Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Şöyle bir düşünüyorum da şu son Nika, Gear 5, reankarnasyon olaylarının toplamı başka bir mangada olsa, mangakanın ne anası kalırdı ne bacısı ne de karısı. Ama One Piece'de olunca "ikonik" oldu. Sosyal medyada dokunulmaz manga olmak böyle bir şey herhalde.

Bazen düşünüyorum, lan ben mi acaba fazla eleştirel düşünüyorum, eleştirmek için mi eleştiriyorum diye, ama yok abi bildiğin Luffy'nin karakterine zarar veren bir şey. Luffy'i de özellikle zaman atlaması öncesi çok seven biri olarak hiç hoşuma gitmedi yani. Tüm tayfayı hala seviyorum orası ayrı mevzu ama, özlüyor insan eski zamanları. Nostalji köpeğiyiz her zaman.^^

Ama artık saldım yani tamamen keyif alma odaklı beyni kapatıp okuyorum. Wano'nun başından bu yana da seri epey hızlandı, akışı bozsa da sürükleyicilik ciddi anlamda arttı. Bu açıdan memnunum.

Gear 5 gayet ikonik bir form kaç tane mangada bu tarz bir form gördünüz ki? Serinin havasını bir anda değiştirdi ama aslında özüne de yaklaştırdı. İlk dönemlerde ki Luffy'e daha çok benziyor bu savaş stili. O zamanlar haki falan olmadığı için meyve tabanlı değişik teknikler görüyorduk. Biraz daha çizgi film tarzı bir havası vardı. Kaido dövüşü için böyle bir risk alabilmesini takdir ediyorum Oda'nın.

Vaat ettiği eğlenceyi gayet iyi sundu benim için. Beğenmeyene de bir şey demiyorum tabi zevkler ve renkler. Ama One Piece'in dokunulmaz olduğunu düşünmüyorum. Çok fazla fanı olabilir ama eleştirenlerde var. Gear 5'i sevmeyen çok kişiye rastladım ben şahsen.

Diziyi izleme fırsatı bulan oldu mu?

İlk bölumü ve ikinci bölumün yarısını izledim.Beklediğimden çok daha iyi olduğunu itiraf etmeliyim.Oyunculara oldukça ısındım.Aksiyonu ve mizahı da hoşuma gitti.Şuanlık tek hayal kırıklığım, benim için One Piece'i diğer serilerden ayıran özelliklerinin başında gelen "absürtlüğü" pek iyi yansıtılamamış olması.

İlk bölümü az önce izledim. Dizi iyi de çıksa kötü de çıksa sonuna kadar izleyecektim bir East Blue Saga aşığı olarak.

Neden Kaptan Morgan dövüşüne bu kadar sahne ayırmışlar anlamadım, animede çok kısa bir sekanstı oralar. Denizci erlerinin bizimkileri selamlama kısmını atlamış olmalarına üzüldüm, o sahneyi çok seviyordum.

Şanks'ı pek beğenmedim.

Buggy'i neden Joker varimsi bir tipe çevirmişler onu da anlamadım.

Ha, ama birebir %100 sadık bir uyarlama da beklemiyordum tabii. Beklediğim ölçüde sadık kalınmış mangaya şu an için.

Bitirdikten sonra ekleme yaparım.

Dipnot: Helmeppo'nun dötünü görmeyi hiç beklemiyorduk.^^

Bitirdikten sonra ekleme yaparım.
Diziyi bitirmiş bulunmaktayım.

Öncelikle diziyle ilgili genel yorumumu yapayım. Tam tahmin ettiğim, beklediğim gibi bir Live Action uyarlaması. Ne eksik ne fazla. Dizi bağırıyordu ben böyle bir şey olacağım diye resmen.Zaten bundan daha iyi veya daha kötü nasıl beklentiye giriyor insanlar anlayamamıştım. Olacağı tam olarak böyle bir şeydi.

Öncelikle cast... Cast hakkında şunu söylemeliyim ki başta itici gelse bile zamanla oyunculara gözünüz kulağınız alışıyor, evet belki ideal değil ancak ok. Ana cast dışında Kaptan Kuro'yu hiç beğenmedim. Bu ne a harbiden. Rezil etmişler.

Mekanlar genelde iyi bulunmuş. Yer yer benim de hoşuma giden yerler oldu ancak sorun şu; bu One Piece değil. Elbette bu bir uyarlama, adamlar da kendi stilini oluşturmuş. Ama hiç kimse bana Buggy ve Kuro dövüşlerinin tek ve karanlık bir mekanda geçmesini açıklayamaz. Dövüşü baltalamış resmen.

En beğendiğim ark Baratie, en beğenmediğim, yer yer tiksindiğim ise Arlong Park oldu.

Nojiko ile Nami'nin kardeşlik bağını rezil etmişler resmen. Nojiko karakterini tamamen değiştirmişler. Gen-san'a ise gerekli önem verilmemiş.

Helmeppo gereğinden fazla işin içinde bu iyi mi kötü bir şey demiyorum. Hoşuna giden de olacaktır. Ben nötrüm. Tek anlamadığım neden Morgan olayını değiştirdiler, Helmeppo'nun 1 numaralı motivasyonu babasını yakalamaktı. Madem bu kadar önem verecektiniz karaktere, motivasyonunu niye değiştirdiniz? Çük çük işler.

Mihowk-sama'nın Garp'tan emir alması da saçma olmuş, elbette dizide de tam bir emir komuta durumu yok ancak Don Krieg dövüşünü çıkartıp böyle bir şey yazmaları... meeh.

Zeff ve Garp'ın oturup yemek yeme sahnesine bayıldım. Harika bir sahne olmuş. Keşke Oda da akıl etse böyle şeyleri.

Zeff ve Sanji'nin geçmişi güzel olmuş gerçekten.

Dediğim gibi zamanla oturuyor bazı şeyler, asla anime ya da mangadaki kadar tayfaya ısınamazsınız belki ama dizideki tayfa da fena olmamış. Bir bağ olduğunu hissediyorsunuz.

Peki diziyi nasıl buldum, beni tatmin etti mi? Siz benim hayalimdeki One Piece'i anlayamamışsınız. Kimse anlayamadı.

Kaç puan veririm?

10 puan verirdim ama sen o kadar etmezsin Inaki. Puan falan vermem, beceremiyorum ben.

Eğlendik mi? Eğlendik. Gerek var mıydı? Hayır. Ne halt yemeye başladıysa bu Live Action furyası bir türlü anlam veremedim. Kime satıyorlar aga bunları?

Live action'u yapılacak en yanlış manga olabilir One piece.Fakat yine de buna rağmen iyi iş çıkarmışlar diyebilirim.
Luffy hariç oyuncuları sevdim.Aralarındaki uyum da güzeldi.(Luffy'i de japonca dublaj izleyince güzel oluyor gerçi.Ingilizcesi çok cringe'dı oynayan aktörün).

Bence dizinin en büyük hatası çok uzun bir kısmı 8 bölüme sıgdırmaya çalısmak.Bence pek çok şeyin altı hiç dolmamış.

One piece villainleri genel olarak aşırı kötü bi seriyken, East Blue saga'dakiler daha da bok gibiler zaten.Bunu senaryoyu yazanlar fark etmiş olacak ki Buggy'i tamamen orjinalinden farkli yapmıslar ve tayfasını çıkarmıslar direk senaryodan, baratie'deki ana villain'i de direk çıkarmışlar.Çok doğru tercihler.En orjinaline sadık villain Arlong'du ve bence açık ara da en kötu olan oydu.

Zoro'nun aksiyon sahneleri çok iyiydi.Oynayan aktör sanırım bu Jackie chen tarzı dövüs sanatları aktörü denilen tiplerden.Gerçekten keyifliydi izlemesi.Sanji ve Nami'ninkiler de Zoro kadar iyi olmasa da güzeldi.Luffy'nin aksiyonları ise çooooook kötuydü.Aşırı kısa ve sıkıcı.Hele final savaşı neydi öyle.

Diyaloglar çok kötüydü bence.Yani hep aynı, çocuksu ve sıkıcıydı pek çoğu.Bence dizinin en zayıf yönü bu

Güzel bazı şeyler;
Usop'un hikayeleri, Zoro-Sanji atışmaları,Zeff-Garp sahnesi,Zoro'nun aksiyonları,Garp-Koby sahneleri.(buna ayrı parantez.En sevdigim şeylerden biriydi bu Live action için.Zaten normalde de Garp favori 2 karakterimden biri ve ona böyle bol bol sahne yazılması iyi fikirmiş.Fakat daha renkli bi kişiliği olsaydi keşke.Anime/Mangadaki halinden en farkli karakter Garp olabilir.Mihawk da var gerçi).

Kötü şeyler;
Luffy ile alakalı pek çok şey,Garp'ın orjinal eserden çok farkli olması,diyaloglar,bazı epik sahnelerin iyi yansıtılamaması,serinin bazı yerlerde orjinalden çok sapması,çok kısa sürede çok sey işlenmeye çalışılmasi vb denilebilir.

Eger hiç bir şey bilmeyen bi izleyici olarak "bu dizi çok popüler bir izleyeyim deseydim" büyük ihtimal hiç beğenmezdim.Fakat büyük bir One Piece fanı olarak "bakayım şu sevdigim karakterleri, sahneleri falan nasıl yapmışlar" kafasıyla izledigim için genel olarak tatmin oldum.

Kesinlikle 8-9-10 puan değil.5 ve aşagısı da vermem.sanırım 6,5-7 puan ideal.7 veresim gelmedi gerçi 6,5 kafi

2. sezonla ilgili en büyük istedeğim Chopper'ı insan yapmamalari.Gördüm Tweeter' da bugün.Rezaletti.CGI ile yaparlar umarım.
2. sezon Crocodile ana Villain olacaksa yine oldukca uzun bir zaman dilimini kapsayacak dizi demektir bu.Crocodile bu manganın ilk ikonik Villain'i.Umarım Arlong gibi olmaz da karakterin hakkını verirler.

Dizi ikinci sezon onayını aldı. Chopper nasıl olacak merak konusu.
Böyle olacakmış;
qKT5l1P.png

One piece izlemedim. Dizi çıkmadan önce arlong sagaya kadar baktım. Dizi içinde nasıl yorumluyacaklarını merak ettim. Anime-dizi kıyaslaması yapabileyim diye bazı kıstaslar bazı fikirler edindim. Ancak ikisi çok ayrı klasman. Animede sonsuz olasılıklar mevcut, fiziksel dünyadan tamamen kopuk bir evren. Dizi ise ister istemez genel kanunlara bağlı. Tabi bu ayrımları dahil ederek bir yorum yapma gereği duydum. Aşırı fanatik one piece fanları diziyi hiç beğenmemiş. Anlamıyorum. Dizi olabilecek en mükemmel haliyle seyirci karşısına çıkmış durumda. Bir diğer husus animede yer yer sıkıcı durumlar ile karşı karşıya geliyorsunuz. Mesela usoppun saçmalıkları neredeyse tüm bölümü kaplarken dizi daha akıcı gidiyor. Kuro luffy kavgası hazırlık aşaması bile animede 2 bölüm sürmüştü. Dizide ise neredeyse hiç birine yer verilmemiş durumda. İyi de olmuş bence. Bir diğer yorumum eğer bu dizi 7-8 +++ sezon sürecekse iyi bir cast seçmişler. Mesela 4-5 sene içinde ölme ihtimali plan bir oyuncuyu garp yaptıklarını düşünsenize… diğer oyuncular yok benzememiş yok alakası gibi saçmalıklardan sıyırıp kendinizi verirseniz diziden keyif alabilirsiniz. Bir diğer husus ise hikaye gidişatı ile orijinal hikaye arasındaki ufak tutarsızlıklar. Bence bu haliyle mükemmel. Düşünsenize bire bir mangadan yapılsa nerede süpriz kalır. Ben animeye devam etmeme kararı aldım. 1000 küsür bölüm izleyecek vaktim yok. Dizi ikinci sezonun hızlı çıkacağı düşüncesindeyim. Netflix uzun zamandır aradığı sağım makinesini bulmuş durumda. Bundanda maksimum derecede faydalanacaklardır.

One piece bir uyarlamaya göre çok ustaca hazırlandığını söyleyebilirim. Tabi bu benim fikrim.

LA zımbırtısından çıkıp biraz esas aksiyona geçelim.

Luffy vs. Kizaru son gaz devam ediyor. 10 senedir Kizaru avatarı kullanan ve güçlü çıkmasını bekleyen biri olarak son sayılar hoşuma gitti. Reisten beklentilerimiz büyük, ancak Lütfü kardesim G5'te harcayacak masmaalesef.

Not: Güncel olmayan çok arkadaş var galiba, spoiler'a aldım.

LA zımbırtısından çıkıp biraz esas aksiyona geçelim.

Luffy vs. Kizaru son gaz devam ediyor. 10 senedir Kizaru avatarı kullanan ve güçlü çıkmasını bekleyen biri olarak son sayılar hoşuma gitti. Reisten beklentilerimiz büyük, ancak Lütfü kardesim G5'te harcayacak masmaalesef.

Not: Güncel olmayan çok arkadaş var galiba, spoiler'a aldım.
Sanki harcamayacak gibi duruyor. Kizaru iyi bir performans sergiliyor şu ana kadar. Bence dövüşte yarıda kesilir zaten.

Yakındır Reisin aksiyona geçmesi.Kemerleri bağladık bekliyoruz bir iki bölüme geliyor Dragon şov

Arkadaşlar bu Dragon muhabbeti eğer gelecek bölüm spoilerıyla ilgiliyse bu konuda paylaşmıyoruz. Spoiler konusu halihazırda mevcut, oraya paylaşalım. Spoiler almak istemeyen insanlar olabilir.

Arkadaşlar bu Dragon muhabbeti eğer gelecek bölüm spoilerıyla ilgiliyse bu konuda paylaşmıyoruz. Spoiler konusu halihazırda mevcut, oraya paylaşalım. Spoiler almak istemeyen insanlar olabilir.
Gelecek bölümle ilgili Dragonla alakalı bir şey yok ya.Sadece sadece olayların gidişatına bakarak Dragonun geleceğini yönünde bir tahmin

Şimdi buraya hiç hazzetmediğim bir karakterin, hiç hazzetmediğim bir sistemi övme repliğini paylaşacağım. Ama sunuş biçimi güzeldi yalan yok.

"Şeytan Meyvesi güçleriyle dünyayı fethedemezsin! Tıpkı Korsanlar Kralı Roger'ın meyve kullanıcısı olmaması gibi! Bazı şeylerin üstesinden yalnızca haki gelir. Yalnızca Haki her şeyi parçalayabilir!"

- Canavar Korsanları Generali, Dünyanın En güçlü Yaratığı, Hyakujū no Kaidō

Nika ve Gear 5 haterlığımızı burada da konuşturalım maga.

Kaido korsanlığın gereğini yapıyor. Kaido ile ilgili aklıma iki anektod gelmekte biri yukarıda bahsedilen durum. Haki serinin en başından beri mevcut olan bir sistem. Luffy farkında olmadan zaten haki kullanabiliyordu. Skypia arkda logia tipi olan enele haki sayesinde vurabiliyordu. Yine water 7 da cp9 nın silahlanma hakisine karşılık haki ile cevap veriyordu. Ancak kontrol edemiyordu. Reyleigh ile birlikte 3 haki türünde kontrol sağlayabildi. whole cake sagada gözlem hakisi üzerinde uzmanlaştı. wano sagada silahlanma hakisinde uzmanlaştı. Ancak Kaido'nun inanılmaz hakisine karşı galip gelemedi. Kaido haki konusunda üstün olmasına rağmen Rika uyanışı işleri tersine çevirdi.

Gelelim devil fruits olayına. Meyveler mutlak güç sağlamaz. uyanış mutlak güç sağlar. Üst seviye Haki=Uyanış şeklinde bir denklem kurulabilir. Tabiki bu durum kesin eşittir kavramını sonuçlamıyor. Haki ile uyanmış da-flamingoyu yenen luffy ile haki ile uyanmış luffy i yenemeyen kaido örnekleri verilebilir. yani mutlak bir denklem yok.

Bir diğer sonuç ise Devil Fruiti mutlak güç azleden kara sakal. Öyle ki tüm tayfasına meyve yedirdi. Şayet karasakal haklı olsaydı Yonkoi ları Luffy değil karasakal indirirdi. Buradan Kaidonun haklı olduğu çıkarımı yapılabilir. Zaten Karasakala dokunmadan Kaido karasakalı rahatlıkla alır. Aynı şekilde Luffy de. Karasakal an itibariyle çöp oldu. Wanoda öğrendiği ryou (silahlanma hakisi) karasakalın zayıf noktası.

Gelelim son hususa. Kaidonun ikinci anektodu "beni sadece joyboy yenebilir" buradanda anlaşılacağı gibi tanrı rika hakiden daha üstün.

Şimdi buraya hiç hazzetmediğim bir karakterin, hiç hazzetmediğim bir sistemi övme repliğini paylaşacağım. Ama sunuş biçimi güzeldi yalan yok.

"Şeytan Meyvesi güçleriyle dünyayı fethedemezsin! Tıpkı Korsanlar Kralı Roger'ın meyve kullanıcısı olmaması gibi! Bazı şeylerin üstesinden yalnızca haki gelir. Yalnızca Haki her şeyi parçalayabilir!"

- Canavar Korsanları Generali, Dünyanın En güçlü Yaratığı, Hyakujū no Kaidō

Nika ve Gear 5 haterlığımızı burada da konuşturalım maga.
Aynı anda hem övmüş hem gömmüşsün. Yine de senden OP ile ilgili pozitif yorum görmek güzel oluyor babo ok.

Aynı anda hem övmüş hem gömmüşsün. Yine de senden OP ile ilgili pozitif yorum görmek güzel oluyor babo ok.
Ben deli OP fanı bir insandım da senin forum alemlerine daldığın sıralar gıcık gidiyordum seriye. Şu sıralar tekrardan sevişiyoruz, animeyi bile takibe aldım. Sevmesem 11 sene takip etmezdim zaten. Ki bence ilk 600 bölümü best battle shounen adayı falan. OP'yi güncel takip etmesi çok zor oluyor ama toplu okuduğun veya izlediğinde sevmediğin kısımlar bile akıp gidiyor.

Güzel şeyler söylüyorum canım full negatif değilim ki.