One Piece Tier listem , şimdiki.
Zirve üstü = İm ( Belki )
Zirve = Wb, Roger, Garp, Xebec
Yonkou Seviyesi = Shanks, Teach, Kaido, Big Mom, Dragon, Akaiunu, Reyleigh, Sengoku
Amiral Seviyesi = Kuzan, Borsalino, Greenbull, Fujitora, Mihawk, Oden
Sağ Kol üstü = Marco, Ben Beckman , Katakuri
Sağ kol seviyesi = Shiryu, Doflamingo, Sabo ( Dressrosa ) , Magellan, Kid, King, Jozu, Tsuru ( Genç ) , Amiral adayları
Sol kol seviyesi = Kuma , Law, Lucky Roo, Vista, Yasopp, Queen, Cracker
3.komutan seviyesi = Jack, Chinjao ( Genç ) , Smoothie , Nekomamushi ( Seylan olmadan ) , İnuarashi ( Seylan olmadan ) , Jinbei
3 ile 4 komutan seviyesi arası= X-Drake, Ashura Doji, Denjiro, Crocodile, Hancock , Lucci, Karasakal korsanlarının ÜST SEVİYELERİ
4.komutan seviyesi = Apoo, Killer, Pica, Bege, Burgess, İvankov, Who's Who, Kinemon, Perospero, Karasakal korsanları ( Orta seviyedekiler )
5.komutan seviyesi = Judge, Dorry, Broogy, John Giant, Hawkins, Urouge, Sasaki, Snack, Cavendish ( Hakuba versiyon )
500-600 milyon aralığı = Black Maria, Ulti, Page 1, İzo, Raizo, Kiku, Kaku ( Cp0 versiyon ) , İchiji ( Suit versiyon ) , Niji ( Suit versiyon ) , Oven, Daifuku, Sai, Compote
400-500 milyon aralığı = Fukurokuju, Kanjuro, Yonji ( Suit versiyon ) , Jyabura ( Cp0 versiyon ) , Tamago, Vergo, Kyros, Mf'deki Koramiraller
350-400 milyon aralığı = Luffy ( 2 yıl önceki ) , Pedro ( Seylan olmadan ) , Diamante, Trebol, Blueno ( Cp0 versiyon ) , Chapapa ( Cp0 versiyon ) , Kumadori ( Cp0 versiyon ) , Smoker , Bartolomeo ( Dressrosa ) , Hajrudin ( Dressrosa )
300-350 milyon aralığı = Coby, Stussy, Reiju, Kalifa ( Cp0 versiyon ) ,Cp0 plebleri ( Wano'dakiler ) , Pekoms , Daz Bones, Caesar
250-300 milyon aralığı = Lao G, Gladius, Monet, Machvise, Senor Pink
200-250 milyon aralığı = Dellinger, Baby 5, Buffalo, Jora, Hina
Gerisine gerek yok..
Aşağı yukarı bu şekilde diye düşünüyorum. Tabi bazı karakterler 1 üste çıkabilir, ama alta girecek birisi olduğunu sanmam listede.
Cavendish, Sai, Bartolomeo gibi isimler kendilerini daha üste çıkarabilecek tipler. Cavendish, Hakuba formunu kontrol edip ortak hareket ederse mesela 4.komutan seviyesi olabilir. Bartolomeo, Dressrosa'daki göstergeleri kendininde deyimiyle '' Yeterli değil '' . Bir gün Luffy'nin görebileceği bir adam olma derdinde sonuçta. Sai'de aynı şekilde edindiği yüksek seviye tekme gücüne ayrıca iyi bir hız ve dayanıklılığa sahip olursa kendini daha iyi bir yere getirebilir. Ama bunlar tabiki teoridede kalabilir.
Birde şu ödül mevzusu var. Smoker'ın bizzat kendi açıklamasına göre '' Denizcilerin standardı gün geçtikçe düşüyor ''. Yani 2 yıl önceki karakterlerin ödülleriyle şimdikini kıyaslamamız için eski ödül sistemiyle şimdikinin aynı olması lazım.
Bellamy gibi ezik bir karakterin neredeyse 200 milyona ulaştığı mangada, 2 yıl önceki güçlü isimler çok daha yukarısıdır bunların. Yani misal Bellamy 195 milyon, Caribou 210 milyon ödüle sahip. Bunların bu ödüle sahip olduğu evrende Pekoms'un Pedro'nun ödülü yüksek filan değildir. Şuanki şartlarda 300-400 milyon ödüller hava cıva, önplanda olmayan karakterlere verilmiş ödüller bunlar.
Misal Crocodile 81 milyon, zamanında Arlong'un 4 katı diye acayip yüksekmiş gibi gösterilmişti Oda tarafından. Arlong'un 4 katı olmak yüksekti o zamanların op evreninde. Ama şimdi bu adam Caribou'nun 4 katı ödül alsa şaşırmam. 810 milyon gibi mesela. Vurguda var aslen, örgütünde '' Bay 0 '' olarak biliniyordu. Bay 0 yani sembolik 810 milyon gibi. 210 milyon Caribou, 810 milyon Crocodile gibi. Sonuçta Seviye 6'da bulunan karakterlerin en düşük neyde başladığını bilmiyoruz şuanki şartlarda. Eski şartlarda bile 300 milyon ödüle sahip Luffy'i 5.kata koydulardı. Ki düşünün yani eski standartla şimdiki aynı değil. O zamanın 300 milyonu, şimdikinin 300 milyonundan çok daha güçlü. Artık Donanmanın standardı düşünce işte, paranın değeri falan mı düştü bilmiyoruz, ama sonuç olarak standart düştü. Birazda E.Oda'nın kötü yazarlığından kaynaklı ama çokta takılmamak gerekli zaten.
Cavendish misal 330 milyon ödüllü lakin bu ödül bence '' Hakuba '' olmayan normal Cavendish'e verilmiş gibi. Bastille bizzat '' Hakuba, Cavendish'in gücünü 2'ye katlıyor '' demişti. Yani 330 değilde 660 milyon gibi düşünebiliriz şuan Cavendish'i daha doğrusu Hakubayı. Normalde Pekoms seviyesi, Hakuba ile 660 oluyor.
Gene Jinbei mesela çok aktif bir adam değildi kendisi, öyle her önüne gelene saldırıp yok edecek birisi değil, bu yüzden ödülü 438 milyon gibi düşük bir rakamda. Jack gibi her yere saldırmıyor adam. Bu yüzden ben Jinbe'nin şuanda bile 2x olduğunu düşünüyorum ödül bazında. 438 x 2 = 876 milyon gibi. Hancock'ta 80 değil 800 milyonluk birisi gibi. Tabi Jinbe tayfayla yolculuk yapacağı için azda olsa bundan sonra 876 milyonluk adamında ötesi olabilir.
Bunun dışında Dof'un 340 değil, 1.340 milyonluk adam olduğunu düşünüyorum. Katakuri'ninde Luffy'nin verilmiş ödülüne yani 1 buçuk milyara göre hesap edersem, 1.400 milyon civarı olacağını düşünüyorum. O bir buçuk milyar yazarın bekletip bekletip bir anda parlatması bana göre. Çünkü şuana kadar mangaka Luffy'nin yaptığı icraata göre hep az ödül verdi ve gizli tutmuştu çoğu olayı. Katakuri kesinlik 1 buçuk milyarlık adama yakındır çok az bir farkla Luffy üstündü işte. Dof'ta Queen'den falan üst ligdir, 1.340 milyon dediğim gibi. Jack'ın 1 milyar olduğu bir manga sonuçta bu şuan.
Gene Cracker'in Smoothie'den daha vasıflı ve güçlü olduğunu düşünüyorum. Jack'tende güçlüdir belli oranda. Adamın dayanıklılığı çok iyi değildi ama adamın aranıyor posterinde kendi suratı bile yok. Hükümet adamın gerçek yüzünü bile bilmiyor. Tabikide basit matematik yaparak bu yüzden 2 milyarlık adam demiyorum o da çok sığ olur. Lakin adamın gerçek yüzünü bile görmemişler, o yetenekle ve bisküvi sertliğiyle çok katliam yapar istese. Jack'ten ve Smoothie'den güçlüdür bariz 2.komutan seviyesi bence.
Sabo'ya gelince onu biraz aşağı almış olarak görebilirsiniz. Lakin Sabo zaten 600 milyon ödüllü birisi. Lakin Dressrosa'ya gelmeden önce verilmiş bir ödül bana göre bu, birazda genç olmasınında etkisi tabi ama bu başka konu oraya girmeyeceğim. Meyvesiz Sabo 600 milyonluk birisi yani, sadece hakiyle bir yere kadar zaten herşey haki değil bu mangada çok önemli bir güç olsada. E.Oda bu yüzden Sabo gibi değerli bir karaktere Ace'in meyvesini vererek onu çok daha güçlü yapmak için atılım yaptı. Dressrosa'daki Sabo, ateş meyvesiyle birlikte anca Doflamingo ligindeydi bana göre, o an için Dof'tan güçlü olduğunu gösteren hiçbirşey yok bence. Meyvesiz Burgess'ı 10 dakikaya yakın veyahut o sürede paketlemek inanılmaz müthiş birşey değil yani. 2 yıl önce Burgess önplanda bir karakter bile değildi yani. İmpel down Level6'dan aldıkları daha güçlü bence ( Tabi tartışılır, ama ben öyle düşünüyorum şahsen ) Yani Burgess o kadar öplanda birisi değil, adam meyve avlama derdindeydi zaten, o kadar güçlü değildi. Ha tabi Burgess dövüşüne bakarak güç seviyesi biçmiyorum genede. Sabo o meyveyi yer yemez daha ustalaşmadan bile herhangi bir yonkou'nun sağ kolu olur zaten, en son karargahlarında ateş meyvesini kullanarak eğitim yapıyordu. Şimdi dahada güçlenmiştir zaten ona lafım yok, ama yinede tam kestiremediğim için Sağ Kol üstünün 1 tık altına Yani Katakuri gibi birinin 1 tık altıdır aynı Doflamingo gibi.
Bir diğer konuya gelince Lucci'yi çok sevsemde Crocodile'dan güçsüz görüyorum onu şuan. Bu Gl meselesi biraz karışık çünkü. Katakuri > Doflamingo , lakin Lucci > Crocodile değil bence.
Bence ilk yarıdaki boss durumu şu şekilde = Crocodile > Lucci > Enel diye düşünüyorum. Moria'danda emin değilim belli olmaz.
Crocodile mevzusunu açıkladım. Lucci'nin ise 2 yıl önceki hasırşapka tayfasının toplamına gönderme olacağını düşünüyorum seviye olarak. Enies Lobby olaylarından sonra Devrimcinin birisi '' Hükümet onları ciddi tehdit olarak görüyor, TOPLAM ÖDÜLLERİ 667 milyon '' demişti. Luffy mf'den sonra 100 milyon daha ödül aldı. İşte Lucci'nin cp0 seviyesinin 767 milyon olduğunu düşünüyorum. 2 yıl önceki hasırşapka tayfasını paketleyecek düzeyde işte ( 2 yıllık ara girişi Luffy gibi Px'yi 1 yumrukla alacak seviye yani ) . Korsan olsa tehditi 2 yıl önceki hasırşapka tayfasının toplam ödülü olurdu bence. Mangaka çünkü henüz Enies Lobby'de bile Lucci'nin Luffy harici tayfayı tek başına yenebileceğine dair göndermeler yapmıştı. Şimdi ise Luffy ile beraber 2 yıl önceki hasırşapka tayfası gibisinden gibi.. Zaten son bölümde Zoro 2000 adam gücünde olduğunu söyledi bizzat bu vurgu boşuna değildi. Water Seven-Enies Lobby zamanları açıklamalarda 500 dourikinin 100 adam gücünde olduğu söylendi. Lucci insan formda 4000 douriki yani 800 adam gücünde ( Zoan açmadan, zoan formuyla ilgili hiçbirşey bilmiyoruz o yüzden burayı fazla eşelemiyorum, kişisel görüşe çok açık bir mevzu çünkü. ) Luffy, Sanji için Zou'da 1000 adam gücünde dedi. Şimdi güç seviyesi mevzusu şöyle 1000 adam gücündeysen 1000 adamın toplam BİRLEŞMİŞ hali gibi düşünülebilir, en azından ben öyle düşünüyorum Mangakanın mantığı bu yönde yani.
Zoro = 2000 adam gücünde
Sanji ( Suitsiz ) = 1000 adam gücünde
Cp9'a girme şartı zaten 100 adam gücüydü, mangakanın mantığı bu şekilde yani.
Lucci ( Zoan olmadan ) = 800 adam gücünde
Kaku ve Jyabura ( Zoanlar olmadan ) = 440 ve 436 adam gücünde
Blueno, Chapapa , Kumadori = 160 civarı adam gücünde
Kalifa = 126 adam gücünde
Çok fazla eşeledim ama yinede aktarmak istedim.
Enel'e gelirsek, aşırı derecede şişirildiğini düşünüyorum. Eskiden Enel'i baya güçlü bulurdum ama bu iş sadece meyveye bakmaz. Enel o meyvenin getirisiyle çok potansiyelli birisi ama kendisi çok rezil bir karakter bence. Skypie arc'a bakınca bu anlaşılıyor. Ne Croco gibi karizmasıyla dayak yedi, ne de Lucci gibi şaşalı çizildi. Birçok insan Luffy'nin mağduru diye düşünüyor ama bu bence çok sığ bir görüş. Bellamy skypie macerasında hala ne yaşadı çok merak ediyorum. Yani demek istediğim Enel , kendinden güçsüz adamlara bile yenilebilecek potansiyelde bir karakter. O kadar kibirliki logiadan dolayı yani Caesar kadar bile değil gözümde bu açıdan. Caesar olsa mesela, Bellamy'e tek atar derim, ama Enel olunca bir düşünüyorum şuan, cidden yani amele karakterlerden ayar yiyecek birisi kendisi. Çok temkinsiz ve kibirli. Darbe alacam diye '' Ağzı yüzü şekilden şekle girdi palyaço gibi '' . Croco öyle miydi mesela? Dikkatli incelersek Crocodile hiç o şekille çizilmedi, öyle ağzını devasa boyutta açıp şaklaban olmadı yani. Kaldıki adamın meyve saldırılarıyla Oda birçok sayfada ve panelde dalga geçti. Adamın ataklarından o zamanki Nami ve Usopp bile akrobasi yaparak sıyrıldı. Nami elindeki aletle daha o zaman hiç geliştirilmemiş haldeyken bile Enel'in bazı ataklarını durdurdu. Ayrıca Enel normalde yüksek saldırı gücüne sahip ama dediğim gibi kendisi vasat. Vasatlığını kendide biliyorki bu yüzden Maxim denen gemiyle, fırtına bulutu oluşturup normalinden çok daha güçlü yıldırım atağı yaparak Skypia'daki BÜYÜK ORMANI yok etmeye çalıştı. Başarılı oldu mu peki? Buna rağmen birçok kez olamadı. Kaç kere Raigou yaptı hatırlarsanız. Enies Lobby'de, Koramiraller daha hiçbirşeye müdahale etmeden bile sadece geminin top atışlarıyla bile Skypie'dan belli bir oranda daha büyük olan Enies Lobby'i haritadan silmişlerdi. Yani fark ortada bence. Koramirallerin müdahale etmesine bile gerek yoktu adayı yoketmek için, sadece gemideki büyük toplar yeterliydi. Enel'in artısı olduğundan daha fazla eksisi var yani. Bu yüzden onu listeye almadım, çünkü güvenmiyorum ona pek. O yüksek seviye gücü kaldırabilecek bir tip değil, acemi gibi..
Neyse uzun yazdım biraz ama elimden geldiğince ifade etmeye çalıştım kendimi bu konuda. Kolay gelsin..