte bütün Konoha'yı kurtaracak bir mesajı vermeye çalışıyordu. Gerçekten dediği gibi Cesur Jiraiya'nın Hikayesi harikulade bir son ile bitti.

Minato&Kushina - Gözümden yaş getirmişti bu sahne. Bir yandan Minato'nun Kyuubi'yi Kushina'ya mühürlememe sebebini düşünürken hemde. Daha çocuklarını yeni kucaklarına almış mutlu bir aileyken bir anda Kushina'nın ölümü kaçınılmaz hale geliyor, Minato onu yalnız bırakmıyor ve kendi de ölüyor. Ortada da masum bir bebek anasız-babasız kalıyor çok hüzünlü bir sahneydi. Üstelik kendilerini Naruto'ya siper etmeleri ve Kushina'nın Naruto'ya yaptığı konuşmadan sonra hüngür hüngür ağladım. Ki ben gerçek insanların kullanıldığı hiç bir sahnede ağlamış/göz yaşı dökmüş değilim. Ölümlerinden sonra Naruto ile yaptıkları konuşmalarla hem oğullarını mutlu etmiş hemde hikayelerini tamamlamışlardı ama onlarda son derece duygusaldı. Bu raddede duygusal bir sahne kolay kolay çıkmaz kimseden.

Asuma - Her ne kadar bölümün adı "Asuma'nın Ölümü" olduysa da bu da beni çok çok üzen bir sahne olmuştu. Asuma'yı severdim. Bir lanetin kurbanı olarak gitmiş ve bence çok büyük potansiyel barındıran birisiydi. Hakikatten de gerçek bir shinobi gibi oldu ölümü.

Shisiui - Aslında buraya sürüyle farklı kişi yazabilirdim Zabuza, Nagato, Neji gibi. Shisui'yi koyma sebebim biraz da çaresizliğiydi. Konoha ve Uchiha arasındaki çatışmayı önlemek isterken köyünün büyük bir shinobisi'nin ihtiras ve yükselme arzusuna kurban gitti, hemde gözünün biri çalınmıştı. Buna rağmen diğer gözünü Itachi'ye verip Konoha ile Uchiha arasındaki bir çatışmayı önlemesini istemişti. Kendini uçuruma bırakışı ve gülerek gidişi sırasındaki çaresizliği hissettim diyebilirim.

Hiruzen konusunda da Utkan abi gibi düşünüyorum. Yaşayacağını yaşamıştı ama gene de kıyamadığı öğrencisinin tarafından öldürülmesi beni daha çok sinirlendirmişti.

Neji'nin ölümü sırasındaki duygusal sahne'de beni epey etkilemişti, özgürlüğü nihayet hissediyorum demesi beni bitirmişti resmen. Zabuza ve Haku sahnesi de çok iyiydi. Nagato'da ise Nagato mutluydu evet hüzünlü bir hayat yaşamıştı ama Konan'ı beklemek üzere sevgili dostunun yanına gitmişti sonuçta o yüzden Yahiko çok daha fazla etkilemişti beni misal. Obito da var tabii her şeye rağmen eskilere dönmüş ve Shinobi dünyasını kurtarmıştı.

Itachi'ye de parantez açmak lazım acılar içinde hayat sürmüş, kendi elleriyle anne ve babasını öldürmek zorunda kalmış bir hayat öz kardeşinin ellerinde son buluyor ki sen buna seviniyorsun.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Flashbacklerde ölen karakterler pek etkilemiyor ama Zabuza, Hiruzen, Jiraiya, Kimimaro falan baya etkileyiciydiler. :'(

Konuyu açan olarak cevap yazmayı unutmuşum nedense :D Neyse cevabıma gelirsek En çok üzüldüğüm kesinlikle Minato-kushina çifti idi
Kyuubi saldırdığı anda ikisi çocuklarını korumak için atladıklarında içim burkulmuştu resmen.

İkinci olarak ise jiraiya diyorum.Onca başarısına rağmen hala kendini başarısız biri olarak görmesi,öğrencisini kurtaramadığı için kendini suçlaması beni baya etkilemişti açıkcası

Üçüncü olarak ise (Muhtelemen forumda sadece ölümüne ben üzülmüşümdür :D )Madara diyorum.Alçak zetsu ve mangaka tarafından saçma bir şekilde öldürülen Madara’nın ölümü diğer ikisi kadar olmasada beni etkilemeyi başarmıştı.Hashi ile olan son konuşmasıda iyiydi

1. Minato-kushina
  2. Jiraiya
  3. Madara
Diyorum

@Savior

Asıl Madara ölmese ve Naruto'nun tarafa geçse trajik olurdu :D Ha ölmeden önce Hashirama'ya sen haklısın dedi ama bunu yine kendi koşullarında yaptı. Kendi çözümü başarısız olduğu için, Hashirama'nınkinin daha güçlü olduğunda karar kıldı.

14-15 yaşlarında filandım Zabuza arc'ı izlediğimde, Haku'ya çok üzülmüştüm ve sonrasında Zabuza'ya sempati beslemiştim. Eşsiz bir tecrübeydi o arc benim için. Tabii ilklerin yeri ayrı oluyor. :D