Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs One Piece Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

Queen vs. Katakuri orta zorluk olur bence. Katakuri öyle aman aman zorlanmadan kazanır. Direkt uyanışla dalarsa daha çabuk da bitirebilir tabii.
Katılıyorum tamamen. Kaldı ki Sanji de orta zorlukta indirdi bana kalırsa.

Cracker'dan büyük ihtimalle dayak yemez Germa ıvırzıvırları falan da eklenince.
O biraz işin goygoyuydu ya zaten. Ben de indirebileceğini düşünmüyorum ama denk gösterilen King gibi bi tehdit de olmadı asla.

Zoro vs Katakuri hakkında ne düşünüyosun? Hemen hemen eşit gibi geliyorlar bana. Ya da Zoro bi tık üst, Sanji ve Katakuri eşit gibi.

@Uncle Paulie Aramaki'nin Shanks tarafından zımbalanması hakkında bu kadar güç farkı olması normal mi?

Yani bu durum Shanks'ın çok güçlü olduğunu mu yoksa Aramaki'nin güçsüz olduğunu mu gösterir sence? Yoksa ikisi birden mi? Aynısını Kizaru'ya yapabilir miydi mesela?

@Uncle Paulie Aramaki'nin Shanks tarafından zımbalanması hakkında bu kadar güç farkı olması normal mi?
Oda cidden Shanks'ı çok ayrı görüyor. Kaido da benzerini yapardı ama galiba. Zaten Aramaki'nin kendisi korkuyor Kaido'dan.

Buna karşın Kizaru Wano'ya Kaido+Koca Ana'ya rağmen gitmek istiyordu.

Aramaki eski amiral üçlüsüne göre zayıf.
Yani bu durum Shanks'ın çok güçlü olduğunu mu yoksa Aramaki'nin güçsüz olduğunu mu gösterir sence?
Bence Shanks'ın çok özel olmasıyla ilgili.

Aynısını Kizaru'ya yapabilir miydi mesela?
Film Red'te daha kötüsünü yapıyormuş. Mangada bu kadarını yapamazdı sanırım ama orta zorluk falan atardı. Kestirmek zor. Bir de mangada Kizaru'yu dövüşürken görüyoruz tekrar. Bence epey sıradan kaldı performansı. Özel hissettirmedi çok fazla.

Bu arada filmler yine senaryosu Oda tarafından mı yazılıyor?
Oda onaylı çıkıyor diyorlar işte söylenene göre Uta karakterini Oda yazmış, Red'in ana karakteri olan. Kapaklarda da yer veriyor karaktere. Ben şahsen canon saymıyorum.

Heh ben de bunu teyit etmek için sormuştum.
Zayıf olmasından ziyade karakteri sorun bence. Amraillerin Buggy'si gibi. Biraz karikatür bir tip. Eski üçlü ya da Fujitora gibi saygı duyulası biri değil.

Final saga'da olduğumuz halde Sanji ve Zoro hala çok güçsüz kalmıyor mu ilerde karşılaşacakları muhtemel rakiplere göre?

Final saga'da olduğumuz halde Sanji ve Zoro hala çok güçsüz kalmıyor mu ilerde karşılaşacakları muhtemel rakiplere göre?
Luffy WCI'da sağ kol seviyesiyken Wano'yu Top Yonko olarak bitirdi. Keza Sanji WCI'da veteranlarla uğraşırken Wano'da 2. komutan indirdi. Yani çok hızlı ve ani power up alıyorlar. Nika power-up'ı çok anlık bir şeydi mesela bir anda dank diye geldi. O sebeple ağır toplara karşı girmeden önce de muhakkak yine bu tarz power uplar olur.

Luffy WCI'da sağ kol seviyesiyken Wano'yu Top Yonko olarak bitirdi. Keza Sanji WCI'da veteranlarla uğraşırken Wano'da 2. komutan indirdi. Yani çok hızlı ve ani power up alıyorlar. Nika power-up'ı çok anlık bir şeydi mesela bir anda dank diye geldi. O sebeple ağır toplara karşı girmeden önce de muhakkak yine bu tarz power uplar olur.
Haklısın gerçi Luffy de Wano arkı boyunca hem Ryou hem fatihin hakisini giymeyi öğrendi hem de meyvesini uyandırdı.

Hocam bu arada bana Teach şu an 3-4 şeytan meyvesi olmayan sağ kol++ seviyesi elemanın dalıp öldüreceği seviyede biri gibi geliyor. Hani herifin güçlerinden biri çok hax biri overpowered ama fiziksel kapışmalarda hep kazma vibeı verdi şu ana kadar. Sence Law'un yanında kendi adamları yerine Yamato,Zoro,Sanji olsaydı sonuç ne olurdu (pek tartışılacağını düşünmediğimden vs konusu olarak açmıyorum)

Hocam bu arada bana Teach şu an 3-4 şeytan meyvesi olmayan sağ kol++ seviyesi elemanın dalıp öldüreceği seviyede biri gibi geliyor. Hani herifin güçlerinden biri çok hax biri overpowered ama fiziksel kapışmalarda hep kazma vibeı verdi şu ana kadar. Sence Law'un yanında kendi adamları yerine Yamato,Zoro,Sanji olsaydı sonuç ne olurdu (pek tartışılacağını düşünmediğimden vs konusu olarak açmıyorum)
Karasakal aşırı kapalı kutu, hakkında pek çok gizem var. Ve mangakanın çok değer verdiği bir karakter. Öyle ki ana düşman bile olabilir ki serinin büyük kısmında oydu.

Onun dışında featleri dengesiz. Çok iyi featleri de var kötü şeyleri de.

Bence o ekip Karasakal Korsanları'nı yenemeyebilirdi ancak dediğim gibi pek feat yok çok bilinmezlik var. Teach, Augur, Burgess, Doc Q vardı yanlış hatırlamıyorsam. Karasakal Yamato+Law'u alır ama kalan ekip Zoro+ Sanji'ye ne kadar dayanabilir? Featleri yok.

Onun dışında featleri dengesiz. Çok iyi featleri de var kötü şeyleri de.
Evet dediğim gibi çok hantal ve dayanıklılık konusunda (hem savrulma hem hasar görme) düşük gibi gözüküyor hep. Ama Rayleigh yaşlı haliyle onu indiremeyeceğini de söylemişti. Ayrıca özel bi ırktan olduğunu vücudunun değişik olduğunu da biliyoruz.
Teach, Augur, Burgess, Doc Q
Aslında ben kendi kafamda Teach'in takım arkadaşlarını hesaba katmamışım sorarken.

Teach vs Law+Yamato+Zoro+Sanji diye sorayım.

Evet dediğim gibi çok hantal ve dayanıklılık konusunda (hem savrulma hem hasar görme) düşük gibi gözüküyor hep. Ama Rayleigh yaşlı haliyle onu indiremeyeceğini de söylemişti. Ayrıca özel bi ırktan olduğunu vücudunun değişik olduğunu da biliyoruz.
Özel ırk muhabbeti çeviri hatası.

image.png

"bloodline" diyor yani ailesini, soyunu kast ediyor orada Gorosei. Lunarian gibi bir ırkı kast etmiyor yani.

Teach vs Law+Yamato+Zoro+Sanji diye sorayım.
Bence bu ekip bir Yonko'yu indirebilir. Teach'i indirebilir mi? Bilemiyoruz şu an için ama Big Mom'ı falan indirir bu ekip gayet. Teach için dediğim gibi bekleyip görmek lazım. Şu anki gösterdikleriyle indirirler Karasakal'ı. Ama daha Teach çoğu numarasını göstermedi.

Pardon, anormal bi vücuda sahip olmasından bahsediliyordu.
Onu zaten Wano'da da söylüyorlar orada bir sıkıntı yok. Özel ırk muhabbeti patlamıştı bir ara ama sonrasında anlaşıldı orada kast edilen.

Bakma ben de Law'ı o halde görünce çok üzüldüm hem kendine hem tayfasının bu kadar güçsüz olmasına. Ondan illa Teach'i tokatlattırmaya çalışıyorum :D
Tayfası aslında o güne kadar gösterdiği en iyi performansı gösterdi. Yer yer deniz savaşında diş gösterdiler. Ama Sulong Bepo hariç bayağı çöp tayfa. Sulong Bepo da Karasakal'a hasar verdi en son. Şu şekil dengeli yazacaksın seriyi. 😆

Tayfası aslında o güne kadar gösterdiği en iyi performansı gösterdi.
Ya kendi klasmanlarında bi şeyler yaptılar da 2 Yonko'yu indirmeye giderken Kid'in yanında Killer, Luffy'nin yanında Zoro, Nejat İşler gibi takılan bi tek Law aralarında :D İnsan üzülüyor.

Sulong Bepo da Karasakal'a hasar verdi en son. Şu şekil dengeli yazacaksın seriyi. 😆
Yav bi de Chopper 2. Kumandanı sağa sola vuruyor😆 Kaido'nun uzaktan kesik saldırısını elinin tersiyle savuşturan Zoro King'in aynı saldırısında duvarlara çarpıyor falan. Güç dengesi konusunda üstüne tanımam Oda'nın :D

Ya kendi klasmanlarında bi şeyler yaptılar da 2 Yonko'yu indirmeye giderken Kid'in yanında Killer, Luffy'nin yanında Zoro, Nejat İşler gibi takılan bi tek Law aralarında :D İnsan üzülüyor.
Law olmasa herhangi birer adamlar cidden o tayfa.

Bizim tayfanın her üyesi çok özel, güçsüz olsalar bile alanında çok yetenekli tipler. Usopp bile mesela güçsüz dersin ama nişancılık konusunda top seviye.

Yav bi de Chopper 2. Kumandanı sağa sola vuruyor
O yine buna kıyasla daha az göze batıyor. Oda'nın yazarken pek umursadığı şeyler değil zaten bu tip konular, genelde okuyucu umursuyor. Oda'nın kafasında en ufak bir düşünce yok yoksa insanlar bu seri üzerinden güç tartışması yapar mı yapmaz mı diye. :D

Law olmasa herhangi birer adamlar cidden o tayfa.

Bizim tayfanın her üyesi çok özel, güçsüz olsalar bile alanında çok yetenekli tipler. Usopp bile mesela güçsüz dersin ama nişancılık konusunda top seviye.
Hacı bizimkilerde hem güçsüz olsa bile şahsına münhasır adamlar var, hem de o çatı savaşına çıkabilecek Sanji ve Jinbe gibi iki canavar var. Law tayfalara bakınca Recep İvedik Survivor karşılaştırması yapıyodur içten içe :D

Oda'nın kafasında en ufak bir düşünce yok yoksa insanlar bu seri üzerinden güç tartışması yapar mı yapmaz mı diye. :D
O belli oluyo canım. Big Mom'ı da WCI arkında baya ayağa düşürmüştü. Bi de doğru düzgün ilk Yonko'yla karşılaşmamızdı okuyucu/izleyici olarak.

Hacı bizimkilerde hem güçsüz olsa bile şahsına münhasır adamlar var, hem de o çatı savaşına çıkabilecek Sanji ve Jinbe gibi iki canavar var. Law tayfalara bakınca Recep İvedik Survivor karşılaştırması yapıyodur içten içe :D
Shshshsh. Güzel benzetme, aynen. Ama Law reis gönül adamıdır güce paraya önem veren adam değil, tayfasını cidden seviyor güçsüz olsalar bile. Bepo'yu özellikle kardeşi gibi görüyor. Karasakal bunu hakladığında kaçmayı reddetti zaten tayfası için. Baba baba baba. <3

O belli oluyo canım. Big Mom'ı da WCI arkında baya ayağa düşürmüştü. Bi de doğru düzgün ilk Yonko'yla karşılaşmamızdı okuyucu/izleyici olarak.
Valla Yonko ağırlığını en iyi veren karakter Shanks bence, ama Beyazsakal da Marineford'ta hali, tavrı, duruşuyla "BABA" olduğunu hisettiriyordu yani.

Kaidou ise, güç olarak bekleneni bence fazlasıyla verdi. Hani adam cidden çok güçlü lamı cimi yok. Ama kişilik/duruş/ciddiyet olarak birkaç sahnesi hariç bayağı fos, ilgi çekicilikten uzak bir karakter. Hani Crocodile, Enel falan çok daha iyi bosslar Kaido'dan.

Big Mom rezillik.

Karasakal'ı görmek lazım kendi işleneceği arc'da.

Ama Law reis gönül adamıdır güce paraya önem veren adam değil, tayfasını cidden seviyor güçsüz olsalar bile. Bepo'yu özellikle kardeşi gibi görüyor. Karasakal bunu hakladığında kaçmayı reddetti zaten tayfası için.
Orası öyle ya, zaten o katı görünümünün altında koca bi yufka yürek yattığı için bu kadar seviyoruz Law babaninyoyu <3

Luffy'lerle birlikte umarım intikamını alır diyorum.

Valla Yonko ağırlığını en iyi veren karakter Shanks bence, ama Beyazsakal da Marineford'ta hali, tavrı, duruşuyla "BABA" olduğunu hisettiriyordu yani.
Kesinlikle katılıyorum bu mevzuya. Shanks hem ağır abi, hem gizemli hem de şu ana kadar hiç güç açısından şüphe ettirmedi. Beyaz Sakalı uyarmaya gittiğinde bile.

Kaido'nun özellikle sarhoş sahnelerini hiç sevmedim. Öyle sert mizaçlı bi karakteri duygudan duyguya sokunca çok yapmacık duruyor. Bizi titretiyor ama "boss" olmasından kaynaklı değil çok güçlü olduğunu bilmemizden kaynaklı.

Big Mom rezillik.
Yukarda saydığım tayfa (Law,Zoro,Sanji,Yama) Kaido'yu zar zor indirebilir mi ondan bile emin değilken Big Mom'u evire çevire döverler gibi geliyor bana. Çünkü Law'un yanında sadece Kid vardı ve bu saydıklarımın hepsi zaten Kid seviyesinde. Law+3 Kid vs Big Mom gibi oluyor. Yonkolar arasında bu kadar açık fark olması aşırı saçma.

İnşallah Teach'i iyi işler de cidden serinin başından beri çektirdikleri boşa çıkmaz.

Yukarda saydığım tayfa (Law,Zoro,Sanji,Yama) Kaido'yu zar zor indirebilir mi ondan bile emin değilken Big Mom'u evire çevire döverler gibi geliyor bana. Çünkü Law'un yanında sadece Kid vardı ve bu saydıklarımın hepsi zaten Kid seviyesinde. Law+3 Kid vs Big Mom gibi oluyor. Yonkolar arasında bu kadar açık fark olması aşırı saçma.
O kadro sanki Kaido'yu da indirebilir gibi ya ama tam emin değilim. Big Mom'ı net yenerler bence.

Kaido'nun özellikle sarhoş sahnelerini hiç sevmedim. Öyle sert mizaçlı bi karakteri duygudan duyguya sokunca çok yapmacık duruyor. Bizi titretiyor ama "boss" olmasından kaynaklı değil çok güçlü olduğunu bilmemizden kaynaklı.
Kaido'nun bence tek olayı güç, başka hiçbir albenisi yok. Ha o konuda da en iyi birkaç isimden biri. Ağırlığı güçten geliyor yani.

İnşallah Teach'i iyi işler de cidden serinin başından beri çektirdikleri boşa çıkmaz.
Bence bu zamana kadar fena işlemedi. Güç açısından tam olmasa bile çok iyi bir karakter yarattı bence Oda.